nagyszülő láthatási joga


tátika177 # 2010.04.06. 15:54

Szia Babka76!

Nagyon köszönöm!Most csend van nagyszülők részéről.
De engem úgy kikészitettek idegileg megfogadtam,hiába várok babát még egy lépés fogom az 1,5 éves gyerekem pocakosan elköltözök egyedül 400Km-re.
Ezzel sikerült egy családot tönkre tennijük,és csonka családba nőnek fel miattuk a gyerekeink.
Annyira rossz így 24 hetes terhesen,és 1,5 éves babával,lelkiteher stb.

Szia bolyongó!

Annyira igazad van mindenben.Ezek az anyósok nagyszülők csak egy harcipontot látnak a gyerekben.Amúgy is utálják a menyüket hát rugunk bele még egy jókorát had fájón neki,és ezt a gyereken keresztül érik csak el.Csak itt a gyerek a legnagyobb sérült ebben a gyerekes harcban.Azt tudom a 2 gyereknek teljes értékű szülök kellenek,és nem egy lelkibeteg nyomorult emberek.
Az én anyósomnak ez jár a fejében minél jobban kikésziteni mert utál.Mikor a gyermekünk me3gszületet bejött,és adtza az ártatlant.Utána 2 hétmulva itt ült velem szembe és azt mondta neki nagymamai jogai vannak a gyerekem felett,engemn ez hidegzuhany ként ért.A családok jogszerint élnek,és szeretnek??Ő készült erre különben az első unokára készülve jogilag felkészült erre,vagy is elve rossz indulattal készült felém.Utána besétált a védőnőhöz,a gyerekorvoshoz és elmondod minden koszfészeknek csupán itt is jóindulatból.Ebből is látszik mit szeretett volna minél jobban gyötörni!Nem tudom de én még most is sírva írom le ezeket,nem tudom,hogy lesz-e valaha lelki erőm ezt feldolgozni.Rájöttem a férjem bár melyik rokonáról legyen szó távol kell tartja magam tőlük.Az ilyen nagymama egy gonosz boszorka,és nem mondja senki nekem,hogy nem fogja a gyerekeimet ellenem hangolni,és fel sem fogja milyen kárt okozva 4 embernek.CSAK NEKI LEGYEN JÓ!!

Egy elkeseredett meg gyötört anya vagyok.

bolyongó # 2010.04.06. 14:32

Sziasztok! Még új vagyok itt, nekünk a problémánk az anyósommal van. Már leírtam a tulajdonjog - haszonélvezet - megtévesztés című fórumban részletesen, most csak felvázolnám, mert épp tegnap is és ma is felvetette a gyerek láthatási jogát, s már kikészít ezzel.
A lényeg, egy telken van három lakás, mi ebben úgy élünk, hogy egyik lakásban én párommal és lányunkkal, másikban párom tesója, harmadikban "anyósom". (11 éve élettársam, nem házasodtunk össze, de úgy hívjuk egymást, anyós-meny, sógor-sógornő...) Párom és sógorom tulajok, anyós haszonélvező.
Minden nap átmászkál, az udvar is közös - tehát látja a gyereket, meg nem is tiltjuk. Nem is ilyen problémánk van, hanem lakhatási.
Párommal úgy döntöttünk, valahogy "szabadulni" akarunk tőle, mert anyósom megnehezíti az együttélést. Ráadásul mindig a jogaira hivatkozik - amit mi egyáltalán nem ismerünk, (családban úgy gondoltuk erre nincs szükség), de sajnos, mégsem ártana nekünk egy jó kis kiképzés....

Szóval röviden vázolnám, lisa már ebben segített: Szóval annyi, hogy a részünket eladhatjuk tőle függetlenül, oké, de akkor nem kapunk érte annyit amennyit ér, mert haszonélvezővel adjuk el, és mivel keveset kapnánk érte, nem tudnánk belőle új életet KEZDENI. El is költözhetünk albérletbe, ezt meg itt hagyhatjuk üresen, de akkor fizetnünk kell tovább ezt a hitelt, meg az albérletet is, amit jelenleg egy fizetésből nem tudunk fenntartani. Gondoltuk, kiadjuk albérletbe addig a mi lakásunkat, hogy fedezhesse a "saját" költségeit. Ebbe anyós nem egyezett bele, oké, joga van hozzá, már ezt is tudjuk. Szóval ez is kilőve, elköltözni sem tudunk, mert sajnos két lakást nem tudunk fenntartani.

Na, és most jön a lényeg, ami ide, a nagyszülő láthatásához tartozik:
Szóba került, (de még csak szóba került) hogy májustól kimehetnénk ismerőshöz külföldre dolgozni, egyikünknek lenne munkája kb. egy évre, másikunknak pedig lenne lehetősége elhelyezkedni, de ha nem is, abból az egy fizetésből is meglennénk, sőt az itteni hitelt is tudnánk tovább fizetni. Ez persze megoldható lenne, mert mind a lakás, mind az anyagi problémánk megoldódna, de ugye nem tudnánk (és nem is szeretnénk) minden hétvégén hazajárni, mert akkor "semmi értelme" annak, hogy kint dolgozunk, hisz minden pénzünk elmenne az utazgatásra. Anyós rögtön ránk pirított, és kijelentette, hogy ha elvállaljuk ezt a munkát, a gyereket itt kell hagyjuk neki. Persze mi vinnénk magunkkal, miért is hagynánk itthon? Kijelentette, hogy akkor beperelne minket, hogy akadályozzuk az unoka láthatásában, vagy mit tudom én minek hívják ezt....

Remélem ez már légből kapott fenyegetés volt, és ehhez már tényleg nincs joga. Ha pedig igen... hát komolyan mondom, akkor tényleg nagyon borzasztó ez a jelenlegi jogrendszer. Az ember a saját anyjától/anyósától nem tud élni, mert neki több joga van az unoka jogán, meg a haszonélvezeti jogán keresztül, mint nekünk, szenvedő alanyoknak.... Nem elég, hogy érzelmileg zsarolja a másikat, ami már magában bőven elég, még ráadásként minden jog is mellette áll?
Bocsánat, hogy kiakadtam, nem akarok senkit megbántani, csak már annyira kilátástalannak találom a helyzetünket... nem szeretnék harminc évesen nyugtatókon élni, és így leélni az életem.

Most eszmét fogok futtatni, ez már nem az én témám úgymond, úgyhogy akit nem érdekel, ne olvassa el:

Kiakadtam, mert látom, hogy sokszor a nagyszülőnek több joga van, mint a szülőknek, akik a gyerekkel élnek egy háztartásban, és akiknek fel kell nevelni őket.
Igazán a fejükhöz kaphatnának már a jogalkotók, vagy kik (szégyen, mennyire nem értek ehhez), hogy a sérelmek mögött valódi emberek vannak, érzésekkel, s úgy kellene törvényt alkotni, hogy legalább a gyerekek ne sérüljenek ilyenkor. (Ahhoz persze nagyban hozzá kellene hogy járuljon, hogy a szülők se sérüljenek!) Elsőnek a nyugodt feltételeket kell megteremteni a gyermekneveléshez, ezzel mindenki tisztában van. Akkor miért van joga egy olyan nagyszülőnek, aki pont feszültséget gerjeszt? Ha meg csak a gyerek szüleivel vitázik, akkor meg tuti, hogy a láthatás alkalmával hangolja majd a szülők ellen, vagy ugye mindent megenged majd a gyereknek, hogy a gyerek szeressen nála lenni, hisz kibírja azt a kis plusz munkát, mert nem neki kell nap mint nap a harcokat megvívni. Ez pedig beláthatatlan következményekkel jár a gyerek lelki fejlődését illetően. Bárhogy is van, a gyereknek rossz ez. Akkor már szerintem jobban jár, ha tényleg nincs két tűz között, még akkor is, ha ezt ő nem érzékeli. Az anyuka/apuka lesz az undok a szemében, a nagymama meg a jó, és ez még több konfliktust szül. Csak akkor engedélyezném a láthatást, ha a szülő a nagyszülővel kommunikál. Ja, és megfelelően tud kommunikálni. Ezt azért írtam le, mert az előbb olvastam itt egy régi hozzászólást, egy nagyszülő láthatási jogáról... hogy molesztálta a kicsit, és ezt bizonyítani kell, de nem is ez a lényeg, hanem azon akadt meg a szemem, hogy a nagyszülőre szüksége van egy gyereknek. Igen, egy normálisra, de akitől esetleg fél? Szóval valahol értem én, de az is jó nagy baromság, már elnézést a durva szóért, hogy a gyereknek SZÜKSÉGE van a nagyszülőkre. Hányan nőttünk fel nagyszülők nélkül, vagy csak az egyik nagyszülővel? Én pl. az apai nagymamámmal együtt voltam minden hétvégén. Az anyait meg nem láttam egy évben csak kb. 4x, mert vidéken élt. És felnőttem így, nem sérültem lelkileg. Igen, hiányoztam neki, igen, nekem is hiányzott Ő, de annál jobb volt a találkozás. Ő szenvedett, nekem is hiányzott, de gyerekként ez nem élt komolyan a mindennapjaimban. Ha meg élt volna, biztos megoldották volna a szüleim. A saját gyerekét senki nem hagyja szenvedni. Szóval a szülő tudja, mert látja a gyerekén, hogy mitől szenved, mi foglalkoztatja, mire vágyik, mire nem... esetleg uram bocsá, mitől fél!!! Ezt a félelmet lehet, hogy a szülő is bele tudja "nevelni", de kérdem én, miért nevelné bele, ha arra a nagyszülő NEM ad okot?!
(Ha meg okot ad rá, véleményem szerint meg is érdemelhetné a "büntetést", mármint azt, hogy a szülők nélkül ne láthassa a gyereket.)
Komolyan nem értem, hogy egy kisgyereket miért KELL kitenni a szülők és nagyszülők közötti nézeteltérés vitatárgyának? Olyan, mintha őt is köteleznék arra, hogy márpedig neked találkoznod kell a nagymamáddal, akár szeretnél, akár nem.
Azt meg komolyan nem értem, hogy miért nem hiszi el a bíróság, hogy annak a szülőnek megvan a maga józan ítélőképessége? (Férj feleség gondolom egyöntetűen nyilatkozik. Két vélemény áll ráadásul egy vélemény ellen, ezt sem értem, mert hiszen miért állítanék bármi rosszat is az anyámról, főleg nyilvánosság előtt, ha az nem úgy van?)
Ez tényleg nem lehet a szülő felelőssége, döntése?

Ezen kívül: Ha azért nem akarja elengedni, mert fél attól, hogy közúton balesetet szenvednek? Annyi ilyet hallani, ez ráadásul nem is alaptalan, sajnos az idősek már nem tudnak annyira figyelni, ráadásul egy gyerek, akihez talán nincsenek is hozzászokva, nagyban elvonja a figyelmüket. Ez nálunk is sajnos előfordult, kis híja volt, hogy az akkor két éves lányomat nem ütötte el a busz, mert anyósom épp a cigarettájára gyújtott rá, és elengedte a kezét. Ha a párom nincs ott, és nem kap a gyerek után....áááá belegondolni is rossz. Ráadásul ezen a "jó" szokásán azóta sem hajlandó változtatni. (Szerinte a gyerek tanult belőle.... igen, mert a gyereknek kell tanulnia belőle, nem a felnőttnek. Én még óvatosabb lennék, de úgy látszik, ez csak én vagyok.) Ezért nem is merjük elengedni Őket kettesben sehová, inkább elvisszük Őket.
Sok anyukával beszélgettem erről, és ettől mindenki fél, független ez teljesen attól, hogy ki van jóban-rosszban az édesanyjával/anyósával. Nem kell, hogy komoly dolog történjen, elég a "pici" is. A kórházba szállított gyerekek 70% nagyszülők felügyelete alatt sérül. Ez tény, statisztika, nem kitaláció.
A szülő (anya) meg persze alapjáraton félti, óvja a gyerekét, pláne így, ilyenkor, mert a nagymama persze láthatáskor teljesen kisajátítja a gyereket, úgymond végre azt csinálhat vele, amit akar, mert anyu-apu nem látja, szóval akár bátran viheti is, mert mutogatni akarja a picit, és viszi is, mert joga is van hozzá. De hol marad a szülő félelme, aggodalma, ezáltal a lelki sérülése, az életminőségének romlása (mert bárki bármit mond, a stressz ide vezet), az nem számít? Miért van ez a korlátozás, mert ez az. A szülőt korlátozzák, mintha Ő lenne a bűnös! Miért nem lehet jelen, miért kell neki távoznia?

És dühítő az is ilyenkor, hogy miért nem annak a gyereknek az érdekeit nézik? Nem a gyerek számít, egy fejlődésben lévő pici test és lélek, hanem egy nagymama, akinek ráadásul valószínűleg vaj van a füle mögött, hiszen nem került volna ilyen helyzetbe?! (Mert nekem ne mondja senki, hogy amelyik nagymama fain, attól a szülő csak úgy elkezdi "tiltani" az unokát. Mindennek megvan a maga oka.)

Babka76 # 2010.04.01. 17:28

Tátika177

Próbáld meg összeszedni magad, cselhez kell folyamodnotok, 1-2 alkalnat bírjatok ki velük, és fényképet csináljatok az ilyen esetekről meg a telefonnal hangfelvételt. Ha minden kötél szakad forduljatok a rendőrséghez is segítségért. Nem kell feljelentést tennek, csak bejelentést hogy veszélyeztetik a gyerekeket. Valamint a CSaládsegítő szolgálat is szívesen segít. A gyerekek és a te biztonságod az első. A gyerekeket pedig az ilyenek mentálisan megviselik, és ki tudja később mi csapódhat rajtuk. CSak mindent féynképezzetek, a telefon meg legyen diktafon üzemmódban. HA leteszed az asztalra és közben veszi a vitatkozást az nem tünik fel senkinek. Az elmeszakértő pedig csak őket viszgálná.
De a kezetekből ki na adjátok a gyerekeket, egy percre se hagyjátok velük egyedül.

Én egy jó ügyvédet tudok de az nyíregyházi. Ha kell a száma megtudom adni, elsőosztályú, megeszi az ilyeneket reggelire.

Vigyázz magadra, és ne idegeskedj, a pici tudod érzi bent.

tátika177 # 2010.04.01. 09:45

Babka76

Ha kérek elmeszakértő vizsgálatot,akkor minket is mind szülőket meg vizsgálnak,vagy csak a nagyszülőket??

Kibékültünk velük de ez az idilli kép 2-3 hétig tartott,az alatt annyi minden történt,és annyira bánt.
Heten többször feljöttek,apósom szinte minden egyes alkalommal ittas volt.Többször volt a gyerekemnek miattuk balesete, volt olyan mikor levittük hozzájuk,és úgy hanyatt esett a gyerek a kövön hogy kiterült,és úgy meg ijedt sírt anyósom ott állt mellette nemhogy segítette volna fel inkább kinevette.Erre oda futott a férjem,és férre lökte az anyját ordibált vele,hogy lehet ilyen nem segít az 1,5 éves gyereknek inkább nevet rajta.Erre még anyósom lett megsértődve. Azóta a dédmamamák szerint akik színtén látták azt mondják milyen aranyosan ki volt terülve ott a kisgyerek.Nem tudom erre mit lehet mondani.Minden áron csalogatják,meg elakarják vinni.De így hogy tudnám odaadni.Mikor jöttek látogatóba volt mikor apósom hibája,és nem oda figyelése miatt úgy beverte a gyerekem a fejét 30 percig sírt.Anyósom szerint semmit sem csinálok jól,ahogy ettem,itatom,öltöztetem a gyereket.A legrosszabb ha jönnek anyósom mindig grimaszokat,és sértő megjegyzéseket tesz rám.Eltudom róla képzelni,hogy kapva kapna az alkalmon,és ellenem úszogatná a kicsit.
Ráadásul most babát várok,és sokkal érzékenyebb vagyok.Nem vagyok hajlandó nálunk Őket ezek után látni,de férjem sem akarja levinni a gyerekünket,pont ezekért a hülye dolgaik miatt.

Ha valaki tud segíteni,hogy oldjuk meg ezt a helyzetet,meg köszöném.

Babka76 # 2010.04.01. 09:24

Tátika117!

Mindenképp ragaszkodjatok elmeszakértői viszgálathoz, és ha vannak lehetséges tanúk akik segíthetnek, kérd meg őket, hogy tanuskodnának e melletetek.

tátika177 # 2010.04.01. 08:51

Sziasztok!

Van itt olyan anyuk,és apuka akit beperelt a nagyszülő láthatásért?
Kíváncsi lennék,és nagyon érdekelne milyen döntés született meg.

Köszönöm a válaszokat!

tátika177 # 2010.02.09. 16:54

Kedves Babka76!

De jó hír ez,köszönöm,hogy kiírtad mert szerintem elég sok bajtársunknak segítettél!!

Nálunk most kulturáltan folyik a láthatás,talán belátták,hogy mi parancsolunk,de ezt még a jövő majd kiderül.Kezdem a bizalmamat felépíteni feléjük,bár nem hinném meg változnak.Örülök,hogy Te is le tudtad szerelni őket!!

Üdv:Tátika1977

Babka76 # 2010.02.09. 09:53

Sziasztok!
tátika177

Ha minden áron 3asban akarnak lenni, hogy Te ne légy ott,vagy ne Nálad találkozzanak a babával akkor, a gyámhatóság dönthet úgy is hogy a helyi Családsegítő Szolgálathoz kell bevinned a gyermeked és ott Családgondozó felügyeletében megtörténhet a kapcsolattartás. A szülő engedélye nélkül nem vihetik sehova, ha kirándulni szeretné vinni csak a Te engedélyeddel teheti, ha beleegyezel. 3 éves korig sehova nem viheti a gyereket, utánna ha a gyerek nem akar menni nem kényszeríthetik.
Ezt most sikerült megtudnom a helyi gyámügyön.
Hála égnek az én apósomék leálltak, a rendőrségi feljelentés fényében. Már csak leskelődik utánunk, de az addig nem zavar, amíg nem veszélyezteti magatartásával a kislányom.

Babka76 # 2010.02.09. 09:53

Sziasztok!
tátika177

Ha minden áron 3asban akarnak lenni, hogy Te ne légy ott,vagy ne Nálad találkozzanak a babával akkor, a gyámhatóság dönthet úgy is hogy a helyi Családsegítő Szolgálathoz kell bevinned a gyermeked és ott Családgondozó felügyeletében megtörténhet a kapcsolattartás. A szülő engedélye nélkül nem vihetik sehova, ha kirándulni szeretné vinni csak a Te engedélyeddel teheti, ha beleegyezel. 3 éves korig sehova nem viheti a gyereket, utánna ha a gyerek nem akar menni nem kényszeríthetik.
Ezt most sikerült megtudnom a helyi gyámügyön.
Hála égnek az én apósomék leálltak, a rendőrségi feljelentés fényében. Már csak leskelődik utánunk, de az addig nem zavar, amíg nem veszélyezteti magatartásával a kislányom.

tátika177 # 2010.02.08. 14:28

Sziasztok!
lavinaG!

Engem is érdekel ez a kérdés amit leírtál ide!!

Mert mi sem vagyunk jóba a nagyszülőkkel az mind egy mért,de minket is folyamatosan zaklatnak mert elakarják vinni a gyereket.Minden áron 3 masaba akarnak lenni vele.Kötelező odaadunk?És abszolút nem bízok meg anyósba nagyon sokat hazudik,meg Ő más elveket vall mind én.Bár a láthatás meg van oldva mind alább leírtam.
Kötelezhet minket a gyámügy hogy adjuk át nekik a gyereket,aki 16 hónapos?Írjatok!

Köszönöm!!

tátika177 # 2010.02.08. 14:27

Sziasztok!
lavinaG!

Engem is érdekel ez a kérdés amit leírtál ide!!

Mert mi sem vagyunk jóba a nagyszülőkkel az mind egy mért,de minket is folyamatosan zaklatnak mert elakarják vinni a gyereket.Minden áron 3 masaba akarnak lenni vele.Kötelező odaadunk?És abszolút nem bízok meg anyósba nagyon sokat hazudik,meg Ő más elveket vall mind én.Bár a láthatás meg van oldva mind alább leírtam.
Kötelezhet minket a gyámügy hogy adjuk át nekik a gyereket,aki 16 hónapos?Írjatok!

Köszönöm!!

lavinaG # 2010.02.08. 11:52

Köszönöm Monalisa!de ari vagy,hogy "laikus:-)))

monalisa1 # 2010.02.08. 08:16

Javaslom küldj egy e-mail dr. Regász Mária ügyvédnőnek, ő nagy szakmai tapasztalattal rendelkezik gyámügyes/láthatásos problémákkal kapcsolatban.

Van hogy ha van egy kis ideje ír ide a fórumra is.

derill@t-online-hu

"Mona"
laikus hozzászóló

lavinaG # 2010.02.08. 06:30

Létezik e olyan törvény,hogy a nagyszülők a Gyámhatósági feljelentésére,"a szülők nélkül akarnak lenni az unokákkal és elvinni Őket ide-oda"
Hozzáteszem,a lakásból soha nem lettek kitíltva,megbeszélt időben,a gyerekek napirendjéhez igazodva,mehettek!3 és fél éves,és 10 hónapos gyerekek életéből eddig,az Ő döntésükből származóan 8 hónap,majd 4 hónap és legutóbb szintén 8 hónapig nem látogatták és nem érdeklődtek az unokák felöl.Ezek szerint,ha az utcáról behívnék idegen embereket.azok is elvihetnék a gyermekeket,mert annyira nincs kötődésük az apai nagyszülőkhöz!Kérem egy hozzáértő írja meg,hogy lehetséges e,hogy köteleznek arra,hogy elvihetik a gyermekeket.

tátika177 # 2010.02.07. 07:18

Szia!

Békülj ki velük,mind a 2 félnek engedni kell.Meg kell tanulni alkalmazkodni a gyerekekért!Az én anyósom 1 év pocskondiázás vissza halva rájött kitörölheti vele hiába vergődik akkor sem lesz az amit Ő akar,és láss csodát Ő alázkodott meg mert tudja muszáj viselkedni,és nem bántani,és csesztetni az ifjú szülőket.A múltat nem hozzuk elő csak azt kértük egymás iránti tisztelet,és viselkedés ami Ő részéről nagyon nem ment.De meg kellet tanulnia az 1 év alatt nem Ő a Jani.Most unokázhat de elvinni nem engedem a fiam 16 hós.
Itt a legnagyobb baj mind nálatok is a felsőbb rendűség a nagyszülők részéről,mert Ők idősebbek és mindent jobban tudnak,de mi a szülök vagyunk mi vagyunk a fönökök!Én azt tanácsalom mondj el mindent a gyámügyön és a gyereket 3 éves koráig nem vagy köteles kiadni a kezedből ne is tedd!Ezt egy ügyvédtől tudom.Mert nálunk is majd nem gyámügy lett 9 hós volt a fiam,és ha aláírom anno a papírt hogy elvihetik hát el vitték volna.A láthatás minden kép biztosítani kell a nagyszülőknek!Hiddel én sem akarom de nincs mit tenni:(((((

Üdv:Tátika

monalisa1 # 2010.02.01. 21:13

Bocs de "cirkusz" csak azért lehetséges mert te ill. ti azt megengeditek.

Ha érted a szót, oké, ha nem, az a te bajod.

"Mona"
laikus hozzászóló

Babka76 # 2010.02.01. 20:54

Igen, köszömöm, hogy segítettek nekem!
Ezek a hozzászólások lelkileg erősítenek, végigvinni ezt a cirkuszt!

monalisa1 # 2010.02.01. 19:40

Ezt javasoltam én már itt három nappal ezelött is, vagyis hogy ki nem adni a kézből a kislányt a nagyszülők jelenlétekor.
e-mail # 2010.01.29. 16:05.

Babka76 # 2010.02.01. 19:16

Csak a kislány elvitelével az a a baj, hogy a nagypapa perdofiliára utaló magatartással viselkedett, a mama pedig szóbeli ráutalást tett.úgyhogy legvéső esetben is csak lakáson láthatás lehetne. Mert veszélyeztetik a kislányt, közben megindítani esetleg egy igaszágügyi elmeszakértői vizsgálatot, ha elrendeli a gyámügy.
Ma beszéltem a gyámüggyel és men hivatalosan, de azt mondta az ügyintéző, valamint a családsegítőben egy hölgy hogy ki ne adjam a gyereket a kezemből egy pillanatra sem.

monaco # 2010.02.01. 12:01

Ha ugy van szabalyozva a nagyszuloi lathatas, hogy reggel 9-re kell jonni, es 9 ora 10-percre ernek oda es te nem adod oda a gyereket es felnyomnak a gyamon, akkor fellebezel es a masodfok donti el. Tudok olyan esetrol, hogy a masodfok az anyukanak adott igazat 10 perc kesesert.

monaco # 2010.02.01. 11:31

A gyerek furcsa viselkedeserol lehet kerni talan nyilatkozatot a gondozonoktol.

Ezt egy ugyvedtol lehet megkerdezni, de lehetne kerni a nagyszulok lathatasi joganak pontos szabalyozasat nem arra hivatkozva, hogy te nem akarod azt, hogy lassak, mert csak az ellenallast fogod kiharcolni, hanem peldaul azert mert az anyai nagyszulok vagy ha vannak testvereid is kertek a lathatast es szervezni kell. Esetleg ok is beadhatnak egy nagyszuloi es nagybacsi nagyneni lathatasra egy szabalyozasi kerelmet a gyamhivatalhoz. Masok jogainak terhere nem fognak senkinek jogokat adni az apai nagyszuloknek sem. Ami mar szabalyozva van azt csak ujjabb szabalyozassal lehet megvaltoztatni. A teljes eltiltast csak kis lepesekben lehet elerni. Ha szabalyozva van es nem tartjak be, akkor vegrehajthatoak lesznek es legalabb lehet a Gyamhivatalt bombazni vegrehajtasi kerelemmel, meg azzal, hogy veszelyeztetik az apai nagyszulok a gyerek fejlodeset.

Babka76 # 2010.02.01. 09:30

Másik este,hogy mi marad meg egy kisgyerekben:
13 hónapos volt a kislányom amokor az utolsó nagy balhét csinálták, ténylegesen el akarták vinni.
Most karácsonykor a gyerek játszott, a kiságyában állt. Kiejtette a babáját. 21 hónapos volt. Kitárta a két kis kezét, rám nézett majd azt mondta. Add vissza a gyereket.Elbőgtem magam. A mai napig látom magam előtt.
Azt csinálta amit tőlem látott, ahogy harcoltam érte.
Ki tudja még mi marad meg a lelkében, ami később tör majd felszinre.
Egy biztos, ha az a két " Ember" csak a közelébe is próbál kerülni, ha kell az ördöggel is szövetkezek, hogy megvédjem a kislányom.
9 hónapi nem hiányzott nekik a gyerek, csak most jutott az eszükbe, hogy van unokájuk.

A gondozónők elmondása szerint a bölcsiben rendszeresen ölelgeti a babát és simikézi. Közben azt mondogatja : Ne síjál! Ahogy én nyugtatgattam amikor a "szeretett nagyszülei " jöttek "játszani"!

Babka76 # 2010.02.01. 09:16

Kaptak rá esélyt, hogy vigyázzanak a kislányra. De a nagymama nekifeküdt tv-t nézni, a nagypapa kinn csatangolt késő délután órákig a fagyban az áttfagyott kicsivel.
Más eset: temetés de 11 kor, megbeszéltük, hogy iskolába kell mennem, jönnek délre, anyukám akkor beteg volt kellet volna a segítség. Este 6 kor estek be kissé kapatosan a halotti torból. Az fontosabb volt.
Eljöttek, a 9 hónapos kislány kezébe adta a kólás üveg kupakját, hagy játszon vele, amin rajta lógott az a valami ami leválik első boltáskor. Szúrós, persze a gyerek egyből a szájába tömte. Kimarta. Szóltam, hangosan elkezdett kioktatni.
Amikor hétvégénte jöttek, a gyerek már előre rettegett. A nagyanyjától kifejezetten félt.

monaco # 2010.02.01. 07:42

Az apai nagyszuloknek javasolnek valamit foleg ha mar nyugdijjasok, vagyis nekik lenyegeben barmelyik nap a heten jo lenne es kulon lathatast akarnak.

Kerdezzek meg anyukat, hogy mikor jar vasarolni, kire hagyja olyankor a gyereket, vagy van -e olyan nap, amikor baby-sittert kell fogadnia, mert maskulonben elveszitene az allasat? Ha ezeneken a napokon vinnek el a gyereket, akkor 1.) nagyobb a valoszinusege, hogy meg is fogjak kapni, 2.) lehet, hogy anyuka is maskent allna a kerdeshez, ha mondjuk nem kene baby-sittert fizetnie.

monaco # 2010.01.31. 21:46

Ezert mentenek fel nagyon sok bunelkovetot bizonyitek hianyaban. Ha van felvetel azert,mert nem egyezett abba bele hogy felvegyek, ha nincs akkor meg azert.
Meg azt sem javasolhatom, hogy tedd fel a a youtube-ra a felvetelt es kuld el a linket mindenkinek, akit ismersz, mert abbol is gondod lehet. Ugyanis mindenkinek joga van a jo hirnevhez.