nagyszülő láthatási joga


hazoltan # 2011.12.06. 00:21

Sió!
Mi is hasonló cipőba járunk mint itt sokan. A nagyszülő csak kekeckedik velünk, és nem a gyerekünket akarja látni. Mi is járunk gyámügyre, mert a mostan törvény sajnos teret enged a nagyszülő gonoszságának. Az a nagyszülő, AKI NEM TUD A GYEREKÉVEL (SZÜLŐKKEL) KÖZÖS NEVEZŐRE JUTNI, NE SZÓLJON BELE AZ ÉLETÜKBE ÉS GYÁMÜGYI TÖRVÉNY NE ADJON TERET, HOGY BELESZÓLHASSON A CSALÁDNAK AZ ÉLETÉBE!!!!

Kedves Ziti!

Csak gratulálni tudok a harcodhoz. Nagyon örülök, hogy győztél!!! Remélem, hogy mostmár béke és nyugalom lesz nálatok. Pedig most még a régi szar törvények vannak érvényben. Most fogalmazták meg és nyújtották be a parlamentbe az új Családvédelmi törvényt:
http://www.parlament.hu/…om.irom_adat?…
Remélem ez már segít a szülőknek, hogy ha ők nem akarják, akkor a nagyszülők ne taposhassanak az életükbe.
Én csak azt remélem, hgoy a jog IGAZSÁGOT szolgáltat, és nem enged teret a családok szétzúzásának

tarjani # 2011.11.22. 18:06

Ti mit vártoka pszihológusi szakvéleménytől?Én is meg a gyermekeink is voltunk ilyenen.Egy kalap sza...r .De az én véleménynem .Aki nem drogozza halálra magát és nem ölt embert arra azt mondják alkalmas a gyermek nevelésre.Az exemnél 70es értékek felett jött ki skizoid , skrizofén hajlam, a gyerek elmondta mit él át nála és mi az eredmény: alkalmas.A másik gyerek akiről azóta már a láthatás jogáról is lemondott szintén elmondta mi a helyzet mi jött ki: alkalmas, ambár azért elég erősen befolyásolta a gyermeket.A biróság szabadon mérlegel vagy figyelembe veszi a pszihológusi véleményt vagy nem.Úgyhogy bátran előre, ebben az anyaközpontú itélkezési gyakorlatban az apának semmi esélye pszihológusi vélemény ide vagy oda.Aki anya és jól játszik a biróságon meg a máshol az nem veszithet.Bocs ez a gyakorlati tapasztalatom.Én másodfokú tárgylásomon három anyatigris/nagymama/ biró döntött szerintetek milyen eredmény született...

sió # 2011.11.22. 17:59

az előzőhöz:

Egészséges 5 éves gyerek simán kibír jó pár napot a gondozó szülő nélkül.
Egészséges szülő is kibír jó pár napot az 5 éves gyerek nélkül.

sió # 2011.11.22. 17:46

Ziti

Zavar, ha valaki lányomnak írja, és nem lányunknak. Nem a te tulajdonod! Két ember produktuma egy gyerek, tehát minimum lányunk, gyerekünk!

A következő tőled idézett szöveg, erősítő jellegű:

„A lányom a nagyszülői kapcsolattartások, és az apai láthatások kapcsán pszichológushoz jár, aki egyértelműen megállapította, hogy nem érzi ott jól magát, és nem azért, mert ellenük nevelem, hanem azért, mert nem kötődik hozzájuk érzelmileg, rosszul érzi magát, mert tőlem távol van. Hiányzok neki.”

Ez a mondat elárul szinte mindent. A „„hiányzok neki”” a ponton az í.

Magadhoz láncolod, és talán magadnak sem vallod be, de amit leírsz az egyértelműen, alátámasztja.

Az hogy ki-ki ellen folytat bosszú hadjáratot nem megállapítható, mert csak” az egyik oldal nézőpontja villan fel.

A felvillanásból ítélve azonban nem lennék olyan biztos benne, hogy ellened folytatnak hadjáratot!
Nem esetleg fordítva?

zapa # 2011.11.22. 15:47

Eljen!

Ziti # 2011.11.22. 13:40

Kedves Sió!

Nem említettem, hogy készült már pszichológiai szakvélemény,/megállapította, hogy lányom érzelmileg nem kötődik a nagyszülőkhöz/, mert a kérdésem nem is erre irányult. A kérdés az volt, hogy megtilthatják e,hogy beszéljek a lányommal.
Azt sem említettem, hogy újraszabályozást kértem.
Az első gyámhivatali eljárásnál a nagypapának kapcsolatai voltak, elintézte az első körben, hogy láthatási joga legyen. Az újraszabályozásnál már másik gyámhivatal járt el.
A lányom a nagyszülői kapcsolattartások, és az apai láthatások kapcsán pszichológushoz jár, aki egyértelműen megállapította, hogy nem érzi ott jól magát, és nem azért, mert ellenük nevelem, hanem azért, mert nem kötődik hozzájuk érzelmileg, rosszul érzi magát, mert tőlem távol van. Hiányzok neki.

Az apának a dolgait még nem is említettem, pedig neki is van elég szép listája. pl. velem szemben zaklatás vétség miatt elítélték és ehhez hasonló dolgok.
Tudod az egész elpereskedő dolog nem a lányomról szól, hanem egy bosszú, ami ellenem kötettett, és a lányom csak eszköz. Ideiglenesen már nálam helyezte el a bíróság, és a válásom kapcsán is készült szakértői vélemény, ami azt állapította meg, hogy egyértelműen az anyai környezet biztosítja lányom számára a megfelelő testi, lelki, erkölcsi fejlődést.

Előre köszönöm a válaszokat, de a mai nappal megoldódott a problémám. Az újraszabályozási kérelmemnek helyt adtak, és a nagyszülő többet nem viheti el a lányomat. Kizárólag telefonos kapcsolattartási joga van. Bár ez még nem jogerős, meg úgyis fellebbez, de bízok benne, hogy a másodfok is helybenhagyja. Csak meghallgattak és mérlegeltek.

Szóval képzeld el Sió, az általam leírtak nem hiteltelenek, csak sajnos valóban léteznek ilyen emberek.

sió # 2011.11.21. 15:37

mély értelmű volt ez az egész.
azonban baromság..
az elidegenítő szülő nagyszülő szidási akciói nem találhatnak megértésre sehol.

azt is írja a csjt. hogy a gyerek érdekei mindenekfelett!
ezt nem olvastad?
a gyerek érdeke pedig a létező összes nagyszülőjével való kapcsolattartás is!
tehát zárjuk ki a gyerek életéből a létező összes személyt akit egy-egy debil szülő nem kívánatosnak ítél?

Truth wears a different face to everybody.

hazoltan # 2011.11.21. 10:14

Kedves Mindenki!
Azt gondolom, a JOG VILÁGOS:
72. § (1) A szülői felügyeletet a szülők együttesen gyakorolják - ellentétes megállapodásuk hiányában - akkor is, ha már nem élnek együtt.

(2) Ha a házasság felbontása vagy a gyermek elhelyezése iránti perben a gyermeket a szülők megegyezése vagy a bíróság döntése alapján valamelyik szülőnél elhelyezték, a felügyeletet ez a szülő gyakorolja, kivéve, ha a szülők kérelmére a bíróság a gyermekelhelyezéssel egyidejűleg közös szülői felügyeletet rendelt el, illetve a szülőknek a közös szülői felügyeletre vonatkozó egyezségét jóváhagyta.

73. § (1) Ha e törvény másként nem rendelkezik, a szülői felügyelet körébe tartozó olyan kérdésekben, amelyekben a szülői felügyeletet együttesen gyakorló szülők nem tudnak egyetértésre jutni - a lelkiismereti és vallásszabadság körébe tartozó kérdések kivételével -, a gyámhatóság dönt.

Tehát világos 73., hogy ha a szülők EGYETÉRTENEK, akkor a gyámhivatalnak sincs joga beleszólni, nemhogy a nagyszülőnek!!!

Egyetértek Adrienne31-gyel és Zapával, sajnos vannak nagyszülők, akik csak zaklatásra használják a törvényt...

sió # 2011.11.21. 05:33

Ziti

Azt kérded van-e megoldás?
Van.
Nézz magadba, hogy milyen érzéseket plántálsz egy 5 éves gyerekbe.
Aztán tedd fel a kérdést, hogy jól teszed-e amit teszel.

Ha egy, esetleg két dologban, vagy csak azért mert el akarják perelni fenntartásaid vannak, az még ok. Ill. nem ok de érthető.
De te gyakorlatilag az egész repertoárt behozod, talán a tömeggyilkosság az amit nem említesz negatívumként.

Innentől ez az egész sírósdi amit előadsz hiteltelen.

Az nem lehet hogy jobb helyen volna náluk, talán helyes értékrendet kapna tőlük, és te ezt nagyon jól tudod?

Egyetértek mosza val.
Nézze meg szakértő a gyereket, és döntse el hogy igazak-e azok amiket írsz.
Vigyázz! Az is kiderülhet hogy befolyásolod a gyereket, és te magad vagy alkalmatlan arra hogy felelős felnőttképet közvetíts, és egészséges felnőttet nevelj a gyereketekből!

Ziti # 2011.11.19. 16:44

Tisztelt Fórumozók, Hozzáértők!

A problémám a következő. Jogerős határozatom van nagyszülői kapcsolattartással kapcsolatban. Péntektől vasárnapig lányom a nagyszülőknél tartózkodhat, lakóhelyemtől 120 km-re. Nagyon rossz a viszonyom a nagyszülőkkel, a válásom már két éve folyamatban van, el akarják perelni tőlem a lányomat, az apai nagyszülők szeretnék nevelni. Hozzáteszem: a lányom semmilyen kapcsolatot nem szeretne velük tartani, rendszerint sírva jön haza, hogy hiányoztam neki. Öt éves. Minden egyes alkalommal úgy kell "rábeszélnem", hogy biztosan jól fogod magad érezni, szeretnek téged stb. Pszichológushoz jár, mert amióta elviszik a nagyszülők előfordult, hogy izomgörcsöt kapott. Kitalál betegségeket, hogy ne kelljen mennie. /Fáj a hasam, hányingerem van, ez valós, csak feltehetőleg a stressztől/.
A kérdésem a következő:
a tegnapi nap elvitték lányomat, de ugye elég hideg és fagyos volt az idő, ráadásul késő délután vitték el, tehát sötét volt. A nagypapának rosszindulatú daganata volt, egyik szemére rosszul lát, valamint a 4-es számú utat használják az utazásra. kértem a nagypapát, hogy ha odaértek, akkor legalább csak csörgessen meg, hogy minden rendben van, szerencsésen megérkeztek. Nagy nehezen megígérte, hogy jelezni fogja. Nem hívott, nem küldött sms-t. Írtam nekik, hogy odaértek e, nem válaszoltak. A mai nap felhívtam őket és a lányommal akartam beszélni telefonon. Hozzáteszem, hogy nem szoktam felhívni, ne legyen még rosszabb neki, de most úgy éreztem, hogy beszélnem kell vele. A nagypapa közölte, hogy nem adja oda lányomnak a telefont, nem beszélhetek vele. Most nagyszülői kapcsolattartás van.
Tudomásom szerint jogom van a lányommal ilyen helyzetben is kapcsolatot tartani, jogom van tájékoztatást kérni hogy létéről. Természetes helyzetben azt hiszem, hogy működik is az alapvető kommunikáció családoknál, az én esetemben, ahol csak tudnak "betesznek" nekem. Tehetek ilyenkor valamit? Van erre kifejezetten törvényi előírás?
Máskor egyébként előfordult az is, hogy lányomnak 39,5 fokos láza lett náluk, délelőtt bevitték a kórházba, mert rosszul volt, és 500 mg Algopyrint adtak a lányomnak, amitől allergiás reakciói lettek, a kezéről, lábáról lehámlott a bőr. Csak este hívtak fel, hogy lányom sír, anyát akarja, haza akar menni, hozzák haza. Aztán egy óra múlva felhívtak, hogy mégsem hozzák haza. Három hétig könyörögtem az ambuláns lapért, mert az orvosok nem tudták felállítani a pontos diagnózist. A végén kiderült, hogy gyógyszer túladagolás. Kétszer megszúrták a kórházban a lányomat /allergiavizsg./, mert nem voltak hajlandóak felhívni telefonon, hogy megkérdezzenek,allergiás e rá. Azóta lányom retteg, nehogy beteg legyen náluk./Hozzáteszem, egy öt éves gyereknek amúgy sem adnék Algopyrint. /
A gyámhivatallal már többször beszéltem, de igazából nem reagáltak semmit. Ráadásul ők is tudják, hogy a nagypapa agresszív, több hivatallal önkívületi állapotban ordibált, agresszívoskodott. Csak senki nem mer vele szembeszállni.
Van megoldás? A gyámhivatalon kívül kihez fordulhatok még?
Előre is köszönöm a válaszokat.

Adrienne31 # 2011.10.13. 20:48

kedves Zapa!
Köszönöm az együtt érzést!Én is így gondolom hogy a nagyszülönek kéne tiszteletben tartania a szülö és a gyerek kivánságát nem fordítva.Igen ez így van hogy ha már gyámügyre megy a nagyszülö annak ellenére hogy nincs eltiltva a gyerektöl,ott már valami nincs rendben."majd én megmutatom" ez így van a mi esetünkben is,nem a gyerek érdekli hanem saját maga.

Adrienne31 # 2011.10.13. 20:42

Kedves SIo!
Mivel a körülményeket csak nagyvonalakban tudod,igy nincs jogod itélkezni,a lányom nem véletlenül nem szereti a nagyapját,ugyanis 5 évig azt se tudta ki az,mert nem kereste,amikor akarta elvitte én nem tiltottam,de az utobbi idöben megváltozott,piál,mindenhéten másik nöje van,és a kislányomat se azért viszi el mert akarja,csak az éppen aktuális nönek mutogatja mint egy bazári majmot.
a gyerekeket nem lehet becsapni ök tudják hogy ki szereti öket öszintén is ki az aki csak álcázza a szeretetet.Mellesleg az apja 1 éve nem látta a lányát,hát ez egy ilyen család....de nem is magyarázkodom mert én csak a gyerekem érdekeit tartom szem elött,én tölem megkap minden szeretetet,és törödést,és az én szüleimtöl is,ami a másik részröl nem mondható el.

zapa # 2011.10.10. 21:57

Sajnos vannak "rokonok', akik egyszeruen csak zaklatasnak hasznaljak jogaikat, irigysegbol, akarnoksagbol "majd en megmutatom" magatartassal. Egy "igazi" szereto rokon egyuttmukodik a szulokkel, es alarendeli magat a gyermek igenyeinek, a gyermek erdekenek, a szulok keresenek. Milyen rokon az, akinek eroszakkal kell kiharcolnia a lathatast? Az ilyen rokonnal baj van! Nem hiszem, hogy csak a szulo felelos!

Gabicsek # 2011.10.10. 19:52

ha nem akar menni nem megy,majd kifizetem a bírságokat.azt is a gyerekemtöl veszik el

..és a bírság után jön a büntetőeljárás, mely bűncselekményt úgy hívnak, hogy kiskorú veszélyeztetésének bűntette.

sió # 2011.10.10. 15:42

Adrienne31

Hát kedves Adrienn azt látom hogy téged egy dolog zavar: idézlek” föleg hogy nem neki vásárol a kedves nagypapa”.

Kissé magadba kellene nézned és elgondolkodnod azon hogy vajon az hogy tiltásra kényszeríted a gyámhivatalt, és elzárod a nagyszülőt, azzal vajon jót teszel –e a gyereknek?

Az hogy mit akar és mit nem az szubjektív kategória, aki látott már kisgyereket az tudja hogy milyen ördögi rafinált módszerek / vagy nevezzem lelketlennek?/ léteznek arra hogy a gyerek azt mondja amit a kedves szülő hallani akar!
Maradjunk abban, hogy ha ez fennáll majd szakértő eldönti hogy nem –e te biztattad fel a gyereket!

Addig is ne gondold magadról, hogy te tudod mi a jó a gyereknek.
Sok szülő belesik ebbe a hibába, és istent játszik a saját gyereke életében.
A gyerek alapvető szükséglete a teljes család, vagy legalábbis azt megközelítő állapot. Ebbe szülők, nagyszülők, testvérek tartoznak. Azért mert te elváltál, a gyerek nem vált el a másik felétől a családjának!

Adrienne31 # 2011.10.10. 10:26

Tisztelt Gyulabácsi!
Túl vagyunk már a gyámügyön a nagypapának joga van látni,és azt mondták hogy beszéljem rá a gyereket ha nem akar menni mert akkor engem fognak pszihologussal vizsgáltatni,mert biztos én beszélem le a gyereket,ennyit a gyámügyröl.Itt mindenkinek jogaik vannak a gyerek érdekei ilyenkor le vannak sz...va!senkit nem érdekel a gyerek sajnos ez a magyar állam,magyar törvényekkel.Mindegy mert én ugy vagyok vele hogy ha nem akar menni nem megy,majd kifizetem a bírságokat.azt is a gyerekemtöl veszik el...no comment.

Adrienne31 # 2011.10.09. 20:46

Tisztelt Uram!mivel az én esetemben a nagypapa nem nevezhetö annak,igy nem szivesen engedem el vele a lányom.ugyanis 7évig nem volt érdekes hogy van unokája,minden héten másik nöje van alkolista így még ez az egy nap is kinszenvedés lesz a gyereknek,ugyanis utálja,és ez nem az én hibámból történt,hát ezért tiltakozom én ennyire,más helyzetét nem tudom,de az enyémet ugy gondolom meg lehet érteni.

Adrienne31 # 2011.10.09. 15:10

Kedves reka003!
Most vagyok tul egy ilyen procedurán,és a nagyszülönek havi 1 nap jár semmi több!ügyvéddel mentem én is,jobban jársz ha te is viszel magaddal.A nagyszülö nem veheti át az apai láthatást!az én volt aposom is el akarta vinni hétvégére,de nem engedtem,igy megitélt a gyámügy havi 1 napot!És nem egész hétvégét!!!ragaszkodj ehhez,mert a törvényben is így van!ha az apa itthon van akkor pedig azon a napon kell a láthatásnak megtörténnie,tehát nem kérhet másik napot,ezért szorgalmazd azt a szombatot amikor az apjával lenne.remélem segítettem.

reka003 # 2011.10.09. 12:18

Sziasztok!Olyan problémám van hogy az apuka kamionozik és most vissza dobta a bíróságra a kapcsolattartás hogy szabályozzák újra és egybe köteti a nagyszülői láthatással.Voltam már a gyámügynél a nagyszülő miatt de nem tudtak mit csinálni mert egy hónapba egyszer látja az unokáját.Erre most rá beszélte a fiát hogy menjen be a bíróságra a láthatás miatt.3éves a közös gyermekünk és az apuka nem az én hibámból nem láthatja a gyermeket 2hetente (kamionozik)de nem tudom a bíróságon mi lesz.Nem szeretném oda adni a kicsit a nagyszülőknek hisz eddig sem számolt be az apuka se a gyerekről.Ugyan is mikor elváltunk egyességet kötöttünk,hogy minden második páros héten szombattól vasárnapig nála van.Azért csináltam így mert tekintettel voltam arra hogy kamionozik,de amiket csinál már bánom hogy oda adtam ott alvásra.Ez azt jelenti,hogy amikor az apuka elviszi a kicsit a nagyszülők is látják mert ott tartózkodnak.Most azt akarják hogy a nagyszülők akkor láthassák a kicsit amikor az apuka nincs itthon,minden második héten ott alvással.Ezt nem szeretném mert soha egyetlen egy alkalommal nem közölte velem az apuka hogy a kicsivel mi volt hogy viselkedett.Segítséget kérnék hogy Ti mit csinálnátok a helyembe?

Rozi4 # 2011.10.07. 13:18

Nagyon sajnálom, hogy senki nem volt, aki segített volna a feltett kérdésekben.
A Megyei jogú kormányhivatal a fellebbezésünknek helytadott, újbóli, körültekintőbb eljárásra szólította fel a gyámügyi hivatalt. Az ügy ugyanahhoz a gyámügyeshez kerül, aki az első határozatot hozta. :-(
Hihetetlen, hogy kiszolgáltatott kisgyermeket együtt nevelő, szeretetben, békében élő szülők feje felett ilyen dolgok történnek! A nagyinak (általa beavallott, jegyzőkönyvbe vett) pszichés eredetű problémái vannak. A gyerek nem emlékszik rá. A mai napig EGYSZER SEM érdeklődött a gyerek felől, egyértelműen saját fia és ellenem irányuló hadjárat, és a jog MELLÉ ÁLL!
Csalódásom és kiszolgátatottságom nem tudom szavakba önteni, és mire számítsak ugyanazon ügyintézőtől?

ObudaFan # 2011.09.22. 09:28

Ha eleve külön élnek a szülők, akkor a nagyszülőnek havi egy napnál többre szerintem kevés az esélye.

Adrienne31 # 2011.09.21. 20:52

Segítséget szeretnék kérni nagyszülöi láthatásról.Röviden a helyzetröl annyit,hogy a volt férjem apja mindig elvihette a most 7 éves lányom amikor szerette volna,nincs eltiltva töle.van amikor 3 honapig van amikor több nem jelentkezik,nem egy minta nagypapa.a multhéten kijelentette hogy ö elviszi a lányom szombaton egy másik városba plázázni.én nem egyeztem ebbe bele,mert szerintem nincs szüksége egy 7 éves kislánynak a plázázásra,föleg hogy nem neki vásárol a kedves nagypapa.és a kislány sem akart menni.feljelentett a gyámügyön hogy szabályozni akarja a láthatást.erre szeretnék választ hogy

  • ha a gyerek nem akar menni akkor kényszeríteni kell?és ilyenkor a gyerek jogai?
  • mennyi idöre kérhet láthatást,milyen idöközönként?
  • kérheti e a hétvégét,az apa minden szombaton elviszi így döntött a bíróság anno.tehát a vasárnapok az enyémek szerintem.
  • kérheti e az ünnepek felét ugyanigy az iskolai szünetek felét?

Ezekre lennék kiváncsi hogy ne menjek hülyén a gyámügyre.és hogy szabályozhatom e hogy hova viheti és hova nem?
A választ elöre is köszönöm.

Rozi4 # 2011.09.14. 10:30

Sajnos mi is túl vagyunk az elsőfokú határozaton, számunkra felfoghatatlan ítélet született. Ítéletben benne van, hogy a nagyszülő munkanélküli, albérletben lakik, pszichés eredetű problémái vannak, a gyerek anyjával nem hajlandó beszélni, a kisóvodás korú gyerek műtéten van túl és köv műtét vár rá = erre a határozat: levél kíséretében lökjük ki az ajtón a gyereket kéthetente, ha összeszoktak - pár hónap - (ami idő alatt lesz egy műtéte a gyereknek) elviheti magával teljes hétvégére, minden ünnep második napjára, és nyárra hetekre is............. Természetesen fellebbeztünk.......... Kérdésünk, hogyha a másodfokú ítélet jogerőre emelkedik, és tovább visszük bíróságra, attól még a másodfok végrehajtatható? A határozatban leírt pszichés probléma miatt kérhetünk távolságtartási végzést? Ha esetleg odáig megy a dolog, hogy nem tudjuk nem odaadni a gyereket, élhetek/tük a felügyeleti jogunkkal, vagyis mehetek/tünk velük, akárhova viszi a gyereket? Köszönettel

Zsuzsukácska # 2011.01.29. 12:48

Szia tina1976!

Hát érdekes ezaz élet amiben most élünk.Minden csak jogokból áll,és megalkuvásból,megalázásból,és győzelemről.
Sajnos sokan össze tévesztik a jogot a szeretettel,az érzelmekkel.Nem attól vagyunk emberek mert vannak jogaink hanem attól,hogy emberi módon tudunk viselkedni.De akármilyen nagy a követelmény az iskolában,azt hogy viselkedjünk,hogy ápoljuk a családi köteléket,hogy is viselkedhetnék emberi módon azt nem tanítják.A mai világba az empatikus emberhez méltó viselkedés kihalt.
Mikor abba élünk,hogy mindig csak feljelentsük egymást vagyis ebbe éljük ki a gonoszságainkat,félelmeinket addig nem várjuk el,hogy bármilyen módon boldogok legyünk.
Szét kell nézni családon belül mennyi gonosz ember lapul,és bújik el mögötte,közte.
Sajnos a gyerekek ezt a példát látják amit családon belül megy,és hiába mondják a felnőttek:ÁÁ ezt még úgysem érti,kicsik még a gyerek stb,és legyint rá.Dehogyis nem érti nagyon is értik Ők attól még picik,és kiszolgáltatottak attól még hallanak,látnak,és éreznek.Nagyon sajnálom azt a gyerekeket akik ki vannak téve az érzelmi zsarolásnak,és csak eszközként,pótléként tekintenek rájuk.
Nem hiszem egy család jogokból áll.
Ha egy nagyszülő szereti az unokáit mindent be vett annak érdekébe,hogy az unokákkal,és az unokák szüleivel normális családi,és érzelmi életet éljen.De azt tudni kell mindig a nagyszülőknek kell alkalmazkodni az unokák szüleihez,hisz Ők szeretnék a gyerekek élete részese lenni.Senki nem fogja nehezebb oldalra tenni az életét csak úgy mert ilyen kedve van,igen is indok kell ahhoz,hogy egy szülő úgy viselkedik ahogy,és igenis aki nem mehet az unokák közelébe az sáros,ott valami nem stimmel!!Ez az én véleményem!

Szép hétvégét.

tina1976 # 2011.01.29. 08:28

Egy internetes oldalon ezt találtam

"a nagyszülő és testvér kapcsolattartási jogában az érzelmi kapcsolat ápolása,a szeretet megnyilvánulása a domináló.Ez utóbbi kapcsolattartás nem a kötelesség teljesítés előírása,inkább csak lehetőség“

Érzelmi kapcsolat,szeretet? 6 éve nem látta a "nagypapi" a gyereket és a párom testvére is csak az interneten keresztül.Mert teljes életnagyságban 1 éves korában látták utoljára! Mondjuk ők legalább gondolnak rá,néha vesznek ezt-azt.
Hol van a szeretet,az érzelem,mikor szinte megtagadták a gyereket!!!