Kedves Szakértők!
Elnézést kérek, ha hozzászólásom nem megfelelő helyen van...
A következő lenne a kérdésem:
Szülők 2007-ben kölcsönt vettek fel (OTP), ami rá lett terhelve a házukra. Mindketten 2008-ban meghaltak. Két gyermek van (nagykorúak), akik a szülői házban laknak, ami be lett terhelve.
Az OTP, amikor felvették a hitelt, nem kötött az ügyfelekkel hitelfedezeti biztosítást (lehet, hogy nem kötelező, de én ilyennel még nem találkoztam, hogy ne kötnének). A gyerekek fizetik tovább a hitelt, ami még a szülők nevén van, + van még előtakarékossági is, mivel úgy kedvezőbb volt a hitel, azt is fizetik, és az is a szülők nevén van.
A közjegyzői okiratban, ami a hitelhez készült, van egy megjegyzés a biztosítással kacsolatban, amiből az szűrődik le, hogy kell hogy legyen valami biztosítás a hitelen. Az OTP azt mondta, hogy nem tudnak csinálni semmit, mert nincs semmiféle hitelfedezeti biztosítás. Akkor a közjegyzői okirat miért említi?
Ilyenkor mi a teendő? A bank nem segít (egyértelmű, hogy ők a pénzüket akarják). De ha mégis ott van a biztosítás, akkor az ilyen esetekben nem fedezi a hitelt? Vagy mindennel együtt megörökölték a gyerekek, és fizethetik vissza az egész összeget.
A választ nagyon szépen megköszönöm!
Ha esetleg nem voltam érthető, akkor elnézést kérek, és pontosítom azt a részt.
Mégegyszer nagyon köszönöm!
Üdv.
Gábor
Gabesz