Sziasztok!
Tehát,ha érvényes a tartási szerződés-és miért ne lenne az-,akkor én nem kapok semmit.
A történet röviden:19 évesen kerestem föl az édesapámat,mert nagyon kíváncsi voltam rá.Egész életemben nem érdeklődött felőlem.Első sokk a találkozáskor az volt,hogy betegen,kiműtött gégével,kis beszélőkészülékkel nyitott ajtót nekem.Mint kiderült,rákos volt.Utána megjelentek a rokonok,és kidobtak azzal az érvvel,hogy engem biztosan anyukám küldött a majdani örökösödés miatt.Nem érdekeltem őket,pedig amikor két éves voltam,állítólag imádtak.Senkinek nem kívánom azt a poklot,amit akkor átéltem.Azzal dobtak ki,hogy mondjam meg anyámnak,hogy semmi nem lesz az enyém az örökségből.
A hírt,hogy édesapám már régen meghalt,nemrégen tudtam meg anyukámtól,vagyis régi rokonoktól.Én külföldön élek tíz éve,saját családom van.
Az özveggyel sem én beszéltem,hanem anyukám.Az özvegy közölte édesanyámmal telefonban,hogy ne is akarjak semmit,mert tartási szerződést kötött az apukámmal.Igaz-e,vagy sem,nem tudom.
Ami nagyon fontos lenne,szeretném megtudni,hogy kinek kellett volna engem egyáltalán arról értesíteni,hogy édesapám eltávozott az élők sorából.Nekem olyan hihetetlennek tűnik,hogy ilyen halálesetben az embert nem értesítik hivatalosan.A régi címem anyukáméknál még mindig fönnáll Magyarországon,igaz,évek óta nem voltam otthon.
Hogy tudok utánajárni annak,hogy létezik-e az a tartási szerződés,vagy sem.Kihez forduljak innen külföldről?Lehet ezt telefonon is intézni?