Én minden félévben kérnék tőle iskolalátogatási igazolást, így kiderülne melyik félévben jár, melyikben nem folytat tanulmányokat.
Gyerektartás és láthatás
Jó esetben dolgozik...
Jó esetben külföldön dolgozik, mindeközben itthon még lenyúlná egy darabig a nyugdíjas apját...
Ez csak rajta múlik hagyja-e..
Éppen ezért tett fel kérdést a Kérdező.
(Most nagyjából már tudja mi merre és hogyan.)
Még egyszer megpróbálom.
„A kiküldetése után Németországban kapott,Magyarországon adóterhet nem viselő egyéb járandóság címén kifizetett nettó juttatása…“
Azt szeretném megkérdezni,hogy ha így van megfogalmazva a jöv. igazolás,akkor ebből jár-e a 20% gyerektartás?
Magyarországon minimálbért kap.
Hogy nem kapok választ annak az az oka,hogy megint nem jól kérdezek,vagy kézenfekvő,hogy mivel jövedelem,így járna.De ha járna,akkor a bíró miért azt mondta,hogy ez költségtérítés?
Ezt nem értem.
Köszönöm!
„„A kiküldetése után Németországban kapott,Magyarországon adóterhet nem viselő egyéb járandóság címén kifizetett nettó juttatása…“”
A költségtérítésekből nem jár.
_Wasp_
póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása
a kapcsolattartásra előírt helyen és időben kell átadnia a gyermeket, onnantól nem az ő felelőssége a kapcsolattartás alatti programokban, annak helyéről való döntés.
A bíróság majd eldönti, hogy mikortól jár az elvitel, ezt egyébként vita esetén nem nagyon szokták két éves kor alatt megadni.
_Wasp_
póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása
Monalisa 1!
Nagyon köszönöm a válaszodat, és megfogadom.
Tehát akkor költségtérítés lehet olyan juttatás,ami után kint Németországban adóznak?
SZiASZTOK!SEGÍTSETEK!MOST KAPTAM A GYÁMÜGYTÖL LEVELET "KAPCSOLATTARTÁS VÉGREHAJTÁSÁNAK ÜGYÉBEN"Minden 2.hétvégén hozom a fiam 4*-éve váltunk rendesen füzetek én veszem a ruháit viszem ismerje meg az országot....ő a mindenem.Dobrosi Sándor vk Lajoskomáromi normális életet élek 4éve van egy párom feleségem nyugodt kiegyensulyozott életünk van imádjuk a gyerekeinket tudom bizonyítani ,hogy gondoskodom a fiamról csak azt nem értem miért kellene .A volt nejem a gyerek rovására beiratta iskolába ő a leggyengébb tanuló kezdhet elöről az 1-osztályt teljesen ki van a fiam nem akar hazamenni.MIT TEHETEK???
(NÉZZÉTEK MEG AKÁR AZ IWIW-EN KÉPEINKET HÁT SZENVED A FIAM???)
KÖSZÖNÖM A TANÁCSOKAT ELŐRE IS .
Sanyi
zimcsi
A költségtérítés kifejezés nagyon tág valami, ezért szerintem részletezésre lenne szükség, hogy mit is takar és mit nem. Mert ameddig a kiküldő cég erre nem hajlandó, addig "süketek párbeszéde" van csak.
Hiszen köztudott, hogy külföldre elsősorban "pénzt keresni" mennek az emberek, így nehezen képzelhető el, hogy a keresete teljes egészében "költségként" merül fel.
A kinti nettó jövedelem 20%-a t.díjként levonásba helyezhető, ezt írják- mondják a fórumozó jogászok. Vagyis a kötelezett havi ÖSSZES jövedelmének 20%-a illeti meg a gyermeket, tehát az itthoni- és németországi pénz is egyaránt.
Ha te nem tudsz zöld ágra vergődni a céggel akkor kérj meg egy ügyvédet, hogy ő írjon nekik nevedben levelet.
(Ha jól emlékszem mintha előzőekben azt írtad volna, hogy a szállás nem kerül neki pénzbe, akkor mi a frász "a" költségtérítés kiadása?...)
Egyébként lehet, hogy a költségtérítés Németországban adóköteles, de EZT A JÖVEDELEMBŐL vonják ill. fizetik.
Monalisa
laikus hozzászóló
köszönöm ObudaFan
Nincs mit.
Köszi Mona a válaszod.
Igen,azt írtam,hogy a szállása ingyen van,ill. biztosítja a munkáltatója.
De most már nem tudok utána járni,mert ez az ügy 2006-2008-ig húzódott.Csak én abban a hitben voltam,hogy ez a pénz,mármint a kinti pénze,költségtérítés,mivel a bírónő ezt mondta,és én nem is kételkedtem benne,mármint abban,hogy így lett leigazolva.Volt ügyvédem,meg most is van,csak most láttam meg nála ezt a papírt,mert ő lemásolta,és abban volt így megfogalmazva.Nekem nem az jött le ebből,hogy költségtérítés,inkább az,hogy jövedelem.Ezért is kérdeztem meg,hogy mit jelent így az a mondat.
Az ügyvédem azt tanácsolta,hogy ne kezdjek ki a vállalattal.
Egy szóval csak kíváncsi voltam a mondat ("A kiküldetése után Németországban kapott,Magyarországon adóterhet nem viselő egyéb járandóság címén kifizetett nettó juttatása…“) jelentésére.
ui: tényleg pasi vagy?
Egy tündéri kislány boldog nagypapája...
(A Monalisa nich név választása teljesen véletlenszerű, éppen Leonadoról olvastam és hát "kapóra" jött.)
Ami mondatot beidéztél a munkáltató válaszleveléből, nos én nem hagynám hogy hülyének nézzenek - már elnézést. Szóval én azt nem hinném el, hogy valaki csak és kizárólag azért dolgozik külföldön mert ingyen a szállást és "adóterhet nem viselő" étkezési utalványt, valamint tán még helyibusz bérletet is juttatnak neki - ilyesmik. Nem, mert ez a dolgozónak bizonyára jár mint költségtérítés, de jár neki rendes fizetés is...
Részemről ennyi.
A Mona Lisa (más néven La Gioconda) Leonardo de Vinci leghíresebb festménye, remekműve, mely 1503-1506 között készült, és jelenleg a párizsi Louvre-ben van kiállítva. (A kutatások szerint a szomszédasszonyát festette meg a művész.)
Akibe szerelmes volt és a képtől a haláláig nem vált meg.
OK!
Köszönök mindent
Jéééé, én meg voltam győződve, hogy egy hölgy a monalisa "laikus hozzászóló" :)
Kedves gnesi!
Pontosan mi történt? Mert így nehéz tanácsot adni.
Kedves pólinó!
Tudod, "a" monalisa kapott már itt a Fórumon elég hideget, meleget, legtöbbször azért mert az egyes hozzászólásom túl markáns, férfias. Vagyis hát olvasni is kell tudni a sorok közt...
Üdv.
Amúgy sok olyan nich név van ítt akinek birtokosa nem az akinek gondolná egy átlagos olvasó, érdeklődő.
gnesi
Ahhoz hogy egy óvodást iskolába lehessen íratni, az óvódának igen-nem alapon véleményezni kell a gyermek iskolaérettségét. És a gyermekre nézve semmi hátrányt nem jelent ha esetlegesen még nem javasolják neki az iskolába járást hanem majd csak jövőre.
Nem tudni a kisfiad mikori születésű, de köztudomású, hogy a szeptembertől született gyermekek eleve évhalasztók.
Nagyon sajnálatos, hogy a kisfiunak meg kell majd ismételnie a tanévet - ez a "kudarcélmény" bizonyára nem hiányzott neki.
Tudnám javasolni, hogy a város önkormányzatának Oktatási Osztályán kérj segítséget: a gyermeket meg kellene vizsgáltatni, mert lehet, hogy - sajnálatosan - még nem való normál iskolába. (Vannak lasabban érő gyermekek is, de a számukra megfelelő
tanintézetben/osztályban idővel szépen utólérik a többieket.)
Az ex-ed felelőtlen (...) az iskola igazgatója meg eleve nem is vehette volna fel a tanulók sorába a te előeztes hozzájárulásod = aláírásod nélkül a srácot.
Monalisa
laikus hozzászóló
És nem utolsó sorban, az anyának nap mint nap együtt kell(ene) tanulnia vele - foglalkozni a "problémásabb" gyermekkel. (Kevés gyermek születik kiemelkedően magas szellemi képességgel, a nagy átlag átlagos csak.) Valamint a kisfuk lustábbak a tanulásban (...), inkább eljátszák az otthoni tanulási időt. Ha egyszer nincs a rendszeres felügyelet...
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02