Gyerektartás és láthatás

törpanya # 2009.03.04. 21:56

Én minden félévben kérnék tőle iskolalátogatási igazolást, így kiderülne melyik félévben jár, melyikben nem folytat tanulmányokat.

törpanya # 2009.03.04. 21:57

Jó esetben dolgozik...

monalisa1 # 2009.03.04. 22:00

Jó esetben külföldön dolgozik, mindeközben itthon még lenyúlná egy darabig a nyugdíjas apját...

törpanya # 2009.03.04. 22:05

Ez csak rajta múlik hagyja-e..

monalisa1 # 2009.03.04. 22:18

Éppen ezért tett fel kérdést a Kérdező.
(Most nagyjából már tudja mi merre és hogyan.)

zimcsi # 2009.03.05. 07:53

Még egyszer megpróbálom.

„A kiküldetése után Németországban kapott,Magyaror­szágon adóterhet nem viselő egyéb járandóság címén kifizetett nettó juttatása…“
Azt szeretném megkérdezni,hogy ha így van megfogalmazva a jöv. igazolás,akkor ebből jár-e a 20% gyerektartás?
Magyarországon minimálbért kap.
Hogy nem kapok választ annak az az oka,hogy megint nem jól kérdezek,vagy kézenfekvő,hogy mivel jövedelem,így járna.De ha járna,akkor a bíró miért azt mondta,hogy ez költségtérítés?
Ezt nem értem.

Köszönöm!

_Wasp_ # 2009.03.05. 09:49

„A kiküldetése után Németországban kapott,Magyaror­szágon adóterhet nem viselő egyéb járandóság címén kifizetett nettó juttatása…“
A költségtérítésekből nem jár.

_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

_Wasp_ # 2009.03.05. 10:31

a kapcsolattartásra előírt helyen és időben kell átadnia a gyermeket, onnantól nem az ő felelőssége a kapcsolattartás alatti programokban, annak helyéről való döntés.

A bíróság majd eldönti, hogy mikortól jár az elvitel, ezt egyébként vita esetén nem nagyon szokták két éves kor alatt megadni.

_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

Canonz # 2009.03.05. 10:40

Monalisa 1!

Nagyon köszönöm a válaszodat, és megfogadom.

zimcsi # 2009.03.05. 11:07

Tehát akkor költségtérítés lehet olyan juttatás,ami után kint Németországban adóznak?

gnesi # 2009.03.05. 12:04

SZiASZTOK!SEGÍTSETEK!MOST KAPTAM A GYÁMÜGYTÖL LEVELET "KAPCSOLATTARTÁS VÉGREHAJTÁSÁNAK ÜGYÉBEN"Minden 2.hétvégén hozom a fiam 4*-éve váltunk rendesen füzetek én veszem a ruháit viszem ismerje meg az országot....ő a mindenem.Dobrosi Sándor vk Lajoskomáromi normális életet élek 4éve van egy párom feleségem nyugodt kiegyensulyozott életünk van imádjuk a gyerekeinket tudom bizonyítani ,hogy gondoskodom a fiamról csak azt nem értem miért kellene .A volt nejem a gyerek rovására beiratta iskolába ő a leggyengébb tanuló kezdhet elöről az 1-osztályt teljesen ki van a fiam nem akar hazamenni.MIT TEHETEK???
(NÉZZÉTEK MEG AKÁR AZ IWIW-EN KÉPEINKET HÁT SZENVED A FIAM???)

KÖSZÖNÖM A TANÁCSOKAT ELŐRE IS .

Sanyi

monalisa1 # 2009.03.05. 14:45

zimcsi

A költségtérítés kifejezés nagyon tág valami, ezért szerintem részletezésre lenne szükség, hogy mit is takar és mit nem. Mert ameddig a kiküldő cég erre nem hajlandó, addig "süketek párbeszéde" van csak.

Hiszen köztudott, hogy külföldre elsősorban "pénzt keresni" mennek az emberek, így nehezen képzelhető el, hogy a keresete teljes egészében "költségként" merül fel.

A kinti nettó jövedelem 20%-a t.díjként levonásba helyezhető, ezt írják- mondják a fórumozó jogászok. Vagyis a kötelezett havi ÖSSZES jövedelmének 20%-a illeti meg a gyermeket, tehát az itthoni- és németországi pénz is egyaránt.

Ha te nem tudsz zöld ágra vergődni a céggel akkor kérj meg egy ügyvédet, hogy ő írjon nekik nevedben levelet.

(Ha jól emlékszem mintha előzőekben azt írtad volna, hogy a szállás nem kerül neki pénzbe, akkor mi a frász "a" költségtérítés kiadása?...)

Egyébként lehet, hogy a költségtérítés Németországban adóköteles, de EZT A JÖVEDELEMBŐL vonják ill. fizetik.

Monalisa
laikus hozzászóló

bobo79 # 2009.03.05. 15:09

köszönöm ObudaFan

ObudaFan # 2009.03.05. 16:52

Nincs mit.

zimcsi # 2009.03.05. 17:38

Köszi Mona a válaszod.
Igen,azt írtam,hogy a szállása ingyen van,ill. biztosítja a munkáltatója.
De most már nem tudok utána járni,mert ez az ügy 2006-2008-ig húzódott.Csak én abban a hitben voltam,hogy ez a pénz,mármint a kinti pénze,költségtérítés,mivel a bírónő ezt mondta,és én nem is kételkedtem benne,mármint abban,hogy így lett leigazolva.Volt ügyvédem,meg most is van,csak most láttam meg nála ezt a papírt,mert ő lemásolta,és abban volt így megfogalmazva.Nekem nem az jött le ebből,hogy költségtérítés,inkább az,hogy jövedelem.Ezért is kérdeztem meg,hogy mit jelent így az a mondat.
Az ügyvédem azt tanácsolta,hogy ne kezdjek ki a vállalattal.
Egy szóval csak kíváncsi voltam a mondat ("A kiküldetése után Németországban kapott,Magyaror­szágon adóterhet nem viselő egyéb járandóság címén kifizetett nettó juttatása…“) jelentésére.

ui: tényleg pasi vagy?

monalisa1 # 2009.03.05. 19:17

Egy tündéri kislány boldog nagypapája...
(A Monalisa nich név választása teljesen véletlenszerű, éppen Leonadoról olvastam és hát "kapóra" jött.)

Ami mondatot beidéztél a munkáltató válaszleveléből, nos én nem hagynám hogy hülyének nézzenek - már elnézést. Szóval én azt nem hinném el, hogy valaki csak és kizárólag azért dolgozik külföldön mert ingyen a szállást és "adóterhet nem viselő" étkezési utalványt, valamint tán még helyibusz bérletet is juttatnak neki - ilyesmik. Nem, mert ez a dolgozónak bizonyára jár mint költségtérítés, de jár neki rendes fizetés is...

Részemről ennyi.

monalisa1 # 2009.03.05. 19:23

A Mona Lisa (más néven La Gioconda) Leonardo de Vinci leghíresebb festménye, remekműve, mely 1503-1506 között készült, és jelenleg a párizsi Louvre-ben van kiállítva. (A kutatások szerint a szomszédasszonyát festette meg a művész.)

Immaculata (törölt felhasználó) # 2009.03.05. 19:28

Akibe szerelmes volt és a képtől a haláláig nem vált meg.

zimcsi # 2009.03.05. 19:31

OK!
Köszönök mindent

póniló # 2009.03.05. 20:37

Jéééé, én meg voltam győződve, hogy egy hölgy a monalisa "laikus hozzászóló" :)

Bea11 # 2009.03.05. 20:56

Kedves gnesi!

Pontosan mi történt? Mert így nehéz tanácsot adni.

monalisa1 # 2009.03.05. 21:16

Kedves pólinó!

Tudod, "a" monalisa kapott már itt a Fórumon elég hideget, meleget, legtöbbször azért mert az egyes hozzászólásom túl markáns, férfias. Vagyis hát olvasni is kell tudni a sorok közt...
Üdv.

monalisa1 # 2009.03.05. 21:21

Amúgy sok olyan nich név van ítt akinek birtokosa nem az akinek gondolná egy átlagos olvasó, érdeklődő.

monalisa1 # 2009.03.05. 21:34

gnesi

Ahhoz hogy egy óvodást iskolába lehessen íratni, az óvódának igen-nem alapon véleményezni kell a gyermek iskolaérettségét. És a gyermekre nézve semmi hátrányt nem jelent ha esetlegesen még nem javasolják neki az iskolába járást hanem majd csak jövőre.

Nem tudni a kisfiad mikori születésű, de köztudomású, hogy a szeptembertől született gyermekek eleve évhalasztók.

Nagyon sajnálatos, hogy a kisfiunak meg kell majd ismételnie a tanévet - ez a "kudarcélmény" bizonyára nem hiányzott neki.

Tudnám javasolni, hogy a város önkormányzatának Oktatási Osztályán kérj segítséget: a gyermeket meg kellene vizsgáltatni, mert lehet, hogy - sajnálatosan - még nem való normál iskolába. (Vannak lasabban érő gyermekek is, de a számukra megfelelő
tanintézetben/osztályban idővel szépen utólérik a többieket.)

Az ex-ed felelőtlen (...) az iskola igazgatója meg eleve nem is vehette volna fel a tanulók sorába a te előeztes hozzájárulásod = aláírásod nélkül a srácot.

Monalisa
laikus hozzászóló

monalisa1 # 2009.03.05. 21:40

És nem utolsó sorban, az anyának nap mint nap együtt kell(ene) tanulnia vele - foglalkozni a "problémásabb" gyermekkel. (Kevés gyermek születik kiemelkedően magas szellemi képességgel, a nagy átlag átlagos csak.) Valamint a kisfuk lustábbak a tanulásban (...), inkább eljátszák az otthoni tanulási időt. Ha egyszer nincs a rendszeres felügyelet...