Sziasztok!
A fiam 27 éves tavaly május 11-én egy disco "balesetből" született meg az unokám. Érdekes módon az anyuka bejelentette, hogy 7 hónapos terhes és 100 %-ban a fiam a gyermek apja, mivel 1 x és kb. abban az időben együtt voltak a fiam a nevére vette a megszületett gyermeket. Anyukát nem.
Azt el kell mondanom, hogy a fiam gyógyithatatlan beteg, már alig bir menni, és sajnos nem tudnak rajta segiteni az orvosok.
Ezt azért is kellett megirjam, mert most már az unokám (ha a fiam elvállalta, nekem a sors ajándéka) a jövő hónapban lesz 1 éves.
Rendszeresen minden hétvégén mentem érte és hoztam anyukát is és az unokát is.
Időközben a fiamnak új barátnője lett. Anyuka az unoka és a barátnő találkozott, mit ne mondjak az anya azonnal telefonált az apjának, hogy vigye haza őket.
Az igazság az, hogy szeretnénk ha a közel 1 éves gyermeket hozhatnám az apához anya nélkül. Anyuka kijelentette, hogy nem adja oda. Vagy a barátnő vagy a fia, válasszon.
Kérdésem :
Mivel a fiam nehezen tud menni, a lakásból nem tud kimenni, de a fiához ragaszkodik (én is az unokámhoz) meg teheti-e hogy nem adja oda egyedül?
Gyerektartásban meg állapodtak, a 100 %-os rokkant nyúgdijas fiam a nyugdijának 20 %-át fizeti?
Próbálta az anyának mondani, hogy ha nem adja 1-dül a fiát akkor nem fizeti a gyerektartást.
Azt mondta, hogy őt pénzzel nem lehet megvenni.
Kérdezem még ennyire ki lehet használni az apát és engem is mint az unokát.
Vagy ha nincs igazam irjatok mit tegyek.
Nem elég hogy a fiam beteg még az uokámat sem kapjuk meg?
Meg köszönném a segitséget.