Tisztelt Fórumozók!
2011. novemberében kértem hozzászólásotokat, véleményeteket tartásdíj hátralék végrehatása ügyben. Azóta a végrehajtás sikeresen lezárult, ebben a hónapban kaptam az utolsó részletet és egy levelet a bíróságtól. Az adós végrehatási kifogással élt decemberben, amit a bíróság elutasított, miszerint mindenben jogszerűen jártam el, közben a letiltás elkezdődött a munkabérből. Az adós a bírósági határozatot megfellebbezte, amiről most kaptam tájékoztatást és közölték, hogy 8 napon belül reagáljak, mert megy az ügy a másodfokra. Gondolom ez standard eljárási menet, de nem tudom mire számíthatok. Az adósnak az a véleménye, hogy abban az esetben, ha ő 1x feladta postai csekken a pénzt - bár azt a posta visszaküldte neki - nem kötelessége újra megküldeni vagy átadni, bár a végrehatónál azt nyilatkozta, hogy átadja a tartozását a gyerek átvételekor, sőt én még külön szóltam neki, hogy fizesse meg a 2 havi elmaradását és elkerülhető lesz a végrehajtás. Nem fizetett, az eljárás megindult. Aztán persze az egészet megkavarta azzal, hogy tudomást nem véve a végrehajtás tényéről, decemberben elküldött egy havi részletet. Persze addigra már a kezében volt a Foglalási Jegyzőkönyv, a munkáltatója is megkapta. Én ezt a plusz összeget visszaküldtem neki amint ki lett fizetve az összes tartozása.
Kérdésem az lenne, hogy kötelessége lett volna az adósnak a pénz újbóli megküldése? Kellett volna, hogy engem értesítsen arról, hogy a posta visszavitte a részletet? Át is utalhatta volna, a bankszámlaszámomat tudja, de nem hajlandó az utalásra.
A végrehajtás megkifogásolása abban az esetben is megtörténhet, ha már a végrehajtás megtörtént?