Wasp biztos válóperekre szakosodott ügyvéd - és attól tart, hogy rontod a bótját.
TRita. Anatómiában nem vagy egészen otthon. Az ugyanis nem a szíve... Szegény pappa is ezt próbálja magyarázni, meg én is.
Wasp biztos válóperekre szakosodott ügyvéd - és attól tart, hogy rontod a bótját.
TRita. Anatómiában nem vagy egészen otthon. Az ugyanis nem a szíve... Szegény pappa is ezt próbálja magyarázni, meg én is.
Sziasztok!
Igazan jol esik, hogy ennyit torodtok velem :)
Nem tudom mit fog kivaltani belolem a tortenet, mindenesetre en azon vagyok, maradjunk egyutt. Viszont a gyanu a ketely bennem van, nem tudok ugy viselkedni, mint aki mindent elhisz.
Amikor a valasrol beszeltunk, azt nyilatkozta, a gyerek nalam marad es en is igy szeretnem.
Jo masok velemenyet is ismerni, es koszonom hogy megosztjatok velem.
Az o szandekat csak az alapjan tudom megitelni, amit o mond, es ahogyan viselkedik. Ebbol egyelore nem egyertelmu a helyzetunk, szerintem ugyan o az eszevel maradna, a szivevel viszont mar kotodik az uj nohoz.
Nem erzem magam hiba nelkulinek, es szeretnek javulni.
_Wasp_, vitatkozom veled, hiszen sokszor elôfordul, hogy emberek elfogadják más emberek véleményét, illetve más emberek véleménye gondolkodásra készteti ôket a saját ügyükben.
Sajnos nem olvasok Blikket, az általad említett másik dologról azt sem tudom, micsoda, igy hát az "értékítéleted" tartalma nem világos elôttem. :)
Azt hiszem, nem tévedek: ezen a fórumon bárki elmondhatja a véleményét és nem muszáj csak szigorúan a feltett kérdésre válaszolni. Ám ha te magadra nézve ilyesmit érzel kötelezônek,nyugodtan cselekedj úgy.
Pappa, nem lenne jó, ha értékitéletek helyett megmaradnánk a kérdésnél?
na mindegy (bár itt - ott talán egyetértek veled, de ez más téma)
_Wasp_
póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása
TRita, eszemben sincs megítélni a családotokat. A házasság olyan szerzôdés, mely érzelmileg-anyagilag összeköt két embert. Arra szerettem volna rávilágítani, hogy a szerzôdéseteket te sem tartottad egészen be, érzelmileg adtál kevesebbet a családnak, mint ahogy az nekik jó lett volna, miközben az anyagi biztonság megteremtésén igyekszel. Erre is jó gondolni, ha az ember nincs megelégedve a másik fél viselkedésével. Minden jót nektek és remélem, sikerül megmentenetek a házasságotokat.
Kedves Pappa!
En nem valni szeretnek, hanem csak kicsit tajekozodni jogi dolgokrol.
Ennyi reszlet utan sztem nem tudod megitelni a mi csaladunkat.
A parbeszedunk inkabb erzelmi mint jogi szalakat penget, igy en ezt nem szeretnem folytatni ennek a forumnak a keretei kozott.
Mindenesetre koszonom hogy megosztottad a velemenyed, megtiszteltel vele.
Vadalma, igazságos vagyok-e vagy sem, sajnos tény az, hogy a házasságban az egyik fél gyakorlatilag a pénz hajtása miatt nem élt családi életet, nem volt szabadideje. És most ott tartanak, hogy szétmennek, mert a másik, az egyedül hagyott fél talált valakit magának egy kalandra.
TRita, természetesen nem áldozat otthon lenni a gyerekkel, de nem áldozat éjjel-nappal dolgozni sem.
Tudom, nagyon nehéz lakást szerezni, irreálisan sokat kell dolgozniuk érte azoknak a fiataloknak, akik nem örökölnek vagy nem ad nagy segítséget a családjuk. Biztosan jól ismered a férjedet, tudod, hogy nem egy pénzhajtós típus. Mégis szereted vagy szeretted. Ne várd, hogy megváltozzon, mert nem fog. Próbáljatok kiegyezni egymással és igyekezzetek együtt maradni - nem történt semmi tragikus. Ha nem tudnál arról a nőről, neked is jobb lenne, igazán kár faggatóznod. Rossz dolog megcsalatva lenni, de mégsem olyan óriási baj. Ne a másikon akarj változtatni, inkább magadon és jól gondold át, hogyan tudod az életet átszervezni úgy, hogy pénzetek is legyen, meg te se legyél halálfáradt. Egy fiatal életed van, ami nemcsak munkára való, hanem szerelemre, családi boldogságra, a gyerekeddel való foglalkozásra. Soroljátok föl egymásnak, mi a szép és a jó a kapcsolatotokban, mit szerettek egymásban, azokat fejlesszétek tovább, a rosszakat meg tegyétek félre, felejtsétek el.
Sziasztok!
Szivesen elfelejtenem, ezzel is kezdtem a topicot, lasd lent. Kesz vagyok teljesen lemondani az eddigi eletemet, engem a penz NEM erdekel ennyire. Minimalis anyagi biztonsagot szerettem volna magunk korul tudni, es ebben o mar a gyerek szuletese elott sem volt partner.
Azt ugyan itt nem reszleteztem, de mielott megcsalt, tudtam hogy erre keszul, mert mar akkor megtalaltam a masik lany kepeit - es mar akkor nekialltunk megbeszelni a dolgainkat - es igeretet kaptam, hogy ha en valtoztatok o is valtoztat. Aztan elment a csajhoz.
Miutan azt is kideritettem, hogy ki a csaj, es osszeraktam a kepet, szembesitettem vele, es akkor beismerte a tortenetet.
Nekem nincsenek (mar) ideaim nem vagyok mar 20 eves. Fontos hogy egyutt maradjunk. Viszont o idot kert, majd nehany nap mulva eldontotte, hogy o is maradni akar velem.
Szoval egyszer mar azt mondta, probaljuk ujra, es megis elment a masik nohoz.
Most masodszor szaladunk neki.
Amugy en azt nem tartom aldozatnak, hogy valaki a gyerekevel tolt nem egeszen 1.5 evet, mert a masiknak vannak jobb lehetosegei, de lehet en latom rosszul.
Pappa, nem vagy egészen igazságos. itt a "felrúgás" nem a "pénzért való hajtás miatt" történne. szerintem TRita élné tovább a kis életüket szó nélkül és lelkesen ha nem lett volna az a megcsalásos epizód. ez így nem fair.
TRita, gondold át jól a válást. Nem biztos, hogy te tettél többet a családotokért, ugyanis a férjed van otthon a gyerekkel. Egy házasságban nem csak az anyagiak számítanak.
Próbáld elfelejteni a megcsalást és igyekezzetek átbeszélni a dolgaitokat. Kár lenne egy családot felrúgni a pénzért való hajtás miatt. Nem jó az a gyereknek.
Bocsánat, ez részéről tulajdonképpen ellentétlezés nélküli lemondás - hogy ne mondjam, nagylelkűség. Ugyanis joggal követelhetné a számlán lévő pénz felét is.
(Nem kellene mégis együtt maradni? Nem a vagyon miatt, hanem azért mert egy házasság több annál, mint amit egy szexuális kaland miatt érdemes felrugdosni. Az ifjúkori romantikával meg előbb-utóbb úgyis le kell számolni.)
Kedves ObudaFan!
Koszonom a te valaszod is.
Sajnos szamomra az az egeszbol a tanulsag, hogy nem erdemes tobbet tennem, mint a masik, mert
Van egy kis dugi penzem, amirol tud, es a kovetkezot mondta, emiatt jottem a forumra: fele-fele, es akkor a szamlamrol elfeledkezik.
Eveken at jatszott, chatelt a hatam mogott, amig en kemenyen dolgoztam.
Ennek meg is lett az eredmenye.
:((((
Mindenkinek javaslom kosson szerzodest is, amikor hazassagot kot.
A lakás így mindenképpen közös vagyon, más kérdés, hogy a maradék törlesztőrészleteket is fele-fele arányban kell fizetni, tehát ha valamelyik fél többet fizet, akkor megtérítést követelhet a másiktól.
Megint más kérdés a lakás használata. Ha a lakás megosztható, és a felek a válás után is tudnak egymás mellett élni, akkor közös használat lesz, ha nem, akkor minden bizonnyal az használja majd a lakást, akinél a gyermeket a bíróság elhelyezi.
Kedves Vadalma!
Koszonom a valaszod.
a házasságkötés vagyonközösséget eredményez a házastársak között a házassági életközösség idejére.
=a házastársak osztatlan közös tulajdona mindaz, amit a házassági életközösség ideje alatt akár együttesen, akár külön-külön szereztek (kivéve az, ami kifejezetten valamelyik házastárs különvagyonához tartozik).
alapból 50-50%.
Azt a cimszavu bejegyzest megneztem mielott megirtam volna a sajatomat. Ez azt jelenti, hogy igen? Mindennek a fele?
Koszonom
Kedves TRita,
"válni szeretnék" elnevezésű topikban a mai napon pont nagyon hasonló helyzetet elemezgettünk, nézz át oda.
Vadalma
Sziasztok!
2003. ota ejjel nappal dolgozom, azota vettunk egy lakast (majdnem 90%-a hitel volt). A hitel az en nevemre szol, a ferjem viszont adostars. A lakas az en nevemen van. Ferjem megcsalt - elmondasa szerint - egyszeri alkalommal, mivel en nem tudtam megadni neki amit o elvart volna - jogosan DE en olyan faradt voltam mostanaban. Nalam meztelen erotikus fotok vannak, amit a csaj kuldozgetett neki MSN messengeren.
Most azt mondja velem szeretne maradni. Viszont a bogarat a fulembe tette: felet szeretne mindennek ha valnank.
Egy kozos kislanyunk van (21 honapos). En 6 honapos kora ota dolgozom 8 oras allasban, mellette tovabbra is mas munkat is vegzek, amibol szarmazo jovedelmem nem igazolhato berpapirral, max bankszamla-kivonattal. Ez alatt az ido alatt torlesztettunk elo tobb millio ft-ot is a hitelbol.
A ferjem maradt otthon a gyerekkel, DE az en szuleim minden nap itt vannak felvaltva, mert o egyedul nem szeretne ellatni a gyereket.
Kerdesem: ha nem tudunk megegyezni valoban a fele jarna neki?
(megjegyzem: nagyon rosszul erzem magam, amiert ezeket le kellett irnom, de sajnos a bogar a fulemben van)
En orulnek a legjobban, ha atanacsotokra nem lenne megsem szuksegem, es elnenk tovabb, "boldogan".
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |