Estella: Sajnos előfordul, hogy a közös megegyezéses válásnak induló pernél az egyik fél rádöbben, hogy a másikat most tényleg elveszitette, végleg, és megpróbál visszakozni. Ez az un. pánikhelyzetből való menekülés - amig azt látja, esélyes, addig próbálkozik. Megtudta, hogy Neked van valakid, aki komoly, és rájött, hogy mégiscsak Veled akar élni. Igaza van monalisa1-nek. Próbálj Vele beszélni, akkor is, ha reménytelennek látszik.
TRita: nagyon nehéz ilyen kérdésben tanácsot adni. Ha igazán szereted, az sem jelenti azt, hogy mindent rá kell hagynod, sőt, ez a lehető legvesztesebb döntés lenne.
A férfiak tényleg mások mint a nők, nekik általában csak "kaland" a kapcsolat, a chat.hu pedig kimondottan nem az a hely, ahol a pasik feleséget keresnek, még akkor sem, ha visszatérő páciens a hölgy. Egy dolgot viszont meg kell fontolnod. Vagy élsz azzal a tudattal Vele, hogy ő ilyen alkat, vagy különköltözöl, ugyanis igen kicsi a valószinüsége, hogy ő meg fog változni, max. nem fogsz tudni a kalandjairól, ha megtanulja jobban csinálni. Ha elveszit Téged, talán rádöbben, azonban ha akkor helyreállitod a kapcsolatotokat, tapasztalatom szerint évek mulva ujra ilyen lesz, hiszen megváltozni nem képes.
Én azt gondolom minden nőnek el kell döntenie, hogy amennyiben olyan pasit választ, aki nem monogám tipus, vele marad, és elfogadja olyannak a pasit amilyen, vagy vele marad, és elfogadja, hogy a pasi hazudni fog neki, vagy elköltözik. Más lehetőség szerintem nem nagyon van. Szerintem ha egy pasi alapban agressziv, azt semmi sem változtatja meg, ha pedig alapban hütlen, azt sem változtatja meg semmi. Azonban azt gondolom, hogy önmagában azért, mert néha félrelép (feltéve, hogy mindezt gumiban teszi), nem indok egy egyébként jól müködő házasság felbontására. A pasik évszázadok alatt igy alakultak ki, nagy részük hütlen, a nők nagy része pedig hüséges, mert a hütlenségnek igen sulyos következménye volt régen (amikor nem volt fogamzásgátlás), tehát igy alakultunk ki.
Esetleg próbáld meg megbeszélni Vele, hogy rendben van, de akkor Te is "szabad" vagy(nem kell megtenned, csak emlitsd meg neki), meglátjuk hogyan reagál.
Semmiképp se lássa, hogy ölöd magad miatta. Azt gondolom, tudnia kell, hogy szereted, de azt is, hogy nem minden áron.
dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu