Valószínűleg kényszertörlés környékén van, de nem öröm az nektek. Menj ügyvédhez.
www.klaw.hu - Jogról, érthetöen.
https://www.facebook.com/kovacslaw/
Valószínűleg kényszertörlés környékén van, de nem öröm az nektek. Menj ügyvédhez.
zkomadi
„Ez elvileg jelentheti azt, hogy a kft törölt vagy törlés alatt áll nem?”
Ez egészen pontosan azt jelenti, hogy az adószám már törölve van, felszámolási eljárásra vár a Kft. Még ha okos vagy és meg tudod lépni, akkor időben ki lehet belőle szállni, ha valamelyik másik tag megveszi „jelképes” összegért a tulajdonrészedet. Akkor téged nem fognak zaklatni a felszámolási eljárásban.
Köszi a válaszokat.
Jelenleg annyit szeretnék, hogy az ingatlan címéről tűnjön el a kft székhelye.
Kedden úgyis találkozok az ügyvéddel, akkor mindent megbeszélek vele.
Ilyen lassan mennek a dolgok cégfelszámolás ügyben?
Már több mint 10 éve nem megy a cég.
zkomadi
„Ilyen lassan mennek a dolgok cégfelszámolás ügyben?
Már több mint 10 éve nem megy a cég.”
Évekig is eltarthat egy felszámolási eljárás, sőt alapból az adószám-törléstől a felszámolási eljárásig is rengeteg idő eltelhet. Nekem pl. kb. 2 évig semmi nem történt, tavaly indították el az eljárást, most meg hamarosan a felszámoló lezárja és onnan kezdve a cégbíróságon múlik a történet, hogy mikorra is hirdeti ki a cégjegyzékből törlést.
Az, hogy soha sehonnan nem kaptatok levelet, az is kétséges, mert az adószám felfüggesztésről, majd a törlésről kellett mindenképpen kapni tértivevényes értesítést, max. a tesód nem kereste és így kézbesítési vélelem léphetett életbe.
A székhelymódosítással kapcsolatban mindenképpen az üzlettárssal egyetértésben kell dönteni, anélkül szerintem nem fog menni, kell az ő aláírása is hozzá. De én egy laikus vagyok, aki szintén felszámolás alatt álló cégtulajdonos. A tutit majd jogászoktól kapod meg.
Szomorú örökös
Köszi szépen a válaszokat.
Meglátjuk mit mond kedden az ügyvéd.
T segítők !
A következő esetben kérem a tanácsot:
Egy 2 tagú kft (60-40 %) tagjai közül a többségi tagságot gyakorló és egyben egyedüli ügyvezető hosszas betegség következtében elhunyt. A halála előtt "állítólagosan" adott egy meghatalmazást egy személynek, aki be is jegyezte magát és jár el a cégügyekben, sajnos nem túl nagy hozzáértéssel.
A kérdés az lenne, hogyan és miként lehet leváltani a jelenlegi ügyvezetőt és újat kinevezni? A kisebbségi tulajdonos szándéka ez lenne. Lehet-e taggyűlést tartani és dönteni egy új ügyvezető személyéről?
A hagyatéki tárgyalásik működtetni és jól kellene működtetni a céget!
Köszönöm a segítséget !
A halállal a meghatalmazás érvényessége is megszűnt.
Ezt betudod jelenteni tulajdonosként.
De ez nem meghatalmazás volt, hanem ügyvezetővé választás. Az nem szűnik meg az egyik tag halálával. (Megjegyzem, ha a cég nevében adták a meghatalmazást, az sem veszíti hatályát sem a tag, sem az ügyvezető halálával.)
Taggyűlést azt lehet tartani, de egy kisebbségi tag a többség meggyőzése nélkül nem tudja leváltani az ügyvezetőt.
A kisebb üzletrésszel rendelkező tag most a többség, mert a másik tag meghalt, a hagyatékot a közjegyző még nem adta át. (Persze, így is van már másik tag - vagy vannak más tagok - de a személyük bizonytalan.)
Lehet kérni a közjegyzőtől hogy sürgősséggel tartson hagyatéki tárgyalást, ahol csak a cég vonatkozásában dönt a jogutódlásról a többi részben pedig halaszt, ebben partnerek szoktak lenni. Akkor semmi gond nincs az ügyvezető lecserélésével.
Köszönöm szépen a megtisztelő válaszokat !
Az hagyatéki ügyet bonyolítja, hogy a mind az elhunyt, mind a vélelmezhető kiskorú örökös nem magyar állampolgár.
Ezért, a hagyatéki eljárás inkább hosszadalmasabb lehet, mert nem MO kerül lefolytatásra.
Szerencsére az elhunyt (60%-os) ill. a 40%-os tagsággal rendelkező családi kapcsolatban voltak.
A lényeg, hogy az "érdekes módon "vélelmezhetően" önhatalmúlag magát kinevező és bejegyző személy leváltásra kerülhessen mielőbb. Az elgondolás az, hogy egy taggyűlés tartásra kerül sor, ahol nem képviselteti magát csak a 40%-os tulajdonos érthető és ismert okokból, ezért nem lehet érvényes határozatokat hozni, de értelmezésem szerint a következő "megismételt" taggyűlésen már törvényesen meghozhatóak a kívánt és szükséges határozatok. Természetesen az elhunyt -vélelmezett örökös vagy képviselője is bevonásra kerülne. A 40 %-os tag és az elhunyt (60%) tag vélelmezett örökösének képviselője között teljes egyetértés van.
A cégbíróság általában nem követel meg a jogutódlás bejegyzéséhez hagyatékátadó végzést, tehát ha úgy ítélitek meg, hogy nem lehet vita az öröklés felől, és így nagy bajt nem csinálhattok vele, akkor meg lehet próbálni egy változásbejegyzést.
5 éven belül eladott KFT esetében (utólag kiderült, hogy az Ügyvezető adót csalt, sikkasztott.. stb.,) a Tag milyen felelősséggel tartozik ez esetben, hogy nem dolgozott a cégben, osztalékot nem vett fel, aláírni nem írt alá semmit és mindent az Ügyvezető intézett és írt alá. Amennyiben bebizonyosodik az Ügyvezető felelőssége, mekkora ennek a cselekménynek a büntethetősége (Tag, illetve Ügyvezető)? Amennyiben csak az Ügyvezető felelőssége állapítható meg, indíthat-e a Tag polgári jogi igényt az Ügyvezetővel szemben? Köszönöm a választ!
A tagnak sok mindent nem kell aláírnia, az ügyvezető megválasztása, a társasági szerződés esetleges módosítása, a mérlegek elfogadása mellett jellemzően nincs feladata.
A cég indíthat az ügyvezetővel szemben pert.
A többségi tagnak lehet felelőssége, de az is kivételesen.
Üdvözletem!
Szeretném kérdezni, mi a lehetőségem.KFT-vel rendelkezem,azonban szeretnék KATA-kisadózó lenni.
A KFT. esetén,tudom, nem lehet KATA adózás.Szüntessem meg a céget vagy lehet változtatni, hogyan,hol, mi kell hozzá? Mikortól lehet?
Köszönöm a választ.
Olcsóbb eladni/megszüntetni, aztán csinálni egy egyéni vállalkozást vagy egy bt.-t, mint átalakítani bt.-vé.
Köszönöm a választ.Igen..eladnám,de kinek?Nem megy olyan gyorsan.Azért megpróbálom..
Üdv,Anita
Azt írta ifjú kollégám, hogy "eladni/megszüntetni"...
Tisztelt Tanácsadó!
A segítségét szeretném kérni egy jogi kérdésben. Az alábbiakról lenne szó:
Ha van két egyéni vállalkozó akik szoftverfejlesztéssel vagy készítéssel foglalkoznak, de szeretnének egy két személyes kft t létrehozni ugyan ezen tevékenységekkel akkor az egyéni vállalkozás során készített szoftvereket vagy a jogokat hogyan tudnák átruházni a kft-re? Egy tulajdonátruházási szerződést kellene írniuk? Ez alá esne az illetékfizetési kötelezettség alá? Vagy mennyibe kerülne mindez? Ingyenesen megoldható lenne?
Köszönöm a válaszát: Barbara
Nem jó ötlet. Mikor osszevesznek (nem "ha", hanem amikor), akkor nagyon nagy probléma lesz a céges szoftverek sorsa. Kössenek licenszszerződést a céggel, hogy "x ideig" fejlesztheti, stb a meglévő szoftvert, ez meg is újulhat évente, aztán ha gebasz van, akkor mindenki csak viszi a motyóját.
Érdemes lenne erre szakembert keresni (ha ér valamit a program).
Üdvözletem!
Segítséget szeretnék kérni. Jogi dolgokról semmi fogalmam sincs.
Egyedül nevelem a 2 gyerekemet(14 eves fiú és 9 hónapos lány). Nem túl jó anyagi körülmenyek közt vagyunk. Bár lehetne rosszabb is. Kaptam egy "ajánlatot" 2016 júliusában. Legyen egy cég a nevemen(kft), megnyerünk vele egy eu-s pályázatot, kapunk 50 millió ft-ot, teljesítjük a pályázat feltételeit, így nem kell visszaadni a pénzt és te kapsz belőle 1.5 milliót. Azt mondták hogy teljesen legális. Az akkori párom, aki a lányom apja, tette ezz az ajánlatot a könyvelőjével. Nyilván az akkori párom a teljes bizalmamat élvezte, 2,5 éve laktunk akkor már együtt. "Elfogadtam" az ajánlatot. Megcsinálták a nevemre a céget, a lakásom a telephely, nyitottunk bankszámlát a cégnek. Egy hónap múlva a párom elhagyott. Bennem megszólalt a veszcsengő és kértem hogy a pályázati jelentkezést töröljék és szüntessék meg a céget, vagy vegyék le a nevemről. Ez 2016.szeptembere. Azóta is a nevemen van. Most kapott a cég végrehajtást, adó tartozás miatt. Én úgy tudom, hogy nem csinál semmit a cég, nullás bevallásai vannak azóta is. Most a könyvelő közölte, aki egyébként az értelmi szerző volt, hogy oldjam meg ahogy tudom. Szeretnék megszabadulni a cégtől, féltem a gyerekeimet, magamat és a lakásomat is. Teljesen tanácstalan vagyok hogy mit tehetnék ilyen esetben. Nem tudok kihez fordulni, ügyvédre nincs pénzem. 2016 óta voltak e-mail váltások a könyvelővel, talán ez lenne bizonyíték arra, hogy semmit sem tudok. Nincsen nálam semmilyen papírja a cégnek, hiába kértem. Csak a cég nevét tudom.
Kérem segítsenek, hova menjek, mit csináljak és hogy rám terhelhetik-e, mint magánszemélyre a cég adó tartozását!
Előre is köszönöm!
Juhúka
„Legyen egy cég a nevemen(kft), megnyerünk vele egy eu-s pályázatot, kapunk 50 millió ft-ot, teljesítjük a pályázat feltételeit, így nem kell visszaadni a pénzt és te kapsz belőle 1.5 milliót. Azt mondták hogy teljesen legális.”
Hát ebben óriásit tévedtek szerintem. A „nagy halak” ezt meg szokták úszni, viszont a „kis halak” általában elbuknak vele. Én úgy gondolom, hogy te nem az előbbi vagy. Nyilván a maradék 48,5 milla már rég nincs meg. Egy kft. nem kis költségekkel jár havonta még akkor is, ha nullás bevallásai vannak. Nagy valószínűséggel a volt párod és a könyvelője jól belehúztak a csőbe. :-O
Egyébként ha a leírtakat bizonyítani tudod, lehet érdemes lenne egy ügyvédet meglátogatni élőben is, aztán eldöntitek, lehet-e feljelentést tenni a volt párod és a könyvelő ellen, mert gyanús, hogy ez költségvetési csalás és súlyosan büntetik. Ha te teszed meg a feljelentést, akkor jó eséllyel enyhítő körülmény lesz számodra. De ez csak az én kívülálló laikus véleményem.
Kedves Szomorú örökös!
Köszönöm a gyors választ.
Pályázatot nem nyert a cég, a ceginfóban folyamatosan nézegetem. Én sem kaptam semmi pénzt. A cég számlájára egy forint bevétel sem érkezett, volt annyi eszem, hogy azonnal bementem és visszavontam a könyvelő hozzáférését, csak én férek hozzá. Az adótartozás, amire jött a végrehajtás, 320.000 ft, ez büntetés, mert nem ért be időben a mérleg.
Szeretném megszűntetni a ceget, csak nem tudonm hogy kell. Plusz azt nem tudom, hogy ha egyedüli cégtulajdonos vagyok, akkor a lakásomat elvehetik-e.
Juhúka
A tartozást ki kell fizetni, addig nem lehet megszüntetni. Utána lehet végelszámolással megszüntetni, de annak is lesz költsége bőven. Kell az az ügyvéd mindenképp.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |