Tisztelt Végrehajtó!Köszönöm!
Végrehajtási jogi fórum
Tisztelt Végrehajtó1!
Nagyon szépen köszönöm a gyors válaszát!
Üdvözlettel:Fix79!
BKATALIN
Írásban kellene jelezni és visszakérni a vh-tól.De nem valószinü hogy magátol visszaadja.Ekkor csak a bíróság marad.
Fix79
nem
Akkor vajon miért nem csap le rá ?? A magánszemélyként nyitott másik számlámra már rátette. Nem valami központi adatbázisból kérdezi le , hogy hol van számlám? Mert ha egyesével kell neki minden bankot megkérdezni akkor elég babrás.
Köszönöm a választ!Ebből az összegből ha gyed és családi tudja bizonyitani !Visszakapja?Tisztelettel
Tisztelt Végrehajtó1!
Ha a számla,amire a gyes-t utalná az Államkincstár a páromnak,az csakis az én számlám,akkor is vonhatják tőle a tartozást?
Köszönettel a válaszát!
Tisztelt Végrehajtó1!
Nagyon szépen köszönöm a válaszát!
BKATALIN
utaltassa má snevén lévő számlára vagy kérja postán.
„Ezt a végrehajtónak tudnia kellett hogy ez gyed meg családi mivel a munkáltatótól nem tudta tovább tiltani”
nem látnok a vh-tó.
zseri
Minden további nélkül
Fix79
közvetlen nem.De a bankszámláról igen
Tisztelt Fórumozók !
Tudtok valamit arról, hogy ha magánszemélyként folyik ellenem végrehajtás akkor az egyéni vállalkozóként nyitott vállalkozói számlámról tud-e inkasszálni az bírósági végrehajtó ?
Köszönöm.
Tisztelt Fórumozók!
Jelenleg gyes-en vagyok.Szeretnék visszamenni dolgozni és a párom jönne helyettem gyes-re.ellene most végrehajtás van.Kérdésem az lenne,hogy a gyes összegéhez a végrehajtó hozzányúlhat-e?
Köszönöm mielőbbi válaszát!
Tisztelt Végrehajktó!Nővéremnek volt adóssága amikor dolgozott tiltottak is tőle!Aztán betegállományba majd gyedre ment!Ugye ebből már nem tilthattak!Most a folyoszámlájáról eltünt közel 300000ft amit állitólag a végrehajtó vitt!EZ neki a gyed meg a családi potlék volt!Megtehetik ezt ugy is hogy családipotlékként megy a számlára!Visszakaphat ebből valamit?Több gyerek van miből élnek ebben a hónapban?Ha nyilatkozik hogy a gyed megy rá továbbra is vonhatja a végrehajtó?Ezt a végrehajtónak tudnia kellett hogy ez gyed meg családi mivel a munkáltatótól nem tudta tovább tiltani!Pont ezért!Segitségét előre is köszönöm!Tisztelettel
„Ha végrehajtásra kerül a sor akkor a gyermekem nevén lévő ingatlan is beterhelésre kerül és árverezhető?”
Inkább ad el egy ismerősnek.
De nem árverezhető.Ahhoz a vh kérőnek pert kell indítania és ha megnyeri akkor lesz köteles tűrni a végrehajtást.Ha átiratod akkor minél elöbb.Ha nem szolgált fedezetül akkor megszabadulhatsz tőle.
Menj be a bankba és kérd a személyi hitel átütemezését, vagyis új szerződés kötését. (Hosszabb lesz a lejárati idő de a havi törlesztő alacsonyabb.)
Ezt már az első havi késedelembe eséskor meg kellett volna lépni mert most hogy csak fizetgetsz, nem biztos hogy a bank partner lesz a dologban.
A tartozás összegétől függően vagy jelzálogot tesznek a házrészedre és egyenlőre annyi, vagy árverezésre kerül sor.
Előfordulhat, hogy valamelyik tulajdonostárs licitál az árverezésen a 33% részedre, és akár bagóért is hozzájuthat...
Amúgy 1/3-ad tulajdoni hányadot külső személy nemigen vesz, sőt gyakorlatilag egyáltalán se.
Azt nem írtad hogy az ingatlant részben- egészében terheli-e haszonélvezet?! (Ha igen akkor mindenki más elszalad onnan...)
A gyermekedre átíratás nem jó ötlet mert fedezetelvonás lenne amit a törvény szankcionál.
monaLuis
laikus hozzászóló
Szeretném megkérdezni, hogy ha az általam korábban megörökölt 1/3 arányú lakás és telek tulajdonjogot a gyermekemnek ajándékozom, akkor is végrehajtható?
Van egy személyi hitelem, amelyet nem tudok mindig pontosan fizetni. Ha végrehajtásra kerül a sor akkor a gyermekem nevén lévő ingatlan is beterhelésre kerül és árverezhető? Vagy csak a saját tulajdonú ingó és ingatlan?
Köszönettel
A végrehajtó nem nézi honnan van pénz a számlán., mivel ott is talált pénzt viszi a tartozás(ok) miatt.
Ha van rá mód kérd a fizetésedet készpénzben és ne számlára utalva.
monaLuis
laikus hozzászóló
Tisztelt Végrehajtó!
Olyan kérdéssel fordulok Önhöz hogy hogy több ügyben végrehajtás folyik ellenem.Jelenleg a munkabérem 50%-át tiltják,de a napokban kaptam egy olyan levelet hogy a végrehajtó megterhelte a folyószámlámat,amire a fennmaradó munkabéremet utalják.Azt szeretném kérdezni hogy ez így jogszerű-e mert tudomásom szerint a béremnek csak az 50%-át tilthatják le.Köszönettel:KicsiDope
Ha azért lett jogerős az fmh. mert nem vetted át és "nem kereste" jelzéssel ment vissza a közjegyzőhöz (az írod, nem voltál az országban, amikor jött), felléphetsz a kézbesítési vélelem megdöntése iránt. De emiatt jobb, ha ügyvédhez fordulsz.
zoltan82
„A fizetési meghagyás egyben azt is jelenti, hogy a végrehajtás elindult? Vagy esetleg még van lehetőségem újra megegyezni egy részletfizetésben?”
igen.Egyezkedni mindig lehet jha a másik fél is partner ebben
„
Ha a végrehajtás megindult, kérhetek még részletfizetést? Kitől kell kérni, a végrehajtótól, vagy a Faktoringtól?”
Kérhet.Bíróságtól, végrehajtótol vagy a végrehajtáskérőtöl
„Az arányosság kapcsán: mit jelent az, hogy akkor árvereznek ingóságot/ingatlant, ha belátható időn belül nem tudom megfizetni a követelést? Mennyi az a belátható idő”?
fél év-egy év.
„Van olyan követelési összeg, ami alatt nem ávereznek ingatlant?”
nincs
„Mennyi idő tellik el általában a végrehajtás kezdete és az árverezés között?”
évek ezt pontosan nem lehet megjósolni.Rengeteg jogorvoslati lehetőség van ha etr mind 'kihasználja ' akkor hosszú évekig is tarthat.
„Ezt a lakást a bank jelzálogjoga ellenére ebben az esetben árverezhetik? Vagy az már nem arányos?”
igen elárverezhetik.De csak a végén ha más nincs már
„Ilyen esetben, ha árverezésre kerülne a sor, van valami beleszólásom abba, hogy melyik ingatlant árverezzék? Számít valamit a lakhatási érdekem, és az, hogy a táncstúdió a lakással ellentétben tehermentes? (időközben próbálom eladni természetesen)”
igen
„Ha a stúdió kerül árverezésre, de nem veszik meg, akkor a lakás a következő? Akkor is ha ezidő alatt csökkenteni tudom a követelés mértékét?”
nem .További árverést kell kitüzni később
„Ez beleférhet? Ha nem, mi az a maximum időtartam, amire részletet kaphatok, ha elindult a végrehajtás?”
Max.annyi amennyit a vh kérő ad.De a vh csak 1 évre adhat.
anetta107
Ha a biróság megitéli.Bár elég átlátszónak tünik.
Kedves Végrehajtó1!
Bár sokat böngésztem a jogszabályok közt, nem tudom, hogy mi történhet velem, ezért kérem a segítségét.
Volt az OTP banknál egy személyi hitelem, másfél millió forint, 4 éve vettem fel. Hitelkártyám is volt, azon 400.000,- mínusz volt. Sajnos az életkörülményeim drasztikusan megváltoztak, vállalkozó vagyok, az egyik üzletemet egy csőtörés tette tönkre, a másik pedig jóval nehezebben működik 2008 óta. A fenti kölcsönöket nem tudtam fizetni, és a bank felmondta a szerződéseket 2008-ban. (az összegek kb. ugyanekkorák voltak, a törlesztések ellenére) Az OTP Faktoring vette át a követelést. Velük meg tudtam egyezni részletfizetésben, amit idén nyárig tudtam rendesen fizetni, aztán sajnos újabb nagyon nehéz időszak következett, amiből a cégem mostanság tud csak talpra állni. Ezalatt az idő alatt azonban kaptam egy-egy fizetési meghagyást a MOKK-tól a fenti két tételre. Voltam olyan peches, hogy az országban sem voltam mikor jött, így nem vettem át, már csak a jogerőset. Jelenleg a két követelés együttesen 2.1 millió forint. Mondanom sem kell, hogy ezt nem tudom egyszerre kifizetni.
- A fizetési meghagyás egyben azt is jelenti, hogy a végrehajtás elindult? Vagy esetleg még van lehetőségem újra megegyezni egy részletfizetésben?
- Ha a végrehajtás megindult, kérhetek még részletfizetést? Kitől kell kérni, a végrehajtótól, vagy a Faktoringtól?
- Az arányosság kapcsán: mit jelent az, hogy akkor árvereznek ingóságot/ingatlant, ha belátható időn belül nem tudom megfizetni a követelést? Mennyi az a belátható idő?
- Van olyan követelési összeg, ami alatt nem ávereznek ingatlant?
- Mennyi idő tellik el általában a végrehajtás kezdete és az árverezés között?
A saját cégemben minimálbérre vagyok bejelentve, így ha letiltást kérnek, akkor az kevesebb lesz, mint amennyit részletfizetésben amúgy vállalni tudnék.
- Ha nem lehet részletfizetést kérni és az árverezést el szeretném kerülni, érdemes megnövelni a fizetésemet? Mennyire?
Végül az ingatlanok, és ami miatt rengeteg bennem a félelem és a szorongás. Van egy budapesti lakásom, azonban felújítandó állapotban vettem és svájci frank alapú hitelre, 2,5-3 éve. A felújítás megszakadt, amikor a pénzügyi gondok kezdődtek. Ilyen állapotában feleanyit ér, mint felújítva, de nincs pénzem befejezni. Benne lakok most is.
- Ezt a lakást a bank jelzálogjoga ellenére ebben az esetben árverezhetik? Vagy az már nem arányos?
Ettől azért félek, mert ha most eladnák a lakást, illetve ha most a bankom egy végrehajtás miatt felmondaná a lakás hitelszerződését, az ingatlan értéke (főleg ha árverezik) valószínűleg a deviza lakáshitelt sem fedezné (amit amúgy fizetek), de biztosan nem fedezne egy fillért sem a fenti 2.1 millióból, viszont nem lenne hol laknom, megnőne a tartozásom mértéke és derékba törne az életem. Úgy gondolom, hogy a lakás árverezésével mindenki csak rosszul járna, de nem tudom, hogy ezt figyelembe veszik-e.
Van egy másik ingatlanom, a csőtöés miatt bezárt másik üzlet, ami egy szuterén 200 nm-es belvárosi edzőterem, tánciskolaként működött. Most ez is felújítandó, a beázás miatt. Ennek 50%-ban vagyok a tulajdonosa, de a tulajtársam beleegyezne az árverezésbe (a hely, mivel nem tudunk belefektetni, csak nyeli a pénzt jelenleg, nem termeli) Üresen is áll most. Van rajta egy elidegenítési és terhelési tilalom, de azonnal levehető, ez nem tudom számít-e.
Ingóságom nincs, egy laptopot leszámítva, ami viszont a megélhetésemhez elengedhetetlen, munkaeszköz.
- Ilyen esetben, ha árverezésre kerülne a sor, van valami beleszólásom abba, hogy melyik ingatlant árverezzék? Számít valamit a lakhatási érdekem, és az, hogy a táncstúdió a lakással ellentétben tehermentes? (időközben próbálom eladni természetesen)
- Ha a stúdió kerül árverezésre, de nem veszik meg, akkor a lakás a következő? Akkor is ha ezidő alatt csökkenteni tudom a követelés mértékét?
Szeretném természetesen rendezni ezt az összeget. Ahhoz, hogy azt a 2.1 milliót kifizessem, ha nem történik újabb katasztrófa vagy omlik össze a világ, 2 évre volna szükségem. Ha van egy kis szerencsém, akkor 1 év. Ez beleférhet? Ha nem, mi az a maximum időtartam, amire részletet kaphatok, ha elindult a végrehajtás?
Nagyon köszönöm előre is a gyors és megtisztelő válaszát. Sajnos a szenteste éjszakáját sikerült szorongva a számítógép előtt, vagy éppenséggel fel-alá járkálva a lakásban töltenem emiatt.
Kellemes Karácsony és Boldog Új Évet Kívánok Mindenkinek!
Zoltán
Köszönöm szépen megtisztelő és gyors válaszát!
Édesanya kötött szerződést a lányával, miszerint havonta 40.000 Ft.-ot fizet a lányának az eltartásért (mosás, főzés, vasalás stb.)
Ezt az édesanya fizette is minden hónapban, azonban történt egy változás! Az édesanya fia hitelt vett fel, amelyet az édesanya kezesként írt alá, és a fiú nem tudta fizetni! A szerződést felmondták és végrehajtásra adták, azóta tiltják az édesanya nyugdíjának az 50 %-át! Azonban ettől kezdve nem tudja fizetni a lányának a tartásért járó 40.000 Ft.-ot!
A kérdésem az lenne, ha a lánya ezt végrehajtásra adja, a kielégítési sorrend értelmében a végrehajtónak a lánya javára kell döntenie, a bank felé történő végrehajtással szemben?
Segítségét előre is köszönöm!
Minden olyan ahol tartási kötelezettséget írnak elő.(Aszzony férj szülő tartás stb.)
Konkrétan mit szeretne letiltani?
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02