Vaúúú :))
Igen,félrebeszélek a hatalmas lelki megrázkódtatástól.Közben meg ugrálok örömömben.Miért?Hát mert itt az én emberem..de elmesélem.Majd kétévi szenvedés-válás után,albérletből,3 gyerekkel átmeneti otthonba,tartásdíj,jövedelem és segítség nélkül(de azért senki ne sajnáljon!!!-ide lestem,hátha találok megoldást millió gondomra.Vannak itt általam nagyrabecsült emberkék(vh1,OF..),de akit ma láttam először..hát lepisiltem a bokám.Ez az illető hozta el nekem a megoldást,örök hálám üldözze a sírig.Nem kell többé sírva lefeküdnöm,mert nem tudom,mit esznek holnap a gyerekeim,nem kell rettegnem amiatt,nehogy betegek legyenek...mert noway,akinek világlátása és probléma-megoldó képessége páratlan,aki valszeg több évtizedes kemény munkával önmagát szellemileg éteri magasságokba képezte,oly magasságba,hogy azt ésszel ember fel nem érheti-bár lehet hogy csak genetikai hiba?-elém tárta a megoldást minden bajomra.
Úgyhogy:
Kedves noway!Én fel akarok szállni a fuschisztár evező nélküli luxus lélekvesztőre!!!!!!
De azért még előbb rendbeteszem a gyermekeim életét :)
Végrehajtási jogi fórum
Nem tudom, mit lő, de jó ütős anyag lehet...
kbs
Te vagy felsorolásban az egyik pont helyén,így neked is köszönöm,sok mindenki nevében :)
HÚÚÚ itt most mi a probléma mert már nem vagyok képbe...:)
Nemvan itt semmi gond,csak idetévedt egy űrlény noway személyében,akinek lenne egy javaslatom:nekem van adósságom,bőven..ha gondolod,egy részét átengedem számodra,neked is legyen :))
Nemvan itt semmi gond,csak idetévedt egy űrlény noway személyében,akinek lenne egy javaslatom:nekem van adósságom,bőven..ha gondolod,egy részét átengedem számodra,neked is legyen :))
Kezdesz tecceni :))
"szeretnék egy szektát dilinyóokból"-már fel is írhatsz,mint első jelentkező,aki mélységes alázattal,vakon fog követni bárhová,na persze csak ha bebizonyítod,hogy hülyébb vagy nálam
"HÜLYESÉGEKET KÉRDEZÜNK ÉS HASZNÁLHATATLANT VÁLASZOLUNK"
Tévedsz :)
Ide bajbajutott,segítséget kereső emberek jönnek,akik,biztosíthatlak,kapnak értelmes,használható választ,megoldást problémájukra.Ráadásul olyanoktól,akiktől ez el sem várható,ők mégis megteszik,emberségből.
Nagy a világ,keress a te agyi kapacitásodhoz hasonló szintű értelmi és tartalmú helyet szórakozni,ott talán még elismerést is kaphatsz.
Hű így visszaolvasva nem vagyok benne biztos hogy jó helyen teszem fel a kérdésem, de bízok benne. Kérdésem a következő: Amennyiben kezemben van egy jogerős végrehajtható okirat ( fizetési meghagyás) kérhetek bírói letiltást az adósom munkabérére. Mit tudok tenni, ha a munkahelyét nem ismerem? Azt tudom ha már végrehajtóhoz kerül az ügyem, akkor a végrehajtónak van joga egy csomó helyen (APEH TB) kinyomozni a munkaviszonyát. De a végrehajtó előlege lényegesen többe kerül, mint a bírói letiltás illetéke, és nem is biztos hogy van jövedelme az adósomnak. Ennek a jogerős fizetési meghagyásnak a birtokában kiadja- e esetleg nekem APEH vagy TB ha van az adósomnak bejelentett munkaviszonya és melyik munkáltatónál? Az lenne a célom, hogy lényegesen ne növeljem az adósom tartozását, és az általam megelőlegezett költségeket sem. Nem vagyok benne biztos hogy van- e munkahelye, vagy bármi vagyona az adósomnak. Remélem érthetően fogalmaztam és a felvilágosítást előre is köszönöm.
Fecsó
A fizetési meghagyás ellen adós ellentmondással élhet,amit ha megtesz,az eljárást polgári perré alakítja.Amennyiben ez történik a bíróság felhív arra, hogy az illetéket 8 napon belül a peres eljárás illetékére egészítsd ki, ennek elmulasztása esetén a pert megszünteti.Remélem,adósod elismeri tartozását,különben hónapok múlva lesz ítélet,amit ha nem teljesít,akkor jöhet a végrehajtó,természetesen azt is neked kell kezdeményezni.
Hülyeséget írtam?
azért még folytatom..
ha nem élt ellentmondással határidőn belül,azzal elismerte tartozását.Ez esetben irány végrehajtási lap kiállítását kérni,innen már megy szinte magától a dolog,végrehajtó dolga felkutatni,honnét,miből tudják behajtani.
Na?
Drága noway!
Tartozom,rokonoknak,barátoknak,még a sarki boltba is..
nem műkörömre kellett,hanem 3 gyereket etetni,ruházni.3 gyerek,akik miatt munkát nem kapok-nem hinném,ecsetelnem kéne hogy állnak a munkáltatók a hozzám hasonló helyzetben lévőkhöz-csak gazdagék wc-jét pucolhatom fillérekért..Teszem is.
Hm.Bocsi,mégsem vagy marslakó,te is csak egy ember vagy,akivel kicseszett az élet.
A fizetési meghagyás jogerős. Nem volt kifogás. A végrehajtónak meg kellene előlegezzem a munkadíját, meg még egy két tételt. Ennél lényegesen olcsóbb a bírósági letiltó végzés ilettéke amit szintén kérhetek az adós bérére ha ismerném a munkahelyét. A bírósági letiltó végzés illetéke valami 1 % +... A végrehajtóé pedig 10% +... Szóval sokkal drágább. A kérdésem olyasmire irányulna, hogy meg tudom - e szerzeni valami hivatalos úton a munkáltatója címét. Úgy gondolom hogy a végrehajtónak is azért adják ki APEHék vagy TB a munkahelyének nevét címét, mert a végrehajtó birtokában van az okiratnak. Én is birtokában vagyok :) Vajon nem tudnám olcsóbban megúszni? Erre gondoltam.
A vh-i és egyéb költséget mind követelheted rajta,de sajnos neked kell megelőlegezni.Nem hinném,hogy neked mint magánszemély,a papírt lobogtatva bármilyen infót kiadnának.Magánnyomozni van kedved?Szomszédja,ismerőse tudhatja munkahelyét..Esetleg tőle magától megkérdezni?
Na igen... Nem gondolnám hogy elárulja. Ezért gondoltam arra hátha van valami hivatalos út is... Arra van lehetőségem hogy még a végrehajtó intézkedése előtt bírósági letiltót kérjek a munkabérére, de arra nincs hogy megtudjam hol dolgozik. Így nem tűnik logikusnak. De el tudom képzelni hogy a végrehajtókat védik ezzel hogy csak ők nyomozhatnak. Nehogy elvegyem a kenyerüket... Azért köszönöm a választ.
- ez nem így van :)
Nagy a valószínűsége hogy nincs sem autója sem ingatlana sem bankbetétje. Viszont valamiből csak éldegél. Jó esély van rá hogy dolgozik. Viszont a legrosszabb adós kiskönyvel csinálja ezt vagy feketén. Nem szivesen tennék bele, még 70 ezret egy 400as tartozásba hogy álljon benne a pénzem. Gondolom az ok érthető. De ha nem létezik olyan lehetőség amiről érdeklődtem akkor valószínűleg be kell fizessem a végrehajtónak, mert különben meg sem tudom próbálni megtalálni a munkahelytét.
Hm.Üdv a klubban.Az én exem szegény.. amint feltűnt a végrehajtó,odalett a jól fizető állása,segélyen van,abból röhejes amit kapok..közben meg csak az elmúlt 3 hónap alatt szupi tévét és autót vett,ami persze a barátjáé..Ha egy adós nem akar fizetni,nem is fog,mert meg tudja oldani.70 ezret kifizetni a bizonytalanra,azért hogy esetleg éveket várj a pénzedre..megértelek,de sajnos más lehetőség nincs.
Én bizony nem bánnám,ha néhány szekrényméretű verőember intézkedhetne végső esetben,akiket nem köt meg a jog :)
Kedves Fecso!
A végrehajtási eljárás megindítása előtt fel kellene mérni, hogy az adósnak van-e egyáltalán végrehajtás alá vonható vagyona/jövedelme.
Ez nem egyszerű feladat, és igazából szinte semmilyen adathoz nem férsz hozzá te magad.:(( Hivatalos úton nem szerezhetsz meg információkat, akkor talán van esély, ha ismered az adóst, és annak baráti/rokoni körét is.
Ahogy te is mondod, a végrehajtási eljárás megindításához be kell fizetni a vh. költségek egy részét. Ha kiderül, hogy az adósnak nincs semmije, akkor akár évekig is várhatsz, mire eredményes lesz a behajtás (az adós örököl, nyugdíjas lesz stb.). És még akkor is tudomásul kell venni, hogy a végrehajtó a behajtott összegből le fogja vonni - részletekben - a saját költségét is, tehát kevesebbet kapsz eleinte...
A saját pénztárcádhoz mérten kell a döntést meghozni.
igen.A vállalkozótól leinkassozzák a ha van a számlán pénzecske
Szép jó napot !
Én egy 19 nő vagyok,akinek a szülei éppen válnak.Pontosítok,elváltak.
A problémám a következő lenne,a válóperen apukám amit mondott,és amit most be akar tartani az 2 külön dolog.Tudni kell,hogy vagyoni rendezéssel történt a válás.Mi anyukámmal kiköltöztünk a lakásból másfél éve,és kaptunk 3 millió forintot tőle.A bíróság megítélte,hogy apukámnak ki kell fizetnie 750.000 Ft-ot, májusig!Ámde most a fejébe vette,hogy az nem úgy működik,és ő ugyan nem fogja kifizetni.Mondta,hogy eladja a lakást,amelyben él ( amit mi anyukámmal elhagytunk) És ő úgy gondolja hogy majd ő amennyiért eladja a lakást,annak a fele anyué lehet,és persze mínusz a 3 millió!Ő úgy gondolja,hogy amit a bíró kijelentett,hogy ki kell fizetnie,az neki nem kötelessége,és nem akarja,és állítólag nem is tudja.Az lenne a kérdésem,hogy ilyenkor mi a teendő? Amikor nem akarja kifizetni,márpedig a tárgyalás már megtörtént? Sajnos nem tudtam neki megmagyarázni,hogy különben akkor minek mondta volna a bíró,hogy 750.000 Ft-ot kikell fizetnie májusig,ha amúgy nem is! Számomra ez emberi butaság,de tanácstalanok vagyunk anyukámmal,hogy ilyenkor mi fog történni? mi a legjobb lépés,és mik a lehetőségeink?
Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm!
Klaudia
Ha jogerős ítélet van róla akkor fizetnie kell.Ha nem kérj bírói letíltást.Vagy végrehajtást.
Jó Estét!
Tanácsot szeretnék kérni!
Egy internetes aukciós portálnak tartoztam pár ezer forinttal.Sajnos pár hónapig nem volt internetem és nem léptem be.Ekkor kaptam egy levelet egy behajtócégtől,hogy fizessem ki nekik a tartozást plusz adminisztrációs költséget(ami több mint a tartozás maga)
A tartozásomat amint tudomást szereztem róla azonnal átutaltam az aukciós cégnek!Viszont a Behajtócégnek nem szeretné fizetni!Nem sok pénzről van szó(kb:5ezer Ft)
Nem is a pénzről van szó hanem én személy szerint gyűlölöm az ilyen cégeket és szeretnék egy kicsit borsot törni az orruk alá ha lehet!:))
Most bírósági eljárással fenyegetőznek amit viszont nem szeretnék!Fizessek nekik és adjam fel az elveimet?
Egyáltalán milyen behajtási jogai vannak egy ilyen cégnek?Köszönöm a segítséget!!!
Nyilván van valamilyen általános szerződési feltétele ennek az aukciós cégnek, ahol le van írva, hogy ilyen esetben ilyesmiért a teljesítési segédjük mit kérhet.
Szép jó napot!
A következő történt!Apukám és anyukám jogerősen elváltak,az ítélet megszületett,illetve az összeg is.Ámde apám azt mondta nekünk,h nem fogja kifizetni.Ilyenkor mi a teendő?Be kéne szólnunk a bíróságra?Vagy eggyáltalán mit tehetünk?
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02