Nandy! Nem vitatkozásképp de ha nem a bank hibázott akkor vajon hogy lehet hogy tegnap a 36000 forintból kitudtak fizetni 31840 forintot? De ha nem mentünk volna a dolgok után akkor ez a pénz nem lett volna kifizetve. A banknak nem kellett felülbírálnia a végrehajtói megbízást hanem azt a törvényt kéne elolvasni amire hivatkozva a végrehajtó kiadja azt a megbízást. Vagy ezek szerint mivel bementünk így fölülbírálhatták a végrehajtó döntését? Ezt te sem gondolod komolyan.
végrehajtás alá vonható jövedelem
Egyet értek balekkal.A banknak kell jogkövető magatartást követnie ugyan úgy a mint a munkáltatói letiltás esetében.Ott sem lehet az egészet letíltani a munkáltatónak.
T Fórumtagok, T Végrahajtó!
Ingatlan végrehajtásunk van folyamatban,illetve Bíróság által felfüggesztve, súlyos beteg gyermekem miatt.
Évekkel ezelőtti telefontartozás miatt kaptam fizetési meghagyást. Mivel a bankszámlámra az ápolási díjam és a családi pótlék meg gyerektartás érkezett, de féltem attól , hogy inkasszózni fognak, nyitottam ugyanannál a banknál a gyereknek egy számlát, így a gyermektarás már arra jön. 14 éves a gyerek, így az én nevem is szerepelt számlanyitáskor az övé mellett. a gyerm.tartás 14 ezer ft, így abból nem inkasszózhatnak gondolom. Vagy esetleg mégis? És ha az ápolási díjat is a gyerek számlájára kérem, meg a családit, hozzá nyúlhatnak? mivel az én nevem is szerepelt a számlanyitáskor. Van egy idősebb gyerekem is, Ő 25 éves,születési rendellenesség miatt rokkantnyugdíjas. A nyugdíja 32015.-ft. Neki is van telefonos tartozása, gondolom ezt 28500.-ig vonhatják. Ha van alkalmi munkája, annak a bérét ha a huga számlájára kérné, mivel az én nevem szerepel, ugye mindkettőnek én vagyok az anyja:)...az Ő pénzéhez is hozzányúlhatnának esetleg miattam? vagy ha miattam nem, akkor saját maga miatt a huga számlájához nyúlhatnának?
Olvastam végigolvastam a fórumot, de nem vagyok biztos benne, hogy a kisebb lányom számláján biztonságban lehetne -e a levonásoktól a pénzünk.Vagy nyissak egy számlát esetleg egy takarékszövetkezetnél? A postázással csak az lenne a baj, hogy át kellene rá állni, csak akkor kb. egy héttel később kapnánk kézhez mindent, és ebből a pénzből addig is alig elég, mire a számlára érkezik.
Kérem aki tud, segítsen!
Köszönöm!
Ha az adós neve is szerepel a számlán akkor végrehajtható.
Én inkább valaki más nevére kérném.jó barát csaldtag Stb.De végső megoldás a postai kézbesítés is jó.Csak az első 1 hetet kell átvészelned valahogy.
Kedves Végrehajtó!
Kérlek olvasd el a forumomat, nagyon szeretném kérni a véleméynedet, megtisztelnél vele,
köszönöm
ildocska ha 25éves fiad rokkant nyugdíjas akkor vonható.de véletlenül nem rokkantsági járadékot kap?Mert akkor nem!
Van egy Végrehajtási jog ami ez esetben melletted áll.
Azért a pontosság kedvéért idézem a végrehajtási törvény 74. § .szakaszát, miszerint:
Mentes a végrehajtás alól: Ösztöndíj mentessége végrehajtás alól, Vakok személyi járadékának mentessége végrehajtás alól Hadigondozotti ellátás mentessége végrehajtás alól Tartásdíj mentessége végrehajtás alól Rokkantsági járadék mentessége végrehajtás alól
1. a nemzeti gondozási díj és a hadigondozottak pénzbeli ellátása, az életüktől és szabadságuktól politikai okból jogtalanul megfosztottak kárpótlásáról szóló törvény szerint járó életjáradék,
2. az átmeneti segély, ideértve a meghatározott célra kapott segélyt is, a rendszeres szociális segély, a rendelkezésre állási támogatás, az időskorúak járadéka, a munkanélküliek jövedelempótló támogatása, az ápolási díj,
3. az anyasági segély,
4. a rokkantsági járadék és a vakok személyi járadéka,
5. a megváltozott munkaképességű, illetve egészségkárosodást szenvedett személyt erre tekintettel megillető juttatás (keresetkiegészítés, átmeneti keresetkiegészítés, jövedelemkiegészítés, átmeneti jövedelemkiegészítés, rendszeres szociális járadék, átmeneti járadék, bányász dolgozók egészségkárosodási járadéka),
6. a törvényen alapuló tartásdíj, ideértve a bíróság által előlegezett gyermektartásdíjat is, a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló törvényen alapuló gyermekvédelmi pénzbeli ellátások,
7. a nevelőszülő részére az államilag gondozott gyermek tartásáért fizetett gondozási díj,
8. az ösztöndíj, a tudományos továbbképzési ösztöndíjas munkabér jellegű ösztöndíjának kivételével [66. § d) pont],
9. a kiküldetéssel, külszolgálattal és munkába járással összefüggő költségtérítés,
10. a meghatározott kiadás fedezésére szolgáló összeg,
11. a fogyatékossági támogatás.
Dr. Knáb Gabriella
Mentességet élvező összegek
Inkasszónál a cégek, egyéni vállalkozók számláján lévő összegeket az adóhivatal kérésére a számlavezető pénzintézet teljesen kiürítheti, míg magánszemélyeknél egy minimális összeget feltétlenül hagyni kell a számlán. A bírósági végrehajtásról szóló törvény több juttatást mentesít a végrehajtás alól, ilyen például a gyerektartás, az állami kitüntetésekhez kapcsolódó jutalmak, valamint a különböző ellátási díjak és segélyek (rokkantsági, anyasági,fogyatékossági,vakok járadéka stb...). Mivel azonban a bankok nem tudják nyomon követni, kinek milyen jogcímen folynak be a pénzei, a törvény előírja, hogy a legkisebb öregségi nyugdíj (jelenleg 28 500 forint) két és félszeresét kitevő összegnek, azaz 71 250 forintnak mindenképpen maradnia kell a magánszámlán.
Magánszámláról beszélünk.
Kedves dió!
Köszönöm a segítséget. Rokkantnyugdíjat kap a lányom, nem járadékot. Annak szabályai szerint le is kellett dolgoznia anno 2 évet, hogy megkaphassa. Sokáig kerestünk olyan helyet, ahol(bejelentve) alkalmazzák,hogy megkaphassa a nyugdíjat, végül sikerült.
Ő "csak" 67% -os rokkant és a járadékhoz 80% kellett volna.
"Mivel azonban a bankok nem tudják nyomon követni, kinek milyen jogcímen folynak be a pénzei, a törvény előírja, hogy a legkisebb öregségi nyugdíj (jelenleg 28 500 forint) két és félszeresét kitevő összegnek, azaz 71 250 forintnak mindenképpen maradnia kell a magánszámlán.
Magánszámláról beszélünk."
Ezt én is olvastam valahol, de most sehol nem találom.
Ezek szerint, ha már egy munkahelyen levonnak és a levont összeget utalják, akkor a bank nem is 28500.-ft-ig vonhat le a számláról is, hanem ezt a 71250.-ft-ot rajta kellene hagyni?
És valóban, ha vannak "mentes" jövedelmek, akkor a bank miért nem tanusít "jogkövető" magatartást, miért nem nézi meg miből von(na). Ha valaki hitelt kér, akkor sem a számla összeget nézi, hanem hogy honnan jön oda az összeg. Akkor megnézi.Ha pl nekem az önk-hoz küldenének ki letiltást, az ápolásimból nem vonna az őnkormányzat, se a családiból a MÁK. Azért, mert nem a postás adná a kezembe, a bank miért tehetné meg, hogy elveszi.Nagyobb hatalma van mint a jogszabályoknak, Önkormányzatnak, MÁK-nak? Ha vannak banki belső szabályok, azok ellentmondhatnak annak amit jogszabály határoz meg?
Olvastam itt egy másik fórumban azt hiszem "zsikka" hozzászólásait. Azt hiszem Ő is érti ezeket a dolgokat, csak tényleg idegtépő, hogy egy szabályt alkalmaznak akkor ha "nekik" úgy jó, ha nekik épp akármiért nem( esetleg oda kellene figyelni) akkor nem.
Végrehajtó!
Mostmár postán kértem az ápolási díjamat és a családit, de jobb volt amikor számlára jött, mert így állandóan figyelni kell a postást, ha meg nem a "mi" postásunk van itt és épp pl kórházban vagyunk, akkor nem adja át a szomszédnak, mert ugye ő nem tudja,hogy oda adhatná, ha meg későn érünk haza már a postára se tudok menni érte....Szüleim nincsenek már,nagyszüleim sem, csak egy olyan nagybátyám aki azt is elvette ami nekem járt volna, illetve az enyém volt,amióta a kisebbik gyerekem is beteg lett időm nem volt barátokra,így szinte mindenki elmaradt...szóval olyan közeli sajnos senki nincs akinek a számlájára kérhetném...a postástól a szomszéd átveszi, de ennyi..végig ápoltam a családtagjaimat míg éltek, egyedül mert a férjem is lelépett,( ugye a pasik nem szeretik a gondokat) amikor a gyerekkel meg hónapokig folyamatosan voltunk kórházban, ott rajtam kívül és a nagylányomon kívül senkit soha nem látott senki. Szóval tényleg magam kell megoldjam
Köszönöm a segítségeteket!
Vht. 79/A. § (1) A pénzforgalmi szolgáltatónál kezelt, az adóst megillető pénzösszeg teljes összegben végrehajtás alá vonható, kivéve a természetes személyt megillető pénzösszegeket, amelyek végrehajtás alá vonása a (2) és (3) bekezdés szerint történik.140
(2) A pénzforgalmi szolgáltatónál kezelt, természetes személyt megillető összegből az öregségi nyugdíj legalacsonyabb összegének négyszerese feletti összeg korlátlanul végrehajtás alá vonható, az ez alatti összegből pedig az öregségi nyugdíj legalacsonyabb összege és az öregségi nyugdíj legalacsonyabb összegének négyszerese közötti rész 50%-a vonható végrehajtás alá.
(3) A pénzforgalmi szolgáltatónál kezelt, természetes személyt megillető pénzösszegnek mentes a végrehajtás alól az a része, amely megfelel az öregségi nyugdíj legalacsonyabb összegének. Ha a végrehajtás gyermektartásdíj vagy szüléssel járó költség behajtására folyik, ennek az összegnek az 50%-a is végrehajtás alá vonható.
(4) E § rendelkezéseit a pénzforgalmi szolgáltató által több szerződés alapján kezelt, adóst megillető együttes összegre kell alkalmazni.
Ezzel csak az a probléma, hogy ha a végrehajtó nem írja ezt bele a letiltásba... a bank csak úgy, magától nem alkalmazhatja ezt a szabályt.
Ezzel vitatkoznék.A banknak alkalmaznia kell.Minden jogyzabályt nem lehet bemásolni nekik.
T Végrehajtó!
Megkérdeztem a bankomban, ahol a gyereknek nyitottunk számlát, hogy ha oda érkezne a csp, áp.díj, akkor onnan is le emelhetnék-e? Azt mondta, hát Ő ezt nem tudja, de inkább nem kéne oda, biztos ami biztos. A számla név csak a gyereké, nekem csak mint törvényes képviselőnek alá kellett írnom, hogy tudok róla , hogy a gyerek számlát nyit. És most, hogy vissza gondolok, az az ügyintéző, akinél nyitottuk, azt mondta, hogy majd ha a kártyája is meglesz a gyereknek, akkor Ő már nélkülem , egyedül is be is mehet a bankba, ha valamit intézni akarna,vagy ha később akajuk, akkor lehet nekem is állandó "rendelkezésem" a szála felett. Ezt bármikor megcsinálhatjuk, ha a gyerekkel bemegyek.
Egy másik bankban is megkérdeztem, hogy ha a gyereknek nyitnánk számlát és mivel kiskorú, de én csak mint törv.képv. írok alá, akkor miattam "hozzányúlhatnak-e a gyerek számlájához. Ott azt mondták, úgy nem.
Akkor most mi az igaz? Tudtok erről így valamit?
Ha a gyerek nevén van akkor nem .
Ez gyors volt. Köszönöm!
Pont erre jártam:)
Sziasztok! Nem tudom, kérdeztek e hasonlót, de sajna nincs időm mindet átolvasni, így ha volt ilyen kérdés bocsi!
A lényeg 2007 ben volt 3 be nem fizetett parkolásom, ahol kértem részletfizetést 6 hónapot, de csak 3 hónapra kaptam, azt nem tudtam teljesíteni, küldött a parkolási cég, illetve annak ügyvédje felszólítást, valamint, hogy végrehajtóhoz kerül a dolog. Ez eddig tiszta sor, igazuk van, nem tudtam fizetni. Idén 2010-ben minden felszólítás, elszámolás, tartozási kimutatás nélkül a végrehajtó inkasszózta a számlám, s a ráérkező jövedelem GYED és Családi pótlék 50%-át le vonta. Mivel semmi papírt nem kaptam, interneten kerestem meg az elérhetőségüket, de csak személyesen hajlandók velem beszélni, engedélyeznének részletfizetést, de csak személyesen (Budapest-Szeged) távolság miatt, és egyéb okokból nem tudok leutazni, de semmilyen más megoldás (átutalás vagy bármi más nem érdekli) Azt mondja vigyem le személyesen az első részletet (közben többször inkasszózta a számlám és ő vonogat), de fogalmam sincs mennyi egyáltalán a tartozásom. Mennyiről indult? Mennyi lett a letiltások után? Mekkora az első részlet? Ez jogos?? A történethez tartozik, hogy állandó bejelentett lakcímem vidéken van, s Budapesten lakunk albérletbe, ahova nem lehet bejelentkezni, de én az állandó lakóhelyem szerinti polgármesteri hivatalban is megadtam a pesti címem, a végrehajtó a bankszámlaszámomról is tudhatta volna, ot is megadtam. Sőt a férjem ismeri is korábbról, s így általa is tudja az elérhetőségünk, e-mailbe is megadtam nek, de hiába várok bármilyen papírt. Ha akartak volna, mint minden hivatalos hely megtalált, megtaláltak volna, de most hogy megadtam e-mailen az elérhetőségem, sem világosítanak fel.Telefonon, sem válaszolna a kérdéseimre, csak részben, és nem koknrétan. Légyszíves segítsetek, mert a családi pótlék és a gyed az össz jövedelmem, nincs kifogásom a fizetés ellen, ha küldene egy csekket befizetném, de kis gyerekekkel nem tudok csak úgy utazgatni.Köszi
Munkabéremet hiteltartozás miatt 33% letiltás terheli jelenleg. Gyermektartásdij kötelezettségem keletkezett időközben, amit szintén a béremből fognak letiltani. Kérdésem, hogy mennyi lehet összesen ez a két letiltás együtt? Ha a gyerektartás kevesebb mint 50%, akkor 50%-ig fogják a hiel miattit?
először a gyermektartást vonják és ha marad % (50%-ig) akkor a hiteltartozást.
Sziasztok
Lenne egy kérdésem, hatha jart mar igy valalki. Ma vettem eszre az elozo havi bankszmalkivonatomon, hogy a rendorseg levonatott a bankommal 55.000 Ft-otvalamilyen ugy miatt.Meg nem tudom mi ez, de ez a penz kb 2 havi lakberem.En semmilyen tajokztatast se a banktol se a rendorsegtol nem kaptam az ugyben, a mai napig nem tudtam rola.
Ez igy normalis? Lehet ezzel kezdeni valamit?
Elore is koszi a valaszt
Akkor irány a rendőrség .Ők tudják
Üdvözlöm
Az lenne a kérdésem a feleségemmel egy bankszámlán vagyunk 284.000ft inkasszóval megterhelték..De csak a családi pótlék megy rá.12.200ft.Mit tud csináni a végrahajtó.Beszedi a pénzt 12.200.ft-jával.Vagy ha ilyen kevés a levonható összeg akkor a fizetésből is kérhet végrehajtást?Elöre is köszönöm a választ.
lefogja inkassózni.Inkább válasszák szét a számlát azaz az adós szüntesse meg.
Tisztelt Végrehajtó
Az lenne a kérdésem, hogy életjáradék végrehajtás alá vonható-e. Nem pénzintézetnél vezett számlára érkezik, mert - mivel a férjem többi számlájára már inkasszót rakatott a végrehajtó -, és még "időben" kérte a járadék postai úton történő kifizetését.
A kérdést azért tettem fel, mert egy gyerektarás felemelése iránt per eredménye a két gyerekemre 20000-20000,-ft lett, de ezt a nyugdíjából nem tudják teljes egészében vonni, mert az csupán 54000,-ft. Természetesen az 50%-át megkaptam. Viszont! Van egy 234000,-ft-os életjáradéka is... És sajnos fizetni egyáltalán nem akar még mindig. Korábban 2003-2010 között 4000,-4000,-ft összegű gyerektartást kaptam csupán ilyen havi jövedelem mellett.
Várom megtisztelő válaszát!
Érdeklődnék, lett egy céges készfizető kezességből egy banki tartozás illetve egy új állás. Tilthatnak a fizetésemből? És ha más hova kérem az utalás? vagy a munkaadót kötelezik? Mi van ha kp-ben kérem?Van egy telkem aminek nem sok az értéke. Nem állnak meg ha azt elviszik? Beljebb vagyok ha pl 1 évig nem vagyok bejelentve? Kérném minél előbb válaszolni, mert kevés az időm.
Előre is köszönöm
panka64
igen.Követelés lefoglalással érdemes végrehajtani
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02