végrehajtás alá vonható jövedelem

végrehajtó1 # 2010.10.19. 19:03

Golden

Tilthatnak a fizetésemből?
igen

És ha más hova kérem az utalás?
akkor is

vagy a munkaadót kötelezik?
igen
Mi van ha kp-ben kérem?

u.a.

Van egy telkem aminek nem sok az értéke. Nem állnak meg ha azt elviszik?

tartozás összegétől függ.elvihatik

Beljebb vagyok ha pl 1 évig nem vagyok bejelentve?

nem csak az időt huzod és pörög a kamat

Tímea1978 # 2010.10.21. 14:57

Üdvözletem
Én elég nehéz helyzetbe kerültem.Volt éllet társam az ingatlanomba"árverezik miadta"viz dij tartozást hagyott.
Ezt a végrehajtó rajtam szeretné behajtani.Nagy részét be fizettem,de mivel 4 gyermekem van sajnos a maradék már nem megy.Volt kint a végrehajtó de nem tudott foglalni.
Az ingatlan a gyermekeim édesapjáé,és a mamájuké.Én gyesen vagyok. Mit tudnak ijenkot tenni.Levonják az élettársamtól,vagy a gyerekek csp gyes ből?Meddig követelhetik rajtam?

mijou # 2010.10.25. 14:41

Tisztelt Végrehajtó

Szeretnék egy kis jogértelmezési segítséget kérni, mert nem egészen világos a dolog. Egy kb. 100.000 FT-os nyugdíj végrehajtásával kapcsolatban szeretném megkérdezni azt, hogy tul.képpen mennyit vonhatnak le belőle maximum. Azt tudom, hogy 33%-ot, esetleg 50%-ot vonhatnak le belőle.
Ebben az esetben 100000Ft-nál ez max. 50000 FT-t jelentene.Idáig értem.
De találtam egy másik jogszabályt is, amely a következőket állítja:

VÉGREHAJTÁS PÉNZFORGALMI SZOLGÁLTATÓNÁL KEZELT ÖSSZEGRE

Közös szabályok

79/A. § (1) A pénzforgalmi szolgáltatónál kezelt, az adóst megillető pénzösszeg teljes összegben végrehajtás alá vonható, kivéve a természetes személyt megillető pénzösszegeket, amelyek végrehajtás alá vonása a (2) és (3) bekezdés szerint történik.

(2) A pénzforgalmi szolgáltatónál kezelt, természetes személyt megillető összegből az öregségi nyugdíj legalacsonyabb összegének négyszerese feletti összeg korlátlanul végrehajtás alá vonható, az ez alatti összegből pedig az öregségi nyugdíj legalacsonyabb összege és az öregségi nyugdíj legalacsonyabb összegének négyszerese közötti rész 50%-a vonható végrehajtás alá.

(3) A pénzforgalmi szolgáltatónál kezelt, természetes személyt megillető pénzösszegnek mentes a végrehajtás alól az a része, amely megfelel az öregségi nyugdíj legalacsonyabb összegének.

(4) E § rendelkezéseit a pénzforgalmi szolgáltató által több szerződés alapján kezelt, adóst megillető együttes összegre kell alkalmazni."

Ez tehát azt jelenti, hogy 100.000 Ft-ból nagyjából 71000 FT (mert a minimál nyugdíj jelenleg 28.500 FT, ha jól tudom) kell minimum meghagyjanak a végrehatók a folyószámlán, amelyre a nyugdíjat kapom?
Vagy elvihetik a 100.000 forintom 50%-t?

Előre is köszönöm a válaszát!

végrehajtó1 # 2010.10.25. 15:51

Nyugdij estében a nyugdíjfolyósitónál kell letíltani ez ahogy írta 33 vagy 50% lehet.De a nyugdíj bankszámlára érkezik amelyet szintén megterhelnek, hiszen a vh-tó nem tudja hogy oda csaka nyugdíj érkezik.Lehet azon lekötött betét ,hosszú évek alatt össze spórólt zsíros kis pénzösszeg stb ..

Tehát a lent idézett jogszabályhely szerint mindig kell 28500ft-nak maradni.valamint 100000ft esetében +35750ft.azaz:64250ft kell hogy maradjon a számlán.

mijou # 2010.10.25. 21:39

Tisztelt végrehajtó, köszönöm szépen az infókat!

Igazából azért gondoltam arra, hogy meg kell hagyjanak kb. 71000 FT,mert egy korábbi hsz-ában Dió ezt írta:

"a törvény előírja, hogy a legkisebb öregségi nyugdíj (jelenleg 28 500 forint) két és félszeresét kitevő összegnek, azaz 71 250 forintnak mindenképpen maradnia kell a magánszámlán."

De ezek szerint nem a Dió által közölt információ a helytálló, hanem az amit Ön mondott tehát 64250ft?

Azt is szeretném megkérdezni, hogy -ahogy többen is javasolták ezen a fórumon- a bajbajutottak kérjék más nevére a fizetésüket, nyugdíjukat a sajátjuk helyett.

De nem világos az, hogy ezt azután is megtehetem-e, miután már elkezdték vonni a 33% vagy 50%-ot a nyugdíjamból. Tehát ettől függetlenül kérhetem más nevére a nyugdíjamat hogy ahhoz ne nyúlhassnak többé, vagy ez akkor már nem lehetséges?

Valamint azt is szeretném megkérdezni, hogy ha a nyugdíjamat szeretnék a későbbiekben végrehajtani, akkor annak kb. hány hónap az átfutása mire ténylegesen letiltásra kerül? Remélem nem rögtön másnap ahogy a végrehajtó benyújtja a bíróságra az igényét?

És addig -tehát amíg folyik ellenem a végrehajtási eljárás -nem nyúlhatnak a számlámhoz, illetve ha postán kérem akkor a posta által kihozott összeghez? Tehát a nyugdíjamat addig teljes egészében kapni fogom?

Köszönöm szépen előre is a válaszát!

végrehajtó1 # 2010.10.26. 10:06

Azt is szeretném megkérdezni, hogy -ahogy többen is javasolták ezen a fórumon- a bajbajutottak kérjék más nevére a fizetésüket, nyugdíjukat a sajátjuk helyett.

így van

De nem világos az, hogy ezt azután is megtehetem-e, miután már elkezdték vonni a 33% vagy 50%-ot a nyugdíjamból. Tehát ettől függetlenül kérhetem más nevére a nyugdíjamat hogy ahhoz ne nyúlhassnak többé, vagy ez akkor már nem lehetséges?

megtaheti a levonást nem fogja érinteni hiszen azt már meg sem kapja

Valamint azt is szeretném megkérdezni, hogy ha a nyugdíjamat szeretnék a későbbiekben végrehajtani, akkor annak kb. hány hónap az átfutása mire ténylegesen letiltásra kerül? Remélem nem rögtön másnap ahogy a végrehajtó benyújtja a bíróságra az igényét?

Ha van végrehajtható okirat haladéktalanul le fogják tiltani .Végrehajtó nem nyujt be semmit sem a bíróságra.

És addig -tehát amíg folyik ellenem a végrehajtási eljárás -nem nyúlhatnak a számlámhoz, illetve ha postán kérem akkor a posta által kihozott összeghez? Tehát a nyugdíjamat addig teljes egészében kapni fogom?

nem

Ha végrehajtás folyik akkor letiltják.

yetee # 2010.10.28. 15:09

Tisztelt Végrehajtó!

190ezer ft inkasszót nyujtott be a végrehajtó a bankszámlámra,a nettó fizetésem 140 ezer ft,tehát az egész havi jövedelmem ugrik!Nincs ennek valami jogi szabályozása,hogy mennyit inkasszálhatnak?A megélhetésre nem marad egy fillérem sem!

köszönettel:yetee

végrehajtó1 # 2010.10.28. 16:20

De van.5 hozzászólással ezelött be van másolva,

yetee # 2010.10.28. 17:09

Végrehajtó

Köszönöm,akkor tehát jogosan inkasszálták az összeset?

végrehajtó1 # 2010.10.28. 17:12

Szerintem fuss neki még egyszer:)

VÉGREHAJTÁS PÉNZFORGALMI SZOLGÁLTATÓNÁL KEZELT ÖSSZEGRE

Közös szabályok

79/A. § (1) A pénzforgalmi szolgáltatónál kezelt, az adóst megillető pénzösszeg teljes összegben végrehajtás alá vonható, kivéve a természetes személyt megillető pénzösszegeket, amelyek végrehajtás alá vonása a (2) és (3) bekezdés szerint történik.

(2) A pénzforgalmi szolgáltatónál kezelt, természetes személyt megillető összegből az öregségi nyugdíj legalacsonyabb összegének négyszerese feletti összeg korlátlanul végrehajtás alá vonható, az ez alatti összegből pedig az öregségi nyugdíj legalacsonyabb összege és az öregségi nyugdíj legalacsonyabb összegének négyszerese közötti rész 50%-a vonható végrehajtás alá.

(3) A pénzforgalmi szolgáltatónál kezelt, természetes személyt megillető pénzösszegnek mentes a végrehajtás alól az a része, amely megfelel az öregségi nyugdíj legalacsonyabb összegének.

(4) E § rendelkezéseit a pénzforgalmi szolgáltató által több szerződés alapján kezelt, adóst megillető együttes összegre kell alkalmazni."

yetee # 2010.10.28. 17:28

végrehajtó1

Köszi,de akkor a banknak nem kell ismernie a törvényt?

végrehajtó1 # 2010.10.29. 12:13

de kellene.Szólitsd fel írásban a jogkövető magatartásra.

eSZeM # 2010.10.29. 15:04

végrehajtó1

Segítségedet kérem az alábbi kérdésben.
Jogerős bírósági ítéletünk van 360.000,- Ft elmaradt lakáshasználati díj megfizetéséről, amit az adós nem fizet.

1. Mennyit kell végrehajtási előlegként megfizetni a végrehajtónak?
  2. Mivel nincs munkabére, sem árverezhető ingósága, kevés az esély arra, hogy megkapjuk a pénzünk. Tudjuk azonban a bankszámla számát, amire családi pótlék és tartásdíj érkezik. Ha ezt közöljük a végrehajtóval, inkasszálhat-e ezekből a végrehajtó?

Válaszodat köszönöm!

yetee # 2010.10.29. 15:39

végrehajtó
Mi a törvény neve,megfogadom a tanácsodat,szólok a bankban,de kéne tudnom a nevét,köszi

végrehajtó1 # 2010.10.29. 17:09

yetee

1994 évi LII.tv

végrehajtó1 # 2010.10.29. 17:10

1994.LIII tv helyesn

dinaanya # 2010.10.31. 07:58

T.Végrehajtó!

Inkasszót tettek a számlámra amire családi pótlék és GYES érkezik. Vonhatnak-e belőle?3 kk. gyereket nevelek és ez az össz jövedelmem. Előre is köszönöm válaszát.

végrehajtó1 # 2010.10.31. 08:49

Sokszor leirtuk hogy a vh-tó nem látja milyen pénzek utalódnak a számlára.Ezért adja ki az 'inkassót'.Így lefogják vonni.
Ezért ezt is sokszor irtuk ne a saját nevén lévő bankszámlára utaltassuk.

mijou # 2010.11.02. 14:54

@végrehajtó1

Köszönöm szépen a válaszokat!

Alexu # 2010.11.04. 15:18

Tisztelt Cím!

Kérem valaki segítsen, a problémám az, nem értem ezt az öregségi nyugdíj összege és annak ötszöröse című dolgot, példán valaki vezesse le, hogyan kell számítani a jövedelemből való levonást.
A másik kérdésem, ha a jövedelem 50 %-át levonják, de a gyermekemmel kettőnkre marad 50.000,- Ft,25.000,- Ft/fő akkor mit tehetünk. Ebből nem tudunk megélni.
Köszönettel a válaszukat

végrehajtó1 # 2010.11.04. 19:16

mennyi a nettó?

Alexu # 2010.11.04. 20:37

Kedves Végrehajtó!
A nettó 108 ezer forint.

A válaszát köszönöm

Alexu # 2010.11.05. 09:00

Kedves Végrehajtó!

Az én kérdésem még, és ha jól értelmeszem rám nem vonatkozik a pénzforgalmi szolgáltatnál kezelt összeg.
Mivel a fizetésemet mielőtt a bankszámlára megy a végrehajtás le is veszi, vagyis: 108.000 nettóból marad 54.000,- Ft , mert az 50%-át tiltják le. Na ha ebből valaki ebből megél az igen jó és azt is szeretném tudni ilyenkor mi a megoldás.
Ja és mielőtt valaki rám támadna miért nem fizettem, akkor elmondom, hogy az egyik tartozás jóhiszeműként felvett telefon valakinek, és nem fizette a másik pedig ellpoták az autómat és elvesztettem a pert a bank eladta a tartozást egy behajtó cégnek velük meg még egyezséget sem lehetett kötni a 4 év alatt. ennyit erről.

Köszönöm

Ilus08 # 2010.11.05. 10:40

Tisztelt Végrehajtó!
Kérdésem az lenne ,hogy lehet egy jövedelem nélküli nappali közoktatási intézményben tanuló (22 éves)számláját inkasszó alá venni,? ez történt a gyermekemmel , még nem volt munkahelye ezáltal sosem volt jövedelme sem. Élete végéig inkasszó alatt lesz a bankszámlája?
Köszönettel,egy anya

végrehajtó1 # 2010.11.05. 16:45

Ilus08
Élete végéig inkasszó alatt lesz a bankszámlája?

de hogy.

De azért csak tartozik, különben nem próbálnák behajtani.