Tisztelt Cím!
Ha lehet gyors segítséget szeretnék kérni.
A volt feleségem miatt végrehajtás folyik ellenem. Én csak az 50 - 50% -ban közös házunk miatt zálogkötelezett voltam a kölcsönszerződésben, melyhez hozzájött még 660.000Ft perköltség egyetemleges megfizetése. Pedig nem én pereskedtem, hanem az ex.
A végrehajtó szeptember 08.-án inkasszót tett a számlámra, mellyel az első hónapban 50e Ft-ot a másodikban a teljes összeget elvitte. Ekkor megegyeztem a bankkal, hogy tekintsenek el a további foglalástól és csak a ház árverezését foganatosítsák. A bank szeptember 23-i levelében kérte a végrehajtót az alábbiakra. idézem: "kérem, hogy az ingatlanra vezetett végrehajtási eljáráson kívül folyamatba tett cselekményeket - különös tekintettel a munkabér letiltásra és egyéb ingóság lefoglalása - felülvizsgálni szíveskedjék." Ezt a levelet a végrehajtó szeptember 27.-én érkeztette. Ennek ellenére október 13.-án intézkedett az autóm forgalomból történő kivonásáról, illetve a nyugdíjam és munkabérem letiltásáról. November óta vonják mindkettő 33%-át. Ennek ellenére december 22.-én ismételten inkasszót tett a számlámra. Az autóm érdekében végrehajtási kifogást terjesztettem elő, de a bíróság elutasította panaszom, mondván, hogy nem olyan a munkám ami esetleg indokolná az autóm szükségességét. További pereskedésre viszont nincs anyagi lehetőségem. Valamiből meg is kell(ene) élni. Milyen lehetőségem van esetleg? Tisztelettel: sovisanyi
végrehajtás alá vonható jövedelem
??
?
Gerbera317 részére!
Köszönöm a válaszod, annyi kiegészítésre szorul a korábbi kérdésem,hogy semmiféle értesítés, megkeresés nem érkezett, sem a végrehajtótól, sem a vh-t kérőtől. Így módomban sem állhatott az inkasszót megelőzve bármminemű beadvánnyal élni. 81 ezer Ft-os főkövetelést darabolt el vagy a vh., vagy a bank 6700.- Ft körüli összegre (ennyiről jött az inkasszó),hogy a 28500.- Ft maradjon elvileg, ehhez pedig vizsgálniuk kellett a havi beérkező összeget, mivel hó elején jön letiltás alapján, a volt férjem munkabéréből. A bank pedig látja a jogcímet, hisz a közleményben minden esetben feltünteti az utaló.
Nagyon hasznos ez a Fórum, itt találtam az alábbi megjegyzést is:
Azonban abban az esetben, amikor a végrehajtás pénzforgalmi szolgáltatónál kezelt összegre az úgynevezett inkasszó alapján folyik, úgy ezen végrehajtás foganatosítása során érvényesülő mentességi szabályok betartása a végrehajtói inkasszó kézhezvételét követően a pénzforgalmi szolgáltató, nem pedig az önálló bírósági végrehajtó kötelessége ! Ezek szerint a bankot lehet, elmarasztalni amiért küldtek pénzt a végrehajtónak.- akkor nem igaz ez az állítás?
Mellékesen jegyzem még meg, hogy munkabérrel nem rendelkezem, RÁT-ot folyósít kp-ben az önkormányzatunk, mivel tartósan munkanélküli vagyok, sem ingatlan, sem ingó vagyonnal nem rendelkezem, szüleimmel élünk a fiammal, az az állandó lakcímünk is.
Mi a véleményed ezek alapján?
Köszönöm a válaszaidat,
üdv.: HJA
HJA001 - Magánban is kérdeztél, én itt válaszolok.
A gyermektartásdíj valóban mentes a végrehajtás alól, csakhogy a bankszámlán nem gyermektartás található, hanem színtelen, szagtalan, árnyéktalan, mindenféle jogcímtől mentes PÉNZ. Bejelentés híján sem a végrehajtó, sem a pénzintézet nem vizsgálhatja, mi van ott. Elkerülhetted volna, ha a végrehajtó először érkező felhívására, amelyben arra is felszólít, hogy jelentsd be vagyontárgyaidat és bankszámláidat, bejelentetted és egyúttal okirattal valószínűsítetted volna, hogy ez és ez a bankszámlád, de arra csakis és kizárólag a 35275 Ft gyermektartás érkezik, ezért kéred, hogy ahhoz ne nyúljon. Ha ezt megtetted volna, nem inkasszált volna, vagy ha mégis, most sikerrel adhatnál be végrehajtási kifogást, mivel a végrehajtó rosszhiszeműen jár el. Ezt még mindig pótolhatod, és ezzel elkerülheted a további inkasszókat, ha egyáltalán próbálkozna vele a végrehajtó, mivel alapbeállítás szerint ezt csak egyszer teheti meg. Tehát a lentebb javasolt bankszámla-csere teljesen felesleges. Minden esetre, ezt a jelenlegi inkasszót már buktad.
A bankot pedig ne piszkáld emiatt, hiszen a hatósági átutalás lényege az, hogy helyetted az arra jogosult hatóság rendelkezik arról, mi történjen a számládon lévő pénzzel. Ha te azt mondod a banknak, hogy utalja át a pénzt ide-oda, akkor köteles megtenni. Ugyanígy van inkasszó esetén is.
A bankszámlán található összegből 28500 Ft eleve mentes, valamint a 28500 és 114000 Forint közé eső összeg 50%-a mentesen marad. A te esetedben így csak 3387,5 Ft inkasszálható a számládról, viszont 35 napig a maradékhoz sem férsz hozzá. Addig is intézd a végrehajtónál, hogy ne legyen több inkasszó, de akár már ezt is feloldhatja.
„a zárlati ktg-t sem tudom majd megfizetni a bank felé” - Ez helyesen nem úgy lenne, hogy "a banknak"?
DFAndi
Megteheti:(
kopi2
50%-ig .
A fizukat pedig utaltassa egy jó barát számlájára.
HJA001
Írásban jelezze a munkáltatónak hogy változott a számlaszám és már erre kéri az utalást.Vagy kérje postai kifizetést.
Sürgős segítséget kérnék!
A nagynéném 5 éve fizeti a frank alapú hitelét, és a bank eddig is közel 100% át vonta a fizetésének, de már május óta táppénzen van, mert súlyos áttétes rákot diagnosztizáltak nála és ott tart a dolog, hogy már a kártyája mínus 50 000 ft-ba ment, mert a bank vonja a pénzt, minden hónapban többet mint az átutalás. Rezsire nincs pénze, ételre, gyógyszerre és hétfőn már kiszáradás miatt vitettük kórházba, mert fél éve nem látott pénzt! Megjegyzem a gyógyszer 15 000 ft, pelenka és a még a rezsit is mi adjuk helyette fel.
Ezt megteheti a bank hogy többet von mint a táppénz és emiatt amúgy is a halál közeli állapotot meghaladóan kis híján éhenhalt a lakásában. HA nem teheti ezt meg a bank hol kérhetnénk elégtételt?
Tisztelt cím!
Rendelkezem 140-150E ft körüli jövedelemmel(munkabér) ebből fenntartok egy lakást egy autót ami a munkába járáshoz szükséges fizetek 2db otp felmondott hitelt 25e ft a kettő(velük sikerült megegyeznem) upc felé van tartozásom (8E ft ból 30E ft lett)ezt hamarosan egy összegben rendezem (ez megoldható) a-t mobile nál volt 31e ft tartozásom ebből lett 170e ft kértem részletfizetést az ügyvédjüktől de elutasították egy összegben ezt nem tudom rendezni de 10hóra lebontva tudtam volna +közjegyzői díj ezt megírtam nekik is,ezek után mire számítsak? esetleg ha terhelnék a fizetésemet mekkora levonás lehet maximum a fizetésemből? illetve a bankszámlámat terhelhetik e még emellett ,a párom fizetése is az én számámra érkezik ahoz is hozzányúlhatnak esetleg? válaszukat előre is köszönöm.
Tisztelt Cím!
Problémám a következő:
Bankszámlámra kizárólag gyermektartás jogcímen érkezik 35.275.-Ft. A helyi bírósági végrehajtó inkasszót nyújtott be a számlám ellen, és az eredetileg követelt összeget úgy darabolta el, hogy 28.500.-Ft elvileg maradna a számlán. Legjobb tudomásom szerint törvény írja elő, hogy ennyinek maradnia KELL, és ezt a bankoknak is illene tudni! Az 1994.évi LIII. tv. 74.& szerint viszont a gyermektartásdíj mentes a végrehajtás alól. Törvényesen járt el a végrehajtó? Én munkanélküli vagyok, kp-ben RÁT-ot fizet az önkormányzat. A számlámra érkező összeg közleményrovatában mindig szerepel a jogcím is!
Tisztelettel várom szíves válaszát. ( 81 ezer Ft az eredetileg követelt összeg, sorbanálló tétel 6700.-Ft körül van, és várhatóan a teljes kiegyenlítésig újra megkísérli az inkasszálást a végrehajtó, ezért lenne sürgősen szükségem a válaszára, ráadásul 1-1 inkasszó ktg-e 600.- ft, még a zárlati ktg-t sem tudom majd megfizetni a bank felé.)Kérhetem-e a munkáltatóját volt férjemnek, hogy a bírói letiltó végzésben megjelölt bankszámla helyett közvetlenül a gyerekére utaljon a továbbiakban?
Köszönöm szíves válaszát!
Tisztelt Végrehajtó1!
Köszönöm a válaszát!
gabesz50
A végrehajtó az eljárása elején ahogy tudomást szerez a munkahelyről meg a bankszámláról, rögtön kiad letiltást is, inkasszót is, aztán amelyik bejön, az bejön. Néha - ahogy a te esetedben is - bejön mindkettő. Ilyenkor nem oldja fel pánikszerűen az inkasszót, és főleg nem ad vissza már inkasszált összeget, hanem hagyja kifutni a 35 napos sorbaállítási időt, de több inkasszót már nem fog kibocsátani a bankszámla ellen, és csak a letiltás marad.
Végrehajtási kifogást nem érdemes benyújtani ellene, mert a bíróság (ebben az esetben az önkormányzati adóhatóság) úgyis azzal utasítja el ilyenkor az adóst, hogy "nem került volna ilyen helyzetbe, ha a tartozását időben kifizette volna". Ha az inkasszó lejártával újabb inkasszót nyújt be a bankszámla ellen, az már okot adhat a kifogásra.
Üdv!
A TGYÁS-ból tilthat-e le a végrehajtó banki hiteltartozás miatt? Az megoldható, hogy más nevén lévő számlára utaltasam ennek összegét? Ha igen, akkor jól tudom, hogy ez még nem véd meg attól, hogy a munkáltató levonja a meghatározott (33) százalékot?
Köszönöm előre is a választ!
sajnos joghézag. a fizunak csak 33%-a vonható, de a bankszámlán található teljes összeg inkasszálható.
www.vegrehajtasugyintezo.5mp.eu
tel:06303330115
mail: vegrehajtasugyintezo@gmail.hu
„A végrehajtó meg nem hajlandó szóba állni velem.”
Ne viccelj..
Miért? Némasági fogadalmat tett?.:)
Kérd készpénzben a fizud, vagy utaltasd nem a neveden lévő bankszámlára
Tisztelt jogi fórum!
Kérem segítsen nekem abban, hogy jogosan veszi el az egész fizetésemet és ami a bank számlámra érkezik pénzt a végrehajtó május óta. Kiderült, hogy 2006 óta tartozom a kispesti önkormányzatnak késedelmi kamatokkal együtt 1 200 000.-ft-al. Ezt az önkormányzat átadta a végrehajtónak. Zárójelben jegyzem meg, hogy akkoriban ez 600000.-ft volt amit én kifizettem, amiről papírom van. Most mindenféle értesítés nélkül a végrehajtó hozzáférhetetlené tette a számlámat. Én 25 éve dolgozom egy korházban, mint ápolónő havi nettó 80000.-ft-ért. A végrehajtó már a munkahelyemen letilt a fizetésemből. A maradékot meg a számlámra utalja a munkahelyem, amit a végrehajtó onnan is leveszi. Az lenne a kérdésem, van e arra törvény, hogy a fizetésem mekkora százaléka vonható le, mert még a kisebbik gyermekem után járó családi pótlékhoz sem jutok hozzá. Vagy a végrehajtó mindent megtehet? Az önkormányzat a végrehajtóhoz küld. A végrehajtó meg nem hajlandó szóba állni velem. Senkit nem érdekel, hogy miből etetem gyermekeimet! Kérem adjon tanácsot, mert már nem tudom kihez forduljak. Pénzem nincs ügyvédre!
Várom segítségét!
Ugyan az mint a kecó vagy a kégli, szóval a lakás na:)
(szleng az alsóbb néposztályoknál)
vhugyintezo,
Mi az a pecó?
Ha letiltás van folyamatban, a végrehajtó már nem inkasszál. Olyan van, hogy az eljárás elején a végrehajtó egyidejűleg adja ki a letiltást és az inkasszót, de az inkasszó csak egy egyszeri, 35 napos hatályú intézkedés, és csak a végrehajtást kérő újabb kérelmére ismételhető meg. Ha a letiltást visszaigazolják, a végrehajtó már kérelemre sem ad ki több inkasszót.
Tisztelt Végrehajtó!
Köszönöm a válaszát. Sajnos a munkahelyem csak a saját nevemre szóló folyószámlára utal, a lányoméra nem. Ha a fizetésem 50%-át a munkáltatónál letiltja a maradékot zárolhatja-e a folyószámlámon? Ha nem és mégis megteszi mit csinálhatok ellene? Annál a banknál nincs hitelem ahova a fizetésem megy. Előre is köszönöm a válaszát: Magdi
casablanca
Ne ringasd hamis illúziókba! (nem teszel jót vele)
Csak annyi igaz, hogy előbb letiltásból, inkasszóból, autófoglalásból próbálják kihozni, de ha nem megy akkor bizony jön a pecó!
Miért nem árvereznek?
500 ezer alatt nem árvereznek...
Egyébként igen, a tartozás a Tied, ha a számla a neveden van, akkor a szolgáltatónak mindegy, hogy effektíve ki telefonálta össze...
Próbálj meg a gondolattal élni, hogy zálogjog van a kecódon...
Köszönöm a válaszokat!!
vegrehajtasugyintezo: sajnos az én nevemen volt az előfizetés,csak a számlát akkori élettársam csinálta meg sülne ki a szeme.Én senkinek nem okoznék ilyen kellemetlenséget,még ha utálnám sem.Így már lehet jobban érted.
végrehajtó1: igen én is így tudom,meg felhívtam őket és azt mondták,hogy adnak részletfizetést vagy ha nem vállalom akkor a részemre terhelik a lakásnál.Mondtam nekik,hogy egy hitelmentes 10 millió feletti ingatlannál azért kicsit morbidnak találom,hogy 185.000 Ft miatt elárverezzék majd potom semmi áron.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02