végrehajtás alá vonható jövedelem

vegrehajtasugyintezo # 2012.01.17. 12:28

laca28

ez így nagyon zavaros! (ha nem Te csinálsz tartozást mit akarnak tőled? stb)
segítek telefonon : 06303330115
üdv péter

végrehajtó1 # 2012.01.17. 09:24

laca28
Mivel örökölted ezért az a tied.Ha csak vissza nem utasítottad az örökséget.Az elévüléshez pontos időpontokat kell ismerni.Ennyi elmondásból nem lehet megmondani.Vh jog bejegyzés esetén később lehetőség van a tulajdoni hányadod árverezésére.

végrehajtó1 # 2012.01.17. 09:21

Csillamilla
Attól függ melyik országról van szó.Eun belül igen.

végrehajtó1 # 2012.01.17. 09:20

Magdi64

A családi nem vonható vh alá banki adó stb tartozás fejében.Ha postán kapod akkor az oké.Ha a maradék fizut a lány számlájára kéred az is oké.:)Nem zárolják.Megmarad neked.

laca28 # 2012.01.17. 07:24

Kérem valaki segítsen nekem.majd 5 éve keletkezett egy T-home számla ami 108.000Ft plusz 76.000Ft egyéb járulék.Ami bosszant,hogy akkori élettársam csinálta ezt a telefonálás tartozást nem én(szerintem a barátnője volt kezes,mert úgy emlékszem,hogy kértek)és most több mint egy év semmittevés után végrehajtó küldött papírt,LETILTÁSRÓL,és Földhivatali megkeresése végrehajtási jog bejegyzésre értesítőt.Én 28.500Ft szociális segélyt kapok,nem dolgozom jelenleg régen mivel 6 műtétem volt amivel le vagyok százalékolva igaz azt is visszavették 40%-ra amire semmi nem jár.A kérdésem az lenne,hogy ennyi idő után elévülés(jogvesztés) nincsen,illetve lakásra bejegyzés mit foglal magába egyáltalán megteheti-e mivel nem saját tulajdonom,hanem édesapám meghalt és egy részt örököltem,de édesanyám él és övé a lakás.
Köszönöm előre is aki segít!

Csillamilla # 2011.12.14. 15:16

Tisztelt Végrehajtó!

Már többször olvastam a kérdést, amit most fel szeretnék tenni de konkrét választ nem találtam rá!! Tehát a kérdésem: magyarországi személyikölcsön tartozást vonhatnak e külföldi bankszámláról(végrehajtás során)??
Válaszát előre is köszönöm!

Magdi64 # 2011.12.14. 04:43

Tisztelt Végrehajtó!
Azt szeretném megkérdezni, hogy a családi pótlékból is lefoghatják-e a tartozást, végrehajtható-e? Postán kapom. Ha a fizetésem 50%-át lefogják és a maradékot a felnőtt lányom számlájára utalom ahhoz hozzá nyúlhat-e a végrehajtó? Azt a számlát is zárolhatják? Mit tegyek, hogy a maradék pénzem megmaradjon? Két kiskorú gyermekem van még.
Köszönöm

végrehajtó1 # 2011.12.13. 12:23

Dike78

Vegyél annyi fáradságot , hogy vissza olvasol és mindenre választ kapsz.

Feri29 # 2011.12.13. 12:21

Sziasztok!

A munkabérből letiltásnál hogyan kell értelmezni a törvénynek azt a bekezdését, mely szerint a nyugdíjminimum ötszöröse feletti jövedelem korlátozás nélkül végrehajtás alá vonható?

Ha valaki keres mondjuk nettó 500e Ft-ot, akkor abból mennyit lehet letiltani alapesetben?

Ezt úgy kell értelmezni, hogy a 142.500,- Ft 33%-át, a maradék 357.500,- Ft-nak pedig a 100%-át, vagyis az 500.000,- Ft-ból csak 95.500,- Ft marad?

Vagy ez a szabály másra vonatkozik?

Köszi!

Dike78 # 2011.12.11. 14:03

Jó napot Kívánok!
EGy olyan problémám van,hogy több hitelünk van a férjemmel,aki nem dolgozik már,hajlandóságot se muetet.Jó ideje igyekszek mindent törleszteni,teljesen egyedűlde sajnos már nem megy,így biztos vagyok benne,hogy hamarosan a fizetésemet terhelik meg, és még albérletbe is kényszeülök,Meg szeretném kérdezni,ha terhelik a fizetésem az maximum mennyivel tehetik?Olvastam itt a fórumon,hogy ezen felűl a számlámat is megterhelhetik?Lehetséges hogy elveszik a fizetésem 100%-át?Ebben az esetben,kizárt a megélhetésem,mit tehetek?Más nevére nyissak esetleg számlát,ahoz nem nyúlhatnak?Mert még 50%-ból csak csak megélek valahogy ,de vehetnek el többet?

pisza # 2011.12.07. 20:14

A jegyzőkönyvekben (mert sajnos van egynéhány) nem láttam külön eljárási költségmegállapítást sehol sem.
A nejem fizetését kézbe kapja, de úgy tudom az mindegy, a munkáltatóját lehet kötelezni a letiltásra.
Köszönöm megtisztelő válaszát.

végrehajtó1 # 2011.12.07. 15:34

Channah

Menj be a vh-hoz és kérj másolatokat erról hogy mit tett az ügyben.
Ezekkel gyere vissza és írd meg ide is.

végrehajtó1 # 2011.12.07. 15:32

hopidex

Nem hiszem hogy végrehajtható okirat nélkül hajtja be.Kizárt.
Amit leírtál azt mind megteheti, hiszen ez a dolga.

Channah # 2011.12.07. 14:58

Üdv!
Segítséget szeretnék kérni.Exem elmaradott tartásdíja behajtás alatt van,de állítólag nem tudják behajtani.Ingatlanába nem engedi be a végrehajtót.2008 tól nem jutok semmire.Mit tegye hogy megkapjam az elmaradt és folyamatos tartásdíjat? Gyermekem tartósan beteg,fogyatékkal élő és az apa veszélybe sodorja a gyermek megélhetését.Egyedül nem tudom nevelni,iskoláztatni.Senki nem lép semmit!
Köszönöm a segítséget!

hopidex # 2011.12.07. 12:46

Üdvözlet!

Kérdésem az, hogy inkasszózhat-e egy végrehajtó elözetes határozat nélkül? És ha igen, akkor hozzá nyúlhat-e a deviza számlákhoz is? Mindenféle határozat és végzés hiányában ma inkasszózott nálam a devizaszámlámon egy végrehajtó. Nem tudom mit, és miért. Nem adó tartozás. Nin adótarozásom.
Ha jogszabály ellenesen járt el, akkor mit tehetek ez ügyben?

Továbbá!Végrehajthat-e egy olyan autón, aminek a törzskönyve a banknál van? Eljárhat-e úgy, mintha az én vagyonom lenne?

Köszönöm elöre is a választ.

SZABi04 # 2011.12.07. 10:05

üdv

Kérdésem lenne olvasgattam sokat de valahogy nem találom az én ügyemre a választ

Inkasszó

folyószámlára kapom a családi pótlékot 13700ft valamint bérpótló juttatást 28500 ft

Van egy gyermektartásdíj elmaradásom az önkormányzat felé

Inkasszózhatják a számlámat ?? ha igen milyen mértékben?

Ha nem akkor milyen jogszabály alapján??

köszönöm a választ!

végrehajtó1 # 2011.12.07. 08:53

igen

Fecó25 # 2011.12.07. 07:30

Sziasztok!

A következő kérdésben szeretném a segítségeteket kérni. Ha valakinek a munkabéréből vonják a 33%-ot, a maradékot banki átutalással kapja meg a bankszámlájára, akkor azt is leemelhetik? Olvastam a törvényben: "A pénzforgalmi szolgáltatónál kezelt, természetes személyt megillető összegből az öregségi nyugdíj legalacsonyabb összegének négyszerese feletti összeg korlátlanul végrehajtás alá vonható" Ezek szerint akkor még a megmaradt fizetésének egy részét is elveszik??? Jogos ez így? Hiszen a munkabérből már levonták amit lehetett...

Köszönöm a segítséget!

végrehajtó1 # 2011.12.06. 20:16

Ha házasságot kötsz akkor írjatok vagyon szerződést, hogy kinek mi a külön vagyona.

hopidex # 2011.12.06. 07:56

Tisztelt Végrehajtó!

Mo.-n bedölt cégemet végrehajtják a napokban.Semmi vagyonom nincs egy hitellel terhelt autón kívül, amit elvileg már ki is fizettem az eredeti szerzödés szerint, de ott is újra annyi a tartozás, mintha egy fillért sem fizettem volna eddig. Semmi nincs a nevemen, nincs munkahelyem se Mo.-n se külföldön. Nincs levonható fizetésem. Nincs ingatlanom. Nincs lakcímem sem csak külföldön. Ha mégis elhelyezkednék külföldön, akkor az ott lévö fizetésemhez és a külföldön lévö esetleges vagyonomhoz hozzányúlhatnak? Ha esetleg valakivel házasságot kötök, az ö vagyonával rendelkezhetnek?

Elöre is köszönöm válaszát. Hopidex

pisza # 2011.12.05. 21:37

A jegyzőkönyvekben (mert sajnos van egynéhány) nem láttam külön eljárási költségmegállapítást sehol sem.
A nejem fizetését kézbe kapja, de úgy tudom az mindegy, a munkáltatóját lehet kötelezni a letiltásra.
Köszönöm megtisztelő válaszát.

végrehajtó1 # 2011.12.05. 12:36

És amikor jegyzőkönyvet vesz fel , felszámolja az eljárási költséget is?
Hova megy a házastárs fizuja?Közös számlára?

pisza # 2011.12.05. 10:34

Tisztelt végrehajtó!

Egy régi vállalkozás miatt összejött tartozásom van
az Apeh felé, már végrehajtás is volt. Nevemen nincs semmi ami végrehajtható, a fizetésemből van fogva a 33%. Viszont igy is csak 1.5 év alatt fog rendeződni a követelés, és úgylátszik ez sem elég nekik. Ezért 2 havonta újra megjelenik a bejelentett lakcímemem a végrehajtópáros (már névről ismerem őket), újbóli összeírásra.
A kérdésem, hogy a házastársam fizetéséhez hozzányúlhatnak -e, és ha igen ezt, hogy lehetne kivédeni, hogy a család megélhetése ne kerüljön veszélybe.
Köszönöm válaszát

gerbera317 # 2011.12.04. 20:39

20 + 33% = 53% - ilyen nincs, mivel 50% a plafon. A maradékot inkasszálhatja a végrehajtó, de saját elhatározásából nem. Ez már többször is elhangzott ezen a fórumon: az inkasszó megismétléséhez a végrehajtást kérő kérelme szükségeltetik. Tehát ha újra inkasszálnak, akkor telefon a végrehajtónak, és meg kell kérdezni, a vh-kérő kérte-e az intézkedést. Ha telefonon nem mondják meg (mert nem kötelesek), akkor ügyfélfogadáson, személyesen kell ugyanezt megkérdezni. Ha a végrehajtási iratokból nem derül ki, hogy kérte volna a végrehajtást kérő az inkasszó ismétlését, azonnal vh-kifogást kell beadni.

s csak 28500-at hagy rajta

Ilyen nincs! A 28500 eleve mentes, a 28500-114000 közötti résznek pedig a fele mentes. Vagy ez ennyire nehéz???

impression # 2011.12.04. 19:02

Eddig igen. De kérdés, hogy jövő hónaptól, ha a nyugdíjfolyósítótól vonják a 20% tartásdíjat, plusz a 33%-os végrehajtást, az inkasszó még von-e a maradékból, ami a folyószámlára érkezik. Mi attól tartunk, igen... s csak 28500-at hagy rajta. Szerintem végrehajtó is erre utalt.