Jó napot!
Érdeklődni szeretnék, hogy ha egy tartozást(320eFt) a bank engedményezéssel átad végrehajtónak, akkor létezik-e, hogy tovább kamatozzon az összeg? A levélben, amit küldtek az volt, hogy 24 havi részletet kérhetek, de rendkívüli esetben megadhatják a 48 hónapot is, úgy számoltam ez kb 6800Ft/hó. Ezt így tudtam volna vállalni, csakhogy eltűnt a papír, amit ki kellett volna töltenem, így betelefonáltam és ott közölték velem, hogy csak 36 hónapra tudják megadni és, hogy havi 13000Ft-tal. Mondtam, hogy ezt nem bírnám fizetni csak kb 7000-et, erre közölték velem, hogy havi 7200 Ft csak a kamat. Ilyen esetben mit tehetek?
Előre is köszönöm, ha valaki tud segíteni?
Ha hagyom, hogy bíróságra menjen a dolog, akkor is számíthatok ilyen kamatra????
végrehajtás alá vonható jövedelem
Már miért hagyna békén? Csak ideiglenes állapot. A tartozás teljes megfizetéséig felelős vagy. Egyszer úgyis el kell menned dolgozni, esetleg örökölsz valamit vagy nyersz a lottón...
Gondold el: akkor mindenki a jövedelem nélküli házastársa nevére venne fel hitelt, tudva, hogy úgy sem tudják behajtani rajtuk...
"én csak mint feleség kötelezve lettem annak idején, hogy aláírjam a papírt, hogy tudok a hitelről, éppen gyesen voltam, jövedelmem sem volt..."
Senki nem kötelezhetett arra, hogy aláírj egy papírt, nagyon is tudtad, mit írsz alá, főleg, hogy a hitel felvétele a Te érdekedben (is) történt.
Sziasztok!
Tegnap volt nálam végrehajtó, megnézte milyen ingóságot tud lefoglalni..mivel albérletben élek, amit bútorozottan vettem ki, a ruháinkon kívül semmim sincsen, jövedelmem sincsen, kedvesen kitöltötte a lapot, miszerint nem talált lefoglalható dolgot, jövedelemmel nem rendelkezem stb...kérdésemre, hogy ilyenkor mi lesz, azt a választ adta, mivel rajtam nem tudják behajtani a tartozást, innentől békén hagynak, az adóst veszik elő, akinek a nevén van ingatlan, és van terhelhető jövedelme, de mivel a tartozás 850ezer forint már, ezért a jövedelemtiltás nem működik, valószínűleg az ingatlan lesz beterhelve, ha másképp nem tudnak megállapodni..a kérdésem az lenne, hogy ilyenkor engem már tényleg békén hagynak, vagy még várható valami "meglepetés"? én csak mint feleség kötelezve lettem annak idején, hogy aláírjam a papírt, hogy tudok a hitelről, éppen gyesen voltam, jövedelmem sem volt, amivel szerepelhettem volna a hitelben!
Köszönöm a választ!
Köszönöm válaszod!
És mennyi az az összeg, amit levonhatnak ebből a sok pénzből? A teljes összeget elveszik, tehát nem fognak hagyni a számlámon semmit, vagy van valami határ, mennyit vonhatnak le?
Nem végrehajtható, de végrehajtják.
Kérd postai kézbesítést.Valamint írásban jelezd a vh-nak az általad leírtakat.
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, aki tud, kérem, segítsen!
Volt férjemmel közösen vettünk fel hitelt, aztán a válásunkkor megállapodtunk, hogy a gyermektartásdíj jóváírása fejében egyedül fizeti tovább a hitelt, tehát nekem nem fizet a gyerekekre semmit, hanem fizeti belőle az én részemet a hitelben. Ez nem történt meg, a számlámra végrehajtás érkezett..erre a számlára utalják nekem a családi pótlékot a két gyermek után, és az önkormányzati segélyt, aktív korúak ellátását kapom, mert nincs munkahelyem. a családi 29600 forint, a segély pedig 28500, ebből fizetem az albérletet, a rezsit és tartom el a két gyermeket, akik 8 és 6 évesek. Ez végrehajtható-e, levonhatnak-e belőle bármit is, és ha igen, akkor mennyit?
Köszönöm!
valószinű
Üdv.
Segítsetek, ma kaptam egy levelet, hogy a számlámra hatósági átutalási megbízás érkezett. A fizetésemet átkértem egy "idegen" számlájára. Mit tudnak ilyenkor tenni? A fizetésemből lesz vmi letiltás így is?
Köszi!
Kp kifizetést nem tudja letiltani.:)
a kiküldetési költséget, azaz a benzinpénzt nem utalják, hanem kp fizetik pénztárból kifizetési bizonylattal.
Köszönöm a válaszát. Ha a kiküldetési elszámolás csak benzinpénz, azaz tankolási költség, akkor is lehet? A vásárolt benzin árából is le lehet vonni?
Csak a kiküldetési elszámolásból lehet.A többiből nem.
Kedves Végrehajtó1! Válaszát nagyon köszönöm. Érdeklődnék még, hogy bűnügyi költség árvaellátásból, családi pótlékból, kiküldetési elszámolásból (ez utóbbi gyakorlatilag benzinpénz) levonható-e?
nem
Érdeklődni szeretnék, hogy 2 órás bérből, tehát brutto 23.000 Ft, nettó 19.000 Ft le lehet-e vonni letiltás címén? Még a 28.000 Forintot sem éri el a havi jövedelmem!
Rcarlos88:
igen
igen, ahogy tudja (ingó vagy ingatlan lefoglalása és árverezése, jövedelem letiltása, inkasszó stb.)
igen
attól függ, mit értesz probléma alatt. A különvagyonod nincs veszélyben és a gyerek holmijai sem.
Tisztelt Jogi Fórum!
A következő problémában szeretnék tanácsot kérni:
Párommal kb. két éve élünk együtt, ő korábban családjával élt egy családi házban, amire hitelt vettek fel egy osztrák bank Mo-i kirendeltségében (ez egy külön történet, hogy Mo.-on miért nem tudtak hitelt felvenni, nem is ide tartozik).
A lényeg, hogy a hitel felvételekor páromnak azt mondták, hogy ő, mint tanú írja alá a szerződést, a szülei pedig mint adósok. Párom akkor nappali tagozatos tanuló volt, ahol, ösztöndíjat kapott, de egyébként jövedelme nem volt, munkahelye nem volt, és a hitel felvételekor tőle nem is kértek semmilyen iratot (munkáltató igazolás, stb.)
Sajnos a szerződést nem olvasta el, és abban az állt, hogy ő is adós, most pedig, mivel a hitel fel lett mondva, a házat árverezik, ezért rajta is követelik a tartozást.
A kérdésem az lenne, hogy lehet-e ő adós úgy, hogy nem volt sem munkahelye, sem jövedelme, illetve a házban nincs tulajdonrésze?
Illetve egy másik kérdés, hogy ha a házat elárverezik, és az ár nem fedezi a bank felé fennálló tartozást, a fennmaradó összeget követeli-e a bank, és ha igen, azt milyen módon hajtja be? Tehát, ha a tartozás mondjuk 20 millió, és csak 10 millióért sikerül elárverezni, a maradék 10 milliót ki kell-e fizetni?
Nekem lehet-e ebből problémám? (nem vagyunk bejegyzett élettársak, de együtt élünk majdnem két éve, és van egy közös gyermekünk).
A segítő válaszokat előre is köszönöm!
Nem nagyon találtam a neten ehhez hasonló jogi oldalt, ahol önzetlenül, ellenszolgáltatás nélkül segítenének a bajba jutott kisembereknek. Köszönöm.
Első sorban munkabér letiltásból kellene behajtani.Tehát írjál vh kifogást a Navnak hogy nem munkabérből tilt hanem "inkassál".
980.000 Ft. Egy régi diákhitel, kb. 300.000 Ft-ot kaptam az államtól, ebből lett 980.000 kamatokkal, ami miatt kijöttek, lefoglalták a házunkat, és elkezdték tiltani a fizetésemet (az előbb írt módon) tiltani. Mit tehetek?
Navnak mivel tartozol?
Elnézést, az összeget elírtam, a Cofidis 40.000 Ft-ot tilt. A lényeg, hogy 1.000 Ft-ot hagytak meg nekünk megélhetésre. Válaszát várva tisztelettel:
József
Tisztelt Végrehajtó!
Feleségemmel és kiskorú gyermekemmel élek egy kis faluban. Sajnos jövedelmem csak nekem van, ebből (140.000 Ft.) élünk. Ez a nettó, már adózott jövedelmem. A svájci frankos személyi hitelünk a háromszorosára nőtt, így egyéb hiteleinket nem tudtuk rendben fizetni, letiltásra kerültek (volt, amiből APEH végrehajtás lett.).
Most a munkáltatómtól tilt közvetlenül a Cofidis Bank havi 50.000 Ft-ot, plusz az apeh a folyószámlámra érkező maradék 100.000 Ft-ból 99.000 Ft-ot vesz le, így nem maradt még csak az alapvető dolgokra sem pénzünk (villany, víz, étel stb.)
Kérdésem az lenne, hogy megtehetik ezt? Nics valami határ?
Nem tiltható.Írj vh kifogást a vh-nak és kérd a pénz vissza utalását.Valamint kérj postai kézbesítést vagy vedd fel a pénztárban személyesen ,addig is.
Üdvözlöm!
Rendszeres szociális segélyt kapok az önkormányzattól, melyet takarékszövetkezeti számlára utalnak. Nem nagy összeg, összesen:5645.-Ft. A mai nappal szerettem volna felvenni és az ügyintéző közölte, hogy XY Végrehajtó inkasszót nyújtott be, ezért letiltották az összeget úgy, hogy még mínuszba is ment a számlám. Kérdésem az lenne, hogy jogos volt-e a letiltás? Úgy tudom, hogy a rendszeres szociális segély nem tiltható le. A polgármesteri hivatal szociális segély címszóval utalja.
Köszönettel
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02