végrehajtás alá vonható jövedelem

végrehajtó1 # 2011.11.09. 15:18

Ez így nem jogtalan, hogy két helyről kéri ugyanazt a hitelt?

Nem jogtalan.
Kezes vagy ne feledd.

anyuka3 # 2011.11.09. 18:19

Köszönöm válaszod! Nem kezes vagyok, hanem adóstárs, a kezes a volt anyósom, adós pedig a volt férjem. Törleszt rendesen újra, ellene és az anyja ellen teljesen megszüntették a végrehajtást egészen addig, míg a törlesztés rendesen történik. Ellenem még mindig végrehajtás van, a teljes összegre..ezt nem értem, miért így működik, ha az adóssal történt megállapodás, és nincs is végrehajtás alatt :( pénteken kaptam levelet a földhivataltól, hogy ráterhelték az édesapám házára, amiben 1/6 részben vagyok tulajdonos öröklés jogcímén, és ha nem fizetem ki a teljes összeget, árverezik a tulajdonrészem..de most akkor ha az adós fizet, nekem miért kell kifizetnem a teljes összeget, és a kezesnek miért nem kell semmit??? És miért van, hogy az adós és kezes ellen megszűnt a végrehajtás, ellenem, mint adóstárs ellen pedig nem?

Kérlek, magyarázd el nekem ezt a helyzetet, mert nagyon nem értem..köszönöm!

Liliom00 # 2011.11.09. 18:44

Segítséget szeretnék kérni én is, remélem akad valaki aki megerősít abban, amit gondolok.
Végrehajtási eljárásban, ahol ingatlanhoz kapcsolódik a tartozás, levonhat e a végrehajtó mindkét tulajdonostól eljárási költséget, ha kapcsolatban csak az egyik tulajdonossal volt, levélben a másikat nem is értesítette egyszer sem, csak letiltotta a jövedelem egy részét, mint utóbb kiderült a végrehajtás eljárási költségének behajtásához. Amit mi, mint másik tulajdonosok a párommal egyszer már megfizettünk nekik.
Jól érzem, hogy ez így nem teljesen jogszerű?
Telefonon még csak a pontos összeget sem tudták megmondani...
Köszönöm

végrehajtó1 # 2011.11.09. 19:05

Mi az hogy eljárási költség?

jochellne # 2011.11.26. 12:41

Üdv.mindenkinek.Több kérdésem is lenne egyszerre.Sajnos én és családom is az itt kérdezők többségéhez hasonlóan fizetés képtelen helyzetbe kerültünk.Noha fizetgetünk már amit tudunk,de ez mostanra édes kevés.Még nem állunk végrehajtás alatt,de ami késik nem múlik.Jelzálog alapú deviza hitelre vettük házunkat,ami mellé az önerőt is deviza alapú személyi kölcsönnel tudtuk teljesíteni.A kettő mostanra a duplájára nőtt.Kérdés1:a házunkon jelzálog joggal van bejegyezve a bank aki meghitelezte a vételárat,és a magyar államkincstár,ebben az esetben az ingatlant elárverezheti egy másik bank?Vagy csak az önerő részéig,ami 10%volt.Kérdés2:mivel babát vállaltunk,sajnos ez is lökött egyet rajtunk a gödör felé,a végrehajtó kérhet-e és ha igen milyen mértékben inkasszót a közös számlánkra,amire a férjem jelen pillanatban letiltás után maradt fizetése,a családi pótlék és a tgyásom érkezik?Lehet mondani hogy felelőtlenül bele ugrottunk hitelekbe,meg felelőtlenül 36 évesen döntöttünk úgy hogy babát vállalunk mielőtt kifutunk az időből,de erre szerintem senki nem készítette fel az embereket hogy ilyen brutálisan elszabadulnak deviza hitelek törlesztői.Ma már a bevételünk nem fedezi a hiteleket,és még akkor nem fizettünk rezsit,és nem ettünk.Gondolom nem csak a saját nevemben mondhatom ezt el.Előre is köszönöm a válaszokat.

impression # 2011.12.02. 11:16

Tisztelt Végrehajtó! Segítségét szeretném kérni.

Párom nyugdíjából 20%-ot fizet gyermektartásra. Közben inkasszó alá vonták a folyószámlájára eső juttatásokat, ami nem más, mint a nyugdíj, így a folyószámlára érkező kb. 69.156 ft helyett 48ezer ft került kifizetésre. Még nem tudjuk ez miből ered, mert párom lakcíme időközben megváltozott, így semmiféle levelet nem kapott kézhez ez ügyben.
Azonban kaptunk egy levelet tegnap, miszerint van egy másik végrehajtás is egy fennmaradó hiteltartozás miatt, amiben kezesként vett részt (az adós elhunyt), a határozat szerint a nyugdíjfolyósítótól vonják nyugdíjának 33%-át januártól.

1. A teljes nyugdíj, vagy a gyermektartás levonása utáni összeg 33%-át vonják le?
Olvastam olyat is, miszerint a nyugdíjból le kell vonni a 28500 ft-ot és az ez után fennmaradó összeg 33%-a, illetve maximálisan 50%-a követelhető.
2. A bankszámlán lévő inkasszó miatt még levonhatják a bankszámlára érkező maradék összeg 33, vagy akár 50%-át? Egyáltalán az inkasszó mi után von összeget?

Mert úgy tűnik a bankszámlára érkező összeg 33%át vonják körülbelül le... Ez mennyire jogszerű?

végrehajtó1 # 2011.12.02. 11:22

Nyugdíjból levonnak:

• gyerektari(20%)
  • egyéb tartozás(30%)azaz összesen 50%-ot.

De ha bankszámlára megy a nyugdíj akkor lekapják .28500ft hagynak rajta.
Kérje postán a nyugdíjat.

impression # 2011.12.02. 14:49

Köszönöm!

gerbera317 # 2011.12.02. 16:14

Ha 28500 forint lenne a mentes rész, akkor csak annyit hagytak volna mentesen. A jogszabály szerinti matek a következő:
((69156-28500)/2)+28500=48828. Ennyi marad, illetve ahogy írja impresson, maradt szabadon. Tehát helyesen alkalmazták a szabályt (79/A. § (2)).

impression # 2011.12.04. 19:02

Eddig igen. De kérdés, hogy jövő hónaptól, ha a nyugdíjfolyósítótól vonják a 20% tartásdíjat, plusz a 33%-os végrehajtást, az inkasszó még von-e a maradékból, ami a folyószámlára érkezik. Mi attól tartunk, igen... s csak 28500-at hagy rajta. Szerintem végrehajtó is erre utalt.

gerbera317 # 2011.12.04. 20:39

20 + 33% = 53% - ilyen nincs, mivel 50% a plafon. A maradékot inkasszálhatja a végrehajtó, de saját elhatározásából nem. Ez már többször is elhangzott ezen a fórumon: az inkasszó megismétléséhez a végrehajtást kérő kérelme szükségeltetik. Tehát ha újra inkasszálnak, akkor telefon a végrehajtónak, és meg kell kérdezni, a vh-kérő kérte-e az intézkedést. Ha telefonon nem mondják meg (mert nem kötelesek), akkor ügyfélfogadáson, személyesen kell ugyanezt megkérdezni. Ha a végrehajtási iratokból nem derül ki, hogy kérte volna a végrehajtást kérő az inkasszó ismétlését, azonnal vh-kifogást kell beadni.

s csak 28500-at hagy rajta

Ilyen nincs! A 28500 eleve mentes, a 28500-114000 közötti résznek pedig a fele mentes. Vagy ez ennyire nehéz???

pisza # 2011.12.05. 10:34

Tisztelt végrehajtó!

Egy régi vállalkozás miatt összejött tartozásom van
az Apeh felé, már végrehajtás is volt. Nevemen nincs semmi ami végrehajtható, a fizetésemből van fogva a 33%. Viszont igy is csak 1.5 év alatt fog rendeződni a követelés, és úgylátszik ez sem elég nekik. Ezért 2 havonta újra megjelenik a bejelentett lakcímemem a végrehajtópáros (már névről ismerem őket), újbóli összeírásra.
A kérdésem, hogy a házastársam fizetéséhez hozzányúlhatnak -e, és ha igen ezt, hogy lehetne kivédeni, hogy a család megélhetése ne kerüljön veszélybe.
Köszönöm válaszát

végrehajtó1 # 2011.12.05. 12:36

És amikor jegyzőkönyvet vesz fel , felszámolja az eljárási költséget is?
Hova megy a házastárs fizuja?Közös számlára?

pisza # 2011.12.05. 21:37

A jegyzőkönyvekben (mert sajnos van egynéhány) nem láttam külön eljárási költségmegállapítást sehol sem.
A nejem fizetését kézbe kapja, de úgy tudom az mindegy, a munkáltatóját lehet kötelezni a letiltásra.
Köszönöm megtisztelő válaszát.

hopidex # 2011.12.06. 07:56

Tisztelt Végrehajtó!

Mo.-n bedölt cégemet végrehajtják a napokban.Semmi vagyonom nincs egy hitellel terhelt autón kívül, amit elvileg már ki is fizettem az eredeti szerzödés szerint, de ott is újra annyi a tartozás, mintha egy fillért sem fizettem volna eddig. Semmi nincs a nevemen, nincs munkahelyem se Mo.-n se külföldön. Nincs levonható fizetésem. Nincs ingatlanom. Nincs lakcímem sem csak külföldön. Ha mégis elhelyezkednék külföldön, akkor az ott lévö fizetésemhez és a külföldön lévö esetleges vagyonomhoz hozzányúlhatnak? Ha esetleg valakivel házasságot kötök, az ö vagyonával rendelkezhetnek?

Elöre is köszönöm válaszát. Hopidex

végrehajtó1 # 2011.12.06. 20:16

Ha házasságot kötsz akkor írjatok vagyon szerződést, hogy kinek mi a külön vagyona.

Fecó25 # 2011.12.07. 07:30

Sziasztok!

A következő kérdésben szeretném a segítségeteket kérni. Ha valakinek a munkabéréből vonják a 33%-ot, a maradékot banki átutalással kapja meg a bankszámlájára, akkor azt is leemelhetik? Olvastam a törvényben: "A pénzforgalmi szolgáltatónál kezelt, természetes személyt megillető összegből az öregségi nyugdíj legalacsonyabb összegének négyszerese feletti összeg korlátlanul végrehajtás alá vonható" Ezek szerint akkor még a megmaradt fizetésének egy részét is elveszik??? Jogos ez így? Hiszen a munkabérből már levonták amit lehetett...

Köszönöm a segítséget!

végrehajtó1 # 2011.12.07. 08:53

igen

SZABi04 # 2011.12.07. 10:05

üdv

Kérdésem lenne olvasgattam sokat de valahogy nem találom az én ügyemre a választ

Inkasszó

folyószámlára kapom a családi pótlékot 13700ft valamint bérpótló juttatást 28500 ft

Van egy gyermektartásdíj elmaradásom az önkormányzat felé

Inkasszózhatják a számlámat ?? ha igen milyen mértékben?

Ha nem akkor milyen jogszabály alapján??

köszönöm a választ!

hopidex # 2011.12.07. 12:46

Üdvözlet!

Kérdésem az, hogy inkasszózhat-e egy végrehajtó elözetes határozat nélkül? És ha igen, akkor hozzá nyúlhat-e a deviza számlákhoz is? Mindenféle határozat és végzés hiányában ma inkasszózott nálam a devizaszámlámon egy végrehajtó. Nem tudom mit, és miért. Nem adó tartozás. Nin adótarozásom.
Ha jogszabály ellenesen járt el, akkor mit tehetek ez ügyben?

Továbbá!Végrehajthat-e egy olyan autón, aminek a törzskönyve a banknál van? Eljárhat-e úgy, mintha az én vagyonom lenne?

Köszönöm elöre is a választ.

Channah # 2011.12.07. 14:58

Üdv!
Segítséget szeretnék kérni.Exem elmaradott tartásdíja behajtás alatt van,de állítólag nem tudják behajtani.Ingatlanába nem engedi be a végrehajtót.2008 tól nem jutok semmire.Mit tegye hogy megkapjam az elmaradt és folyamatos tartásdíjat? Gyermekem tartósan beteg,fogyatékkal élő és az apa veszélybe sodorja a gyermek megélhetését.Egyedül nem tudom nevelni,iskoláztatni.Senki nem lép semmit!
Köszönöm a segítséget!

végrehajtó1 # 2011.12.07. 15:32

hopidex

Nem hiszem hogy végrehajtható okirat nélkül hajtja be.Kizárt.
Amit leírtál azt mind megteheti, hiszen ez a dolga.

végrehajtó1 # 2011.12.07. 15:34

Channah

Menj be a vh-hoz és kérj másolatokat erról hogy mit tett az ügyben.
Ezekkel gyere vissza és írd meg ide is.

pisza # 2011.12.07. 20:14

A jegyzőkönyvekben (mert sajnos van egynéhány) nem láttam külön eljárási költségmegállapítást sehol sem.
A nejem fizetését kézbe kapja, de úgy tudom az mindegy, a munkáltatóját lehet kötelezni a letiltásra.
Köszönöm megtisztelő válaszát.

Dike78 # 2011.12.11. 14:03

Jó napot Kívánok!
EGy olyan problémám van,hogy több hitelünk van a férjemmel,aki nem dolgozik már,hajlandóságot se muetet.Jó ideje igyekszek mindent törleszteni,teljesen egyedűlde sajnos már nem megy,így biztos vagyok benne,hogy hamarosan a fizetésemet terhelik meg, és még albérletbe is kényszeülök,Meg szeretném kérdezni,ha terhelik a fizetésem az maximum mennyivel tehetik?Olvastam itt a fórumon,hogy ezen felűl a számlámat is megterhelhetik?Lehetséges hogy elveszik a fizetésem 100%-át?Ebben az esetben,kizárt a megélhetésem,mit tehetek?Más nevére nyissak esetleg számlát,ahoz nem nyúlhatnak?Mert még 50%-ból csak csak megélek valahogy ,de vehetnek el többet?