A munkabér 33%-a levonható letiltásként.
végrehajtás alá vonható jövedelem
Ki hogy csinálja azt nem tudom.De ha postázták a felszólitást akkor 15 napon belül ha nem fizetik be a tartozást lelehet foglalni a munkabért.
Adóstárs is vh alá kerül.
T. Végrehajtó!
Kb. mennyi idő, míg az iratok végrehajtóhoz érkezésétől a letiltás elindításáig eltelik (Fővárosi Bírósági Végrehajtóknál)???
Az egyetemleges adóstársat is automatikusan megkeresi a vhó ilyenkor?
Az már biztos, hogy a vhónál van, küldött is egy utolsó felszólítást és gondolom, hogy most a letiltás következik./van mindkét adósnak fizetése/
köszi:T.
Igen, az engem is érdekelne, hogy mennyi az az idő, amíg egy ilyen fizetésletiltás életbe lép az utolsó felszólítástól kb
Bruttó 75.000.-keresek.
T. Végrehajtó!
Kb. mennyi idő, míg az iratok végrehajtóhoz érkezésétől a letiltás elindításáig eltelik (Fővárosi Bírósági Végrehajtóknál)???
Az egyetemleges adóstársat is automatikusan megkeresi a vhó ilyenkor?
Az már biztos, hogy a vhónál van, küldött is egy utolsó felszólítást és gondolom, hogy most a letiltás következik./van mindkét adósnak fizetése/
köszi:T.
Elvileg kellet volna vonni.Nem a munkaidő hossza dönti el ezt a kérdést.Mennyit keresel?
Tisztelt Végrehajtó!
Segítségét szeretném kérni, sajnos naivságomból adódóan keletkezett tartozásom diákhitel és az apeh felé.
Két munkahelyem lesz hamarosan. Eddig a 4 órásból nem vontak, de a másik munkánál is 4 órás leszek. Számíthatok a letiltásra?
Előre is köszönöm válaszukat.
Béredet fogják csak le tiltani
Sziasztok,
ELnézést, hogy újra felteszem én is a kérdést, de már annyi információt szedtem össze, hogy belegabalyodtam a dologba. Az a problémám, hogy van különböző bankoktól 2 millió Ft adósságom, amit nem tudok egyszerre fizetni. Nincs semmi tulajdonom, a szüleimmel élek, semmi nincs a nevemen tehát.
84ezer Ft nettó jövedelmet kapok. Ennek az 50%át fogják akkor maximum letiltani? Mert volt valami öregségi nyugdíj is valahol az olvasottakban. Az adósságomban van 400ezer adótartozás, a többi hitel, vagy hitelkártya. Ha letiltják a fizetésem egy részét, ám legyen. De ugye nem tudnak hozzányúlni a családom házához, vagy apum kocsijához?
Előre is köszönöm szépen a válaszokat.
A baleseti járadékból, a baleseti táppénzből, a táppénzből, a gyermekgondozási díjból, valamint a terhességi-gyermekágyi segélyből legfeljebb 33%-ot lehet levonni az alábbi követelések fejében:
- gyermektartásdíj,
- jogalap nélkül felvett egészségbiztosítási ellátás.
T. végrehajtó.Munkahelyi baleseti T.P.-ből tilthatnak e le?
Ne irogas senkinek sem.Ha nincs semmid akkor szüneteltetik a végrehajtást .Max. a béredből tilthatnak le, ha még akkor lesz.
Tisztelt végrehajtó
Ha nekem van különböző bankoktól legalább 4 mill.adósságom. Se ingó és ingatlan vagyonom nincs, csak a nettó fizetésem.Albérletről albérletbe megyek, mert azt sem tudom fizetni.Sorba állnak majd a bankok a pénzükért, de a kamatok miatt nem fogják tudni behajtani a pénzüket. Írjak a bankoknak , vagy a végrehajtónak nyilatkozzak a fennálló helyzetemről. És ha munkám sem lessz? Mit tudnak tenni velem,
T. végrehajtó!
sajnos most már a házaságuk megy rá a a fizetés letiltás miatt a bank nem egyezkedik velünk sőt áron alul akarja az ingatlant eladatni velünk.válás esetén milyen jog illet meg engem mivel csak a férjem tulajdonáben van az ingatlan,gyerek tartás elsödleges a hitel miatt -i letiltásnál?válás esetén kérhetö a végrehajtás szüneteltetése?segitséget várok!
arthas74
igen nettó jövedelemröl van szó!
Letiltás, foglalás, inkasszálás, végrehajtás - nagyjából ebben a sorrendben. Ha a "sorbanállásnál" fennálló tartozás netán több milliós összegű, akkor a bank végrehajtást (= árverezést) kezdeményez, lévén mielőbb "pénzt" akar látni.
Ha mód van rá a fizetést készpénzben kérjék, mert az inkasszáláskor mindig lesöprik ami a számlán található, és a következő hónap(ok)ban ismét. (28.500 Ft-ot a számlán kell hagyni, ez a minimum öregségi nyugdíjjal egyenlő összeg.)
Ha az ingóságokról bizonyítani tudják, hogy nem saját tulajdon, akkor azt nem bántják, bár arra magyarázat kell, hogy akkor meg miért vannak a lakásban?...
monaLuis
laikus hozzászóló
T. Végrehajtó!
Sajnos mi is lekövettük a hibáinkat és most eljutottunk addig, hogy már nem tudjuk fizetni a hiteleinket.
Jelenleg még van jövedelmünk, a bankok bírósági végzéssel letiltják max. a netto bér 50%-ig.(ha jól tudom) Ha több hitelünk van akkor ezek "sorbanállnak"? vagy ilyenkor jön a végrehajtás?Ha végrehajtásra kerül sor és a lakásban lévő dolgokról adásvételi szerződéssel tudom igazolni, hogy nem az enyém akkor is elviszi a végrehajtó? Mit visznek el egyáltalán?
Ha számlára megy a fizetésem amelyből már levonták az 50%-ot, akkor a bank még további levonást teljesíthet a végrehajtó vagy a letiltást kibocsátó felé?
Kérem amennyiben lehetséges írják meg ennek az egész folyamatnak a részleteit...
Válaszukat előre is köszönöm.
csigusz21
Irtad a férjed nettó keresete 153000Ft és 50%-ig terjedő levonás van tartozás miatt. És így nektek már csak 53000FT marad. Nem cseszegetéskén, de 100000 forint levonás azért jóval több mint 50%. Vagy a 153000 forint az a bruttó? Mert nettó 153000FT fizetésből 76500 forintnak kellene maradni.
Csak ugy tudja ha nem kéri.Valamint a jövő évi bevallásban pedig visszakéri a Navtól.
nem tud nekem senki válaszolni?
tisztelt végrehajtó! kérdésem a következö fizetés letiltásunk van 50% ig férjem netto keresete 153000FT mert 3 gyerekre kapjuk az ado kedvezmény is kapjuk kérdésem mivel a gyerekere kapjuk a kedvezmény ez az összeg nem vonhato ki a letiltás alol? mivel ez olyan mint ha tölük vennék el!igy csak 53000ft kapunk.
T Végrehajtó
Ha lehet kifogással élni és 15 napom van rá, akkor miért tudja leemelni a bankszámlán lévő pénzt?
Köszönöm
aliz01
Hozzá tud férni.Ha nem is egyszerűen.Az a legjobb ha más nevére nyitott számlára utalják.
„Ez alatt a 15 nap alatt nem nyúlnak a bankszámlámhoz ugye”?
nem ugye:)de nyulhat
T. Végrehajtó
Még egy kérdés: ha ma vettem át a végrehajtási záradékot, akkor innentől kezdve 15 napon van, hogy kifogással éljek. Ez alatt a 15 nap alatt nem nyúlnak a bankszámlámhoz ugye?
Köszönöm
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02