végrehajtás alá vonható jövedelem

gerbera317 # 2011.12.02. 16:14

Ha 28500 forint lenne a mentes rész, akkor csak annyit hagytak volna mentesen. A jogszabály szerinti matek a következő:
((69156-28500)/2)+28500=48828. Ennyi marad, illetve ahogy írja impresson, maradt szabadon. Tehát helyesen alkalmazták a szabályt (79/A. § (2)).

impression # 2011.12.02. 14:49

Köszönöm!

végrehajtó1 # 2011.12.02. 11:22

Nyugdíjból levonnak:

• gyerektari(20%)
  • egyéb tartozás(30%)azaz összesen 50%-ot.

De ha bankszámlára megy a nyugdíj akkor lekapják .28500ft hagynak rajta.
Kérje postán a nyugdíjat.

impression # 2011.12.02. 11:16

Tisztelt Végrehajtó! Segítségét szeretném kérni.

Párom nyugdíjából 20%-ot fizet gyermektartásra. Közben inkasszó alá vonták a folyószámlájára eső juttatásokat, ami nem más, mint a nyugdíj, így a folyószámlára érkező kb. 69.156 ft helyett 48ezer ft került kifizetésre. Még nem tudjuk ez miből ered, mert párom lakcíme időközben megváltozott, így semmiféle levelet nem kapott kézhez ez ügyben.
Azonban kaptunk egy levelet tegnap, miszerint van egy másik végrehajtás is egy fennmaradó hiteltartozás miatt, amiben kezesként vett részt (az adós elhunyt), a határozat szerint a nyugdíjfolyósítótól vonják nyugdíjának 33%-át januártól.

1. A teljes nyugdíj, vagy a gyermektartás levonása utáni összeg 33%-át vonják le?
Olvastam olyat is, miszerint a nyugdíjból le kell vonni a 28500 ft-ot és az ez után fennmaradó összeg 33%-a, illetve maximálisan 50%-a követelhető.
2. A bankszámlán lévő inkasszó miatt még levonhatják a bankszámlára érkező maradék összeg 33, vagy akár 50%-át? Egyáltalán az inkasszó mi után von összeget?

Mert úgy tűnik a bankszámlára érkező összeg 33%át vonják körülbelül le... Ez mennyire jogszerű?

jochellne # 2011.11.26. 12:41

Üdv.mindenkinek.Több kérdésem is lenne egyszerre.Sajnos én és családom is az itt kérdezők többségéhez hasonlóan fizetés képtelen helyzetbe kerültünk.Noha fizetgetünk már amit tudunk,de ez mostanra édes kevés.Még nem állunk végrehajtás alatt,de ami késik nem múlik.Jelzálog alapú deviza hitelre vettük házunkat,ami mellé az önerőt is deviza alapú személyi kölcsönnel tudtuk teljesíteni.A kettő mostanra a duplájára nőtt.Kérdés1:a házunkon jelzálog joggal van bejegyezve a bank aki meghitelezte a vételárat,és a magyar államkincstár,ebben az esetben az ingatlant elárverezheti egy másik bank?Vagy csak az önerő részéig,ami 10%volt.Kérdés2:mivel babát vállaltunk,sajnos ez is lökött egyet rajtunk a gödör felé,a végrehajtó kérhet-e és ha igen milyen mértékben inkasszót a közös számlánkra,amire a férjem jelen pillanatban letiltás után maradt fizetése,a családi pótlék és a tgyásom érkezik?Lehet mondani hogy felelőtlenül bele ugrottunk hitelekbe,meg felelőtlenül 36 évesen döntöttünk úgy hogy babát vállalunk mielőtt kifutunk az időből,de erre szerintem senki nem készítette fel az embereket hogy ilyen brutálisan elszabadulnak deviza hitelek törlesztői.Ma már a bevételünk nem fedezi a hiteleket,és még akkor nem fizettünk rezsit,és nem ettünk.Gondolom nem csak a saját nevemben mondhatom ezt el.Előre is köszönöm a válaszokat.

végrehajtó1 # 2011.11.09. 19:05

Mi az hogy eljárási költség?

Liliom00 # 2011.11.09. 18:44

Segítséget szeretnék kérni én is, remélem akad valaki aki megerősít abban, amit gondolok.
Végrehajtási eljárásban, ahol ingatlanhoz kapcsolódik a tartozás, levonhat e a végrehajtó mindkét tulajdonostól eljárási költséget, ha kapcsolatban csak az egyik tulajdonossal volt, levélben a másikat nem is értesítette egyszer sem, csak letiltotta a jövedelem egy részét, mint utóbb kiderült a végrehajtás eljárási költségének behajtásához. Amit mi, mint másik tulajdonosok a párommal egyszer már megfizettünk nekik.
Jól érzem, hogy ez így nem teljesen jogszerű?
Telefonon még csak a pontos összeget sem tudták megmondani...
Köszönöm

anyuka3 # 2011.11.09. 18:19

Köszönöm válaszod! Nem kezes vagyok, hanem adóstárs, a kezes a volt anyósom, adós pedig a volt férjem. Törleszt rendesen újra, ellene és az anyja ellen teljesen megszüntették a végrehajtást egészen addig, míg a törlesztés rendesen történik. Ellenem még mindig végrehajtás van, a teljes összegre..ezt nem értem, miért így működik, ha az adóssal történt megállapodás, és nincs is végrehajtás alatt :( pénteken kaptam levelet a földhivataltól, hogy ráterhelték az édesapám házára, amiben 1/6 részben vagyok tulajdonos öröklés jogcímén, és ha nem fizetem ki a teljes összeget, árverezik a tulajdonrészem..de most akkor ha az adós fizet, nekem miért kell kifizetnem a teljes összeget, és a kezesnek miért nem kell semmit??? És miért van, hogy az adós és kezes ellen megszűnt a végrehajtás, ellenem, mint adóstárs ellen pedig nem?

Kérlek, magyarázd el nekem ezt a helyzetet, mert nagyon nem értem..köszönöm!

végrehajtó1 # 2011.11.09. 15:18

Ez így nem jogtalan, hogy két helyről kéri ugyanazt a hitelt?

Nem jogtalan.
Kezes vagy ne feledd.

végrehajtó1 # 2011.11.09. 15:17

Karesz42

nem lehet letíltani

Karesz42 # 2011.11.08. 19:03

Eddig csak telefonon mondták.

anyuka3 # 2011.11.08. 16:52

Tisztelt Végrehajtó!

Nemrég írtam, kérdeztem a volt férjem hiteltartozásának végrehajtásával kapcsolatban. Azóta megállapodott a takarékszövetkezettel, hogy havi 20 ezer forintos részletekben törleszt, így ellene és a kezes ellen, aki az édesanyja, kérte a végrehajtás megszüntetését, ellenem viszont még mindig végrehajtás van, amit már az apukám házára terheltek, nem a számlámra..felhívtam a bankot, azt mondták, ha kötök velük egy megállapodást én is, hogy havi x ezer forintot törlesztek, azonnal felfüggesztik a végrehajtást. Kérdésem az lenne, ha az adóssal már megállapodtak, és törleszt is rendesen, márpedig megerősítette a bank igazgatója, hogy törleszt is, akkor nekem miért kell ugyanazt a hitelt törlesztenem, és miért csak akkor kéri a végrehajtás felfüggesztését, ha én is fizetek havi x összeget??? Ez így nem jogtalan, hogy két helyről kéri ugyanazt a hitelt?

Köszönöm válaszod!

végrehajtó1 # 2011.11.07. 15:22

igen

izsu1987 # 2011.11.07. 15:02

Tisztelt Forumozok!

A kovetkezo problemaval fordulnek Onokhoz. Elozo munkahelyemen az utolso 3 havi penzemet nem fizettek ki, majd utanna 2 honapig nem volt munkam, igy nem tudtam fizetni a hitelemet. Jelenlegi munkahelyemen 4 orara vagyok bejelentve es 100-et kapok atutalast a kartyamra. Igy is letilthato a jovedelmem, ha csak 4 oras munkaviszonyom van?

Valaszukat elore is koszonom!

végrehajtó1 # 2011.11.05. 16:50

Most letíltottak vagy sem?Vagy csak a telefonban mondták?

Karesz42 # 2011.11.05. 16:10

Tisztelt Végrehajtó!
Azt szeretném kérdezni,hogy ha egy jövedelem:Pl.családi pótlék,gyes,gyed,stb....nem vonható végrehajtás alá,akkor miért mernek ebből letiltani?Perelhető-e ilyenkor a végrehajtó,?
A napokban előtürtak valami több éves tartozást,nem is nagy összegről van szó(44e),és valami Dunacorp faktorház hívogat naponta,más ügyintézővel.Mindegyik mást mondd,mást ajánl.A lényeg:mondtam nekik GYED-en vagyok,azt mondta a hölgy,abból is letiltanak.Mondtam,meg lehet próbálni,azonnal feljelentem őket.Én úgy tudom,nem lehet ebből letiltani.Ha egyszer nem lehet,akkor miért merik megtenni?
Köszönöm a választ.

végrehajtó1 # 2011.11.05. 14:05

,de bíróságra sem szeretnék járni,

Miért?Mi a bajod ezzel?

ügyvédet fogadni nincs pénzem,

nem is kell

a cégnek jó ügyvédjei vannak, valószínűleg pert nyernének.

Ezt a cég mondta ugye?Te el is hiszed?

Jövedelmemből milyen módon tilthatják ezt a követelést?

Így ahogy csinálják.33%-át.

minimanoka # 2011.11.05. 13:42

Sziasztok!

Abban kérném a segítségeteket, hogy dolgoztam egy cégnél, ahol csoportos leltárfelelősségünk volt, miután munkahelyet váltottam 2010 októberében, 2011 februárjában leltár történt, melynek során x összegű hiányt állapítottak meg, többek között az üzlet egy olyan raktárában is, ahol én életemben nem is jártam. Papíron semmilyen árukészletet nem vettem át, mindössze a csoportos leltárfelelősségi nyilatkozatot írtam alá.
A leltárhiány egy részét természetesen rajtam követelik, melyről írásban értesítettek. A leltárnál nem voltam jelen, nem írtam alá semmit, ugyan a levelet édesanyám átvette helyettem, amiben a leltárhiányt közlik. 2011 áprilisában közjegyzőtől kaptam egy fizetési meghagyást, melyben a rám eső leltárhiány részt már kezelési költséggel együtt kell megfizetnem.
Az egész ügyet még pikánsabbá teszi, hogy a régi munkahelyemen a főnököm (üzletvezető), egy néhány százezres készpénzzel köddé vált, ill. az akkor elvégzett leltár alkalmával kiderült, hogy ismét milliós nagyságrendű a leltárhiány az árukészletben. (2011 febr.- 2011 július időszak)
Nem szeretném kifizetni semmiképp sem a leltárhiányt, mivel úgy gondolom nem bizonyítható, hogy az mikor keletkezett,de bíróságra sem szeretnék járni, ügyvédet fogadni nincs pénzem, a cégnek jó ügyvédjei vannak, valószínűleg pert nyernének. Jövedelmemből milyen módon tilthatják ezt a követelést?

didier # 2011.11.04. 15:09

És a második sikertelen kézbesítési kísérlet után áll be a vélelem.

végrehajtó1 # 2011.11.04. 14:15

igen , de 50%-ot mert több hiteled is van

edem34 # 2011.11.04. 14:10

Tisztelt Jogi Fórum,

Végigolvastam a hozzászólásokat és kérdéseket. Nem találtam olyat amit én szeretnék megkérdezni. Van két személyi kölcsön ami bebukott(2008 válság, munkanélküliség).
Kaptam ajánlott levelet a bejelentett állandó lakcímemre.Nem lett átvéve (tudom, hogy a 3. kézbesítési kíséret után olyan mintha átvettem volna). Nem tartózkodok azon a címen.
A kérdés a következő: Ha édesanyámat találja otthon a végrehajtó és ő nyilatkozik, hogy minden az övé (ez a valóság is) és nekem csak fizetésem van semmi nincs a nevemen, akkor gyakorlatilag annyi történik, hogy felvesznek egy jegyzőkönyvet, hogy nem tudtak foglalni és a fizetésemből tiltanak 33 % ot ?

Köszönöm a választ.

KETRIN84 # 2011.10.05. 15:26

Szóval ha én havi 7000 tudok fizetni,akkor csak fizetek, de a tartozásom nem csökken? A bíróság is ilyen magas kamatot számít?

pazs # 2011.10.05. 14:53

Attól függ, mi van a megállapodásban, de alapesetben kamatozik tovább. Ettől függetlenül tényleg kérd írásban, mert a szó elszáll.

KETRIN84 # 2011.10.05. 14:48

Ezek szerint ha írásban kérem nem lesz ekkora kamat? Én úgy tudtam, hogy ha egy adott tartozásra fizetési megállapodás "születik" akkor nem kamatozik tovább. Ez igaz, vagy nem?

végrehajtó1 # 2011.10.05. 12:53

Ne telefonálgass hanem írásban kérd.