végrehajtás alá vonható jövedelem

Feri29 # 2011.12.13. 12:21

Sziasztok!

A munkabérből letiltásnál hogyan kell értelmezni a törvénynek azt a bekezdését, mely szerint a nyugdíjminimum ötszöröse feletti jövedelem korlátozás nélkül végrehajtás alá vonható?

Ha valaki keres mondjuk nettó 500e Ft-ot, akkor abból mennyit lehet letiltani alapesetben?

Ezt úgy kell értelmezni, hogy a 142.500,- Ft 33%-át, a maradék 357.500,- Ft-nak pedig a 100%-át, vagyis az 500.000,- Ft-ból csak 95.500,- Ft marad?

Vagy ez a szabály másra vonatkozik?

Köszi!

végrehajtó1 # 2011.12.13. 12:23

Dike78

Vegyél annyi fáradságot , hogy vissza olvasol és mindenre választ kapsz.

Magdi64 # 2011.12.14. 04:43

Tisztelt Végrehajtó!
Azt szeretném megkérdezni, hogy a családi pótlékból is lefoghatják-e a tartozást, végrehajtható-e? Postán kapom. Ha a fizetésem 50%-át lefogják és a maradékot a felnőtt lányom számlájára utalom ahhoz hozzá nyúlhat-e a végrehajtó? Azt a számlát is zárolhatják? Mit tegyek, hogy a maradék pénzem megmaradjon? Két kiskorú gyermekem van még.
Köszönöm

Csillamilla # 2011.12.14. 15:16

Tisztelt Végrehajtó!

Már többször olvastam a kérdést, amit most fel szeretnék tenni de konkrét választ nem találtam rá!! Tehát a kérdésem: magyarországi személyikölcsön tartozást vonhatnak e külföldi bankszámláról(végrehajtás során)??
Válaszát előre is köszönöm!

laca28 # 2012.01.17. 07:24

Kérem valaki segítsen nekem.majd 5 éve keletkezett egy T-home számla ami 108.000Ft plusz 76.000Ft egyéb járulék.Ami bosszant,hogy akkori élettársam csinálta ezt a telefonálás tartozást nem én(szerintem a barátnője volt kezes,mert úgy emlékszem,hogy kértek)és most több mint egy év semmittevés után végrehajtó küldött papírt,LETILTÁSRÓL,és Földhivatali megkeresése végrehajtási jog bejegyzésre értesítőt.Én 28.500Ft szociális segélyt kapok,nem dolgozom jelenleg régen mivel 6 műtétem volt amivel le vagyok százalékolva igaz azt is visszavették 40%-ra amire semmi nem jár.A kérdésem az lenne,hogy ennyi idő után elévülés(jogvesztés) nincsen,illetve lakásra bejegyzés mit foglal magába egyáltalán megteheti-e mivel nem saját tulajdonom,hanem édesapám meghalt és egy részt örököltem,de édesanyám él és övé a lakás.
Köszönöm előre is aki segít!

végrehajtó1 # 2012.01.17. 09:20

Magdi64

A családi nem vonható vh alá banki adó stb tartozás fejében.Ha postán kapod akkor az oké.Ha a maradék fizut a lány számlájára kéred az is oké.:)Nem zárolják.Megmarad neked.

végrehajtó1 # 2012.01.17. 09:21

Csillamilla
Attól függ melyik országról van szó.Eun belül igen.

végrehajtó1 # 2012.01.17. 09:24

laca28
Mivel örökölted ezért az a tied.Ha csak vissza nem utasítottad az örökséget.Az elévüléshez pontos időpontokat kell ismerni.Ennyi elmondásból nem lehet megmondani.Vh jog bejegyzés esetén később lehetőség van a tulajdoni hányadod árverezésére.

vegrehajtasugyintezo # 2012.01.17. 12:28

laca28

ez így nagyon zavaros! (ha nem Te csinálsz tartozást mit akarnak tőled? stb)
segítek telefonon : 06303330115
üdv péter

laca28 # 2012.01.17. 19:54

Köszönöm a válaszokat!!
vegrehajtasugyintezo: sajnos az én nevemen volt az előfizetés,csak a számlát akkori élettársam csinálta meg sülne ki a szeme.Én senkinek nem okoznék ilyen kellemetlenséget,még ha utálnám sem.Így már lehet jobban érted.

végrehajtó1: igen én is így tudom,meg felhívtam őket és azt mondták,hogy adnak részletfizetést vagy ha nem vállalom akkor a részemre terhelik a lakásnál.Mondtam nekik,hogy egy hitelmentes 10 millió feletti ingatlannál azért kicsit morbidnak találom,hogy 185.000 Ft miatt elárverezzék majd potom semmi áron.

C a s a b l a n c a # 2012.01.18. 10:46

500 ezer alatt nem árvereznek...
Egyébként igen, a tartozás a Tied, ha a számla a neveden van, akkor a szolgáltatónak mindegy, hogy effektíve ki telefonálta össze...
Próbálj meg a gondolattal élni, hogy zálogjog van a kecódon...

végrehajtó1 # 2012.01.18. 14:51

Miért nem árvereznek?

vegrehajtasugyintezo # 2012.01.18. 19:20

casablanca

Ne ringasd hamis illúziókba! (nem teszel jót vele)
Csak annyi igaz, hogy előbb letiltásból, inkasszóból, autófoglalásból próbálják kihozni, de ha nem megy akkor bizony jön a pecó!

Magdi64 # 2012.01.19. 19:45

Tisztelt Végrehajtó!
Köszönöm a válaszát. Sajnos a munkahelyem csak a saját nevemre szóló folyószámlára utal, a lányoméra nem. Ha a fizetésem 50%-át a munkáltatónál letiltja a maradékot zárolhatja-e a folyószámlámon? Ha nem és mégis megteszi mit csinálhatok ellene? Annál a banknál nincs hitelem ahova a fizetésem megy. Előre is köszönöm a válaszát: Magdi

gerbera317 # 2012.01.19. 19:52

Ha letiltás van folyamatban, a végrehajtó már nem inkasszál. Olyan van, hogy az eljárás elején a végrehajtó egyidejűleg adja ki a letiltást és az inkasszót, de az inkasszó csak egy egyszeri, 35 napos hatályú intézkedés, és csak a végrehajtást kérő újabb kérelmére ismételhető meg. Ha a letiltást visszaigazolják, a végrehajtó már kérelemre sem ad ki több inkasszót.

gerbera317 # 2012.01.19. 19:53

vhugyintezo,
Mi az a pecó?

vegrehajtasugyintezo # 2012.01.20. 18:10

Ugyan az mint a kecó vagy a kégli, szóval a lakás na:)
(szleng az alsóbb néposztályoknál)

gabesz50 # 2012.01.23. 06:06

Tisztelt jogi fórum!

Kérem segítsen nekem abban, hogy jogosan veszi el az egész fizetésemet és ami a bank számlámra érkezik pénzt a végrehajtó május óta. Kiderült, hogy 2006 óta tartozom a kispesti önkormányzatnak késedelmi kamatokkal együtt 1 200 000.-ft-al. Ezt az önkormányzat átadta a végrehajtónak. Zárójelben jegyzem meg, hogy akkoriban ez 600000.-ft volt amit én kifizettem, amiről papírom van. Most mindenféle értesítés nélkül a végrehajtó hozzáférhetetlené tette a számlámat. Én 25 éve dolgozom egy korházban, mint ápolónő havi nettó 80000.-ft-ért. A végrehajtó már a munkahelyemen letilt a fizetésemből. A maradékot meg a számlámra utalja a munkahelyem, amit a végrehajtó onnan is leveszi. Az lenne a kérdésem, van e arra törvény, hogy a fizetésem mekkora százaléka vonható le, mert még a kisebbik gyermekem után járó családi pótlékhoz sem jutok hozzá. Vagy a végrehajtó mindent megtehet? Az önkormányzat a végrehajtóhoz küld. A végrehajtó meg nem hajlandó szóba állni velem. Senkit nem érdekel, hogy miből etetem gyermekeimet! Kérem adjon tanácsot, mert már nem tudom kihez forduljak. Pénzem nincs ügyvédre!

Várom segítségét!

végrehajtó1 # 2012.01.23. 08:30

A végrehajtó meg nem hajlandó szóba állni velem.
Ne viccelj..
Miért? Némasági fogadalmat tett?.:)

Kérd készpénzben a fizud, vagy utaltasd nem a neveden lévő bankszámlára

vegrehajtasugyintezo # 2012.01.23. 09:57

sajnos joghézag. a fizunak csak 33%-a vonható, de a bankszámlán található teljes összeg inkasszálható.

assyg # 2012.01.23. 14:34

Üdv!
A TGYÁS-ból tilthat-e le a végrehajtó banki hiteltartozás miatt? Az megoldható, hogy más nevén lévő számlára utaltasam ennek összegét? Ha igen, akkor jól tudom, hogy ez még nem véd meg attól, hogy a munkáltató levonja a meghatározott (33) százalékot?
Köszönöm előre is a választ!

gerbera317 # 2012.01.23. 22:09

gabesz50

A végrehajtó az eljárása elején ahogy tudomást szerez a munkahelyről meg a bankszámláról, rögtön kiad letiltást is, inkasszót is, aztán amelyik bejön, az bejön. Néha - ahogy a te esetedben is - bejön mindkettő. Ilyenkor nem oldja fel pánikszerűen az inkasszót, és főleg nem ad vissza már inkasszált összeget, hanem hagyja kifutni a 35 napos sorbaállítási időt, de több inkasszót már nem fog kibocsátani a bankszámla ellen, és csak a letiltás marad.

Végrehajtási kifogást nem érdemes benyújtani ellene, mert a bíróság (ebben az esetben az önkormányzati adóhatóság) úgyis azzal utasítja el ilyenkor az adóst, hogy "nem került volna ilyen helyzetbe, ha a tartozását időben kifizette volna". Ha az inkasszó lejártával újabb inkasszót nyújt be a bankszámla ellen, az már okot adhat a kifogásra.

Csillamilla # 2012.01.24. 20:25

Tisztelt Végrehajtó1!

Köszönöm a válaszát!

HJA001 # 2012.01.25. 18:06

Tisztelt Cím!

Problémám a következő:
Bankszámlámra kizárólag gyermektartás jogcímen érkezik 35.275.-Ft. A helyi bírósági végrehajtó inkasszót nyújtott be a számlám ellen, és az eredetileg követelt összeget úgy darabolta el, hogy 28.500.-Ft elvileg maradna a számlán. Legjobb tudomásom szerint törvény írja elő, hogy ennyinek maradnia KELL, és ezt a bankoknak is illene tudni! Az 1994.évi LIII. tv. 74.& szerint viszont a gyermektartásdíj mentes a végrehajtás alól. Törvényesen járt el a végrehajtó? Én munkanélküli vagyok, kp-ben RÁT-ot fizet az önkormányzat. A számlámra érkező összeg közleményrovatában mindig szerepel a jogcím is!
Tisztelettel várom szíves válaszát. ( 81 ezer Ft az eredetileg követelt összeg, sorbanálló tétel 6700.-Ft körül van, és várhatóan a teljes kiegyenlítésig újra megkísérli az inkasszálást a végrehajtó, ezért lenne sürgősen szükségem a válaszára, ráadásul 1-1 inkasszó ktg-e 600.- ft, még a zárlati ktg-t sem tudom majd megfizetni a bank felé.)Kérhetem-e a munkáltatóját volt férjemnek, hogy a bírói letiltó végzésben megjelölt bankszámla helyett közvetlenül a gyerekére utaljon a továbbiakban?
Köszönöm szíves válaszát!

kopi2 # 2012.01.26. 14:31

Tisztelt cím!

Rendelkezem 140-150E ft körüli jövedelemmel(munkabér) ebből fenntartok egy lakást egy autót ami a munkába járáshoz szükséges fizetek 2db otp felmondott hitelt 25e ft a kettő(velük sikerült megegyeznem) upc felé van tartozásom (8E ft ból 30E ft lett)ezt hamarosan egy összegben rendezem (ez megoldható) a-t mobile nál volt 31e ft tartozásom ebből lett 170e ft kértem részletfizetést az ügyvédjüktől de elutasították egy összegben ezt nem tudom rendezni de 10hóra lebontva tudtam volna +közjegyzői díj ezt megírtam nekik is,ezek után mire számítsak? esetleg ha terhelnék a fizetésemet mekkora levonás lehet maximum a fizetésemből? illetve a bankszámlámat terhelhetik e még emellett ,a párom fizetése is az én számámra érkezik ahoz is hozzányúlhatnak esetleg? válaszukat előre is köszönöm.