végrehajtás alá vonható jövedelem

vegrehajtasugyintezo # 2012.03.06. 08:02

Adam.Adorjan

A 33% az 33% !
És a matematikát a Kamara sem írhatja felül...
(meg a Vht.-t sem!)

végrehajtó1 # 2012.03.06. 09:22

adam.adorjan

Volt olyan indokuk is hogy a vht. 63 paragrafusa egy "speciális szabályozás" és ez felülírja a levonásra vonatkozó főszabályokat. Ez tényleg így van??

Így van .Magas a jövedelme .

bbea79 # 2012.03.06. 12:19

Tisztelt Végrehajtó!

A következő lenne a kérdésem: 2008-ban vettem fel CHF alapú lakáshitelt, (fészekrakó) állami kezesség vállalással. Nem tudtuk fizetni ezért felmondásra került, az állam kifizette a ráeső részt. Ez adó módjára behajtásra került, először munkabérből akarták letiltani de gyesen voltam akkor még. (2011. januárban küldték a munkáltatómnak a végzést, a munkáltató jelezte feléjük hogy nem tudja levonni mert nem dolgozok)Májusban jött két NAV-os végrehajtó foglalni, jegyzőkönyvet írtak arról hogy értékem nincs, ingóságot nem tudtak foglalni, jövedelmem nincs 2012. januárjáig, majd ráírták a jegyzőkönyvre hogy a teljes tartozást az ingatlanra terhelik - az ingatlant foglalják le - erről kaptam jogerős határozatot is. Közjegyzői okiratot is, és tulajdoni lap másolatot is kiküldték. Az OTP Faktoring kérte az ingatlan árverezését, a NAV is "beszállt" erről is jött értesítés.
Viszont a munkáltatómnak nem küldtek feloldást, így ő szépen levonja a béremből a 33%-ot és elutalja a NAV számlájára. Ez jogszerű? Egyszerre letilthatja a béremet és árverezheti az ingatlanomat?
A munkáltató könyvelője azt tanácsolta kérjem vissza az összeget. Megtisztelő válaszát előre is köszönöm!
Bea.

végrehajtó1 # 2012.03.06. 16:17

Nem a nav árverez hanem a bírósági végrehajtó .Tilthat és árverezhet is.
Bár nem írtad hogy mennyi a tartozás és mennyit tiltanak.

csilla0909 # 2012.03.06. 16:53

Sziasztok!

Kedves hozzáértök, kérdésem volna, ha tudtok kérlek segitsetek. Ma a postás hozott egy sima levelet, valamilyen pénzbeszedö faktorháztól, aki a következöt irja:
Tartozom 15000 ft-tal a Magyar Telekomnak, amiröl 2006.03.03.-án küldött felszólitó levelükre nem válaszolva, söt azt be sem fizetve, valamit részletfizetési kérelmet be nem nyujtva megfeledkeztem. Megmondom öszintén fogalmam nincs mi ez, én nem nagyon emlékszem rá hogy küldtek volna valamikor valamit, de biztosan küldtek, ha a levél alján piros betükkel közlik, hogy átvettem tölük tértivevényes levelet is utolsó felszólitásukkor. Az elsö mondatban azt irják 2006-ban volt a fizetési felszólitás, egy oldallal alább pedig, tértivevényesen küldtek valamit utolsó felszólitásként amit át is vettem állitólag. Kérdésem itt most elévülhetett ez a tartozás vagy nem? 2006 már nagyon rég volt.

bbea79 # 2012.03.06. 21:31

Igaza van, nem voltam eléggé részletes. Elnézést kérek.
A tartozásom a nav felé 5 millió forint.(ennyit fizetett az állam a banknak)
Amikor voltak foglalni, az Úr azt mondta hogy fognak keresni az ingatlan értékbecslésével kapcsolatban 1-2 héten belül.
Közben az OTP faktoring is a végrehajtónak adta tovább a lakáshitelt, aki önálló bírósági végrehajtó. (ezt csak megjegyzem, lehet semmi jelentősége) Adott időpontot, felkerestem és tájékoztatott arról mire számíthatok.Feljegyezte mennyi a jövedelem, milyen jogcímen kapom, ingó és ingatlanok a nevemen, eltartottak száma stb. Az ingatlan értékbecslése megtörtént ( 6,8 M ,lakottan 5,3 M ) Közben értesítette a többi zálogjogosultat is, én erről kaptam egy értesítést hogy addig az eljárást felfüggesztik.
Az OTP faktoring felé a tartozás 8 millió.
A fizetésemből (ill még a gyed utáni szabadságom töltöttem) 33%-ot vontak le, a 2 hónap alatt 59 ezer ft körüli összeget.

Giling71 # 2012.03.07. 08:50

Azt szeretném tudni, hogy gyedből ill gyesből vonhat-e végrehajtó ill a családi pótlékból? (nem apeh tartozás). A gyedem és jövő hónaptól a gyesem is bankszámlára érkezik (érkezne), ebben a hónapban levonta a gyedem 50%át a bankszámláról. Elvileg nem az OEPnél kéne - mint folyósító szervnél- kérnie a letiltást? Ha jogosan vonhat belőle egyáltalán..Vagy amit itt olvastam lejjebb, hogy kérjem postán a jövedelmem?

segítséget köszönöm előre is

végrehajtó1 # 2012.03.08. 09:09

Postai úton kérd.

végrehajtó1 # 2012.03.08. 09:12

bbea79

mint írtam :tilthatja a fizut és árverezhet is ha a jogosultak is bekapcsolódtak.

végrehajtó1 # 2012.03.08. 09:16

csilla0909

Neked kell tudni hogy mit vettél át.Ha ajánlott vagy tértist nem kaptál akkor elévült.

Giling71 # 2012.03.08. 09:25

Végrehajtó1

köszönöm a választ, csak annyit kérdeznék, hogy mindent postán kérjek: gyes,csp? Ill pont itt olvastam, h a csp pl nem tiltható, mert azt a "gyerek számára kapom", a gyesnél nem ugyanez a helyzet? Vagy ezért tiltja a bankszámlámon keresztül és nem közvetlenül a folyósító szervtől kéri?
Másrészt bírósági végrehajtó magánszámlát inkasszálhat-e banki tartozás miatt, úgy hogy minden ráérkező pénzt (nem csak "jövedelemet") visz?

végrehajtó1 # 2012.03.08. 10:38

válasz mindre: igen

mik78 # 2012.03.12. 09:10

Tisztelt végrehajtó 1!!!tudom hogy végrehajtás jogcimén először 33% ÉS 50% KÖZÖTT LEHE LEVONNI A BÉRBÖL!!!hA TÖBB LETILTÁS VAN!!!dE HA VAN EGY HARMADIK IS AKKOR A MARADÉK 50%-OT IS LETILTHATJÁK??MEG MÉG AZ LENNE A KÉRDÉSEM HOGY HA KÜLFÖLDÖN DOLGOZOK,ÉS OTT NYITNAK NEKEM KÜLFÖLDI BANKKÁRTYÁT,AZT IS UGYANUGY LEINKASSZÁLHATJÁK??

Üdvözletem!!Én annyit szeretnék kérdezni hogy a végrehajtó leinkasszélhatja a külföldi bankkártyát!!

végrehajtó1 # 2012.03.12. 12:42

HA VAN EGY HARMADIK IS AKKOR A MARADÉK 50%-OT IS LETILTHATJÁK?

nem csak max.50% lehet.Persze ez függ a fizud nagyságától is.PL: ha nettó 300 ezer esetén több is lesz mint 50%.

végrehajtó1 # 2012.03.12. 12:43

Én annyit szeretnék kérdezni hogy a végrehajtó leinkasszélhatja a külföldi bankkártyát!”!

nem

kovacsbalint12 # 2012.03.12. 14:33

Tisztelt Uram!

Azt szeretném megkérdezni, hogy ha mivel elvált vagyok és vonják a fizetésemből gyerektartásra a 33%-t, végrehajtás címén a fennmaradó összeg maximum hány százalékát vonhatják? Mi egyáltalán a határa a lehetséges levonásnak?

Köszönöm válaszát!

végrehajtó1 # 2012.03.12. 15:48

mennyi a nettó fizud?

kovacsbalint12 # 2012.03.13. 07:05

' mennyi a nettó fizud? '

A 33% gyerektartás levonása után 147.400Ft.

gerbera317 # 2012.03.13. 15:43

A nettó fizud mghaladja a 145500 forintot, ezért tőled a 33 százalékon túl az 1900 Ft többlet is levonható, ami összesen 34,289%.

vegrehajtasugyintezo # 2012.03.13. 17:27

nem 142.500 Ft ? (5x28.500)

gerbera317 # 2012.03.13. 21:29

Ja, de. Elszámoltam magamat. Persze, hogy 142500. Meg a 147400 már a megmaradt 67 százalék. Mindent félreszámoltam.

De a kérdező kérdése sem jó. Ha 33%-ot ítélt meg a bíróság gyermektartásnak, akkor csak 33% vonható, semmivel sem több. Ha viszont egy fix minimumot is megítélt a bíróság, ami meghaladja a 33%-ot, akkor 50%-ig is vonható. Ha az 50% sem takarja be a fix minimumot, akkor a 142500 feletti rész korlátlanul letiltható. De ez már legalább 78375 Ft havi gyerektartást feltételez, ami több gyerekkel számolva is túlzás lenne. Létezik 3000 forintos gyerektartás is.

Úgyhogy, kedves kovacsbalint12, ne azt közöld, mennyit kapsz kézhez a gyt. levonása után, hanem azt, hogy mire vagy kötelezve, és mi a nettó fizud.

mik78 # 2012.03.14. 09:40

tISZTELT VÉGREHAJTÓ 1!! iGAZ MÁR KÉRDEZTEM EGY HASONLÓ KÉRDÉST,DE AZ LENNE A KÉRDÉSEM HOGYHA KÜLFÖLDÖN TALÁLOK MAGAMNAK MUNKÁT ÉS OTT NYITNAK NEKEM KÜLFÖLDI BANKKÁRTYÁT AKKOR A VÉGREHAJTÓ HOZZÁ TUD AHOZ FÉRNI,VAGYIS LEINKASSZÁLHATJA???

Üdvözletem!!Én annyit szeretnék kérdezni hogy a végrehajtó leinkasszélhatja a külföldi bankkártyát!!

Tompi # 2012.03.14. 10:13

Szép napot..
Böngészgetem a fórumokat, és nem találom az én kérdésemre a pontos választ. Van egy T-home tartozásom.
Amiről én semmilyen levelet értesítést az elmúlt évben, vagy hónapokban nem kaptam.. Pedig az új címet le jelentettem a cégnek anno. Most egy hónapja fel hívott egy cég akik ha jól találtam rájuk akkor egy faktoring cég.. Kérte a hölgy hogy fizessek, mert végrehajtás lesz. Gyesen vagyok így mondtam hogy mennyit tudnék fizetni, közölte a hölgy az nem elég.. Tegnap ezt az sms kaptam tőlük.."Tisztelt asszonyom a mai napon az eljárást véglegesítettem kollégáim elindulnak, a számláit blokkoltatom a kivizsgálást, elindítom jogi osztály.."
Ma az sms jött tőlük újra : " A mai napon zároltatom a számláját kollégáimat küldöm"

Én mit tudok tenni, sms vagy telefon alapján van joguk végrehajtani, vagy tényleg zároltatni egy számlát amin csak gyes és családi pótlék van.. Se egy levél semmi, csak telefon és sms..
Mit tegyek. Én fizetnék de havi 30 ezer forintot nem tudok..

Mielőbbi válaszukat várom és köszönöm..

vegrehajtasugyintezo # 2012.03.14. 14:31

ijesztgetés....
ők nem zároltathatnak, nem hajthatnak végre, nem vihetnek semmit....
ha majd "fizetési meghagyás" jön, jelentkezz!

sanford # 2012.03.24. 09:01

Tisztelt Végrehajtóügyintéző!

Alábbi a problémám: kölcsönt adtam egy barátnak pár éve, melyről papír is született, ez a jó barát nem fizet, mindent leíratott a nevéről, elvált stb. Milyen módon lehetne a pénzemhez jutni, úgy hogy a végrehajtó cégek sem tudtak behajtani tőle semmit sem, mivel nincs a nevén semmi. Esetleg a fizetéséből? Közjegyzővel hitelesíteni a kölcsön szerződést?
Köszönöm válaszodat.