végrehajtás alá vonható jövedelem

vegrehajtasugyintezo # 2012.03.25. 07:24

Üdvözlöm!

Fizetési meghagyás kibocsátását a közjegyzői kamara (MOKK) végzi, tehát közjegyzőhöz kell mennie. A végrehajtónak munkadíj előleget kell fizetnie, tehát gondolja meg van-e értelme az eljárásnak. Fizetésből lehet ugyan tiltani de ha mások is sorban állnak érte, kevés juthat Önnek.

sanford # 2012.03.25. 12:27

köszönöm a segítséget, azért megpróbálkoznék vele, mert ha mindenkit így gondolja, akkor senki nem tesz ellene és ez az ember boldogan él

sanford # 2012.03.26. 06:33

köszönöm, hogy válaszolt, azért lehet hogy megpróbálkozom vele, mert ha mindenki így fogja fel, akkor soha senki nem fog tenni ellene és ez az ember élheti a gondtalan emberek életét

sanford # 2012.03.26. 13:50

még egy kérdésem lenne hozzád Végrehajtóügyintéző!
Ha a pénzt a feleség és a férj közös bankszámlájára ment és erről nyugta is van, közös felhasználásra, akkor a feleségtől - akitől időközben természetesen elvált, hogy rajta ne lehessen követelni semmit - bármit lehet követelni, fizetésből levonni?
Köszönöm a választ

vegrehajtasugyintezo # 2012.03.27. 19:55

perelni lehet.
ha csak egy kicsit is ügyes, nincs rá esély.

kicsiolcsi # 2012.03.28. 16:50

Tiszteletem!! SOS segítséget szeretnék kérni!A problémám az lenne hogy 2006. hónapban vettem fel egy a hitelt a számlámra :( (Otp bank) a gondom csupán annyi hogy sajnálatos módon pár hónappal később megszűnt a munka viszonyom így ugye a tartozásom fenn állt a bank felé!viszont később el tudtam helyezkedni egy szintén olyan cégnél ahol be voltam jelentve.. itt már a bank nem vont semmit tőlem,én pedig el is feledkeztem róla,ennek okát itt most nem tagolnám!Majd később bankot váltottam.Most azaz januárban a munkátatómtól már úgy kaptam meg a fizetésem hogy levonásra került az össz béremnek a 33%-a amin természetesen meglepődtem majd a telefonomra érkezett egy üzenet miszerint a fizetésem megérkezett,de a felhasználható egyenlegem 10.000 ft(nem volt ennél a banknál semmilyen jellegű hitelem)felháborodottan hívtam a bankomat hogy ez mi és hogyan történhetett! a Válasz csupán csak annyi volt hogy leinkasszózták az oda érkező jövedelmemet!majd utána jártam a dolognak egy végre hajtótól érkezett a letiltás a fizetésemre is illetve a bankomhoz is! És itt a dolog lényege!6 éven keresztül sehonnan nem kaptam semmi féle értesítést,nem keresett fel senki még telefonon sem még attól a banktól sem!!! lehetséges az hogy bármiféle értesítés nélkül inkasszózzák a bankszámlámat és levonassák a jövedelmemet??100.000 ft hitelből 360.000 ft-os követelést rendeltek el,majd ezen felül a 32%kamatot!??? kérem segítsenek nagyon fontos lenne mert kifutok a határidőből!!! válaszukat előre is köszönöm!

vegrehajtasugyintezo # 2012.03.29. 07:46

Szerintem elévült.
Azonban az is érdekes, hogy nem kaptál fizetési meghagyást.....
Kézbesítési vélelem megdöntése is játszik (ha biztosan tudod, hagy nem jött semmi)

Szabi74 # 2012.04.12. 09:27

Segitséget szeretnék kérni,banki tartozásom végrehajtásra került.Illetve kaptam egy levelet,amiben végrehajtást irták.Ingoságokra és a bankszámlára. A tartozás 2.500.000ft.ez egy 1.000.000. hitelből lett ekkora. Amikor felvettem kötöttem rá biztositást,ha netalán munkanéküli lennék akkor majd a biztosito fizeti helyettem,de akkor szembesültem azzal,hogy nem igy van,amikor közölték velem,hogy csak egyoldalú szerdödés felmondásnál jár,közös megegyezésnél nem. na akkor csusztunk el.Próbáltunk megegyezni a bankkal, de a 45000 hitelt se tudtam fizetni nem hogy a 90000 havonta amit a bank ajált.Igy nem sikerült megálapodni,jött a végrehajtó levele.3 gyerekem van és félek,hogy a családi pótlékot és a gyest is zárolja a végrehajtó.Mit tegyek ?Hallottam ,és olvastam,hogy postai úton kérjem őket. Most kezdtem dolgozni jelenleg van munkahelyem ,de a férjem van itthon a tartósbeteg kislányommal gyesen.Összesen a család jövedelme:150.000 ft,igaz saját a lakásunk fele -fele arányban a férjemmel.de nem ér milliókat mi is 200.000ft vettük.Ilyen esettben amikor csak fél házvan a nevemen akkor is elárverez a végrehajtó? Ha jön foglalni mit vihet el? higgye el nagyon szerényem élünk,nincs luxus cikkeink,bár nem tudom,hogy a végrehajtónak mi a luxus ,nics autónk nincs nyaralonk,kopott biciglieink vannak,egy széteső számitógép amit a gyerekeink kaptak.még automata mosogépem sincs,mikrom van,gáztüzhely,2 db tv, hütö, de mind évesek.ruháink se a legutolsó divat szerintiek.Nem tudom,hogy ruhát foglalhat le vagy butort???Köszönöm:)

lferi # 2012.04.12. 12:19

Tisztelt Végrehajtásügyintéző!
Inkasszót kaptam a számlámra a NAV-tól lakásvásárlási illeték be nem fizetése miatt. Megbetegedésem miatt a megnövekedett részleteket (CHF) sem tudtam fizetni, nemhogy az illetéket. Ráadásul kb. a fele nem is jogos.

A kérdésem igazából az, hogy a rokkantsági járadékból jogosan vonták-e le több mint az 50%-át. Ha az egészet megkapom, akkor is 2 pici gyerekemmel az egy főre eső jövedelmünk 24.132,Ft. Így kb. 15.000,Ft jut egy főre.
Sem ingó sem ingatlan vagyonunk nincs amit értékesíthetnénk. Nem kellene azt megvizsgálniuk, hogy van-e mit ennie az embernek, mielőtt ilyen döntést hoznak.

Üdv:
Egy család az éhenhalás szélén.

vegrehajtasugyintezo # 2012.04.12. 14:11

Iferi

A rokkantsági járadék mentes a végrehajtás alól.
Célszerű végrehajtási kifogással élni....

Flint # 2012.04.13. 16:36

Az egyik barátom került nehéz helyzetbe ezen a héten.Végrehajtás alá vonták a bankszámláját,ezért a pénzéhez csak akkor jut hozzá,ha bemegy a bankba és kérelmezi azt, h adják át neki.
Neki a T-mobilenál halmozódott fel (végrehajtói díjjal együtt) 120.000 ft körüli tartozása.Még középiskolában kapott egy előfizetéses mobilt,amit a szülei nem tudtak kifizetni (a valós telefonszámla tartozása 40.000 ft körüli volt állítása szerint). A végrehajtónál kért részletfizetést,amit meg is kapott,de sajnos az édesanyja meghalt tavaly,így nem tudta fizetni a részletet,mert családja kilátástalan anyagi helyzetbe került.
Jelenleg végzős egyetemista nappali tagozaton,de emellett elsőéves joghallgató levelezőn.
A következő bevételei vannak:

• tanulmányi ösztöndíj
  • diákhitel
  • árvasági ellátás
  • diákmunkából bér (márciustól)

Ezekből az összegekből kell albérleti díjat,rezsit,utazást az egyetemig,tandíjat fizetnie,és akkor még enni is kell neki valamit.
A kérdésem az lenne,hogy ezek a jövedelmek egyáltalán végrehajtás alá vonhatóak e,illetőleg van e lehetőség arra,hogy egy újabb részletfizetési esélyt kaphasson a barátom?Emellett bármilyen tanácsot szívesen fogadok!Válaszát előre is köszönöm.

lferi # 2012.04.13. 16:44

Köszönom a választ. A banknál reklamáltam. Azt a választ kaptam, hogy törvény szerint jártak el, mert az új szabályozás nem tartalmazza a rokkantsági járadék mentességét, ezért a levonásnál folyószámla egyenleget vettek figyelembe.
Hol tudok kifogással élni?
Milyen hivatalhoz kell fordulnom?

Üdv: lferi.

gyula1971 # 2012.04.13. 17:46

Tisztelt Fórum! Keresetpótló juttatás, havi 22800Ft, ezen ellátás nem vonható végrehajtás alá. Amennyiben ez bankszámlára érkezik, a végrehajtó nem nézi a bejövő jóváírás jogcímét. Ebben az esetben az ügyfélnek kekk szólni a bank felé, formanyomtatványt kell kérni, vagy mit kell közölni a bankkal, hogy a végrehajtó ne tudjon intézkedni?

zsomelcsoja # 2012.04.14. 15:33

SOS!
Szeretném a segítségét kérni!!
2009-ben egyszemélyes Kft-t alapítottam, egy év után eladtam. DE! Sajnos a lízingelt teherautóra-ami a Kft tulajdonát képezte-készfizető kezességet vállaltam anno és ezt nem vállalta át senki...2011-ben lefoglalták az autót(az elmaradt részletek miatt) és elárverezték. Az eredetileg felvett hitel 2,2 millió Ft volt, 1,5-ért potyálták el. Most egy év eltelte után tudtam meg, hogy tartozás miatt (ami már 1,1 millió) végrehajtást indítványoztak ellenem!
Nem kellett volna valamikor erről engem is értesíteni??
Külföldön dolgoztam eddig és félek, hogy levonhatnak a kinti jövedelmemből, ha továbbra is ott maradok.
Van ehhez joguk??
Nagyon várom válaszát! Tisztelettel: zsomelcsoja

mari71 # 2012.04.19. 15:41

A fizetésem le van tiltva 33%-ban,mert kezes voltam
egy hitelnél.Az adósok írtak egy kérelmet a
cenzúrabizottsághoz,hogy ők törlesszék a hitelt.A bizottság elfogadta a kérelmet azzal a feltétellel,hogy 3 hónapig fizessék rendesen és csak akkor függesztik fel a végrehajtást.Az lenne a kérdésem,hogy ha az adósok is fizetik a hitelt,akkor tőlem is és a másik kezestől is jogosan fogják-e a hitelt?
Válaszát köszönöm

zsoka696 # 2012.04.23. 20:35

A férjem fizetéséből évek óta tíltanak 50%-ot,eddig az én számlaszámomra ment a maradék fizetése,most mivel megszünt a számlám ő nyított egy banknál és arra kérte a tíltás után maradt fizetését,a mai napon kaptunk levelet,hogy a számláját zárolták.Szeretném megkérdezni,hogy a tíltás után még mindíg vehet el a végrahajtó a maradék fizetéséből?Én csak családipótlékot kapok abból vonhat a végrehajtó kérem mihamarabb várom a válaszát,köszönöm

hungarydragon # 2012.05.08. 15:22

Az én problémám az lenne,hogy van 50% letiltás a béremen amely jelenleg magyarországi munkabér.Most mehetnék külföldre dolgozni és azt szeretném tudni hogy a külföldi munkabért is érinti ez a letiltás?A maradék 50%-ot zárolhatja -e a végrehajtó ha külföldi számlára kapom a pénzt majd?Esetleg ha más nevén nyitott számlára rakatom a pénzt akkor hozzáférhet a végrehajtó?

turbo71 # 2012.05.09. 13:57

zsoka696! annyiszor leirtuk itt már ha az ados hiába nyit máshol számlát ami a nevén van ahhoz hozzáférhet a végrehajto! más nevére nyitott számlához nem tud! a férjed számláján egyébként bármi is van rajta a hatosági átutalási megbizás miatt csak az öregségi nyugdijminimumnak megfelelö összeg hagyják ott /29900ft) hogy milyen jogcimü az a pénz a bank nem vizsgálja . célszerü a végrehajtot felkeresni nem fog emberhussal enni . ö is a munkáját végzi a jelenlegi törvények szerint. ha pedig ilyen gondotok van célszerü egy ügyvéd tanácsát kikérni ö sok mindenben tud segiteni ilyen esetben is . mindig le van irva nem kell megvárni még bekövetkezik a baj elötte kell lépéseket tenni simm?

chevike # 2012.05.16. 20:14

jóval minimálbér alatti bérből is vonhatnak?
ami már veszélyezteti a megélhetést?

Vikica81 # 2012.05.17. 05:55

Tisztelt Fórumozók!

Kérlek titeket segítsetek, mert ez már hajmeresztő, ami ebben az országban folyik. Én nem tudom, hogy lehet így bánni egy magyar születésű, magyar állampolgárral, mint ahogy velünk, vagy sok más emberrel ebben az országban. A lényeg, hogy 2012.02.23-án volt egy másodfokú tárgyalásunk Pesten, mert párom még évekkel ez elött összetört egy autót. Végül is a 02.23-ai csak gy felolvasás volt, hogy másodfokon is jóváhagyták az elsőfokú (nekünk kedvező) ítéletet. Mennyi idő múlva kell ezt a másodfokú ítéletet (határozatot) megkapnunk, kézbesíteniük?

jogerőspál # 2012.05.17. 07:40

Vikica 81
A jogerős ítéletet(másodfok) megküldik az első fokon eljáró hatóságnak.Az elsőfokú hatóság fogja kiküldeni a jogerős ítéletet neked.Ez kb 2 hónap,vagyis mostanában már időszerű(jogszerű) lett volna megkapnod.
De én már kaptam 6 hónap elteltével is ítéletet,főleg Bp. és Pest Megyéből.
Semmi nem tiltja,hogy érdeklődj vagy bemenj a bíróságra és megtudd,hogy hol jár az ítélet.

Eszter0 # 2012.05.20. 16:21

Tisztelt Végrehajtó!Végrehajtási ügyünk 1 éve zajlik.A férjemmel közösen/adós,adóstárs/tartozunk.Az én munkabéremből tiltanak 33%-ot,a férjem megegyezés alapján 30000ft-ot fizet.De ezt az összeget most nem bírjuk fizetni,de az én 33% továbbra is ott van.Kérdésem az lenne,hogy mi fog most történni?Ingó és ingatlan tulajdonunk nincs,viszont a férjemnek is van munkaviszonya.Köszönöm válaszát

vegrehajtasugyintezo # 2012.05.25. 18:35

Ön is sejti...... vonnak abból.

Farkasdi # 2012.06.04. 15:05

Tisztelt Végrehajtási ügyintéző!

Egy régi autóvásárlásos hitelemet a Bank feltornázta 800 ezer forintról 5,2 millióra, mert munkanélküliség miatt nem tudtam fizetni. Ezt a végrehajtó elkezdte a fizetésemből 50%-al letiltani, miután lett munkám. A mai napon a Bankba, ahová a maradék fizetésem kapom, közölték hogy a végrehajtó az 5,2 millió forintot inkasszóban a számlámra terhelte. Az lenne a kérdésem, hogy joga van e ehhez? Mert így gyakorlatilag a fizetésemet 100%-ban letiltja. Így miből tartsam el a családomat?

Válaszát előre is köszönöm!

turbo71 # 2012.06.04. 19:37

Farkasdi! ez több szempontbol is érdeke hiszen egy követelésnél 33% ot lehet levonni igaz vannak kivételes esetek a törvény szerint.a másik igen megteheti bár a szánlán rajta kellene maradnia a mindenkori öregségi nyugellátás legkisebb összegének / 29900ft/. de mint már annyiszor leirtuk mit kell ez ellen tenni lásd leljebb. ejnye bejnye.