Szép napot Mindenkinek. Azt szeretném megkérdezni, hogy a lakossági folyószámlámra benyújtott inkasszó lejár, mikor állíthatják be újra? Lehet ez folyamatos?
Köszönöm a válaszokat előre is.
végrehajtás alá vonható jövedelem
Bárkitől behajtjatják az adóstól vagy a kezesektől.
Eloszor is roviden leirnam az igen bonyolult esetemet: 3eve az elettarsam szuleivel vasaroltunk hitelre egy csaladi hazat. Sajnos azota a parom, az "anyosom" es en is munkanelkuliek lettunk. Mi azota kulfoldon dolgozgatunk a parommal(csak reszmunkaidoben). Szoval az egyeduli kereso negyunk kozul az "aposom". Sajnos meg 2, talan 3 honapig tudjuk a reszletet fizetni a tartalekainkbol. A kerdesem az lenne, ha mar nem tudjuk fizetni a reszletet ( a parom a hitelfelvevo es mi 3an pedig kezfizeto kezesek)mit tudnak, illetve fognak tenni velunk. Ez alatt gondolok letiltasra esetleg bar lista, vagy nem is tudom.
Elore is koszonom a segitseget.
Munkabérből 50%-ig mehet a letiltás
Az lenne a kérdésem gyerektartást vonnak tőlem ha letiltásra kerül a lakáshitel akkor a gyerektatással együtt hány százalékot vonhatnak a fizetésemből?
biro.zoltan.gyp
Az inkasszót 35 naponta ismételhetik és nem "rutinszerűen" ahogy végrehajtó írta. :))
bocsika..
Kaptál választ már:)
Bejelentett munkahelyem van!
A jelenleg érvényes jogszabályok szerint, ha olyan bankszámlára utalják a fizetésemet (amiből már letiltottak 33%-ot és a fennmaradó összegről beszélek)ami nem az én nevemen van, ahhoz van-e jogilag lehetőségük, hogy a bankszámlát inkasszózzák, attól, hogy NEM ÉN VAGYOK A SZÁMLATULAJDONOS?
Egyik ismerősöm ugyanis felajánlotta, hogy utaltassam az ő bankszámlájára, hiszen így mégiscsak több marad amiből élhetek, mintha leinkasszózzák a bankszámlámat és nem marad egy fillérem sem.
Remélem ha ezt meglépem, akkor az ő számláját nem fogják inkasszózni!
Mert akkor inkább meg sem lépem!
Köszönöm válaszát
adrienn72
NAV = Nemzeti Adó és Vám Hivatal.(régi Apeh)
Mit írjon?talán hivatkozzon arra amit itt is leírt.Csatolja be a banki kivonatokat is.Hivatkozzon arra hogy a levont összeg mentes a vh alól.
hátha sikerül.
Én is köszönettel venném ezt az infót, mert nem nagyon tudom mit kéne írnom, hiszen az adósság valóban létezik, azonban azóta van munkahelyem és így én azt gondolom, hogy akkor nem csapolhatják a folyószámlámat.
Üdvözlöm, kérem írja meg nekem, legyenszíves, hogy mi az a vh kifogás (gondolom végrehajtási kifogás) de ez mit tartalmazzon, mire hivatkozhatok. Még abban is kérném segítségét, hogy a NAV, minek a rövidítése. Teljesen laikus vagyok ez ügyben. Segítségét köszönöm. Üdvözlettel
Írjon ez ügyben vh kifogást a főosztálynak cimezve.Veszíteni nem veszit.Írásban adja be a NAV-nak.
Válaszát köszönöm, de még legyen szíves arról tájékoztatni, ha bizonyítani tudom, hogy az összegyűjtött összeg a családi pótlékból származik. Akkor is jogos a levonás?
Több végrehajtási perem van a volt férjemmel szemben, semmit sem lehet behajtani. Üdvözlettel
Mivel közös a számla ezért jogos .A volt férjtől perben követelheti az összeget.
Üdvözlöm! Két éve elváltam a férjemtől, a bankszámlámról (amin társtulajdonos volt) nem tudtam leíratni, mert nem jelent meg a bankban,ezért megszüntetni sem tudtam, így csak a családi pótlékot utaltattam erre. Minden hónapban a családi pótlék erre a számlára került, amit én gyűjtöttem. Decemberben kaptam egy levelet, melyben tájékoztattak, hogy zárolták a számlát, és 117.000 Ft-ot levontak. Hivatalos megkereséssel éltem, a válaszban egyértelművé vált, hogy a volt férjem adótartozása került levonásra ez az összeg. Mit tudok tenni? Ha van, jogszabályi hivatkozás, kérem ezt is írja meg. Köszönettel
konkrétan mi történt?
Érdeklődnék,hogy családi pótlékból a volt férjem tartozását behajthatják-e? Jogszabályi hivatkozást kérem írják meg. Köszönettel
És kérheted készpénzben is, vagy valaki másnak a számlájára (persze abban a valaki másban bízz meg annyira, hogy odaadja neked a fizudat...).
rutinszerü
.
kérheted nem folyószámlára.
milyen gyakori az, hogy inkasszót tesznek a számlára?
köszi
akkor mit célszerű tennem?
28500 forintból albérlet stb.. hogyan?
mit tegyek?
Kérhetem a béremet nem folyószámlára?
biro.zoltan.gyp:
a letiltást jól tudod, ámde a számládra meg tehetnek inkasszót, ami csak az öregségi nyugdíjminimumot (asszem 28.500,-) hagyja a számládon teljesen függetlenül attól, hogy kinek a pénze milyen forrásból van a te bankszámládon.
dolgozomami: lásd fent. Sajnálom.
Sziasztok!
A következő a kérdésem.
Amennyiben a fizetésem teljes egészében bankszámlára érkezik, akkor a végrehajtási eljárás során mekkora az az összeg amelyet letiltanak?
33% milyen esetekben? milyen esetekben 50%.
Ugye a teljes összeget nem tilták le?
Várom válaszotokat!
Köszönöm.
köszike, hogy segíteni akarsz, de az Otp-nél azt mondták, hogy csak akkor lesz hozzáférhető a számlám, ha a végrehajtó le tudja emelni az összeget, vagy fel nem oldja. A végrehajtónak írtam, de nem válaszolt még. Ügyfélszolgálat meg csak szerdánként van.
Szóval most így hétvégére sem lesz pénzünk a gyerekekkel, plusz bérletet is kéne vennem nekik. Szép világ ez. Mondjuk nem vitatom, hogy a tartozást ki kell fizetni és azon is vagyok mióta dolgozom, csak hát az nem értem, hogy a gyermekeimnek járó pénzre milyen jogon tehetik rá a kezüket.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02