végrehajtás alá vonható jövedelem

dolgozomami # 2011.02.10. 12:09

Szép napot Mindenkinek. Azt szeretném megkérdezni, hogy a lakossági folyószámlámra benyújtott inkasszó lejár, mikor állíthatják be újra? Lehet ez folyamatos?
Köszönöm a válaszokat előre is.

végrehajtó1 # 2011.02.05. 14:33

Bárkitől behajtjatják az adóstól vagy a kezesektől.

Martika81 # 2011.02.05. 10:08

Eloszor is roviden leirnam az igen bonyolult esetemet: 3eve az elettarsam szuleivel vasaroltunk hitelre egy csaladi hazat. Sajnos azota a parom, az "anyosom" es en is munkanelkuliek lettunk. Mi azota kulfoldon dolgozgatunk a parommal(csak reszmunkaidoben). Szoval az egyeduli kereso negyunk kozul az "aposom". Sajnos meg 2, talan 3 honapig tudjuk a reszletet fizetni a tartalekainkbol. A kerdesem az lenne, ha mar nem tudjuk fizetni a reszletet ( a parom a hitelfelvevo es mi 3an pedig kezfizeto kezesek)mit tudnak, illetve fognak tenni velunk. Ez alatt gondolok letiltasra esetleg bar lista, vagy nem is tudom.
Elore is koszonom a segitseget.

végrehajtó1 # 2011.01.27. 08:46

Munkabérből 50%-ig mehet a letiltás

dina33 # 2011.01.27. 08:30

Az lenne a kérdésem gyerektartást vonnak tőlem ha letiltásra kerül a lakáshitel akkor a gyerektatással együtt hány százalékot vonhatnak a fizetésemből?

SirCsaba2 # 2011.01.22. 10:19

biro.zoltan.gyp

Az inkasszót 35 naponta ismételhetik és nem "rutinszerűen" ahogy végrehajtó írta. :))

bocsika..

végrehajtó1 # 2011.01.20. 16:36

Kaptál választ már:)

biro.zoltan.gyp # 2011.01.20. 16:25

Bejelentett munkahelyem van!
A jelenleg érvényes jogszabályok szerint, ha olyan bankszámlára utalják a fizetésemet (amiből már letiltottak 33%-ot és a fennmaradó összegről beszélek)ami nem az én nevemen van, ahhoz van-e jogilag lehetőségük, hogy a bankszámlát inkasszózzák, attól, hogy NEM ÉN VAGYOK A SZÁMLATULAJDONOS?
Egyik ismerősöm ugyanis felajánlotta, hogy utaltassam az ő bankszámlájára, hiszen így mégiscsak több marad amiből élhetek, mintha leinkasszózzák a bankszámlámat és nem marad egy fillérem sem.

Remélem ha ezt meglépem, akkor az ő számláját nem fogják inkasszózni!
Mert akkor inkább meg sem lépem!

adrienn72 # 2011.01.19. 09:12

Köszönöm válaszát

végrehajtó1 # 2011.01.18. 18:52

adrienn72

NAV = Nemzeti Adó és Vám Hivatal.(régi Apeh)

Mit írjon?talán hivatkozzon arra amit itt is leírt.Csatolja be a banki kivonatokat is.Hivatkozzon arra hogy a levont összeg mentes a vh alól.

hátha sikerül.

dolgozomami # 2011.01.18. 07:13

Én is köszönettel venném ezt az infót, mert nem nagyon tudom mit kéne írnom, hiszen az adósság valóban létezik, azonban azóta van munkahelyem és így én azt gondolom, hogy akkor nem csapolhatják a folyószámlámat.

adrienn72 # 2011.01.17. 18:28

Üdvözlöm, kérem írja meg nekem, legyenszíves, hogy mi az a vh kifogás (gondolom végrehajtási kifogás) de ez mit tartalmazzon, mire hivatkozhatok. Még abban is kérném segítségét, hogy a NAV, minek a rövidítése. Teljesen laikus vagyok ez ügyben. Segítségét köszönöm. Üdvözlettel

végrehajtó1 # 2011.01.17. 09:40

Írjon ez ügyben vh kifogást a főosztálynak cimezve.Veszíteni nem veszit.Írásban adja be a NAV-nak.

adrienn72 # 2011.01.17. 09:14

Válaszát köszönöm, de még legyen szíves arról tájékoztatni, ha bizonyítani tudom, hogy az összegyűjtött összeg a családi pótlékból származik. Akkor is jogos a levonás?
Több végrehajtási perem van a volt férjemmel szemben, semmit sem lehet behajtani. Üdvözlettel

végrehajtó1 # 2011.01.16. 20:29

Mivel közös a számla ezért jogos .A volt férjtől perben követelheti az összeget.

adrienn72 # 2011.01.16. 18:43

Üdvözlöm! Két éve elváltam a férjemtől, a bankszámlámról (amin társtulajdonos volt) nem tudtam leíratni, mert nem jelent meg a bankban,ezért megszüntetni sem tudtam, így csak a családi pótlékot utaltattam erre. Minden hónapban a családi pótlék erre a számlára került, amit én gyűjtöttem. Decemberben kaptam egy levelet, melyben tájékoztattak, hogy zárolták a számlát, és 117.000 Ft-ot levontak. Hivatalos megkereséssel éltem, a válaszban egyértelművé vált, hogy a volt férjem adótartozása került levonásra ez az összeg. Mit tudok tenni? Ha van, jogszabályi hivatkozás, kérem ezt is írja meg. Köszönettel

végrehajtó1 # 2011.01.14. 19:47

konkrétan mi történt?

adrienn72 # 2011.01.14. 18:24

Érdeklődnék,hogy családi pótlékból a volt férjem tartozását behajthatják-e? Jogszabályi hivatkozást kérem írják meg. Köszönettel

pazs # 2011.01.14. 16:15

És kérheted készpénzben is, vagy valaki másnak a számlájára (persze abban a valaki másban bízz meg annyira, hogy odaadja neked a fizudat...).

végrehajtó1 # 2011.01.14. 15:51

rutinszerü
.

kérheted nem folyószámlára.

biro.zoltan.gyp # 2011.01.14. 15:49

milyen gyakori az, hogy inkasszót tesznek a számlára?

biro.zoltan.gyp # 2011.01.14. 15:48

köszi
akkor mit célszerű tennem?
28500 forintból albérlet stb.. hogyan?
mit tegyek?
Kérhetem a béremet nem folyószámlára?

pazs # 2011.01.14. 15:36

biro.zoltan.gyp:
a letiltást jól tudod, ámde a számládra meg tehetnek inkasszót, ami csak az öregségi nyugdíjminimumot (asszem 28.500,-) hagyja a számládon teljesen függetlenül attól, hogy kinek a pénze milyen forrásból van a te bankszámládon.
dolgozomami: lásd fent. Sajnálom.

biro.zoltan.gyp # 2011.01.14. 15:32

Sziasztok!
A következő a kérdésem.
Amennyiben a fizetésem teljes egészében bankszámlára érkezik, akkor a végrehajtási eljárás során mekkora az az összeg amelyet letiltanak?
33% milyen esetekben? milyen esetekben 50%.
Ugye a teljes összeget nem tilták le?
Várom válaszotokat!
Köszönöm.

dolgozomami # 2011.01.14. 08:56

köszike, hogy segíteni akarsz, de az Otp-nél azt mondták, hogy csak akkor lesz hozzáférhető a számlám, ha a végrehajtó le tudja emelni az összeget, vagy fel nem oldja. A végrehajtónak írtam, de nem válaszolt még. Ügyfélszolgálat meg csak szerdánként van.
Szóval most így hétvégére sem lesz pénzünk a gyerekekkel, plusz bérletet is kéne vennem nekik. Szép világ ez. Mondjuk nem vitatom, hogy a tartozást ki kell fizetni és azon is vagyok mióta dolgozom, csak hát az nem értem, hogy a gyermekeimnek járó pénzre milyen jogon tehetik rá a kezüket.