végrehajtás alá vonható jövedelem

monalisa1 # 2011.01.12. 16:50

Ha a t.díjról bírósági itéleted/végzésed van, és azt bemutatod a banknak, lehet, hogy a t.díj erejéig engedélyezik a számládhoz való hozzáférést - a végrehajtói zárlat ellenére is.

Elvégre a gyermeknek ennie kell stb.

dolgozomami # 2011.01.12. 07:06

Köszönöm a válaszodat, bár már vont le belőle pénzt és a bankszámlámhoz továbbra sem férhetek hozzá, pedig még van rajta pénz.

monalisa1 # 2011.01.11. 15:20

Mutasd be a végrehajtónak a bírósági itéletet/végzést melynek alapján a t.díjat kapod. (Ő önmagától nem tudhatja, hogy a számlán lévő pénz egészéhez nem nyúlhat.)

dolgozomami # 2011.01.11. 07:50

Szép napot mindenkinek!
Azt szeretném megtudni, hogyan lehet feloldani az inkasszót a bankszámlámról? Gyerektartást nem tudom felvenni.
Köszönöm a választ!
Üdv: dolgozomami

cicalany78 # 2011.01.07. 16:27

Nagyon szépen köszönöm a gyors válaszokat

monalisa1 # 2011.01.07. 15:32

A munkabér és a jutalék a havi jövedelmed, az autó mint költségtérítés nem tartozik bele.

A munkahelyi előleget külön levonják az 50%-on felül. (Próbálj hosszabb lejáratot és havi alacsonyabb törlesztőt kérni.)

A bankban is próbálj átütemezést kérni a hitelekre, talán...

végrehajtó1 # 2011.01.07. 15:28

Azt is szeretném megtudni hogy az ötven százalék letiltásba benne van e a munkahelyem felé levonásra kerülő összeg is vagy az még a hitelemre levont 50 százalék után maradt részből vonódik-e le?

nincs benne.Azt még le kell vonni.Tehát kevesebb mint 50%-ot fogsz kapni.
Persze ténylegesen nem kapsz kevesebbet mert az előleget már előre meg kapod.

cicalany78 # 2011.01.07. 11:12

Tisztelt Fórumozók

A segítségetekre lenne szükségem...
Sajnos nem vagyok jártas az ilyen dolgokban és szeretnék tisztába lenni a dolgokkal.
A munkahelyemre beérkezett sajnos 2 darab letiltás, ezzel sajnos tisztába voltam, hogy így lesz mivel a gyesből nem tudtam eleget tenni a fizetési elmaradásaimnak.
A kérdésem az lenne, tudom a felét a fizetésemnek letilthatják csak azt nem tudom mi tartozik bele mivel minimál béren vagyok+jutalékon+adómentes gépkocsi költségtérítésből áll a fizum össze.Mivel mire elhelyezkedtem annyira felhalmozódtak a számláim így a munkahelyemtől kértem segítséget fizetés előleggel, amit 4 hónapon keresztül 26000 Ft-jával vonnak vissza.
Azt is szeretném megtudni hogy az ötven százalék letiltásba benne van e a munkahelyem felé levonásra kerülő összeg is vagy az még a hitelemre levont 50 százalék után maradt részből vonódik-e le?
Segítségeket előre is nagyon köszönöm, további szép napot kívánok mindenkinek

Mona1977 # 2011.01.07. 09:48

Üdv mindenkinek, most először írok ide, remélem nekem is tudnak segíteni.
Válásunk múlt évben volt, ahol a két kiskorú gyermek elhelyezéséről, ingóságokról, az utolsó közösen lakott ingatlanról, láthatásról, gyermektartás díjról határozott a bíróság.
Hitelünk volt, ami ugyan az exem nevén van, de mint tudjuk, a házasság alatt felvett bármilyen hitel közösnek tekinthető. Eddig fizette az exem a tartásdíjat, most azonban kijelentette nekem is és a gyámügynek is, hogy beláthatatlan ideig nem fog fizetni semmit. Eddig a gyerektartásból és a családi pótlékból tartottam el a gyerekeket, rendeztem az előzőleg közösen használt ingatlan elmaradt számláit, valamint a nevemen lévő személyi kölcsön törlesztését.
Tegnap hívtak egy bankból, hogy a volt férjem nevén lévő hitel tartozást mutat és ezért fizessem be én az elmaradást, vagy behajtásra küldik az összeget.
Szóban megállapodtunk előzőleg még a váláskor exemmel, hogy e két kis hitelt mindenki rendezi magának, mivel azonos összegről van szó.
A két nagyobb hitel pedig a gazdasági ügyekkel kapcsolatos ügyintézéskor kerül majd elszámolásra, vagy a közös ingatlan ráterhelésére. Úgy néz ki ez utóbbi lesz, mert képtelenek vagyunk megállapodni az ingatlannal kapcsolatban, ahol ugyan fele fele arányban vagyunk tulajdonosok, de a szüleim laktak és laknak a mai napig is az ingatlanba, ott értéknövelő beruházásokat eszközöltek, melyet a volt férjem nem hajlandó elismerni. Ez az ingatlan 1,5 millióba került amikor vettük, most kb. 4 milliót ér. Nem szeretném hagyni a szüleim befektetését semmibe veszni, azt sem, hogy a bankok elvigyék az egész ház értékét.
Van erre a helyzetre valami megoldás, vagy tényleg elvisz a bank mindent?!

végrehajtó1 # 2011.01.07. 08:30

Annak a bíróságnak aki a vh elrendelte.

Ügyvédet nem tudok javasolni.

Doloresg # 2011.01.06. 14:48

Tudna nekem javasolni kihez forduljak.Meg tudom én is írni de ügyvéd jobb lenne.Budapesti vagyok.
Kitől kellene kérnem a VH felfüggesztését?A VH kiadó bíróságtól?
Ma írtam VH kérőnek, de ő 3 hét múlva tud válaszolni.
Nagyon köszönöm segítséget.

Tudna nekem javasolni kihez forduljak.Meg tudom én is írni de ügyvéd jobb lenne.Budapesti vagyok.

végrehajtó1 # 2011.01.06. 14:22

Végrehajtás megszüntetése iránt illetve a kézbesítési vélelem megdönrtése iránt kellene indítani pert.Valamint addigis a vh kérni kell felfüggeszteni.

Doloresg # 2011.01.06. 12:39

úgy bírálták el pereljem a volt férjem mert házassági kötelék alatt vette fel a hitelt és a házastárs felel érte.Most beszéltem a végrehajtóval azt mondta 2007 ben küldött ki nekem egy levelet ami ismeretlennel vissza ment.De az is túl volt az 5 éven jóval.Nem lehet érvelni az elévüléssel?

végrehajtó1 # 2011.01.06. 11:30

julius75

nem kell mindent a tb orrára kötni.Vagy postán kérje

végrehajtó1 # 2011.01.06. 11:29

ez is benne volt a végrehajtás utáni bírósági kifogásomban.

hogy birálták el?

Doloresg # 2011.01.06. 09:28

Tisztelet Végrehajtó!

Érdeklődnék , jogos e a most kiadott letiltása a végrehajtónak.
Ügy: 2002 ben árverés alá vonták a házamat ez a tartozás miatt.425.523 Ft
A ház el lett árverezve 1 millió körül..
Ebből kifizettek 761 ezer Ft ot és minden költséget mind a végrehajtó mind az állam részére.
Akkor végrehajtási kifogással éltem , mert a kikiáltási ár 50 % án lett eladva a ház.Azt a választ kaptam jogos volt,és ebből fedezve lett a tartozás.Ez a tartozás a volt férjem vállalkozási hitele volt, és mint házastárs azért feleltem én érte.Mert ő nem dolgozott semmije nem volt.

9 éve semmi levelet nem kaptam az árverés után sem kaptam semmit ez is benne volt a végrehajtás utáni bírósági kifogásomban. A leveleket rossz címre küldték kiderült a régi címemre ami 2002 ben megszűnt az uj be van jelentve.Munkahelyem volt mindig , ott megtalálhatott volna bárki.
Ilyen estben mit tegyek?
A házam elment már erre a tartozásra albérletben lakom, a fiam tanul, és beteg epilepsziás.Ha levonják a fizetésem 33 % át utcára kerülünk.Nincs itt elévülés?
Az adós a volt férjem 2 házat is örökölt 2 éve, tőle be tudták volna hajtani, de volt annyi esze a húgára íratott mindent.És 2 gyerek után sose fizetett nekem gyerektartást sem.Sajnos 6 évig őrizgetek minden papírt épp 2 hete dobtam ki az árverési kifogásra kapott végzéseket.Mit tudok most tenni? Nagyon várom válaszát.
Tisztelettel : Zaja Gabriella

julius75 # 2011.01.05. 21:09

Tisztelt Végrehajtó!

Édesanyám személyi kölcsönt vett fel, amit sajnos nem tudott fizetni, a tartozás egy adósságkezelőhöz került. Vélhetően letiltás lesz belőle, mivel foglalható ingatlan, illetve jelentős ingó vagyona nincs. Jelenleg rokkantnyugdíjjas. Korábbi hozzászólásokban olvastam, hogy célszerű lenne más nevére szóló számlára utaltatni a nyugdíjját, hogy a vh. ne férjen hozzá. Viszont a nyugdíjfolyosító honlapján letölthető formanyomtatványban ( [KET-1100-014.), feltételként szabják, hogy az átutalási számla felett tulajdonosi, illetve társtulajdonosi joggal kell rendelkeznie. Akkor hiába nyitok én egy számlát, arra nem fognak utalni, ha pedig közösen leszünk a tulajdonosai, akkor szintén hozzáférnek. Rosszul látom? Vagy hazudjuk azt, hogy társtulajdonos, és valójában nem? Mi a teendő?
Köszönettel: julius75

végrehajtó1 # 2010.12.16. 18:48

vonhatják.

abené # 2010.12.16. 14:50

Tisztelt Végrehajto.

szeretném megkérdezni hogy akkor is vonhatják a fizetésem 50%át ha egyedül én keresek a családba.feleségem elvesztette a munkahelyét.az én jövedelmem 85000,- és a családi potlék ami 12,000,- ennyiböl kell megélnünk és ugye a rezsi meg itt a gyerköc is akinek enni kell adni.a munkahelyemen azt mondták, hogy igy nem vonhatják csak a 33%ot mivel a megélhetésemet kockáztatnák.gondoltam megkérdezem öntöl, mert ön tapasztalt és szerencsére segit is.köszönöm válszá, és segitségét.

Eszti08 # 2010.12.11. 20:54

Köszönöm a segítséget!

Ez az én nevemen van, amiben a gyerekek a biztosítottak, de már előre egyösszegben be kellett fizetni, nem havidíjas biztosításról van szó.

Majd érdeklődöm a családsegítőben is:

Köszi:
Eszti

kaméleon # 2010.12.11. 18:01

Eszti, miért nem mész be a helyi családsegítő szolgálathoz, hogy segítsenek az adósságrendezésben? Valószínű, hogy nem jönne rosszul egyéb segítség sem, főleg, ha gyermekekről kell gondoskodnod. Nem ciki, egyre többen veszik igénybe az adósságkezelési szolgáltatást, és ennek keretében az önkormányzatok, valamint az erre létrehozott alapítványok vissza nem térítendő anyagi segítséget is adnak.

monalisa1 # 2010.12.11. 17:40

Valószínűleg jelenleg is fizeted a biztosítások havi/negyedévi részletét, vagyis önös érdekből előbbre helyezted ezt mintsem az elfogyasztot gáz megfizetését...

Csak találgatok, valamint nem tudhatjuk hogy a végrehajtó miként dönt a kérdésben: ad-e pár hónap haladékot?!

Legyél meggyőző!...

onom # 2010.12.11. 17:28

Eszti, kinek a nevén van?mert van olyan, hogy kiterjesztési jog, azaz ha a neveden van valami és másén is, akkor sajna kiterjesztik mindenféle folyószámla betét esetére is, azonban, ha csak a gyerekeké, nincs gond.