végrehajtás alá vonható jövedelem

Kovács_Béla_Sándor # 2014.05.15. 17:25

Az is igaz. :) De azért mondjuk már meg neki, hogy amíg vissza nem vonja az átutalási megbízást, addig a bank jogszerűen teljesít, mindegy, hogy honnan származik a számlaegyenleg. (A szerződésben pedig alighanem benne van, hogy ha az adós visszavonja a megbízást, akkor a hitelező jogosult felmondani a kölcsönszerződést.)

Mira74 # 2014.05.15. 17:57

Köszönöm:-))))

friskies # 2014.06.02. 09:47

Tisztelt Fórumozók!

Ha bedőlt autóhitel miatt a jövedelem 33%-át levonják azon felül inkasszózhatják a számlát amire a maradék munkabér érkezik?
Hogy működik ez?

Köszönöm előre is a válaszokat!

Kovács_Béla_Sándor # 2014.06.02. 11:00

Igen.

Vh-ügyes # 2014.06.03. 05:44

Sőt, ha tv-t veszel rajta, nappalidban telepíted és pont belép a végrehajtó...

Mart13 # 2014.06.18. 14:47

Tisztelt Ügyvéd Úr!

Szeretnék tisztán látni, hogy munkabérből mennyi letiltást - végrehajtói papír alapján - lehet levonni?
Két letiltás szerepel a fizetési papíromom letiltás címén egy 10.000,- Ft és egy 44.434,- Ft összegű 33 % letiltás szerepelt.
Plussz még az egyik bank az ingatlanra is terhelt 400.000,- Ft körüli összeget. Amit nem értek miért nem lehetett levonni a munkabérből. Több mint 10 éve dolgozom jelenlegi munkahelyemen.
Igy a havi munkabéremből összesen 125.357 ,- Ft vontak le.
Túlórázom, kéz műszakban dolgozom és a havi átutalás 80.215,- Ft lett.

Kérdésem, hogy két letiltás lehet-e? És akkor miért terhelték meg még az ingatlant is?

Köszönöm szépen.

gerbera317 # 2014.06.19. 11:39

Kérdésem, hogy két letiltás lehet-e?

Lehet, sőt kell.

És akkor miért terhelték meg még az ingatlant is?

Mert teljesen mindegy, hány éve vagy a munkahelyeden, az akár holnap is megszűnhet, és akkor más módon kell behajtani a követelést, például ingatlan-értékesítésből. De ehhez előbb le kell foglalni az ingatlant, mégpedig azt megelőzően, hogy azt fedezetelvonás céljából eladhatnád.

Katimama22 # 2014.06.25. 03:59

Tisztelt Fórumozók!
Tartozásom volt egy banknak(hitelkártya 170 ezer)sajnos amikor a munkahelyem meg szűnt, nem tudtam fizetni.Van saját házam, és egy 1/3 rész örökség.Amin Édesanyám haszonélvezeti joga van. A bank erre az 1/3 részre jegyzett be végre hajtást.Szeretném tudni ezt megtehetik akkor amikor van saját tulajdonom Nekem a végrehajtó nem küldött semmilyen értesítést, csak Anyukámnak.

gerbera317 # 2014.06.25. 13:19

A végrehajtó minden ingatlanodat lefoglalta, legfeljebb még nem tudsz róla. Egyébként megteheti. Anyukádnak pedig egészen biztos, hogy nem küldött értesítőt.

szuppermen # 2014.06.25. 17:17

gerbera317! Hogy van ez, mindegy mennyi a tartozásod, nem olyan értékben foglal a végrehajtó, hanem mindent lefoglal, ami a neveden van és próbálja értékesíteni?

Vh-ügyes # 2014.06.25. 18:58

Nem tudhatja melyikből lesz térülés...

De ne aggódj, ha túl hajtott majd pénzt ad vissza...
(és ezzel az ügy a lovagiasság szablyai szerint rendeződött...)

(csak jelzem, önként is fizethetsz...)

Vh-ügyes # 2014.06.25. 18:58

Nem tudhatja melyikből lesz térülés...

De ne aggódj, ha túl hajtott majd pénzt ad vissza...
(és ezzel az ügy a lovagiasság szablyai szerint rendeződött...)

(csak jelzem, önként is fizethetsz...)

gerbera317 # 2014.06.26. 08:52

Hogy van ez, mindent lefoglal, ami a neveden van és próbálja értékesíteni?

Miért, talán már próbálja? A foglalás nem azonos az értékesítéssel, ezt ugye vágod?

Ha az adós nem akarja éppen eladni a cuccait, akkor a foglalás egyébként sem okoz neki hátrányt. Ha pedig éppen el akarja adni a cuccait, akkor pont jókor lettek azok lefoglalva. A foglalást követően a végrehajtó nem azonnal intézkedik az értékesítés iránt, ugyanis legtöbb adósnál a foglalás hatására beindul az addig szunnyadó fizetési kedv. A végrehajtásnak pedig éppen az a - törvényben megfogalmazott - célja, hogy állami kényszerrel is el kell érni az adós teljesítését. De ezt miért itt vitatod? Megvan rá a törvény adta lehetőséged, hogy a bíróság előtt vitasd. Igaz, az pénzbe kerül, és az enyémhez hasonló indokkal elutasítják, de a lehetőség akkor is adott.

Az eredeti kérdésedre a választ megkaptad. De arról nem volt szó, hogy vitatkozni is fogsz.

tímea78 # 2014.06.30. 05:27

Tisztelt Fórumozók!

Adós egyszerűsített foglakoztatással van bejelentve a jövedelmét a munkáltatójától kézhez kapja a végrehajtó szerint bankszámlája nincs egyik pénzintézetnél sem.A végrehajtó szerint ebben az esetben nem lehet tőle vonni semmilyen összeget mivel nem lehet tudni, hogy adott hónapban mennyi lesz a fizetése. Ez valóban igaz? Hogyan lehet ellenőrizni, hogy adott hónapban mennyi a fizetése és mennyit lehet tőle levonni?
Válaszukat előre is köszönöm!

Kovács_Béla_Sándor # 2014.06.30. 05:58

Nem igaz.

tímea78 # 2014.06.30. 07:25

Tisztelt Kovács_Béla_Sándor!

Mit lehet tenni ebben az esetben? Vonjam kérdőre a végrehajtót? Hogyan bizonyíthatom hogy nem megfelelően végzi a dolgát és igenis vonjon az adóstól pénzt?

Köszönöm!

ildocska # 2014.06.30. 07:52

Tisztelt Szakértők !

Kérdésem az lenne, hogy Rokkant ellátásból tiltható-e banki kölcsön ? Egy volt pár vett fel kölcsönt régebben. A hölgytől már vontak elég sok összeget, talán kamatokat már le is vonták ( kevesebb a tőke mint a kamat ) , most a másik fél is kapott ugyan arról az összegről letiltásról értesítést, viszont Ő Rokkant ellátást és fogyatékossági támogatást kap. Banki inkasszóval gondolom működik a letiltás, de ha nem bankszámlára érkezik az ellátás, a folyósító a Rokkant ellátásból is von banki kölcsönt ? Rehabilitációs ellátással mi a helyzet ? Abból is vonható banki kölcsön ?

Választ köszönöm !

Kovács_Béla_Sándor # 2014.06.30. 09:02

Az attól függ, mi történt, illetve mi nem. Valószínűleg helye van egy kifogásnak.

tímea78 # 2014.06.30. 09:26

Tisztelt Kovács_Béla_Sándor!

Szinte havonta járok be a végrehajtóhoz, hogy van-e valami fejlemény az adós fizetésével kapcsolatosan. Először azt mondta nincs bejelentett munkahelye, én utána jártam kiderítettem dolgozik megmondtam hol és ki a munkáltató, kiküldték a levelet a munkáltatónak aki nem jelzett vissza majd közölték egyszerűsített foglalkoztatott és nem tudnak tőle vonni pénzt.Majd a több milliós tartozásra az adós kért 10 ezer forintos részletfizetést amelyet én kifogásoltam de nem törődve ezzel közölte a végrehajtó fogadjam el legalább kapok valamennyi pénzt, de ez nevetséges összeg mondtam. erre azt válaszolta ha esetleg örököl valamit akkor tudják tőle behajtani a tartozást, ez normális dolog szerintem itt valami nincs rendjén. Kérem adjon tanácsot mit tegyek? Keressek egy ügyvédet?
Köszönöm!

ildocska # 2014.06.30. 09:37

Köszönöm a választ Tisztelt Kovács Béla Sándor !

Ma érkezett levél a végrehajtótól a férfinak a letiltásról, amiben az is áll, hogy 15 napon belül kifogást lehet előterjeszteni. Eddig a hölgytől, akitől vonták a tartozást, a munkahelye megszűnt, azóta nem vonnak tőle, Ő Rehabilitációs ellátást kap jelenleg. A hölgy amióta a munkahelye megszűnt, semmi értesítést nem kapott, csak a volt munkáltatója által kiadott papírokból tudják, hogy eddig mennyi összeget vontak le. Mi lehetne ebben az esetben a végrehajtási kifogás indoka ?

Kovács_Béla_Sándor # 2014.06.30. 09:48

Bocsánat, az timea78-nak szólt.

ildocska # 2014.06.30. 09:54

Akkor én kérek elnézést ! Az általam kérdezett ügyben esetleg tudna felvilágosítást adni ?

fandi23 # 2014.07.03. 17:25

Kedves Szakértők!

Érkezett letiltás a munkáltatóm felé hitel tartozás miatt. Én jelenleg terhesség miatt táppénzen vagyok. A munkáltatóm már elkezdte a letiltást.Az lenne a kérdésem, hogy a táppénzből tilhat-e a munkáltató? – mert sok helyen azt olvastam, hogy nem tilthat, illetve csak gyermektartás és jogalap nélkül felvett egészségbiztosítási ellátás miatt lehet .Én megkérdeztem, mire ezt a választ kaptam tőle, amiben kiemeli a társadalombiztosítási jogviszonyon alapuló járandóságot:
Kedves !

A jelenleg csatot letiltást az Ön címére is megküldtük.

Levonás szempontjából munkabérnek minősül a betegszabadságra kifizetett összeg, a végkielégítés, és a bónusz, illetve a jutalom is. A béren kívüli juttatások nem képezhetik a levonás alapját. A levonásra a bírósági végrehajtásról szóló 1994. évi LIII. törvény rendelkezéseit kell alkalmazni. A 7. § (1) bekezdés szerint a bírósági végrehajtás során a pénzkövetelést elsősorban a pénzforgalmi szolgáltatónál kezelt, az adós rendelkezése alatt álló összegből, illetőleg az adós munkabéréből, illetményéből, munkadíjából, a munkaviszonyon, közfoglalkoztatási jogviszonyon, munkaviszony jellegű szövetkezeti jogviszonyon, közszolgálati és közalkalmazotti jogviszonyon, szolgálati viszonyon, társadalombiztosítási jogviszonyon alapuló járandóságából, valamint a munkából eredő egyéb rendszeres, időszakonként visszatérően kapott díjazásából, juttatásából, követeléséből 33% erejéig.

A levonás során mentes a végrehajtás alól a havonta kifizetett munkabérnek az a része, amely megfelel az öregségi nyugdíj legalacsonyabb összegével mely 28.500.- Ft összegű kifizetést jelent. Ez megegyezik a gyes összegével így abból nem történik levonás.

Akkor ezek szerint mégis lehet tiltani és ez vonatkozik majd a Tgyásomra és a gyedre is? Illetve, ha mégsem tilthatnak, hogy érvényesítsem, hogy ne tegyék?? Elnézést a hosszú levélért és előre köszönöm válaszukat.

gerbera317 # 2014.07.05. 15:14

A jelenleg csatot letiltást az Ön címére is megküldtük.
Nekem aztán ugyan nem!

A táppénz, a gyes, a tgyás jelen esetben mentes juttatások. De a végrehajtót ez nem érdekli, ugyanis a munkáltató és a folyósító felelőssége, levon-e belőle vagy sem.

fandi23 # 2014.07.05. 17:16

Köszönöm a választ.
Akkor ez esetben már nemtudok semmit tenni? Tehát ha munkáltatóm tiltani akarja akkor tiltja a táppénzt? Elnézést csak nekem nem tiszta az egész.Már írtam neki, hogy ezek mentes juttatások,de szerinte nem és ott hivatkozott a társadalombiztosításon alapuló járandósságokra.