...jó kérdés! Mivel a több általam megbízott jogi képviselő sem mondott ilyen tanácsot:-((( Mivel én többször kerestem, hogy fizetnék "Ő" pedig nem reagált, így elmaradt a dolog.
végrehajtás alá vonható jövedelem
Szeretném megkérdezni,hogy lakásunkon jelzálog és szocpol is van.De más hitelünk is van amit nem tudunk fizetni,és arra lenék kiváncsi,árverezés után marad-e tartozásunk a bank fele?
Blldikó64
Minél később kezded törleszteni a kölcsönt annál nagyobb a kamatteher. (Úgy is írhattam volna: minél később adod meg a tartozást annál több kamatpénz üti a markát - és van aki erre játszik.)
baba53
Meg kellene próbálni kisebb lakásba költözni., a kisebb havi leasing törlesztőrész okán felszabaduló pénzt a lakáshitelre fizetni.
Valamint végül is autó nélkül sem áll meg az élet (...) bár azt csak te tudod mennyire szükséges számodra az autóhasználat - de ez is pénzt von el a nyugdijból...
"Lisa"
laikus hozzászóló
klement
Erre a kérdésre a számszaki okok miatt csak te tudsz magadnak megválaszolni., általában a 70%-on elárverezett lakás nem ér annyit mint a hiteltartozások együttesen, valamint a különböző kamat- és egyéb járulékos költségek.
"Lisa"
laikus hozzászóló
Az hogy valakinek elárverezik a lakását az még nem minden esetben jelenti azt hogy egyből távozni is kelljen, nem, mert kivételes de előfordul hogy valaki hosszú távú befektetésként vesz magának/gyerekének/unokájának olcsón lakást - a volt tulajdonosból így lakásbérlő lesz.
Még egy fontos kérdés van a fejemben: feltétlenül szükséges volt várnom a volt férjem reagálására, vagyis ö dönti el a fizetés ütemezését, vagy simán el kellett volna kezdenem törleszteni az adósságot?
Nem, a jogerős ítélet alapján köteles lettél volna "önként" fizetni, mégpedig azonnal, egyösszegben.
Mivel nem tetted, azóta is tartozol, így a hitelező joggal adja végrehajtásra az ügyet. A végrehajtás során előfordul, hogy részletfizetést engedélyeznek.
Kedves Olvasó, Válaszadó, Végrehajtó!
Röviden: tartozás áll fent amit kér a végrehajtó. szól 500X ezerről a levél a végrehajtótól, és hogy fizessünk be "hűdegyorsan, mert különben..". Befizettük..
Vártuk az igazolás.. majd kiderült..:
A végrehajtónál potom 200E Fttal elírták a kért összeget. 500X ezer helyett 700X plusz a befizetés után keletkezett kamatok.
(Azt írták a befizetés után 7 nappal hogy "bocsi" adminisztrációs hiba)
Tehát.. a kérdés:
Jogosult a végrehajtó a befizetés után keletkezett kamatra, jutalékra, jutalomra, munkadíjra?
Előírhatja, hogy most kevesebb mint 8 napom van a fennmaradó 200X összeg befizetésére?
Mit tehetek ebben az ügyben?! :(
Köszönöm,
Ene
Itt eldönteni nem tudom hogy kinek van igaza.A másik felet is meg kellene nyilatkoztatni.De emelj vh kifogást.Majd a bíróság eldönti.
Ma bent voltam a bíróságon, és az lesz amit Ön is írt.
Illetve, kérelmezem a végrehajtás felfüggesztését.
Köszönöm a választ!
Viszont még 1 kérdés.
Ha felfüggesztést kérem, ettől függetlenül a Polgármesteri Hivataltól nem kérhetem, hogy addig állítsák vissza a forgalomba az autómat? Hiszen nem az én hibámból történt, hogy nem tudtam teljesíteni időben a tartozást.
Nézd ,kérni kérheted ,de a polg.hiv.-nak kötelessége kivonni.Mást addig nem tehet amíg a vh-tó máskép nem dönt.
Üdvözlök mindenkit!
Segítséget szeretnék kérni. Egy Kft-től béreltem egy kozmetikai gépet, később szóban megállapodtunk, hogy megvásárolom. Sajnos a hitel nem jött össze, a Kft visszavette a gépet és visszamenőlegesen kéri az erre az időszakra eső bérleti díjat 600.000.-Ft-ot + kamatok. Egy hete kaptam kézhez egy végrehajtói határozatot, melyben felszólítanak, hogy jelöljem meg a munkahelyem és a bankszámlámat. Fizetni most jelen pillanatban nem tudok sajnos, 66.000.-Ft a havi bérem, ebből már 15.000-et von az APEH. (vállalkozó voltam) Albérletben lakunk és sajnos megélhetési gondjaink vannak. A kérdésem, hogy mit tudok tenni ilyen esetben? Köszönök minden segítséget.
Üdv Sonnya
Sajna a visszamaradó 51 ezer Ft-ból kell tudni valahogy törleszteni, vagyis próbálj megállapodni a kft-vel havi kisebb/alacsony törlesztőrészletekben. (Sajnos a késedelmi kamat nagyon ketyeg és a végrehajtó sem ingyen dolgozik.)
Megpróbálni másodállást és/vagy mellékfoglalkozást találni, te vagy a párod.
"Lisa"
laikus hozzászóló
Kedves monalisa1 köszönöm a válaszod. Elszomorító, hogy embereket ennyire semmibe vegyenek a törvények, amelyeket évszázadokkal ezelőtt alkottak.
Sonnya
Azt szeretném kérdezni,inkasszó alá vonható e a családi pótlék,az árvasági ellátás,és a rokkant nyugdíj.
üdv Zsóka58
A bankok nem nézik honnan érkezik a pénz - inkasszálnak ha találnak pénzt a számlán, általában a nyugdíjminimum összegét meghagyják.
A szociális juttatásként kapott pénz azonban nem leemelhető, ha mégis -lévén a számlán lévő pénz nincs felpántlikázva- vissza kell igényelni.
A jövedelem, így pl. a nyugdíj 33%-a simán leemelhető.
"Lisa"
laikus hozzászóló
Végrehajtási kifogást kell beadni az illetékes bíróságra, és egyben érdemes intézkedni, hogy addig is postai úton, vagy más bankszámlára fizessék az ellátást.
fffff
Tisztelt Végrehajtó....
Olyan kérdéssel szeretnék önh?z fordulni, hogy mi azaz összeg, amib?l nem lehet letíltani....
Én jelenleg Gyesen vagyok
Olyan kérdéssel fordulok a Fórumhoz, hogy Gyesen levő anyuka vagyok, de mellette dolgozom részmunkaidőben, de sajnos férjem korábbi dolga miatt évekkel később kijött végrehajtói letíltás az Államkincstár felé, valamint a munkáltatóm részére. Az Államkincstár jogi képviselőjétől azt a felvilágosítást kaptam ,hogy Gyesből és Családi pótlékból nem lehet levonni, kivéve ha jogalap nélkül felvett összegről van szó. A munkáltatóm részére, viszont kijött egy levél, hogy a fizetésemből vonja le a 33%-ot, ill csatolt egy kitöltendő nyomtatványt, hogy küldje vissza a munkáltatóm.....csak sajnos az összeg nagyságával nem vagyunk tisztában, mivel csak részmunkaidőben tudok dolgozni kis gyermekem miatt, így a fizetésem is ezt tükrőzi, ami most alig haladja meg a 30000 ft-ot. Azt olvastam több jogi oldalon is, hogy a levonás alól mentes a jövedelemnek az a része, amely a havi munkabér öregségi nyugdíj legalacsonyabb összege, vagyis 28500 ft, vagyis csak az ezt meghaladó összeg vonható letíltás alá, ami nálam jelen esetben 2000 ft.
Felhívtam a végrehajtói irodát is, ott is ugyanezt a felvilágosítást kaptam. Arra szereténék akkor választ kérni, hogy mi az a tényleges összeg, ami levonható így részemről, ill. mit kell vissza küldenünk....kitöltve....A végrehajtó irodában egy hölgy azt mondta még, hogy vissza kell küldeni a munkáltatómnak azt, hogy ebből az összegből nem ill. csak minimális vonható le, mert a többi a megélhetésünket veszélyezteti.
Előre is köszönöm szíves válaszukat.
Tisztelettel.
Tisztelt Végrehajtó....
Olyan kérdéssel szeretnék önh?z fordulni, hogy mi azaz összeg, amib?l nem lehet letíltani....
Az előbbit kiegészítve a fizetésemetkészpénzben kapom, vagyis nem átutalással.
Tisztelt Végrehajtó....
A munkáltatónak vissza kell igazolnia hogy tud-e tiltani vagy sem.Ha tud mennyit.Itt 2000Ft/hó lehet.Valamint az adósnak is ki kell küldeni a letíltás egy példányát.
Gyesből csak jogalapnélkül felvett gyest lehet tiltani.
Tisztelt Végrehajtó....
Nagyon szépen köszönöm gyors válaszát, és ha jól értelmezem, akkor valóban mentes a havi munkabérnek az a része, amely megfelel az öregségi nyugdíj legalacsonyabb összegének....vagyis a 28.500 ft-nak
és csak a maradék 2000 ft-om terhelhető le....
Tisztelt Végrehajtó....
igen
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02