végrehajtás alá vonható jövedelem

BIldikó64 # 2010.04.12. 16:30

...jó kérdés! Mivel a több általam megbízott jogi képviselő sem mondott ilyen tanácsot:-((( Mivel én többször kerestem, hogy fizetnék "Ő" pedig nem reagált, így elmaradt a dolog.

klement # 2010.04.12. 18:02

Szeretném megkérdezni,hogy lakásunkon jelzálog és szocpol is van.De más hitelünk is van amit nem tudunk fizetni,és arra lenék kiváncsi,árverezés után marad-e tartozásunk a bank fele?

monalisa1 # 2010.04.13. 14:32

Blldikó64

Minél később kezded törleszteni a kölcsönt annál nagyobb a kamatteher. (Úgy is írhattam volna: minél később adod meg a tartozást annál több kamatpénz üti a markát - és van aki erre játszik.)

monalisa1 # 2010.04.13. 14:38

baba53

Meg kellene próbálni kisebb lakásba költözni., a kisebb havi leasing törlesztőrész okán felszabaduló pénzt a lakáshitelre fizetni.

Valamint végül is autó nélkül sem áll meg az élet (...) bár azt csak te tudod mennyire szükséges számodra az autóhasználat - de ez is pénzt von el a nyugdijból...

"Lisa"
laikus hozzászóló

monalisa1 # 2010.04.13. 14:45

klement

Erre a kérdésre a számszaki okok miatt csak te tudsz magadnak megválaszolni., általában a 70%-on elárverezett lakás nem ér annyit mint a hiteltartozások együttesen, valamint a különböző kamat- és egyéb járulékos költségek.

"Lisa"
laikus hozzászóló

monalisa1 # 2010.04.13. 14:50

Az hogy valakinek elárverezik a lakását az még nem minden esetben jelenti azt hogy egyből távozni is kelljen, nem, mert kivételes de előfordul hogy valaki hosszú távú befektetésként vesz magának/gyerekének/unokájának olcsón lakást - a volt tulajdonosból így lakásbérlő lesz.

BIldikó64 # 2010.04.13. 18:32

Még egy fontos kérdés van a fejemben: feltétlenül szükséges volt várnom a volt férjem reagálására, vagyis ö dönti el a fizetés ütemezését, vagy simán el kellett volna kezdenem törleszteni az adósságot?

nandy # 2010.04.13. 19:04

Nem, a jogerős ítélet alapján köteles lettél volna "önként" fizetni, mégpedig azonnal, egyösszegben.
Mivel nem tetted, azóta is tartozol, így a hitelező joggal adja végrehajtásra az ügyet. A végrehajtás során előfordul, hogy részletfizetést engedélyeznek.

EneXy # 2010.04.14. 20:21

Kedves Olvasó, Válaszadó, Végrehajtó!

Röviden: tartozás áll fent amit kér a végrehajtó. szól 500X ezerről a levél a végrehajtótól, és hogy fizessünk be "hűdegyorsan, mert különben..". Befizettük..
Vártuk az igazolás.. majd kiderült..:
A végrehajtónál potom 200E Fttal elírták a kért összeget. 500X ezer helyett 700X plusz a befizetés után keletkezett kamatok.
(Azt írták a befizetés után 7 nappal hogy "bocsi" adminisztrációs hiba)

Tehát.. a kérdés:
Jogosult a végrehajtó a befizetés után keletkezett kamatra, jutalékra, jutalomra, munkadíjra?

Előírhatja, hogy most kevesebb mint 8 napom van a fennmaradó 200X összeg befizetésére?

Mit tehetek ebben az ügyben?! :(

Köszönöm,
Ene

végrehajtó1 # 2010.04.15. 09:41

Itt eldönteni nem tudom hogy kinek van igaza.A másik felet is meg kellene nyilatkoztatni.De emelj vh kifogást.Majd a bíróság eldönti.

EneXy # 2010.04.15. 16:05

Ma bent voltam a bíróságon, és az lesz amit Ön is írt.
Illetve, kérelmezem a végrehajtás felfüggesztését.

Köszönöm a választ!

EneXy # 2010.04.15. 19:21

Viszont még 1 kérdés.
Ha felfüggesztést kérem, ettől függetlenül a Polgármesteri Hivataltól nem kérhetem, hogy addig állítsák vissza a forgalomba az autómat? Hiszen nem az én hibámból történt, hogy nem tudtam teljesíteni időben a tartozást.

végrehajtó1 # 2010.04.16. 07:43

Nézd ,kérni kérheted ,de a polg.hiv.-nak kötelessége kivonni.Mást addig nem tehet amíg a vh-tó máskép nem dönt.

Sonnya # 2010.04.16. 07:46

Üdvözlök mindenkit!

Segítséget szeretnék kérni. Egy Kft-től béreltem egy kozmetikai gépet, később szóban megállapodtunk, hogy megvásárolom. Sajnos a hitel nem jött össze, a Kft visszavette a gépet és visszamenőlegesen kéri az erre az időszakra eső bérleti díjat 600.000.-Ft-ot + kamatok. Egy hete kaptam kézhez egy végrehajtói határozatot, melyben felszólítanak, hogy jelöljem meg a munkahelyem és a bankszámlámat. Fizetni most jelen pillanatban nem tudok sajnos, 66.000.-Ft a havi bérem, ebből már 15.000-et von az APEH. (vállalkozó voltam) Albérletben lakunk és sajnos megélhetési gondjaink vannak. A kérdésem, hogy mit tudok tenni ilyen esetben? Köszönök minden segítséget.
Üdv Sonnya

monalisa1 # 2010.04.17. 18:45

Sajna a visszamaradó 51 ezer Ft-ból kell tudni valahogy törleszteni, vagyis próbálj megállapodni a kft-vel havi kisebb/alacsony törlesztőrészletekben. (Sajnos a késedelmi kamat nagyon ketyeg és a végrehajtó sem ingyen dolgozik.)

Megpróbálni másodállást és/vagy mellékfoglalkozást találni, te vagy a párod.

"Lisa"
laikus hozzászóló

Sonnya # 2010.04.19. 10:57

Kedves monalisa1 köszönöm a válaszod. Elszomorító, hogy embereket ennyire semmibe vegyenek a törvények, amelyeket évszázadokkal ezelőtt alkottak.
Sonnya

zsóka58 # 2010.04.22. 11:29

Azt szeretném kérdezni,inkasszó alá vonható e a családi pótlék,az árvasági ellátás,és a rokkant nyugdíj.
üdv Zsóka58

monalisa1 # 2010.04.22. 15:36

A bankok nem nézik honnan érkezik a pénz - inkasszálnak ha találnak pénzt a számlán, általában a nyugdíjminimum összegét meghagyják.

A szociális juttatásként kapott pénz azonban nem leemelhető, ha mégis -lévén a számlán lévő pénz nincs felpántlikázva- vissza kell igényelni.

A jövedelem, így pl. a nyugdíj 33%-a simán leemelhető.

"Lisa"
laikus hozzászóló

nandy # 2010.04.22. 16:17

Végrehajtási kifogást kell beadni az illetékes bíróságra, és egyben érdemes intézkedni, hogy addig is postai úton, vagy más bankszámlára fizessék az ellátást.

tildusmama # 2010.04.28. 14:03

fffff

Tisztelt Végrehajtó....

Olyan kérdéssel szeretnék önh?z fordulni, hogy mi azaz összeg, amib?l nem lehet letíltani....
Én jelenleg Gyesen vagyok

tildusmama # 2010.04.28. 14:19

Olyan kérdéssel fordulok a Fórumhoz, hogy Gyesen levő anyuka vagyok, de mellette dolgozom részmunkaidőben, de sajnos férjem korábbi dolga miatt évekkel később kijött végrehajtói letíltás az Államkincstár felé, valamint a munkáltatóm részére. Az Államkincstár jogi képviselőjétől azt a felvilágosítást kaptam ,hogy Gyesből és Családi pótlékból nem lehet levonni, kivéve ha jogalap nélkül felvett összegről van szó. A munkáltatóm részére, viszont kijött egy levél, hogy a fizetésemből vonja le a 33%-ot, ill csatolt egy kitöltendő nyomtatványt, hogy küldje vissza a munkáltatóm.....csak sajnos az összeg nagyságával nem vagyunk tisztában, mivel csak részmunkaidőben tudok dolgozni kis gyermekem miatt, így a fizetésem is ezt tükrőzi, ami most alig haladja meg a 30000 ft-ot. Azt olvastam több jogi oldalon is, hogy a levonás alól mentes a jövedelemnek az a része, amely a havi munkabér öregségi nyugdíj legalacsonyabb összege, vagyis 28500 ft, vagyis csak az ezt meghaladó összeg vonható letíltás alá, ami nálam jelen esetben 2000 ft.
Felhívtam a végrehajtói irodát is, ott is ugyanezt a felvilágosítást kaptam. Arra szereténék akkor választ kérni, hogy mi az a tényleges összeg, ami levonható így részemről, ill. mit kell vissza küldenünk....kitöltve....A végrehajtó irodában egy hölgy azt mondta még, hogy vissza kell küldeni a munkáltatómnak azt, hogy ebből az összegből nem ill. csak minimális vonható le, mert a többi a megélhetésünket veszélyezteti.

Előre is köszönöm szíves válaszukat.

Tisztelettel.

Tisztelt Végrehajtó....

Olyan kérdéssel szeretnék önh?z fordulni, hogy mi azaz összeg, amib?l nem lehet letíltani....

tildusmama # 2010.04.28. 14:39

Az előbbit kiegészítve a fizetésemetkészpénzben kapom, vagyis nem átutalással.

Tisztelt Végrehajtó....

végrehajtó1 # 2010.04.28. 14:44

A munkáltatónak vissza kell igazolnia hogy tud-e tiltani vagy sem.Ha tud mennyit.Itt 2000Ft/hó lehet.Valamint az adósnak is ki kell küldeni a letíltás egy példányát.

Gyesből csak jogalapnélkül felvett gyest lehet tiltani.

tildusmama # 2010.04.28. 16:04

Tisztelt Végrehajtó....

Nagyon szépen köszönöm gyors válaszát, és ha jól értelmezem, akkor valóban mentes a havi munkabérnek az a része, amely megfelel az öregségi nyugdíj legalacsonyabb összegének....vagyis a 28.500 ft-nak
és csak a maradék 2000 ft-om terhelhető le....

Tisztelt Végrehajtó....

végrehajtó1 # 2010.04.28. 16:42

igen