Mit vihet a végrehajtó?


roary # 2011.06.21. 16:35

Nem tudom miért kell ilyen szélsősges eseteket emlegetni hogy néhányezres részlet meg 20 év futamidő. Írtam én ilyet? Látom nem mindenkinek vagyok érthető.Amúgy meg volt már ilyen ügyem és engedtek többet mert fogyatékos a gyermekünk és a férjem egyedüli kereső.

davemixwell # 2011.06.21. 16:52

Érdekes olvasni a hozzászólásokat, hogy mindenki be van szarva, senkinek nincs semmije, csak valami kevés nyomorult tárgy amivel körülveszi magát, és úszik mindenki a hitelben, amit azért volt kénytelen felvenni (sok esetben, nem az LCD Tv hitel és tsai.) mert a fizetés, a jövedelem semmire nem elég... Hát ilyen országban élünk. Fizess, lehúzunk mindenhol, vagy dögölj meg.


________________________________
nem vagyok jogász

Kovács_Béla_Sándor # 2011.06.21. 19:57

Hát igen. Mennyivel jobb lenne, ha nem kellene az adósnak a kölcsönt visszafizetnie... Van olyan ország, amely már eljutott a fejlettségnek erre a fokára?

roary # 2011.06.21. 20:14

Szerintem senki nem mondta hogy ne kelljen visszafizetni. Az jár a Banknak! Hangsúlyozom... a Banknak!

gyu0213 # 2011.06.22. 16:22

Tisztelt jogi szakértők.
Érdeklődni szeretnék hogy sajnos egy banki tartozásom eljutott a végrehajtásra az lenne a kérdésem hogy én jelenleg a szüleimhez vagyok be jelentve de nem ott lakom hanem albérletbe.Tőlük mit vihetnek el a végrehajtók vagy egyáltalán vihetnek e el valamit?

végrehajtó1 # 2011.06.22. 18:06

semmit

gyu0213 # 2011.06.22. 18:28

Köszönöm a gyors választ

terenye # 2011.07.21. 10:10

Tisztelt jogitanácsadó!

Az alábbi kérdéseimre várom a válaszát:

A faktoring cégnek joga van e
- értesíteni a tartozásomról a gyermekemet
- a tulajdoni lapra széljegyzetben bejegyezni a
pénzintézeti tartozásomat.
Szeretném, ha gyorsan választ adna. Köszönettel: Mami

nandy # 2011.07.21. 11:31

A családodat (és másokat...) nincs joga értesíteni, hacsak nem volt kezesed, adóstársad, ilyesmi.

Tul. lapra pedig végrehajtás során kerülhet bejegyzés, vagy ha te hozzájárultál pl. a kölcsönszerződésben.

Ági56 # 2011.07.22. 11:11

Tisztelt jogi tanácsadók!

Mozgássérült vagyok,és van egy személygépkocsim,amit a napokban lefoglaltak.Kérdésem az lenne jogos-e a foglalás,mivel úgy tudom,hogy mozgásában korlátozott
személy közlekedési eszközét nem vonhatják foglalás alá.Én ezt a gépjárművet mozgáskorlátozott utalvánnyal kaptam,és a minden napi életvitelemhez nélkülözhetetlen.
Kérdésem az lenne,hogy mit tehetek annak érdekében,hogy a foglalást megszüntessék,és van-e lehetőségem arra,hogy jogorvoslattal éljek?

Szeretném és megköszönném gyors válaszát.

Köszönettel.: Ági56


Ágnes56

végrehajtó1 # 2011.07.22. 12:05

Jogorvoslat mindig van.Vh kifogást lehet előterjeszteni.Max. 6 hónapon belül.

végrehajtó1 # 2011.07.22. 12:23

Írjon Vh kifogást mert végrehajtás alól mentes ez az ingóság

Moli60 # 2011.07.22. 14:42

Tisztelt Végrehajtó 1!

Szeretném megkérdezni, hogy a nem működő, vagyonnal nem rendelkező Kft.-re kirótt mulasztási bírság végrehajtható-e (foglalhatnak-e, jelzálog stb.) a székhelyen, ami egyébként az egyik tag állandó lakcíme, lakása.

Üdvözlettel

végrehajtó1 # 2011.07.22. 20:07

Székhelyre ki kell menni.De csak a kft vagyona foglalható.Ez pedig a nyilvántartásból kiderül.Tehát a tag magánvagyona nem foglalható le ilyenkor.

lelle # 2011.07.24. 23:49

Tisztelt jogi tanácsadók,

Az esetem kissé bonyolult, de megpróbálom röviden összefoglalni.
Korábbi élettársam az én tulajdonomban lévő autóval több százezer forintnyi bírságot halmozott fel.
A bírságot most rajtam akarják behajtani, egy ügyvédi iroda most arról értesített, hogy a bírságot már átadták végrehajtásra.

Az autóm még a bank tulajdona, ugyanis lízingelt autó.
Sem saját ingatlanom, sem ingóságom nincs, egy éves kislányomat egyedül nevelem, albérletben lakunk.
Bevételem a GYED és családi pótlék.
Egyedüli vagyonom, ami a nevemen van: az autóm, ami egyelőre még a lízing cég tulajdona.

A kérdésem: mit vehet el és foglalhat le ilyen esetben a végrehajtó? Az autómat elvihetik? A GYED-hez, családi pótlékhoz hozzá nyúlhatnak? (mindkettő bankszámlára érkezik)A bankszámlámra terhelhetnek levonást?

Köszönöm a válaszukat!
Egy kétségbeesett anya.

Ildiko648 # 2011.07.25. 07:45

Tisztelt Végrehajtó!
Az alábbi kérdeseim lennének:
Ha a lakásomon banki jelzálog hitel van, amit az eljárás alatt vennék fel, akkor a bíróság lefoglalhatja-e, illetve kinek van elsőbbsége, a bíróságnak, vagy a banknak?

Eltartási jog van a lakásomon, megsemmisítheti-e a bíróság? Hozzáteszem nem zárkózom el a fizetéstől, fel is ajánlottam a részletfizetést, az összeg nagyságára való tekintettel. Viszont nem engedélyezik első fokon. Ilyenkor mi a teendő? Nem engedig a részletfizetést( közle 8 mill Ft.-ról van szó)
Nincs min behajtani, semmim sincs a munkámon kívül.
Köszönettel: I.

delfin21 # 2011.07.26. 12:22

Üdvözlöm!Szabálysértés miatt 30.000 f-ra büntettek.Részletfizetést kértem,de azt sem tudtam fizetni,mivel csak 28.500 ft havi jövedelmem van.Betegségem miatt munkával sem tudom teljesíteni a kifizetést.Albérletben élek két gyermekemmel,egyikőjük még kiskorú(17 múlt),de megvonták a családi pótlékot,mert nem járt iskolába,ezért kaptam a büntetést.Tulajdonképpen a másik fiam tart el minket,ő fizeti az albérletet is.Most kaptam egy papírt,hogy végrehajtás alá vonják ingóságainkat.Az albérletbe úgy költöztünk be,hogy bútorozott volt és teljesen felszerelt(mosógép,mikró,stb).Nem szeretném,hogy a tulajdonos tudjon erről a dologról,mert félek,hogy szerződést bont emiatt.A szerződést sajnos én írtam alá,tehát elméletileg én vagyok a bérlő.A szerződésben nincs benne konkrétan,hogy bútorozott,de az sem,hogy nem az.Ilyenkor mi a teendő?Mi nagyon kevés dolgot hoztunk csak magunkkal,de annak nagy részét is a fiam vette(számítógép,kondigép,)Hogy tudjuk igazolni ezeket?Vagy van -e még mód rá,hogy húzzuk az időt és addig megpróbáljuk kifizetni a tartozást,vagy kérnék újabb részletfizetést.Tanácsát előre is köszönöm.

végrehajtó1 # 2011.07.26. 12:30

lelle

a bankszámla biztos végrehajtás alá kerül.Kérd más nevére szóló számlára vagy postai kézbesítést. Autó lizing tárgy tehát az nem foglalható.

végrehajtó1 # 2011.07.26. 12:36

Ha a lakásomon banki jelzálog hitel van, amit az eljárás alatt vennék fel, akkor a bíróság lefoglalhatja-e, illetve kinek van elsőbbsége, a bíróságnak, vagy a banknak?

na ezt nem értem.

most van rajta hitel?vagy vennéd fel?bíróság miért akar foglalni?

végrehajtó1 # 2011.07.26. 12:41

delfin21

Nem járt a gyerek suliba és meg vonták a családit.Ezt nem végleg vonják meg.Hanem ilyenkor adnak egy bizonyos ídőt hogy rendezzed a helyzetet.Akkor egy összegben meg kaphatod a családit.vagy ilyen esetben a gyerekjólétiszolgálat természetben biztosítja a gyerekszámára a családit.
Közmunkávak nem tudod ledolgozni?

A tulajjal jó lenne egy bérletiszerződést aláíratni amiben fel vannak sorolva az ő ingóságai.

Ha ez nincs és lefoglalják őket akkor ugyis meg fogja tudni.

Ildiko648 # 2011.07.26. 13:09

...még nincs rajta hitel, de szeretnék rá felvenni, viszont van nagymértékű tartozásom.(nem a bank fele, ez egy bírósági tartozás)..még nem foglalták le mert, tartási szerződés van rajta.Tehát nem a nevemen van, de visszavenném, felvennék rá hitelt, ezért kérdezem a bank lefoglalná-e az ingatlant? Mivel akkora hitelt nem tudok felvenni mint a tartozás összege, mert nem adna a bank.
Másik kérdés: a bíróság megsemmisithet-e tartási szerződést, és annak mi a menete? Tárgyalás kell hozzá, vagy csak simán egy tollvonással az eredeti állapotba helyezi?

Röviden a végrehajtó lefoglalhat-e, egy jelzáloggal terhelt ingatlant?

lelle # 2011.07.26. 21:23

Kedves Végrehajtó,

Köszönöm szépen a gyors választ. Ezt fogom tenni, postai kézbesítést kérek.
Még egy kérdésem lenne: jelenleg a sógornőm lakásában lakom a kislányommal, a teljes berendezés a sógornőm tulajdona. Bérleti szerződés nincs, mert rokonok vagyunk, nem tartottuk indokoltnak.

A végrehajtó a lakásban található berendezést, eszközöket, tárgyakat, bútort, elektronikai eszközöket (TV, hűtő, mosógép, stb.) lefoglalhatja?
A család nem tud a végrehajtásról és nem is szeretném, hogy megtudják.

Ja még annyi plusz infó: az autómra felhalmozódott bírság parkolási bírság.

És még egy kérdés: ha a végrehajtó semmit sem tud esetleg lefoglalni, akkor mi történik? Mire számíthatok? GYED-en vagyok, ha jól tudom, elvileg közmunkára sem ítélhetnek.

Válaszát előre is nagyon köszönöm.

végrehajtó1 # 2011.07.27. 06:54

Röviden a végrehajtó lefoglalhat-e, egy jelzáloggal terhelt ingatlant?

igen

Másik kérdés: a bíróság megsemmisithet-e tartási szerződést, és annak mi a menete? Tárgyalás kell hozzá, vagy csak simán egy tollvonással az eredeti állapotba helyezi?

erről az itt lévő jogászokat kérdezze.De ehhez pert kell indítani , csak úgy toll vonással nem lehet.

Akosom # 2011.07.27. 11:28

Szép jó napot!

Szeretném kérdezni, hogy ha végrehajtást indít ellenem egy Bank, kijön egy végrehajtó akkor az ingóságon kívül lefoglalhat e egy másik bank által finanszírozott hiteles autót? Az autó a neveken van de mivel részletre vásároltam a törzskönyv még a bankban van. Az autó hitellel nem vagyok elmaradva.

Tisztelettel!

C a s a b l a n c a # 2011.07.27. 12:53

A kötelezettségek közösek a házastársaddal!
Gondolom viszik az autót (vagy az összes autót), jelzálog a házra + indul a fizetésből letiltás.

Majd csak összejön az a kis pénz a végrehajtónak...