Ha csak bejegyzik a földhivatal a végrehajtási záradékot
végrehajtás kérdések
Üdvözlök minden kedves fórumtársat, szakértőt!
A kérdésem az lenne hogy...
Van egy kedves rokonom akinek kölcsönadtam nem kevés pénzt, természetesen papírral. Élettársi viszonyban van egy nővel több mint 15 éve, lehet hogy több is mint 20 éve. A házukat közösen vették, természetesen a nő nevén van, vajon miért. Most ott tartunk hogy volt fizetési felszólítás aminek korrekten ellentmondott, tehát majd a bíróság eldönti ezt a kérdést. Ha nekem ítélnek igazat és el tudom indítani a végrehajtást, a ház lehet célpont az adóságának a rendezésére annak ellenére hogy a tulajdoni lapon nem szerepel a neve? Ha csak bejegyzik a földhivatal a végrehajtási záradékot már az is nagy dolog lenne.
Ő a részét az eladott házából rakta bele 15 éve, a hölgynek nem volt annyi pénze a teljes ház árának a rendezésére. Köszönöm előre is.
„Mire érdemes hivatkoznia a vevőnek hogy ezt megkapja?”
Arra, hogy k.nagy nehézséget okoz a 15 napos fizetési határidő. Mire másra?
„Ha nem kapja meg hogyan tud időt húzni?”
Sehogy. Nem kellett volna részt venni az árverésen.
„Milyen jogkövetkezménye van ha 15napra (vh jk aláírásától) nem tud fizetni?”
Elveszti az előlegét.
Még egy kérdesem lenne. Ha jól értem az árveresi vevő részére vh által adható +2hónap fiz. határidő teljesen szubjektív. Mire érdemes hivatkoznia a vevőnek hogy ezt megkapja? Ill. Ha nem kapja meg hogyan tud időt húzni? Milyen jogkövetkezménye van ha 15napra (vh jk aláírásától) nem tud fizetni? Köszi
forrás: mbvk.hu
„
Helyettesítés
2019. április 18.
MBVK
Kategória: tájékoztató
Tisztelt Ügyfelek!
Dr. Fodor Tamás önálló bírósági végrehajtó szolgálata 2019. április 17. napján megszűnt.
2019. április 18. napjától a ceglédi (89.V. jelölőszámú) ügyeket állandó helyettesként dr. Szabó Balázs önálló bírósági végrehajtó, az ózdi (163.V.) és mátészalkai (117.V. és 164.V.) ügyeket állandó helyettesként dr. Bodrogi Zsuzsanna önálló bírósági végrehajtó látja el.
A végrehajtói szolgálat, valamint a végrehajtási ügyek átadásával és átvételével kapcsolatos intézkedések idejére szíves türelmüket és megértésüket kérjük.
”
Hiányos a kérdésed, mert Fodor Tamás három helyen is végrehajtó. Keresd meg inkább magad, például ennek a segítségével: http://mbvk.hu/nevjegyzek.php
@aquestion: Nem így működik.
Hat hozzászólással előtted, 2019.04.24. 12:48-kor linkelte drbjozsef az 1994. évi LIII. törvényt, aminek 157. §-a szól az árverésen kívül, árverési vétel hatályával történő eladásról. Javaslom, hogy olvasd el a jogszabályt.
Előzetesen: neked (a reménybeli vevőnek) kell kijárnod az adósnál és a végrehajtást kérő(k)nél, hogy az árverésen kívül, árverési vétel hatályával történő eladás megtörténhessen.
Tisztelt Hozzáértő!
Egy árverés alatt lévő ingatlant szeretnék megvásárolni az árverésen kívül. Kérdezném, hogy az árverési vétel hatályával történő vásárlás azt jelenti, hogy a fizetési feltételek megegyeznek az árverési vevő fizetési lehetőségeivel? Gondolok itt a + 2 hónap adható halasztásra. Illetve ha nem, hogyan lehet a nyavalyás 15 napot vhogy hosszabbítani?
Úgy tudom hogy a vétel ilyenkor így működik: vételi ajánlatot teszek, felek aláírják a végrehajtó előtt. Ez már a fizetési határidő kezdetét jelenti, vagy később lesz egy végrehajtási jegyzőkönyv, aminek aláírásával indul a határidő? Köszönöm a segítséget.
...és mivel a 157. § szerinti árverésen kívüli értékesítés is árverés hatályával történik, termőföldre az sem alkalmazható.
A termőföld is árverezhető, csak az árverést a járási hivatal folytatja le, nem a végrehajtó. Részletes szabályok: 191/2014. (VII. 31.) Korm. rendelet
gerbera,
értem, akkor elnézést. A Vht. csak ingatlant ír az árverésen kívüli értékesítésről.
Végrehajtás alá vont termőföld akkor nem is árverezhető?
Drbj, ez valószínűleg termőföld, amit a végrehajtó nem adhat el sem így, sem úgy.
Köszönöm az infókat!
Abban is tudnak esetleg segíteni, hogy vmi úton-módon a végrehajtó bevonhat-e engem is párom által a végrehajtásba?
Lehet túl aggódom a kérdést, de szeretném hozzáértő személyek véleményét kikérni.
Köszönettel
Anikó
Ani,
Ha végrehajtáson kívül akarjátok értékesíteni, akkor a Vht 157§-át olvasd el, jó alaposan, és értelmezd.
https://net.jogtar.hu/jogszabaly?…
Ha minden tartozás és a végrehajtási költségeket fedezi a vételár, akkor még a végrehajtást kérő(k) engedélye sem kell. Ezt mondjuk valóban a végrehajtóval kell egyeztetned.
Úgy gondoltam az egyezkedésre, h megbeszélni vele az eladást.
Abból gondoltam, h kevesebbért kelne el árverésen, hogy sok ember kimondottan ezért keresi az ilyen lehetőségeket, mert olcsóbban jut hozzá adott dologhoz.
„Lehet egyezkedni a végrehajtóval?”
Nem.
„Elképzelhető, h el lehetne adni?”
Igen.
„Árverezés esetén biztos nem annyiérz kelne el, amennyit valóban ér.”
Ezt miből gondolod?
Szép jó reggelt!
Kettő kérdésem van.
1, Páromnak nagy adóssága van. Együtt élünk, most már kb 1 éve a lakcímünk is ugyanaz.
Kérdésem, h valami úton-módon a végrehajtó az én pénzemhez is hozzányúlhat? Világos, h házasság esetén kell házassági szerződés, de ilyenkor is érdemes kötni vmi ilyesmit?
2,Van lefoglalva egy elég nagy értékű földterület. Ha azt eladhatnánk, lehet fedezné az adósságot. Lehet egyezkedni a végrehajtóval? Elképzelhető, h el lehetne adni? Árverezés esetén biztos nem annyiérz kelne el, amennyit valóban ér.
Előre is köszönöm a válaszokat!
Anikó
Köszönöm szépen.
Akkor magától értetődően kérhetsz végrehajtást Magyarországon. Az adós magyarországi vagyonát - beleértve a társasági üzletrészeket - le fogja foglalni a végrehajtó. Hogy aztán az mennyit ér, lesz-e rá vevő, már nem jogi kérdés.
Magyarországi bíróságon.
Hol nyerted azt a pert?
Tisztelt Szakértők!
A helyzet: jogerősen pert nyertem agy EU-ban bejegyzett társasággal szemben. A Társaság semmiféle hajlandóságot nem mutat a megítélt összeg mefizetésére a jogerős ítélet ellenére. Ennek a Társaságnak egyetlen tudomásom szerinti vagyona egy magyar kft.-be üzletrész.
Kérdés: Kezdeményezhetek jogi képviselő utján erre ez üzletrészre sikeres végrehajtást vagy egyéb olyan eredményes intézkedést ami eredményeként a jogerősen megítélt összeghez így vagy úgy de hozzájussak?
Köszönettel.
Péter,
A lakástörvényben megtalálod mi tartozik a lakásberendezések körébe, 91/A§, 16 és 17 pont.
https://net.jogtar.hu/jogszabaly?…
A radiátor, csaptelep, cirkó biztosan az.
A kerti lámpa, kinti lámpa nem feltétlenül.
De egyébként árverés után az árverési vevő gyakran egy kicsomagolt lakást vehet birtokba, konnektorok, mosdó, kapcsolók, radiátorok, és minden nélkül, akár a vezeték is kihúzva a falból. Igazából nem tud mit csinálni ellene, mert az árverés kifejezetten olyan műfaj, ahol "látatlanban" veszel egy ingatlant. Ha az felszerelt, akkor az, ha egy rom, akkor az. Saját kockázat. A végrehajtó legfeljebb azt garantálja, hogy az ingatlan ott van, kívülről van fénykép, nehogy a szomszéd házat nézd meg, de egyébként, belülről teljesen lutri.
Kedves Szakértők!
Kérem, hogy ha tudtok segíteni -mivel vonatkozó jogszabályokat nem találtam-, akkor az alábbi pár kérdésben legyetek segítségemre!
Egy elárverezett családi házból milyen tárgyakat lehet elvinni a kiköltözés során jogszerűen, amennyiben bizonyított, hogy az a volt tulajdonos tulajdonát képzi?
Kiváltképpen a következő, nem beépített tárgyak érdekelnének:
radiátorok
kerti lámpasor, mely a díszkő burkolatot szegélyezi (csavarral rögzített)
gázcirkó
a ház falára szerelt lámpák (mozgásérzékelős reflektorok)
csaptelepek.
Ezek mindegyikéről rendelkezik a volt tulajdonos hiteles adás-vételi szerződéssel és/vagy számlával.
A válaszokat előre is köszönöm!
Elnézést kérek, véletlen hiba volt.

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02