végrehajtás kérdések

Vadsuhanc # 2016.10.26. 13:32

gerbera317

Igenis erőlködöm. Azt is leírom miért.

A tanácsaid alapján - annak ellenére, hogy azt írtad ne erőlködjek - az árverést az ingatlanomról egyenlőre törölték. Tudom ez nem a vége, de lélegzetvétel.

A tanácsaid alapján - annak ellenére, hogy azt írtad ne erőlködjek - az ellenem folyamatban lévő négy végrehajtás közül kettőt már töröltek, úgy hogy a végrehajtási költségeket sem kérik.

A tanácsaid alapján - annak ellenére, hogy azt írtad ne erőlködjek - a gépkocsimról törölték a végrehajtási jogot.

Azt is tudom, hogy amit írok néha értelmezhetetlen, de mindig csak azt írom ami a rendelkezésemre álló iratok alapján megállapítható, nem azért írom mert kitalálom.

Neked csak köszönettel tartozom azért mert a fentieket elértem az ellenem folyó végrehajtási eljárásban ügyvéd nélkül.

A lentiekben említett problémám csak az, hogy egy 2007 évben indult ( bekapcsolódással ) végrehajtási eljárás eltűnt, nem említik, nincs megszüntetve.

Köszönöm gerbera217.

Grave7 # 2016.10.26. 07:59

@Erdeklodo18: Nem.
Ha a végrehajtó kitűzi árverésre a testvéred 1/4-ed részét, azt árverésen akár Te, akár édesanyád megvásárolhatja (és a vételárból kerül kifizetésre a tartozás - ha több a tartozás, végrehajtási jog akkor is törlésre kerül). Végrehajtónál érdeklődj, közöld azt is, hogy árverésen meg akarod venni a testvéred részét; a pontos címedet is jelentsd be, hogy hova küldjék a leveleket (pl.árverési hirdetmény) neked.
Ha nem lehet árverést kitűzni (pl. végrehajtást kérő nem kérte az árverést), akkor pert kell indítanotok testvéred ellen, közös tulajdon megszüntetése érdekében.

gerbera317 # 2016.10.26. 07:56

akkor az ő részének tulajdonjoga átkerül-e ránk

Nem. Közös tulajdon megszüntetése iránt pert kell indítani ellene.

Erdeklodo18 # 2016.10.26. 07:49

Tisztelt Hölgyem / Uram!
Öröklés útján két ingatlan negyedrésze van a nevemen (egy családi ház és egy zártkert.) Ezek másik negyedrésze a testvéremé illetve édesanyámé.
Most a családi házat édesanyámmal szeretnénk eladni, azonban a testvérem akadékoskodik, és közölte, hogy nem járul hozzá az eladáshoz.
Viszont: az ő részére végrehajtás van bejegyezve.
Érdeklődni szeretnék, hogyha a végrehajtást kifizetjük, akkor az ő részének tulajdonjoga átkerül-e ránk, hogy így végre eladhassuk az ingatlant (az ő beleegyezése nélkül)?
válaszát előre is köszönöm!

gerbera317 # 2016.10.26. 07:40

Nem is értem, miért itt jut eszedebe érdeklődni, amikor a végrehajtó forint-fillérre megmondja neked, mennyi lenne ilyen befejezéssel a megfizetendő végrehajtási költség. Persze, ahhoz tudnod kéne a címét, telefonját, e-mail címét, mitöbb az ügyszámot is, igaz? Elárulom: bármelyik tőle (mármint a végrehajtótól) kapott iraton megtalálod ezeket.

Disturbed # 2016.10.26. 06:00

Üdv!
érdeklődnék, nagyságrendileg mennyi lehet a végrehajtási díjam.
Faktoring törlesztésem 760e-ft-nál jár,1,1 millióról indult a törlesztésem. 2020-ban járna le, felhívtam őket, hogy 500e Ft-al lezárnám kedvezményesen, ház autó van, a KHR lista hosszúsága nem gond. Azt mondták elfogadható ajánlat,de előtte a végrehajtó díját rendezzem.(2013-ban tiltották le a fizetésem, akkor egyeztem meg a faktoringgal,havi 23e-el fizetem azóta pontosan).
Külföldről nem telefonálgatok, addig meg érdekelne, hogy tízezresekről,vagy akár százezres tételek, mert ettől függ,hogy letudom-e,vagy törlesztgetem(a vh díjra és a hitel kifizetésére együtt nem biztos,hogy van keret)
Köszönöm a választ,ha így erre lehet válaszolni :)

gerbera317 # 2016.10.25. 22:11

Sosem a végrehajtás évül el, hanem a végrehajtandó követelés, és azzal együtt a végrehajtási jog. Ha tehát a követelés nem évült el, akkor a végrehajtás sem. Kár is erőlködni.

A rendelet szerint egyesíteni kell, a gyakorlatban ez azt jelenti, hogy lehet egyesíteni, és ennél is konkrétabban: bizonyos esetekben (a legtöbb ügyben) nem célszerű egyesíteni, mitöbb, a te esetedben kifejezetten ellenjavallott. Erre biztosan felhördülnek néhányan, én meg konkrétan tudom, hogy jól megindokolva a bíróság is zokszó nélkül tudomásul veszi az egyesítés mellőzését.

Nem látom be, miért kell külön kiemelni, hogy a "zálogjogosult jogutódja". Hát ő a vh-kérő, és punktum. Nehéz megemészteni, hogy ő semmivel sem több vagy kevesebb, mint az elődje? Ő a vh-kérő. Kész.

Vadsuhanc # 2016.10.25. 15:24

Tisztet Fórumozók !

Bíróság a zálogjogosultnak engedélyezi a végrehajtási eljárásba történő bekapcsolódást. Az adós tartozása a bekapcsolódás engedélyezésével lejárt tartozásnak minősül-e ?

A zálogjogosult jogutódja 4 év múlva végrehajtást kezdeményez a tartozásra. A két ügy nem lett egyesítve.

Az az ügy amelybe a zálogjogosult bekapcsolódott még nem ért véget. A zálogjogosult jogutódja által kezdeményezett végrehajtási eljárás folyamatban van.

A két ügy egyesítése szükséges lett volna ?

A két külön eljárásra tekintettel a zálogjogosult ügyében lehet-e hivatkozni elévülésre vagy a zálogjogosult jogutódja által kérelmezett végrehajtás a folyamatban lévő ( bekapcsolódás ) végrehajtást megszakította-e a jogutód végrehajtási kérelme ?

Köszönöm.

Kovács_Béla_Sándor # 2016.10.25. 13:24

Nincs.

Evi87 # 2016.10.25. 13:04

Köszönöm! Jelenleg tiltják a fizetésem 33%-át, ezzel együtt is hozzányúlnak az Ltp-hez? Vagy esetleg addig, ameddig van miből tiltani azt békén hagyják? Nincs sorrend?

Kovács_Béla_Sándor # 2016.10.25. 12:43

Igen.

Evi87 # 2016.10.25. 12:33

Az "igen" válasz nekem szól?

Kovács_Béla_Sándor # 2016.10.25. 11:58

Igen.

Evi87 # 2016.10.25. 11:43

Üdv! Fecskeházba szeretnék költözni, ahol kötelező ltp-t kötni! Ehhez majd hozzányúlhat a végrehajtó? Köszönöm a segítséget!

Kovács_Béla_Sándor # 2016.10.21. 17:56

Két-három hónap; további egy-két hónap; és aztán megint vagy egy hónap.

georgh # 2016.10.21. 17:18

T Kovács Béla Sándor! minderre kíváncsi lennék.
Köszönettel.

Kovács_Béla_Sándor # 2016.10.21. 17:16
  • t?
Kovács_Béla_Sándor # 2016.10.21. 17:12

Azt akarod kérdezni, mikor állítja ki a végrehajtási lapot a bíróság, vagy hogy mikor küldi ki a költségjegyzéket a végrehajtó, vagy hogy mikor végzi el az első érdemi végrehajtási cselekmény.

georgh # 2016.10.21. 16:48

T Fórumozók!
Jogerős bírósági ítélet alapján végrehajtási kérelmet nyújtottam be az elsőfokú bírósághoz. Tapasztalatuk szerint mikor kzdődhet sor a végrehajtási eljárásra?

wers # 2016.10.19. 18:56

bocs ius latratus, visszaolvastam, én jól irtam, ü eredetileg is (véletlen volt)

wers # 2016.10.19. 18:53

:)) erről beszélek, az van, a hosszű ü nincs. Na meg ezen az aranyoson eltalálni, java betü nem ott van,ami a billentyün szerepel.
(csak neked elárulom, azokat is elő tudnám varázsolni, csak egy másik helyről, és szétpacsálja amit addig irtan, együtt a kettő nem szereti egymást. Tudod, ezek olyan okosok)

ius latratus # 2016.10.19. 17:51

off

wers

husszű i és ü hiánya nem elirás, csak nincs a billenytüzeten)

Erre ott egy "ű". Lásd: husszű.
:))

On

wers # 2016.10.19. 16:43

Na, én aztán hires vagyok az elirásaimról. (a husszű i és ü hiánya nem elirás, csak nincs a billenytüzeten)

Vadsuhanc # 2016.10.19. 16:25

gerbera317 köszönöm szépen !

Akaratlanul vagyok tiszteletlen, de nem irányodban, hanem a tudatlanságom és tanulatlanságom miatt. A figyelmetlenségemről ne is beszéljek, még wers kifejezett figyelmeztetése ellenére sem jöttem rá mi a baj :-)Próbálom majd korrigálni.

Köszönettel

gerbera317 # 2016.10.19. 15:04

Az általad leírtak alapján felé kell fordulnom,

Neeem, Vadsuhanc. "FELÉ" a fal felé fordulsz, parancsra, közvetlenül tarkónlövés előtt. Ééérteeed??? Az ügyben pedig a közjegyzőhöz fordulsz. Megtisztelnél, ha legalább a hozzám intézett mondataidat nem ilyen idióta módon fogalmaznád meg.