végrehajtás kérdések

Bogacska # 2016.06.08. 11:15

Kedves Címzett!

November hónapban inkasszózták a bankszámlámat, sikeresen teljesült a követelés.

Mivel semmiféle értesítést nem kaptam, ezért megfellebeztem, aminek a vége az lett, hogy megszünteték az eljárást és vissza kell fizetni a tőlem jogtalanul levont összeget .
A végrehajtó birtokában van a jogerős végzés. A következőre hivatkozva nem kaptam még meg a pénzemet. - a felfüggesztés visszavonásáról nem kaptak határozatot.
Hol találok erre vonatkozó jogszabályt, hogy a jogerős végzést megelőző felfüggesztést vissza kell vonni??

köszönöm a segítséget!

walowilag # 2016.06.08. 09:48

most az a kérdésem, hogy lehet perújítást kérni abban az ügyben, ami megjárt minden fokot, a Legfelsőbb Bíróságot is, és újra kezdeni?
valamint nemvagyoni kártérítésre lehet-e a Köztársasági Elnöknél kegyelmet kérni, vagyis eltörlését ennek.
kösz, ha idefigyeltek

Letiltások

walowilag # 2016.06.07. 18:16

Kedves érdekes Nevű Tanácsadóim!

Köszönöm!
Akkor jól van, ha úgy van, ahogy mondjátok!

Bigbrother, vagy WW förtelem?
Mármint a tv műsor az én kérdéseim szűziek

Letiltások

végrehajtó1 # 2016.06.07. 18:16

nem.

gerbera317 # 2016.06.07. 15:07

Veled semmit.

runningman # 2016.06.07. 13:55

Remélem a vh-kérő mondjuk engedményezi a követelését az anyósa másodunokatestvérére (aki végrehajtásilag szűz) és úgy hajtatja be walowilag-tol...

gerbera317 # 2016.06.07. 07:29

Én most feladtam. Szép napot.

walowilag # 2016.06.07. 07:27

Lécci, lécci dehogy szórakozom
Kösz a figyelmeteket

Tegnap jártam a vhajtómnál, ők mondták, ha nincs letéti számlája, akkor kérheti rózsaszín csekken a pénzt. Vagy úgy értitek az ő vh-jának kell hogy legyen letéti számlája?
Ha van is, megkérheti az ő vh-ját hogy csekken küldje ki a pénzt a lakására.Na. Ezt nem akarom. Köszönöm.

Letiltások

gerbera317 # 2016.06.07. 06:54

Walówilág, lécci, ne szórakozzá' má'!

Ha a végrehajtást kérőd ellen eljáró végrehajtó lefoglalja az ellened eljáró végrehajtótól azt, ami a végrehajtást kérődnek jár, és úgy rendelkezik, hogy az ellened eljáró végrehajtó utalja át a a végrehajtást kérőd ellen eljáró végrehajtó letéti számlájára a pénzt (mert a törvény szerint így kell rendelkeznie), akkor miből gondolod, hogy ebbe az ügyletbe még bármiféle beleszólása is lehet a végrehajtást kérődnek?

Grave7 # 2016.06.07. 06:14

@walowilag: Ez volt az eredeti kérdésed is és erre kaptál már választ - vagy szerinted mégis mit jelent az amit korábbi válaszadók írtak?

walowilag # 2016.06.07. 06:07

kösz elolvastam,értem is, de van új kérdésem ott.
Az, hogy ha letiltja a vh az én jövedelmem, az engem végrehajtást kérő számára, akkor én azt szeretném, hogy ne a vh-át kérő "zsebébe" menjen a pénz, hanem az ő végrehajtási számlájára, mintegy törlesztésként.
De, akinek adósa vagyok, per/sikerdíj, időközben megtudtam, az kérheti én vh-tól, hogy "rózsaszín csekken" adja fel a pénzt. Mondván, hogy neki nincs folyószámlája, és a lakására csekken kéri a pénzt, vagyis a saját zsebébe.
Ezt szeretném, ha nem így lenne, hogy ne tegye zsebre, hanem az ő adósságai törlesztésére menjen!
Ez a kérdésem, hogy hogyan lehet megoldani!

Letiltások

Grave7 # 2016.06.06. 19:28

@walowilag: Megkaptad a választ, mit nem értesz még? Olvasd el megint amit gerbera317 és KBS írt, próbáld értelmezni is.

walowilag # 2016.06.06. 17:26

Köszönöm Gerbera és Béla!

Az a kérdésem, hogy mit lehet tenni, ha az én követelőm, aki végrehajtat 33%-ban a jövedelmemet, a végrehajtó cégtől azt kéri, hogy a 33%-ot ne bankszámlájára küldje, ahonnan az ő vh-ja elvinné, hanem rózsaszín csekken adja fel az én végrehajtóm neki a lakására a lovét.

Az én letiltott jövedelmemet, szeretném, ha az ő , v h-át kérő tetemes adósságainak tengerébe lenne ömlesztve.
Mert ez egy sikerdíj, mert beszóltam és engem elkaszáltak! A kérdés: a "rózsaszín csekkezést" hogy lehet nekem kikerülni?
Kösz az érdemleges választ!

Letiltások

walowilag # 2016.06.05. 13:44

Kósz gerbera
miert van a hozzaszolasaim alatt egy vonal alatt az, hogy Letiltasok ?

Letiltások

gerbera317 # 2016.06.05. 13:08

Akkor majd felveszem a végrehajtójával a kapcsolatot. Az mit tud tenni?

Követelés-lefoglalásnak hívják az intézkedést. A végrehajtást kérőd ellen eljáró végrehajtó lefoglalja az ellened eljáró végrehajtótól azt a tőled behajtott összeget, ami egyébként a végrehajtást kérődet illeti meg. A többi már csak logisztika. Neked annyi a dolgod, hogy közlöd a vh-kérőd ellen eljáró végrehajtóval a tényállást meg a saját ügyszámodat, és javaslod, hogy foglalja le ezt a követelést.

walowilag # 2016.06.05. 12:35

Jogerős ítélet után mennyi idővel tiltják le a jövedelem 1/3 át?
Mennyit kell a végrehajtást kérőnek megelőlegezni a vh-költséget másfél millió után?
Küld a munkáltató értesítést, hogy letiltotta a jövedelem egyharmadát?
Kösz

Letiltások

walowilag # 2016.06.05. 11:50

Kösz Béla

azért ez a helyzet, mert akinek adósa vagyok az peres úton szerzett tőlem sérelemdíjat. Azért, hogy tudja fizetni a sok Chf-es hitelét, mag adótartozását.
Mivel ezt tudom, hogy sok van neki, ezért akarom, hogy ne egy "fal" számlára menjen az én jövedelemletiltásom, hanem az illető banki törlesztésébe.
Akkor majd felveszem a végrehajtójával a kapcsolatot.Az mit tud tenni?
Nem akarom hogy az én végrehajtóm meg küldje majd a summát, az illető rejtegetett számlájára!

Hogyan kerüljem ki ezt a köztudott megoldást, hogy emberek, hogy kikerüljék a végrehajtó "megtalálását" jó barátnak, rokonnak, élettársnak nyittatnak banki számlát és oda kérik a pénzt?
Kösz

Letiltások

Kovács_Béla_Sándor # 2016.06.05. 09:14

Na, ez az, amihez az adósnak semmi köze!
De ha mégis mindenáron szemétkedni akar, akkor felhívhatja a végrehajtást kérővel szemben eljáró végrehajtó figyelmét, hogy van itt egy lefoglalható követelés. Feltéve, hogy a vh-kérővel szemben is folyik már végrehajtás.

walowilag # 2016.06.05. 08:06

Mi a teendő, ha az adós a végrehajtó által letiltatott jövedelem 33%-át nem a követelő magánszámlájára akarja küldeni a végrehajtó által, hanem a magánkövetelő tartozásainak, pl. Otp, Otp Faktorig, vagy Nav -követelés számlájára?
Vagyis hogy ne a követelő által, barát,rokon, élettárs stb. megkerülés céljából nyitott számlájára menjen a pénz, zsebre vágás céljából,eltüntetve a pénzt a Banki és Nav-követeléstől, hanem az illető köztartozásába menjen mégis.(Hitel, NAV tartozás stb
Kösz a választ!

Letiltások

Zanthia75 # 2016.06.03. 14:34

Gerbera317: ez akkor számomra nagyszerű, mert ilyen nincs az szmsz-ben. Köszönöm a válaszokat.

gerbera317 # 2016.06.03. 14:17

A társasház követelése:
1) közös költség
2) fizetési meghagyás költsége
3) végrehajtás elrendelésével és foganatosításával felmerült költség.
Erre mondta a közös képviselő, hogy az 1) már megtérült, és a 2)-3) még nem. Csakhogy ez nem igaz, mert ténylegesen a 2)-3) térült meg, és az 1) csak részben. Ezt soha nem tanulják meg a kk-k.

OFF Ha rajtam múlna, az összes közös képviselőt 3 hónapos intenzív bentlakásos tanfolyamra kötelezném, és a bentlakást börtönkörülmények között valósítanám meg. Magyarán: az összeset sittre vágnám, ahonnan csak legalább közepes vizsgaeredménnyel szabadulhatnának. ON

A társasházi törvény 13. §-a rendelkezik úgy, hogy a közös költség viselésére és a költséghátralékok megfizetésére vonatkozó szabályokat az szmsz-ben kell megállapítani. Ha tehát az szmsz. szerint az egymást váltó tulajdonosok egyetemlegesen felelnek a közös költségért, akkor az úgy is van.

Zanthia75 # 2016.06.03. 13:54

Gerbera317: pont az az érdekes, hogy ha nem fizetett a társasház, akkor milyen "pénz után fut"? Vagy ha én befizetem, akkor fizeti ki a társasház a végrehajtót?

Zanthia75 # 2016.06.03. 13:50

Grave7: A régi és új tulajdonos egyetemleges felelősségét melyik jogszabály írja elő?

gerbera317 # 2016.06.03. 13:32

A lényeg, hogy a tulajdonos-adós nem igénymentesen adta el az ingatlant (= teljes bizonyító erejű magánokiratba foglalva hazudott), mert a társasháznak még van követelése a tulajdonossal szemben, akkor is, ha az sem jelzáloggal, sem végrehajtási joggal nincs biztosítva. Ezt a követelését minden bizonnyal az új tulajdonos ellen fogja érvényesíteni.

Az a közös képviselő privát hülyesége, hogy azt mondta, hogy a közös költség rendezve van, de ez nem igaz, mert a befolyt összegből éppen a közös költség mint főkövetelés nyer legutoljára kielégítést. A ház szerencséje, hogy nem adta ezt nektek írásba, mert akkor aztán futhatna a pénze után a ház.

Zanthia75 # 2016.06.03. 13:07

Grave7: a társasház nem fizetett a végrehajtónak.