végrehajtás kérdések

Niobee # 2014.03.03. 20:33

De miért nem nyújtasz be te magad is egy kifogást a végrehajtó mulasztása miatt? Vagy tán attól félsz, hogy elutasítják? Szerintem ne itt, egy ingyenes fórumon fenyegesd a végrehajtót, hanem a hivatalos fórumon, illeték fejében...

Nyugodj meg, be fogom nyújtani!
Miért félnék hogy elutasítják? :)

Niobee # 2014.03.03. 19:15

KBS:
Ha jobban tudod, miért kérdezted?

Én nem tudom jobban, csak a tényt írtam... Úgy érzékeltem mintha nem értenéd a lényegét a mondandómnak. Csak kötöszködsz, mint mindig...:) és nem adsz konkrét választ, vagy állásfoglalást.

Niobee # 2014.03.03. 19:05

gerbera:
jogorvoslat elbírálását nevezi meg, akkor el nem bírált kifogás esetén vajon fennáll-e a kiutalás előfeltétele.

Ezt most nem igazán értem...
Adott egy végrehajtás. A végrehajtási lapot megkapta a végrehajtó a bíróságtól, jogerős bírói döntés alapján, és be lett fizetve neki az előleg. Elkezdte a dolgát végezni és leemelt X összeget az adós bankszámlájáról. Majd eltelt 36nap és ekkor kap egy végzést a végrehajtó, a birósági felfüggesztésről.
Hol van itt az el nem bírált kifogás???
Jelen pillanatban van el nem birált kifigás, mert már perben állunk. De Feb 20.-át megelőzően nincs semmiféle kifogás. Miről beszélgetünk?
Miért is nem állt fent akkor a kiutalás feltétele?

Kovács_Béla_Sándor # 2014.03.03. 19:03

Igen megakasztja, csak éppen február 20.-i hatállyal.
Ha jobban tudod, miért kérdezted?

Niobee # 2014.03.03. 18:56

KBS:
Bocs, nem figyeltem eléggé.
„ keresetet nyújtot be, végrehatási kifogás miatt,”
Ennek semmi értelme. Vagy kereset, vagy kifogás.

Elnézést kérek, hogy rosszul írtam, feltételeztem hogy értitek... de javítom: Végrahajtás Korlátozása miatt indított pert ellenem.

Mondjuk, a kifizetést mindegyik megakasztja

Igen megakasztja, csak éppen február 20.-i hatállyal. Mivel a bíróság ekkor szólítja fel a végrehajtót, hogy függessze fel a végrehajtást amíg jogerős döntés nem születik.

Egészen biztos, hogy ettől annyira megszeret, hogy legközelebb már a határidő előtt tíz nappal kifizet. Mert hogy legközelebb is ő fog ám utalni.

Ezzel, azt akarod sugallani, hogy mulasztott és hagyjam rá, nehogy mégjobban megszívasson? :)
Leperelem a gatyáját ha kell! :)
Olyan érdekes...ha én mulasztok, akár egy szolgáltatónál akár a bíróságon, kő keményen szankcionálnak. De neki lehet?!

gerbera317 # 2014.03.03. 17:17

az alább irt paragrafusból az tűnik ki,hogy nekem van igazam és már nálam kellet volna landolnia annak a pénznek.

Akkor talán olvasd el még egyszer a jogszabályt, és gondolkodj el azon, hogy ha az példálózva előfeltételként a jogorvoslat elbírálását nevezi meg, akkor el nem bírált kifogás esetén vajon fennáll-e a kiutalás előfeltétele.

De miért nem nyújtasz be te magad is egy kifogást a végrehajtó mulasztása miatt? Vagy tán attól félsz, hogy elutasítják? Szerintem ne itt, egy ingyenes fórumon fenyegesd a végrehajtót, hanem a hivatalos fórumon, illeték fejében...

Kovács_Béla_Sándor # 2014.03.03. 16:57

Bocs, nem figyeltem eléggé.
keresetet nyújtot be, végrehatási kifogás miatt,
Ennek semmi értelme. Vagy kereset, vagy kifogás. Mondjuk, a kifizetést mindegyik megakasztja.

Ez esetben viszont felelősségre fogom vonni a végrehajtót, akár hivatali úton is
Kérlek, ahogy gondolod. Egészen biztos, hogy ettől annyira megszeret, hogy legközelebb már a határidő előtt tíz nappal kifizet. Mert hogy legközelebb is ő fog ám utalni.

Niobee # 2014.03.03. 16:34

Hát baromira nem mindegy, már ne is haragudj!

Ez a per megint csak egy időhúzás. Nem áll meg a kifogás, ebben biztos vagyok. Kicsit unom már hogy 5 éve pereskedem a pénzemért.

A kérdés viszont az volt, utalnia kellet volna végrehajtónak vagy nem? De a válaszodból ítélve és az alább irt paragrafusból az tűnik ki,hogy nekem van igazam és már nálam kellet volna landolnia annak a pénznek. Ez esetben viszont felelősségre fogom vonni a végrehajtót, akár hivatali úton is.

Kovács_Béla_Sándor # 2014.03.03. 15:46

Nem mindegy ez már? Ha a kifogás megáll, úgyis vissza kellett volna fizetned az összeget. Ha nem áll meg, úgyis meg fogod kapni.

Niobee # 2014.03.03. 15:01

Itt a lényeg az, hogy az adóstól leemelte az összeget január 15.-én. Nekem nem utalta át.
Majad az adós, birósági keresetet nyújtot be, végrehatási kifogás miatt, amiben kérte egyuttal a bíroságot, hogy függesze fel a végrehajtást. A bíróság fel is függesztette, Február 20. i hatállyal.

Itt az a kérdésem az, miért nem utalta át a végrehajtó az összeget nekem január 15.- február 20. között? Itt eltelt ugyanis 36nap. Mert ezen időszak alatt még a végrehajtónak szerintem kötelessége lett volna átutalni a behajtott összeget.

gerbera317 # 2014.03.03. 14:14

1/2002. IMr. 47. § (1) A végrehajtó az eljárása során a felektől közvetlenül felvett vagy a végrehajtói letéti számlára befizetett, illetőleg átutalt (a továbbiakban: befizetett) összegeket köteles a rendeltetésüknek megfelelően kezelni és a kifizetéseket attól az időponttól számított 15 napon belül teljesíteni, amikor a kifizetés előfeltételei biztosítottak (pl. a jogorvoslatot elbírálták).

A kulcskifejezés a "a kifizetés előfeltételei biztosítottak", az ugyanis nem mindig esik egybe azzal, amit te gondolsz. Konkrétan mi a kérdésed?

Niobee # 2014.03.03. 13:19

Sziasztok!

Nem igazán találtam választ, a feltendő kérdésemre jogszabályokban, így felteszem most itt, hátha valaki tudja a választ.

A kérdésem az lenne, ha a végrehajtó az adós bankszámlájáról leemelte a teljes behajtani való összeg úgy kb 90%-át, akkor szabályozva van e (törvényileg, vagy jogszabályban meghatározott módon) hogy mennyi időn belűl köteles ezt az összeget a végrehajtást kérő számlájára elutalni?

Kovács_Béla_Sándor # 2014.02.28. 11:54

Pribabi: ha megfizeted a teljes hátralékot, akkor úgy fizetheted tovább a részleteket, mintha élne a szerződés. De ez kérni kell a végrehajtótól.

Kovács_Béla_Sándor # 2014.02.28. 11:53

Hoppá. Azt hiszem, a fórummotor most már tényleg lemondhatna.

Kovács_Béla_Sándor # 2014.02.28. 11:53

Nem hagytál ki valamit? Mondjuk azt, hogy a hitelező felmondta a kölcsönszerződést?

(Ahhoz képest, hogy a lényeg, elég hosszúra és zajosra sikerült.)

piribabi # 2014.02.27. 18:21

Segítséget szeretnék kérni és tanácsot
sajnos vol egy szövetkezeti hitelem amit az utobbi időben nem fizettem mert egyéb gondok miatt.kilakoltatás stb
novemberben ujra felvettem a kapcsolatot a szövetkezettel hogy fizetni szeretnék kérek csekket azt mondták nem áll modjukba fizessek piros csekken el is kezdtem
közben azt el kell mondanom a nagyobbik fiam volt akkor a kezes én r,nyugdíjas vagyok sajnos a nyugdíjam le van terhelve 50%ig tegnap kapott a fiam egy levelet a végrahajtótól letiltás ügyben az összeg 600000ft mit tehetek ott a 2 gyerek a lakáshitel én meg fizetnék hogy tudom felfüggesztetni a végrehajtást gyorsan kérem segítsenek
Tisztelettel

capisca # 2014.02.13. 08:45

Kedves Sándor!

Én tudok egy sokkal jobb megoldást, ha nem tetszik a fórumon a válaszadás formája, tartalma, gyakorisága.

Úg hívják: Ügyvéd

Fel lehet keresni, meghallgatja, válszol és megoldja a problémáját.
Igaz azért valamit fizetni kell.

Ez egy fórum, ahol laikus is válaszolhat nemcsak jogász. Itt mindenki szabadidejében van itt, nem ezért kap fizetést, hogy válaszoljon. Ha nem tetszik a stílus, forma, a viszontkérdés (mely ha tetszik, ha nem szükséges, mivel nem lehet pontos tanácsot adni, ha valaki három sorban írja le a problémáját, de mondjuk kihagy néhány dolgot, mert szerinte nem lényeges, pedig egy jogász számára pont az lehet)

A Jogszervíz oldal olyan szuper, hogy az utolsó hír bejegyzés 2013. októberi. Ráadásul a jogszervíznek nincsen fóruma, oda D.A.S. Jogszervíz tesz ki történeteket és álláspontokat. Amennyiben a D.A.S-nak dolgozol nyugodtan mondjad, nem tilos reklámozni, de így bújtatottan nem szeretem.

Kovács_Béla_Sándor # 2014.02.13. 07:38

OFF
Legközelebb segítő szándékkal a Coca-Cola honlapján írj arról, hogy a Pepsi sokkal jobb, és mindenki azt igya inkább.
ON

Sándor Ignácz # 2014.02.13. 07:17

Szerintem akiknek jogi problémáik vannak azoknak igazából az a lényeg hogy a kérdéseikre korekt választ kapjanak. Sajnos ez a jogi fórum nem válaszokat ad hanem valóban kérdésre kérdéseket halmoz fel, aztán meg válasz nélkül hagyják a kérdezőket. Egyébként a netten sok jogi válaszadás folyik van hogy azonnali válaszadásokkal.Egyébként segítségi szándékkal közöltem a közlendőmet, talán ez is elgondolkodtatja a jogi Fórum válaszadóit a tisztességes makulátlan válaszaik adására.

Kovács_Béla_Sándor # 2014.02.12. 21:56

Egyébként igazi fórum egyiken sincs.
Az egyiken webes felületen kérdezni sem lehet - tehát nem látszik, hogy milyen arányban válaszolják meg a kérdéseket. A másikon pedig a február 6 óta feltett kérdésekre még nem adtak választ.

Kovács_Béla_Sándor # 2014.02.12. 21:49

Ugye tudod, hogy ezt nagyon nem illik?

Sándor Ignácz # 2014.02.12. 21:43

Javaslom hogy bármilyen jogi kérdéseket a JOGSZERVIZ Valamint a jog.eu portálokon tegyenek fel és kimerítő szakszerű válaszokat adnak a képzett jogi szakemberek. Nem kérdeznek, nem provokálnak, nem mentegetik magukat, a feltett kérdésekre adják a válaszokat. Ajánlom minden kinek.

népmüvelő # 2014.02.12. 13:15

Köszönöm megtisztelő válaszát. Ez is válasz! Ha nem tudnak válaszolni akkor provokáltok. Szégyen gyalázat hogy a jog hallgatók ezt teszik.Ti a kérdésre kérdéseket tesztek fel. Trollok.

Kovács_Béla_Sándor # 2014.02.12. 12:54

Ó, már megint te? Azt hittem, valami új ügy.

népmüvelő # 2014.02.12. 11:51

A végrehajtó zártörés megalapozott gyanújának az ügyészségi vizsgálat folyamatában a foglalás alatt lévő ingóságokat feloldotta, és visszaadta adósnak, ezzel ki mentette adóst a zártörés büntető eljárás vizsgálatából.A Másodfokú bíróság megállapította azt hogy a végrehajtó a büntetőeljárás jogerős befejezéséig a büntetőeljárásban érintett ingóságok ügyében nem járhatott volna el. Más részben a végrehajtást kérő írásban igényt tartott a második sikertelen árverést követően az ingóságokra a becsérték egynegyedének fejében.A másodfokú bíróság utasította a végrehajtót a törvénysértései miatt kutassa fel az ingóságokat, és adja át a végrehajtást kérőnek a becsérték egynegyed összeg fejében. Ha ezek az ingóságok már nincsenek meg akkor a végrehajtó behajthatatlanság miatt szüntesse meg a végrehajtási eljárást, e jegyzőkönyvet küldje meg a feleknek, a végrehajtást kérő ezzel a jegyzőkönyvvel külön kártérítési per indítására nyílik lehetősége a végrehajtó által okozott kárának a megtérítésére. E utasításra a végrehajtó semmit nem tesz. Kértem az összeférhetetlenség miatt a végrehajtó cseréjét, mert nyilván való hogy a végrehajtó okozta kármegtérülése érdekében nem fog eljárni. Sajnos az ingóságok már nincsenek meg, ezt az adós írásban részemre megküldte, amit az ügyészségre is megküldött a bírósági fogalmazó.