Ezen túl mit lehet még embereknek elmondani? A butaság határtalan?
http://mno.hu/…szkonyv-5173
DunaCorp
fizetésed 50% át több végrehajtást kérö esetén vonhatja a végrahajto. azt hogy ez a dicsö cég mit irogat ne foglalkozz vele jobban jársz ! majd ha küld fhm-et akkor talán de akkor is mond ellent na azzal még jobban jársz ! fogadd el a jotanácsot megéri!
Sziasztok! Ma ismét meg kereset a dunacorp, ha allá irom azat papirt amit a munkáltatómnak küldtem, h fizetésem 50% vonhatják, akkro nem kerül közjegyzöhöz, meg végrehajtohoz sem az ügyem. akkor ameddig tudják vonni addig nem jön a végre hajtó. Kérdésem az lenne, h ez igaz-e? remélem nem az történik, h allá irom aztán mégis jönnek, meg inkaszó stb. Mondjuk ha vonják igy sem tudom mit csinálok, pint annyi pénzem maradna, ha másik kettö hitelt tudnám fizetni, kajára és számlákra már semmi.
Válaszokat elöre is köszönöm.
Végrehajtó1!
Nagyon szépen köszönöm a tanácsod. Ezt fogom tenni, mert semmi nem érkezett a cégtől...., csak a bérelszámoló bejelentette. Nem szeretnék tétlenül a csapdájukba sétálni, mertpont velük foglalkozott a TV, hogy nem jogosan járnak el és valami kamarából ezért kihagyták őket.
Még egyszer köszönöm!
Csillagszem63
Kérd el a munkáltatódtól másolatban hogy mit kapott letiltás gyanánt.
Aztán töltsd fel valamelyik file megosztóra hogy lássuk mi is.Akkor tudunk véleményt mondani hogy jogos-e.
Megbízhatsz egy ügyvédet. Vagy bámulhatod tovább értetlenül, mi történik.
Kedves KBS!
Nincs semmi jogerős fizetési meghagyás, ítélet.....SEMMI. Jelzáloghitel nem lehet, az biztos...Mit tehetek ellenük?
A végrehajtó irodával is beszéltem, ahol azt mondta az ügyintéző, hogy csak 1 lapot kaptak. Ez elég bizonyíték? ....és nekem nem kellett volna valamit kapnom???
Kérlek, legyél szíves tanácsot adni mit tehetek?
Én is tudok végrehajtási lapot küldeni, az csak egy nyomtatvány. Ráadásul szerintem a végrehajtó nem is a végrehajtási lapot küldi meg a letiltáshoz, hanem jegyzőkönyvet.
(Nem zárom ki, persze, hogy valóban a végrehajtótól érkezett a letiltás, akkor viszont van mögötte egy jogerős fizetési meghagyás vagy ítélet. (De minimum egy közokiratba foglalt szerződés.)
Kedves KBS! De igen, mert végrehajtó lapot küldött -aminek semmi előzménye nem volt-, de azt sem tudom, hogy mire, mennyiről, stb....
Felhívtam a Duna Corp-ot is, és egyszerre egyezséget ajánlott a Hölgy, amire én azt mondtam, hogy majd a bíróságon találkozunk.
Az Ő eljárásuk így jogos?
Köszönöm!
Valószínűleg nincs végrehajtónál az ügy, a bérelszámoló benézett egy blöfföt.
Sziasztok!
Legyetek szívesek tanácsot adni!
Új fejlemény a Duna Corp Zrt. ügyben.
Mai napon tájékoztatott a bérelszámolóm, hogy letiltás érkezett a béremre a Duna Corp Zrt. és a Justícia Behajtó cégtől.
Semmiféle hivatalos levelet nem kaptam, bejöttek a munkahelyemre, ahol kikiabálták az adataimat, tartozásomat, ami miatt rendőrségen feljelentettem őket.
Hogy lehet az, hogy a végrehajtónál van tőlük azonnal az ügy? Ez szabályos?
Feljelenthetem őket a bíróságon? Mivel bizonyítják, hogy hivatalosan jártak el?
Köszönöm segítségeteket!
Üdv!!!!
Engem hetek óta nem zaklattak amióta mondtam nekik feljelentem zaklatásért őket,mert ugyan is már a Polgárőrségtől küldtek üzenetet,utánna a betelefonáltak a Postára és onnan is hozta a postás a névvel és tel.számmal elátott papirt!Pl(Mészárosné,meg valamilyen Judit)És még sorolhatnám a nevüket nincs is annyi ügyem mint ahányan keresnek!!
És nem is tudnak egymásról hogy kivel mit állapottam meg!!!Nem bánom Én kiirtam a nevüket!És olyan hangnemben beszéltek Velem hogy napokig kivoltam,3 Családos Anya vagyok és eddig senki nem beszélt velem igy!!
Kérdezte a Hölgy hova herdáltam el a pénzt de igy ahogy irom,és Őt nem érdekli de fizessem vissza!
Meg jönnek és kipakolnak mindent,és viszi a Gyerekeket a Gyámhivatal!
Nem tudom mit gondolnak kik Ők???
Erre Ma kaptam 2 üzenetet egyiket arról hogy a megálapodásunkat nem teljesittem holott nem is állapottunk meg semmibe,nem jött egy db levél sem és Én azokat nem is küldtem vissza!!
Délután pedig ezt kaptam:hivjam őket ma 17-ig vissza mert személyessen megleresnek az adott cimemen!!
Most megint megijedtem,mit csináljak???
Köszönöm előre is a válaszolat!
Az ingófoglalást nem az adós lakóhelyén, hanem az ingóságok tárolásának helyén illetve feltételezett helyén kell elvégezni illetve megkísérelni, függetlenül attól, hogy ki lakik ott, illetve attól, hogy az adós lakik-e vagy valaha is lakott-e ott.
A DunaCorp éppenséggel nem jogosult erre, de a végrehajtó már igen.
így. Ezért kell még mielőtt fizetési nehézsége támad az embernek, egyezkedni a bankokkal. De még most sem feltétlenül késő.
Akkor végrehajtó. De ez igy müködik??
Nem behajtó, végrehajtó. Nem elhanyagolható különbség.
Most akkor ez azt jelenti, h amit eddig rendesen fizettem azt sem fogom tudni, igy plusz két bank fog behajtást el inditani. Azt enm értem, h pl az otp az engedni fogja,h inkaszózák a számlám, és amit eddig vontak hitelt, azt nem fogják tuddni vonni.
Ezt tényleg igy müködik? behajtó elsöbséget élvez vagy h van ez? és akkor most évegik ugy mond ingyen dolgozom majd!? igy a megélni sem fogok tudni. Teljesen tanácstlan vagyok, h egyre nagyobb a felhök gyülekeznek a fejem felett. és nem látok belüle semmiféle kiútat.
Értem én h vissza kel fizetnem amit fel vettem.
De, h miért nem elég az ha vonják az 50% a béremböl, miért lehetitenek el teljesen, h plusz két bank fog el inditani bahjtást. ez egy ördögi kör.
Ebböl nem is tudom, h lehet ki mászni.
Sehogy....
Bövebben?
Nemigen és nem.
Persze, h nem fedezi ezt értem.
De akkor, nem fogok semmi pénzhez jutni?
Bank ahová küldik fizum, ök le tudják vonni a hiteltartozásom ettöl függetlenül?
„De ha már vonja az 50% béremböl?? akkor minek az inkasszó??”
Az 50 % fedezi a teljes tartozásodat? Ha nem, akkor azért kell az inkasszó.
De ha már vonja az 50% béremböl?? akkor minek az inkasszó??
„Ez Biztos?? És h árverezik el ha ki sem fizettem még?”
Mármint az autót? Biztos. Az autó finanszírozója nem kap belőle egy kanyit sem, ezért egy idő után ő is küldi a követeléséről a fizetési meghagyást, utána pedig a végrehajtó jelentkezik nálad.
„Mit takar egyáltalán ez az inkasszó?”
Hatósági átutalási megbízásnak hívják hivatalosan. Az elnevezése pontosan takarja a lényegét: Ha az adós nem hajlandó a bankszámlájáról átutalni a hitelezőjének, a hatóság (= végrehajtó) jogosult helyette ezt megtenni. 35 napig nem férhetsz hozzá a mentesen maradó összeghez sem.
Csak, h tisztán lássam, nem értek pár dolgot.3 banknál volt hitelem.egyiket nem tudtam fizetni, most mindegy milyen okból. másik kettöt rendesen fizettem.
Ha már vonni fogják fizetésem 50% akkor ami marad el utalja munkáltatom, ahoz sem fogok hozzá férni??
Tulajdon képpen az összes pénzem el veszik? Mit takar egyáltalán ez az inkaszó?
Másik autó hitelböl is van jó pár év belöle de ezt tudtam rendesen fizetni.
és ahová utalják a bérem, az bank, h vonja le az itt lévö hiteltartozásomat?? ezt most kicsit zavaros nekem.
Elöre is köszönöm a válaszokat.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02