DunaCorp

bigmancs@citromail.hu # 2015.04.29. 06:53

tortúra

Akkor rontotta el az egészet amikor fizetett a dunacorp-nak is egy fillért is.

gerbera317

Igen ez szinte baráti kamat!
szerintem állítsunk egy szobrot a dunacorp-nak, vagy mondassunk egy misét az esztergomi bazilikában a lelki üdvükért! Az viszont teljesen felesleges lenne, mert lelkük az nincs.

Zsolt64 # 2015.04.30. 11:39

Akacemma 2015.04.05. 15:18
"Vagy esetleg a Dunacorp lekötelezettjei vagytok."

Visszaolvasva sok hónapot, kérnélek benneteket, ne hagyjátok magatokat hülyíteni!
Ugyanazok a hozzászólók szórakoznak/röhögnek rajtatok a legkisebb segítőszándék nélkül.
Így v.színűleg a fenti idézet igaz is lehet.
A cég valóban gátlástalan, de itt senki nem fog nektek segíteni!

gerbera317 # 2015.04.30. 12:50

szerintem állítsunk egy szobrot

Nem erről van szó, hanem arról, hogy az én és a te (továbbiakban: mi) hitelkártyánk sem 14 százalékkal kamatozik, sem a folyószámla-hitelünk, sem az áruhitelünk, sem az autó- és lakáshitelünk, sem semmink. Akkor miért éppen tortúra 14 százalékán kezdjek el sírni, hogy "hú, az milyen sok"??? Biztos, hogy jól vagy te összerakva?

bigmancs@citromail.hu # 2015.04.30. 21:32

gerbera317

szerintem te nem vagy jól összerakva!
Itt nem a 14% a gáz hanem az amit a dunacorp művel, a szerencsétlen "ügyfelekkel! De szerintem te ezt jól tudod, jobban mint itt akárki. Gondolom te is benne vagy abban az ominózus 25főben, akik a dunacorp alkalmazottjai!

bigmancs@citromail.hu # 2015.04.30. 21:53

Ja és még valamit "kedves" gerbera317
a fehér kéményseprők NEM amatőr szervezet, hanem igazán már már profi kategóriába tartoznak! Javaslom látogasson el (jobb nem lévén) a facebook oldalukra. Ott nagyon sok dolog van kirakva, amit érdemes lenne önnek átolvasni! De hát ezt egy dunacorp-os alkalmazott illetve szimpatizánsnak nem igazán kell bemutatnom (csak vissza kell olvasni az ön kommentjeit,,,,).

Kovács_Béla_Sándor # 2015.05.01. 05:25

ROFL

gerbera317 # 2015.05.01. 08:26

Itt nem a 14% a gáz hanem az amit a dunacorp művel

De a bank is ugyanezt művelné, ha nem engedményezte volna a követelését másra, történetesen a Dunacorpra. Hol itt a hiba?

a fehér kéményseprők NEM amatőr szervezet

Nem is.Ők jószándékú dilettánsok, akik hittel vallják, hogy az ellenszolgáltatás nélküli gazdagodás (értsd: lakást veszünk, autót veszünk, tévét veszünk, majd nem fizetünk érte és utána semmit) teljesen elfogadható dolog. Sem ők, sem a követőik - sem te - nem fogják fel, nem látják előre, mi lenne itt, ha mindenki magáévá tenné eszt az eszmét, és felhagyna a törlesztéssel.

bigmancs@citromail.hu # 2015.05.01. 10:08

kedves gerbera317

Önnek és a társainak eszébe sem jut, hogy a hitelt felvevők többsége nem azért nem fizet mert nem akar, hanem mert nem tud?
Vagy az adósrabszolgaságba taszított emberek ezrei fizetnének, csak a devizában felvett hitelük, egy mesterségesen generált gazdasági válság miatt az egekbe szökött.
És azt már a mai magyarországi fizetésekből nemigen lehet kifizetni. És akkor itt jönnek a dunacorp és társai a képbe, akiknek az ügyek egy részébe nincs is joguk eljárni. Vagy ha van is joguk akkor tisztességtelenül teszik, az adós ellehetetlenítését okozva ezzel. vagy ha tényleg joguk van eljárni akkor szándékosan évekig húzzák az ügyeket, hogy minél jobban kamatozzon a tartozás.
A fehér kéményseprőkel pedig az a helyzet, hogy ők nem arra buzdítanak hogy senki se fizessen, hanem arra hogy igenis fizetni kell de nem uzsorakamatra és főleg nem a dunacorp féle behajtócégeknek, meg kell várni az fmh-t ellent kell mondani neki, és ha perré alakul az ügy, remélhetőleg egy tisztességes bíróság fogja kimondani hogy mennyi az annyi.
szóval ez a nagy helyzet kedves gerbera317
De úgy látom hogy önnek és a társainak ezeket a tényeket nehéz elfogadni...

gerbera317 # 2015.05.01. 17:18

@bigmancs

Önnek és a társainak eszébe sem jut, hogy

Dehogynem, csak nem tudom méltányolni. Engem arra tanítottak már az elemiben is, hogy csak addig nyújtózkodjak, amíg a takaróm ér. Ha pedig túlnyújtózkodom, akkor is létezik értelmes megoldás, ami nem azonos az itt reklámozott a nemfizetéssel. Ja, és nekem nem volt - mert nem telt rá - okostelefonom, sem egyéb kütyüm, amit a pad alatt nyomkodhattam, miközben ezt tanították...
A devizahitelt pedig ne emlegesd! Nekem is azt ajánlották, én meg azt mondtam, hogy kösz nem, mert túl magas a kockázata. Hagyjuk, ez biztosan nehéz...

akkor szándékosan évekig húzzák az ügyeket, hogy minél jobban kamatozzon a tartozás.

Adósmentés címén éppen most hosszabbítják meg az intézkedési moratóriumot azok, akikre a többség (meg a távolmaradók) az ország sorsát bízta. Erről a hosszabbítgatásról illik tudni, hogy nem az a jogbiztonság, és egyáltalán nem viszi előre a gazdaságot, ha egy tartozást nem kell az adósnak visszafizetnie, csak mert a politika úgy kívánja. A jogbiztonság - többek között - az, ha a hitelező biztos lehet benne, hogy a kintlévősége akár be is behajtható.

hanem arra hogy igenis fizetni kell de nem uzsorakamatra

A 14 százalék egyáltalán nem uzsorakamat. Ezt hányszor kell még elismételni?

"főleg nem a dunacorp féle behajtócégeknek, meg kell várni az fmh-t ellent kell mondani neki, és ha perré alakul az ügy, remélhetőleg egy tisztességes bíróság fogja kimondani hogy mennyi az annyi"

Ezt senki nem vitatja. Hanem a fehér kéményseprők nem a Dunacorpot tekintik első számú közellenségnek, hanem a jogerős határozatokon alapuló végrehajtásokat és azok végrehajtóit. Erre varrjál gombot.

szóval ez a nagy helyzet kedves g

Nem. Az a nagy helyzet, hogy a belátási képességednél már csak az elfogultságod nagyobb, amire - attól tartok - se mentség, se orvosság...

OFF
Ne gondold, hogy csendőrpertuban vagyok veled. Egész' egyszerűen, a neten nem szokás önözni.
ON

@biznisz

Mit beszélsz itt rébuszokban? Ez a 0,8% teljesen félrevezeti azokat, akik nem értik, mi a különbség a "napi" és az "évi" között, a számológépet pedig hírből sem ismerik. Ilyenekből ezen a fórumon is akad jónéhány. Nekik üzenem, hogy ez ténylegesen 292 százalékot jelent. És ez még mindig nem uzsorakamat, mert annak az tűrésküszöbe valahol havi 100 százaléknál (értsd: évi 3650%) van.

runningman # 2015.05.02. 02:08

Azért azt érdemes megállapítani, hogy aki ma Magyarországon banknak, államnak, faktoringnak, parkolócégnek, multinak törvény vagy szerződés alapján fizet az egy balek, egy lúzer. A törvényt nem a dolgozó/vállalkozó hülye érdekeit szem előtt tartva hozták, a szerződést nem az ő boldogulását nézve írták. Aki fizet ezeknek az a saját családja, gyereke lehetőségeit szűkíti, az ő életüket teszi tönkre, előlük vonja el a falatot.

Az állam a befizetett adókból sosemvolt behazudott államadósságot törleszt meg cigányokat tenyészt. Közben nincs közbiztonság, szar az egészségügy, rohad az oktatás. Ha többet adóznánk vagy több adósságot törlesztenénk, annak csak annyi lenne az eredménye, hogy az országból gyorsabban folyna ki a pénz. Aki nem fizet és - A LÉNYEG - meg tudja azt is akadályozni, hogy végrehajtsanak rajta, az igazi hazafi, mert a pénzt itthon tartja, a pénz egy kicsit több ideig a hazai gazdaságban forog. Hozzájárul még a pénzügyi terror renccerének lassú szétrohadásához is, hiába prioritás az államadósság-törlesztés és a cigánytenyésztés, egyszerűen elapadnak az adók ahogy egyre többen látjuk, hogy Magyarországon adósságot kifizetni, adózni egyenesen káros.

Hosszútávon kiirtanak bennünket a tőlünk beszedett és kárunkra felhasznált kamattal, adóval, kötbérrel, miegyébbel. A minimum, hogy megkíséreljük kivonni magunkat a renccerből. A dunacorp ennek a renccernek az egyik legaljasabb szereplője.

Bori Bori # 2015.05.02. 06:35

Egyszerű földi halandóként szeretnék hozzászólni. Nekem is van devizahitelem, másképp nem tudtam volna megoldani a lakhatásunkat. A hitelfelvételi folyamatnál a közjegyző felolvasta az egész szerződést. Szóban többször elismételte, külön felhívta a figyelmet a devizaárfolyam lehetséges kockázataira, valamint arra, hogy teljes vagyonommal felelek. Meg is kérdezte, hogy megértettem-e ezt a fontos tényt. Megértettem, bevállaltam, fizetem. Mindenkinek elmondták, aki mást állít, hazudik. Felvettél egy pénzt, ezáltal gyarapodott a vagyonod, ha nem tudod részletekben fizetni, add el a vagyonod, fizesd vissza egészben. Elittad, elutazgattad? Akkor várd a végrehajtást. Elegem van már ebből a nagymagyar vergődésből.

ius latratus # 2015.05.02. 11:04

Business

A magyar helyesírás alapvetően kisbetűs. Igaz, ma már Hivatal, meg Bizottság, meg Szertár Szoba (sic!) is van, de nem ezért írtam.
A magyar állampolgárok épp úgy kisbetűs, mint az angol Kormány.
Itt melléknév.
Nem tudom, hogy Angliában így van-e, de nálunk - még - ez dívik.
Csak a jó szándék vezérelt, ne vedd kioktatásnak.

gerbera317 # 2015.05.02. 17:11

Egyebkent a 0.8-as ceget evi 4,000% - os kamatnal allitotta le az Angol Kormany

Arrafelé egyedi ügyekbe is beavatkozik a kormány? Jojszen. Azt gondoltam volna, hogy ez a bíróság feladata, legyen szó akár angolszász, akár kontinentális jogról.

bigmancs@citromail.hu # 2015.05.02. 19:23

Jogállamban élünk – állítólag – így aztán a törvényalkotónak az EU jogrend alapján kötelező biztosítania alapvető szabadság jogunkat, hogy a banki ajánlatnak, diktátumnak ellent mondhassunk és álláspontunkat független bíróság előtt is kifejthessük, a jogi és elszámolási vitánkra bíróság tegyen pontot. A mi érdekünk ugyanis az, hogy adósság tartozásunkat, illetve a tiszteségtelenül felszámított, visszatérítendő összegeket, bíróság állapítsa meg, na a bankszövetségi és kormányzati mutyi, amelyet volt képük törvénybe foglalni. A z elszámolási és forintosítás törvény a mi nézőpontunkból banki uszora törvény, amit semmi nem igazol fényesebben mint az, hogy a forinthitelesekhez képest nekünk a futamidő során kettőször annyi pénzt kellene befizetnünk, mint ő nekik. Ezt most már a banki elszámolások kézhezvételekor saját bőrén érezheti minden devizaadós. Kétszer akarják velünk befizettetni a kölcsöntartozást!
Egyetlen devizaadós se higgye azt, hogy az MNB által megjelölt tájékoztató hálózat, ahol személyesen is lehet érdeklődni az az ő érdekeit szolgálja

Sherlock # 2015.05.02. 19:28

Ugyan. Esetleg az fizet többet, mint forintban fizetett volna, aki 2008. áprilisától vette fel.

bigmancs@citromail.hu # 2015.05.02. 19:35

Bori Bori

És azt is közölte önnel a közjegyző, hogy generálni fognak egy mesterségesen előidézet gazdasági válságot? Azt is mondta a közjegyző hogy valszeg el fogja veszíteni a munkahelyét. ne általánosítsunk azért nem mindenki "itta és utazgatta" el a felvett összeget, és elég sok adós van aki vissza akarja fizetni a tartozást, csak olyan törlesztővel nem tudja?

gerbera317

önnek nagyobb az elfogultsága, de mindegy a "vitát" az én részemről lezártam. idáig is csak olvasója voltam a fórumnak, egyszer egyszer megfogalmaztam a véleményem, de olyanokkal nem igazán lehet vitába szállni aki(ket) azért fizetnek, hogy egy dolgot szajkózzanak. És ne az átvert devizahiteleseknek segítsenek, ha mással nem is de jó tanácsal igen.

runningman
teljesen igaza van! és ezt nem nagy magyarkodásból
írtam, hanem csak a nagyon elfogult emberek nem veszik észre hogy így van!

további szép estét kívánok minden fórumozónak!

Bori Bori # 2015.05.03. 12:49
  1. Összeesküvés-elmélet. Vicces.
  2. Erre találták ki a különböző törlesztési biztosításokat. Itt kezdődik a felelős pénzügyi döntés.
  3. Ha nem itta el, vagyona van, ezért is hívják a kölcsön fedezetének.

Nyilván sokkal egyszerűbb ideológiát gyártani a nem fizetésre, mint átlátni, felelősen kezelni a pénzügyeket.

ius latratus # 2015.05.03. 13:01

Nem kellett itt ideológiát gyártani, eleve tudták(!) hogy a népnyúzó bank adja a hitelt (biztosítja a lízinget stb.), csak hát akkor a betyárok még illedelmesen köszöntek a.közjegyzőnél (a hitelintézetben meg az ügyintéző kisasszonynak), ma meg már mind büdös k.rva.
Na, ehhez nincs ideológia.
Ezt ostobaságnak nevezik. Persze, van pár ezer öntudatra ébredt, jogaiban sértett agyamputált, de hát - közhely - a mennyiség nem minőségi kategória.

gerbera317 # 2015.05.03. 13:53

aki(ket) azért fizetnek, hogy egy dolgot szajkózzanak

Ja, hogy engem ezért fizetnek is? Kicsoda? Csak mert hétfőn szaladok is a fizetésemért. Tudja valaki, mennyi időre visszamenőleg követelhetem az elmaradt béremet?

Bori Bori # 2015.05.03. 15:04

Én is! Én is! Van az a pénz, amiért ideírok bármit megbízásból.

ius latratus # 2015.05.03. 15:09

Gerbera

Hát a háttérhatalom, ki más!

ius latratus # 2015.05.03. 15:11

Hopp, pont gerberának ment, tehát a mondat végén természetesen kérdőjel van.

szuszko # 2015.05.15. 12:52

Kedves Mindenki..
A kérdésem és problémám annyi,hogy "kaptam" az Erste banktól egy 200.000-forintos hitel kártyát 2008-ban..Kértem a bankot hogy méltányoljon részletfizetést adjon 2009-ben..Az ügyintéző a fiókban nyugtatgatott hogy elbírálás alatt a kérelmem..Az Erste eladta a tartozásom a Duna Corp-nak amíg az "elbírálásomra" vártam a választ.Ennek már jó sok ideje..A Duna Corp folyamatosan fenyeget(voltam már: idióta,hülye, fenyegetett az ügyintéző gyámüggyel s hogy a munkahelyemen keres fel stb stb) adtak részlet fizetési lehetőséget,de a 200.000 forintra már befizettem 400.000-450.000 forint körül és még mindig követelnek 460.000- forintot..A helyzetem nem lett jobb mint évekkel ezelőtt sőt..Kérdésem hogy a lehet ezt megoldani..??Nem tudok semmimet pénzé tenni.Nincsen semmim..Miért nem tartozik rám hogy a bank mennyiért adta el a tartozásomat???

gerbera317 # 2015.05.16. 07:48

Ott rontottad el, hogy a banktól csak kérted a részletfizetést, miközben eszedbe sem jutott, hogy esetleg fizetni is kéne, amíg "elbírálják" a kérelmedet. Közben ketyegett a negyvenakárhány százalékos kamat, évente legalább 80, de akár 100 ezer forintot is fialva. Az eddigi befizetéseid és a fennálló hátralék teljesen arányban állnak a a tőkeösszeggel és az eltelt idővel. Ebből csak úgy mászhatsz ki, ha nem tízezrével, hanem 50-100 ezrével fizeted ki a hátralékot, különben örök életedre adós maradsz. Segítséget pedig csak az ötöslottótól várhatsz, mert jogilag nincs megoldás.
Itt másfajta tanácsot is szoktak osztani, olyat, hogy ne fizess, ne állj velük szóba, sz*rd le őket nagyívben stb. A te esetedben ezzel azt érnéd el, hogy jön a fizetési meghagyás 7-800 ezerről, aminek hiába is próbálnál meg ellentmondani, mert ez itt nem selejtes, hanem sikeres és behajtható vételnek tűnik, és a faktorcég a lehető legtöbbet fogja ebből kipréselni. Megjegyzem, egy fillérrel sem többet, mint amit az eredeti jogosult, a bank követelne.

Miért nem tartozik rám hogy a bank mennyiért adta el a tartozásomat???

Miért nem lehet megérteni, hogy semmi közöd hozzá??? (Én is rá tudok könyökölni a kérdőjelre.)

runningman # 2015.05.24. 03:38

"ez itt nem selejtes, hanem sikeres és behajtható vételnek tűnik"

Hát ez az. Rengetegen panaszkodnak, hogy évek óta fizetnek erőn felül, egyre több a törlesztő mégis egyre nagyobb az adósság és egyre kevesebb jut megélhetésre. Lényegében zsákutcának, értelmetlennek tartják a fizetést és ráadásul piszkosul igazságtalannak is. Én régebben azt hittem, hogy idővel felébrednek az emberek és keresnek alternatív utakat arra, hogy a jövedelmüket levonásoktól, büntetésektől, sarcoktól mentesen kapják meg és az adósságaik csendben évüljenek el. Mégsem lép senki. Néha-néha nagyon ritkán van egy-kettő aki megelégeli az értelmetlen fizetést és átrendezi sorait, de a nagy többség inkább külföldre menekül az adósság elől.

Miért nem ügyvédre költi a pénzt az adós ahelyett, hogy az uzsorásnak adná? Nem értem...