DunaCorp

rita0426 # 2013.05.22. 14:21

Köszönöm a választ!Sejtettem valami ilyesmit.Csak azt nem értem mért fenyegetöznek ilyen dolgokkal,mi jó nekik ebbe?!

Segitséget szeretnék kérni abban hogy az egyik tartozásunk ami a férjem nevén van az már birosági végrehajtás alá került amit nem értek az az ha vo

Kenderice # 2013.05.22. 13:59

Ez hazugság volt a részükről, szokás szerint meg akarnak félemlíteni.

rita0426 # 2013.05.22. 13:42

Felvilágositást szeretnék kérni abban,hogy ma felhivta a féjemet a DunaCorptol egy hölgy és azzal fenyegetözöt ,hogy valami új jogszabály szerint ök kilakoltathatnak minket a házunkbol,valami érték megörzési jogcimen,mert hogy a mi ingatlanunk több milliot és már igy is le van lakva.Csak annyit még hogy az ingatlanunkat már árverezték igaz épp a hetekbe járt le az árverés és közel se ér annyit amenyit ök mondanak.Kérdésem az lenne,hogy ezt ök mint behajtocég megtehetik e?Meg ,hogy létezik ilyen törvény?

Válaszokat elöre is köszönöm!

Segitséget szeretnék kérni abban hogy az egyik tartozásunk ami a férjem nevén van az már birosági végrehajtás alá került amit nem értek az az ha vo

Dr.Attika # 2013.05.17. 15:59

Tisztelt "DunaCorpos" károsultak!
Egyéni elektronikus levél címemre küldött levelükre sem tudok többet tanácsolni, mint amit e topicban, a blogomban leírtam, illetve a Hir Tv-ben nyilatkoztam.
http://www.jogitanacs.info/…onyv-c-musor

Andras F. # 2013.05.10. 15:54

Üdv!

Első és egyetlen hitelemet nagyon sokáig tudtam fizetni, de az akkori munkahelyem megszűnt így egy idő után nehézséget léptek fel.

A Dunacorpnál van most a tartozásom. Első hitelem és tartozásom, eddig nem nagyon ismeretem ezeket a cégeket. Először kedvesek voltak, próbálták elérni, hogy fizessek. Fizettem is eddig nekik összesen 100.000 Ft, de egyre bunkóbbak lettek velem. Miért nem veszem fel a telefont. Nem érdeklik, hogy milyen munkahelyen dolgozom, a telefont fel kell vennem (orvosi segédeszközt gyártunk egy steril tiszta térben, még bevinni sem lehet a telefont nem, hogy felvenni, de túl sötétek, hogy ezt felfogják), miért nem hívom őket (négy alkalommal kérdeztem, hogy mikor lehet őket elérni egyszer sem válaszoltak).
Fizessek többet, ez nem elég. Adjam el a telefonom meg amit lehet. Oldjam meg máshogy a munkába járást meg az étkezést stb. (hülyék ezek? ha nem járok munkába hogyan fogom rendezni a tartozásomat? miből fog letiltani a végrehajtó ha oda kerül a sor?). Fejemhez vágták, hogy milyen felelőtlen vagyok stb. és kb. itt telt be a pohár és küldtem el őket a francba, hogy hogyan mégis mit képzelnek. Meg hasonlók, de nem kell őket bemutatom ahogyan a fórumot olvastam.

Sajnos én elkövettem a hibát, hogy fizettem nekik, azóta is zaklatnak. Szerencsére, akkor mikor dolgozom így felvenni nem tudom. Ma is kaptam egy levelet, hogy fizessem be 5 napon belül a hátramaradt összeget, különben fizetésig meghagyás, aztán végrehajtás.

Mire számítsak? Van aki ellen már kértek fizetési meghagyást? Kinek mióta húzódik az ügye?

Előre is köszönöm.

András.

Dr.Attika # 2013.05.10. 15:33

Pretorian!
Ha visszaolvassa ezt a topicot, kap tanácsot. Ettől többet nem tudunk segíteni, mi jogászok.

végrehajtó1 # 2013.05.10. 14:11

közjegyzőnek

Edina51 # 2013.05.10. 14:10

Az ellentmondást a behajtónak kell visszaküldeni,vagy a bíróságra címezni?

runningman # 2013.05.10. 13:39

Eddig én az ilyen behajtóktól M_I_N_D_I_G megvártam az FMH-t és ellentmondtam. Az eredmény széles: vagy nem jött még fmh se, vagy ellentmondtam de nem reagáltak, perré alakult de nem jöttek el és 90%-ban a javamra döntöttek. Viszont olyan is volt, hogy egyszer berágott rám a bíró és agyonszivatott.

Pretorian # 2013.05.08. 09:16

Egy kis tanácsot szeretnék kérni. Az én banki tartozásom is a Dunacorpnál landolt, és sajnos az itt leírt negatív események nálam is lejátszódtak, zaklatás, zarolás, stb. Mióta nagyon keményen beszéltem velük, azóta ez alábbhagyott, és végül "elméletileg" megegyeztünk a kifizetésben. A fizetés a Credit Line Group számlájára menne, küldtek is egy "szerződést", amiről én úgy gondolom, hogy megpróbálnak bepalizni vele. Eleve sima postai levélként jött, még csak nem is ajánlva. Papíron felül egy logó, de semmi fejléc, ahová a cégnév, elérhetőségek, esetleges ügyintéző kerülne esetleg.

A lényeg, dátum után az ő aláírásuk üres, sem pecsét, sem aláírás, és én ebből úgy gondolom, hogy ha aláírom, semmi biztosíték arra, hogy a befizetésem valóban a levélnek megfelelően jóvá is íródik, visszaküldöm a "szerződést", és vagy lesz vele valami, vagy nem, mivel csak én írom alá. Én úgy gondolom, ez így nem lesz érvényes, lehet cak fizetek a semmire majd. Elméletileg ez egy részletfizetési megállapodás lenne. Valaki tudna nekem ebben tanácsot adni, mit tegyek, kérjek új papírt, vagy kiránduljak el személyesen hozzájuk, ami ugye tőlem igen messze van?

azami # 2013.05.05. 13:29

bocs végrehajto cégnek adta el ujra...

azami # 2013.05.05. 13:28

nekem is az erstenel volt hitelem, amit eladott a retroaktivnak (nekik at is utaltam az összeset ők pedig tovabb a banknak, viszont a bank más hitelre könyvelte a befizetéseket) aztán novemberben eladta ugyanezt egy behajto cégnek . Most fizessem be mégegszer ezt a 400 ezer ft-ot?? Nálam is fenyegetőznek, nem tudom én sem mit tegyek...

Dr.Attika # 2013.05.03. 16:29

http://mno.hu/…osan-1151323

Ettől többet nem lehet elmondani a DunaCorp tevékenységéről.

vivi82 # 2013.05.03. 13:17

Nekem is a Dunacorp-al van problémám.Minket is fenyegetnek még gyámhatósággal is,ha nem fizetünk 2 nap múlva ki 190ezret. Azt mondja meg nekem valaki,hogy a 190ezerből,hogy lesz 900 ezer ha tovább adja végrehajtásnak? Először nem a MOKK-hoz megy az ügyünk aki fizetési meghagyást ad? Olvastam sokan írtátok hogy csak fenyegetőznek,de tényleg?
A családjogi törvény szerint az én számlámat is inkasszózhatják,ha nem én vagyok az adós,hanem a párom?
Az érdekessége,hogy a mienk is ERSTE-s hitel volt és amíg a tőkét fizettük addig nem is volt probléma.De amit már nekik fizetünk kamatot(190ezer) és 1 részlettel elmaradtunk rögtön megy a fenyegetőzés!!
Igen még egy utolsó kérdés:hogy számolhatott fel utólag kamatot amiről nem értesített?Ők valami későn kijött törvénnyel vagdalóznak.
Előre is köszönöm a válaszokat.

unom # 2013.04.26. 16:53

Nekem lassan már nem a behajtókkal van bajom.
A Dunacorp egy szemét banda,csak telefonál,papírra semmit nem mer leírni.A bankkal nevezetesen az ERSTE bankkal
van nagyobb gondom,mert egyhitelt eladott 2009 november
hónapban a Retroaktív Kft-nek.Ma ugyanazt a hitelt
2013.03.30-án Díjbeszedő Fakrorház néven működő
behajtáskezelőnek.Ugyanez a bank egy másik hitelt
2009-ben eladta a Retroaktív Kft-nek,majd a Dunacorpnak.
Közben a bank is elfogadta a számlaszámra a befizetést.
A bank nem vette észre,hogy egyszer már eladta a hitelt??
Elegem van.!!!!!!

Atyesz89 # 2013.04.23. 14:48

A Dunacorp-al nem kell komolyan foglalkozni!! Le kell Szni. Nem szabad elhinni hogy mit mond, ír, mivel fenyegetőzik. Nem fog senki ellen sem végrehajtást kérni, mert az nagyon sok pénzébe kerül. Fizetési meghagyás(közjegyzői költségek)+ bírási költségek amit neki mind meg kell előlegeznie. Akit meg tud félemlíteni attól pénzt hajt be, akit nem bír, azzal nem tud mit csinálni. Ezt kell kihasználni!! Adósok, Magyarok! Össze kell fogni ezek a törvénytelen végek ellen! Senki se hagyja magát! Senki se fizessen!

Dr.Attika # 2013.04.18. 10:58

Újabb adalék a Dunacorp ügyben. A Hir Tv Panszkönyv műsorára hivatkozva megkeresett egy panaszos.
Huszonéves női hang közli, hogy amennyiben nem fizet, akkor kollégái megkeresik. Környezettanulmány címén bemennek a lakásába és minden használható értéket elhoznak. Rendőrrel mennek és hitelsértés miatt a rendőrök letartóztatják.

joci0509 # 2013.04.17. 12:41

Maresz75

Köszi szépen.
Igy már értem teljesen, azért voltam bizonytalan mert folyamatosan hívogatnak. mindig más, és azt sem tudják kivel mit beszéltem, szoval zavaros volt amit mondtak, meg munkáltatomat akarják fel jelenteni.
Meg van a papí ki nyomtattam, meg az mail cimemen is meg van.

maresz75 # 2013.04.17. 07:20

Joci0509!

Dr.Attika azt próbálja elmondani neked, hogy NEM KELL aláírni semmit. Többen vagyunk hasonló esetben mint te. Minket is hasonlóképpen fenyegettek és fenyegetnek is. Senki nem fog kimenni hozzád (hozzám már kb 6-szor ígérték, hogy jönnek még a munkahelyemre is végrehajtóval, rendőrséggel meg az egész hadsereggel), ha igen nem kell mást tenned csak hívnod a rendőrséget. Azért próbálnak befolyásolni mert látják, hogy hajlasz a fizetésre.
Kérd el a munkáltatódtól a papír másolatát amit küldtek nekik és menj jelentsd fel őket. Legyél velük határozott és kérd a Fizetési Meghagyást.
Olvass vissza a topikokba és találsz hasonló eseteket és tanácsokat is.

Ez csak behajtó cég, való letiltást csak VÉGREHAJTÓ kezdeményezhet ilyen esetben. A kettő cég nem ugyan az.

joci0509 # 2013.04.16. 19:03

Mit tanácsol??

Dr.Attika # 2013.04.16. 17:25

Ha ezek után sem tudja, akkor már ezt senki nem tudja elmagyarázni Önnek. Többek között az ilyen emberi tudatlanságból él ez a cég.

joci0509 # 2013.04.16. 17:10

De még mindig nem tudom, h mi legyen péntekig....

Dr.Attika # 2013.04.16. 15:45

Már fel vannak jelentve. Folyik a nyomozás csalás kísérlete miatt.

joci0509 # 2013.04.16. 13:22

Most néztem meg ezt a videót velem ugyan ezt teszik.
ugyan ilyen levelet küldtem munkáltatómnak, h az én teljes hozzá járulásommal vonhatják a béremböl.
mondtam a hölgynek, h nekem azt mondt amunkáltatóm, h ez nem hivatalos , és fel is lehetne öket jelenteni.

joci0509 # 2013.04.16. 12:43

Sziasztok! Ma már egy másik nö hívott dunacorptól, h ö foglalkozik az én ügyemmel. most azt mondta ha péntekig be fizetek 100ezret és allá irom papirt amit a munkáltatómnak küldtek, hogy fizetésem 50% vonhatják, akkor nem indul végrehajtás. Tegnap elött egy teljesen másik nö hívot vele teljesen mást beszéltem meg. most már tényleg nem tudom mit csináljak. Most 100ezret nem tudok be fizetni ez biztos! Viszont nem tudom h mi történik ez után.
Ki küldik levelet gondolom közjegyzöne. Kérdésem az lenne, h lehet h két teljsen más nö hiv teljesen más dolgokat mond. teljesen másról beszél, és teljesen mást beszélünk meg! Most mit csináljak?? allá irjam papirt? vagy teljesen mindegy igy is ugyis el inditják a végrehajtást? Egyébkén tartózásom 3 hitelböl áll. vagy is igazábol kettö egy személyi kölcsö meg egy vásárlási kártya, azt mondja a 3. az a kártya felmondás.
ezért áll 3 hitelböl. És akivel most beszéltem ö csak a nagyobb hitelemmel fogllakozik, akivel két napja beszéltem a kettö kisebbel, és nem is tudják, h kivel mit beszéltem meg, söt azt sem h kivel, Mi várható ez utána mi történik most!Válaszokat elöre is köszönöm.