DunaCorp

runningman # 2015.05.24. 03:57

Vagy lenne egy másik út is: ott az internet, szinte mindenki hozzájut valahogy, az is aki sokmillíós adósságok közt vergődik. Ha máshol nem, akkor a szomszédjánál, barátnőjénél. Lehetne sorstársakat keresni, szervezkedni:

"A mintegy 9 millió darab hitelszerződést 4 millió 871 ezer magánszemély birtokolta, ami azt jeleneti, hogy 18 évesnél idősebb magyar népesség 61%-a szerepel az adatbázisban." - Giro Zrt, 2013

Ha mindenki azt mondaná, hogy holnaptól nem fizetem az adósságom (parkolási, autópálya, közlekedési, építési bírságot, faktoringot, adóbírságot), önhatalmúlag megfelezné mindenki a befizetett adóját, mondván ezért a szarért ami itt van még a mostani elvonás fele is sok, egy pillanat alatt bedőlne ez az egész. Sok-sok médiabeli fenyegetőzés és kurvaanyázás után meg beállnánk egy olyan szintre ahol a dolgozó/vállalkozó/nyugdíjas kap érdemi állami szolgáltatást, a semmirekellők meg - beleértve külföldi hitelezőinket is - semmit.

Tíz éve majdnem csináltam egy mozgalmat: dugjuk el a végrehajtás elől az autóinkat. Tömegesen. Aki érintett volt, csak fanyalgott, jajjj mi lesz. Egyedül kellett másképp megoldanom - egyébként a jog betűjét követve (szellemével persze ellentétesen járva el).

Mikor érünk el odáig, hogy megtagadjuk az uzsora és az értelmetlen sarcok fizetését?

Sherlock # 2015.05.24. 07:25

Inkább arra a szintre kellene eljutni, hogy a pénzügyi tudatosság és kultúra ne egy 10 éves gyerek szintjén legyen. És akkor nem kell elrejteni az autót a végrehajtó elől, csak annyi kölcsönt vesz fel mindenki amennyit vissza tud fizetni, nem háborog azon, hogy 200 000 Ft-ot vett fel 10 évre és milyen 10% THM-ről beszélnek, mikor neki 220 000 Ft-nál sokkal többet kellett visszafizetnie(uzsora!!!).

Bori Bori # 2015.05.24. 19:30

"az adósságaik csendben évüljenek el"

Mivan? Ezt háromszor is elolvastam, azt hittem, rosszul látom.

gyulagux700 # 2015.06.15. 10:41

Sziasztok.engem is megkeresett a credit line.van 2 tartozásom.az egyik egy 200000 forintos hitelkártya(ebből eddig kifizettem 700000 forintot)meg van egy személyi kölcsönöm 600000 forintos(ebből kifizettem 500000 forintot) megállapodás papíron nincs.mindig azzal jönnek hogy régen jó volt akkor fizessek.de ha jól megnézitek akkor csak a személyi kölcsönt kellene még fizetnem.néha pàr napot csúszok de fizetek.mit tegyek?ne fizessek már vagy csak az egyiket fizessem?igaz mielőtt ezekhez kerültem előtte a dunacorpnál voltam.segítsetek lègyszíves.

Dr.Attika # 2015.06.15. 16:41

Nem stimmel a matek. 200 ezres tartozásra miért kellett 700 ezret visszafizetni . Aki a "kreditlájn"-nak, Dunacorp kistestvérének egy forintot is fizet az magára vessen.
Érdeklődjön már a banktól, hogy ők mennyit láttak az Ön által befizetett pénzből. Szerintem semmit. Ablakon kidobott pénz esete.

gyulagux700 # 2015.06.16. 16:12

Dr.Attika
köszönöm hogy ilyen gyorsan válaszolt.még lenne itt valami.ha a bank azt válaszolja hogy ennyit nem kapott meg akkor forduljak bírósághoz?meg egyezkedjek velük hogy mi legyen a következő teendő?már unom hogy mindig zaklatnak.soha nem lesz vége ennek?elvileg kifizettem a tartozásom.teljesen tönkre tesznek.amit felhasználtam azt vissza fizettem.

Dr.Attika # 2015.06.16. 16:51

Tartozatlanul fizetett a behajtónak. Tőle kell visszaperelni.

gyulagux700 # 2015.06.19. 06:32

Dr.Attika
Érdeklődtem a banknál de zsákutcába futottam.semmi érdemlegessel nem szolgáltak.a dunacorphoz irányítottak.náluk érdeklődjek.most veszett el minden reményem.pereljek e vagy sem?ha igen milyen módokon lehet és mi kell hozzá?

Dr.Attika # 2015.06.19. 15:48

Keressen fel egy helyi ügyvédet.saját maga nem tud eredményt elérni.

Dr.Attika # 2015.06.20. 09:46
ius latratus # 2015.06.20. 10:26

Na, ezt kár volt.
Rendszámfigyelő, meg követik az adóst stb.
Blikk.

gyulagux700 # 2015.06.23. 09:52

Dr.Attika
Írtam a banknak felvilágosítás miatt.elméletileg hamarosan küldik a papírokat.addig nem fizetek semmit a faktornak.úgy gondolom hogy amint lesz kézzel fogható bizonyítékom akkor tudok lépni.vagy tévedek?most jelenleg nincs pénzem ügyvédre.sajnos jelenleg úgy áll a helyzet hogy teljesen kilátástalannak látom ezekkel szembeni helyzetem.egyre sűrűbben hívogatnak.mit mondhatnék még nekik hogy végre ne hívogassanak?

majka1980 # 2015.08.26. 10:04

segitséget szeretnék kérni!teganp a dunacorp zrt megkeresett telefonon,hogy 6 éve tartozom az erste banknak és jönnek végrehajtani!Ezzel csak az a baj hogy egy önállo birosági végrehajtotol azt a hivatalos levelet kaptam egy másik hitelem miatt hogy a tartozásom behajthatatlan amig nem dolgozom vagy nem lesz valami a nevemen!Hallottam a dunacorprol ezt azt!megtehetik hogy kijönnek igy is hogy egy önállo birosági végrehajto hivatalos levélben leirta hogy nem tudja behajtani!Ahol lakom a szüleim háza!semmi közöm hozzá!Mivel akkor már az önállo birosági végrehajto rátette volna a kezét!Szoval nyugodtan elzavarhatom ha esetleg kijön a dunacorp?

Pysti # 2015.09.07. 12:27

A Dunacorp eladta az adósságomat a Díjbeszedő faktorháznak majd tovább adták az MMK-nak.
Most a Duinacorp követeli azt amit továbbadott.
Úgy döntöttem, hogy inkább veszek friss csirke combot, mint hogy egy fillért is fizessek nekik.
Holnap délelőtt megyek a húsért.

Dr.Attika # 2015.09.07. 16:23

"egyre sűrűbben hívogatnak.mit mondhatnék még nekik hogy végre ne hívogassanak?"
Mit mondhatna? Egyetemisták hívogatják 500 forintos órabérért a szokványos szöveggel. Nem fogják abbahagyni.

maria67 # 2015.09.10. 12:27

Érdeklődöm, hogy a Dunacorp Zrt már valakinek kiküldte a részletes elszámolást?
Ugyanis 2015. 02 hótól várom. Többször levélben kértem tőlük.
Sajna nem kaptam csak egy összesítőt, melyben közölték, hogy 170000 ft még van hátra az amúgy 1.500.000 ft-os tartozásomból. A felvett hitel eur-ban lett számolva de a törlesztést ft-ban teljesítettem. Erste személyi kölcsönt(eur) megvásárolta a Dunacorp.Először cca 20000 ft-tal, majd többszöri telefonos zaklatás után 45000 ft-tal törlesztettem a Cib Banknál vezetett fiókjuknál. .
A megemelkedett összegre azért volt állítolag szükség mert igen magas volt az elmúlt években az árfolyam, tehát a 20000 ft nem elég még a kamatokat sem fedezi hát még a tőketartozást. Már a devizában felvett hitelével kapcsolatosan mindenki megkapta az elszámolását. Fura, hogy amióta kérem hogy részletezzék a befizetéseket azóta nem is hallok felőlük.Akkor most mitévő legyek? Az Erste bank tájékoztatott, hogy a követeléskezelő kötelessége megküldeni az elszámolást. Na és itt zárul a kör.
Várom válaszokat

maria.black@freemail.hu # 2015.09.14. 09:19

Kedves Fórumozók! Értesülésemre jutott, hogy 2012 augusztusában, egy borsodi férfi a Dunacorp zaklatása elől a halálba menekült... Úgy tudom, a behajtó cég a tartozást a férfi családjára terhelte. Sajnos, nálunk is tragédia lett egy tartozási ügyből, ezért szeretném megkeresni az illető családot, illetve bármilyen ilyen helyzetbe került családot, hogy megosszuk egymással tapasztalatainkat. Ha a fórumozók közül rendelkezne ilyen kapcsolattal, kérem jelezze.
Lehet, hogy a követelés jogszerű, de a rendszer embertelen. Talán sikerülhet ezen változtatni, ha a sorstárs családok összefognak.
Köszönöm!

ártatlan1 # 2015.09.14. 11:33

Az új hölgy aki zaklatja az adósokat telefonon és a háttérben gyerek sírás van:06 305715832..én megtettem a feljelentést zaklatásért a telefonszám alapján mivel nem mutatkozott be a hölgy így én sem,de viszont azonnal feljelentettem.

Dr.Attika # 2015.09.14. 17:29

Bocsásson meg neki. Kénytelen ezt az alja munkát végezni két szoptatás között, hogy a napi keresményből a pelenkát is meg tudja venni.

edenke74 # 2016.01.02. 16:49

Tisztelt Szakértők!

Szeretnék egy kis segítséget kérni az alábbi üggyel kapcsolatban.Volt egy K&H lakossági folyószámla amit a bank nyitott nekem hitelfelvételkor ez csak törlesztőszámlaként szolgált az OTP számlámról ide kellett utalni a havi törlesztőrészletet.a számla 2005.májusában lett nyitva a hitel 20 évre volt jelzáloghitel CHF-ban,amit 2007 novemberében egy összegben vissza is fizettem a banknak,megjegyzem 2 év törlesztés után többet fizettem vissza mint amit volt az eredeti jelzáloghitel.A számla azonnal nem lett megszüntetve,de 2008-ban írásban kértem a bankot a megszüntetésről mivel közben már nem használtam a számlát,ekkor még jelzem bőven pozitív egyenleg volt a számlán.Közben elköltöztünk másik városba majd egy időre külföldre én a számla megszüntetést már rég elfelejtettem,nem is gondoltam rá hogy a bank nem szüntette meg,mivel soha telefonon nem kerestek meg,postai úton kerestek e azt nem tudom mert ugye lakcímváltozást nem jelentettem mert abban a tudatban voltam a számlám már régen megszűnt.2014.novemberében kaptam egy levelet a dunacorp-tól hogy a bank átadta a tartozásom és ők követelnek tőlem 61625 ft-ot.néztem nagyot mi is ez.kértem küldjék el részemremi ez én nem tartozom a hitelem teljesen visszafizettem a számlámat kértem megszüntetni.erre irják a bank 2009.01 hótól negatív egyenleget tartott nyilván pontosan 2009.01.30napon -3464Ft volt az egyenleg majd 2014.01.hónapig negatív egyenleggel tartotta a bank a számlámat amit nem is értek miért,5 éven keresztül miért nem szüntették meg a számlát ha semmi pénzmozgás nem volt rajta és egyébként is a kérésemre miért nem szüntették meg 2008-ban.a lényeg most a dunacorp fenyegetőzik hogy ők ez engedményezettek és jogi utra terelik az ügyet de közben én megszereztem a folyószámla kivonat másolataimat egészen 2009.januártól 2014 januárig.az utolsón ez szerepel pontosan 2014.01.01.nyitóegyenleg -60.775Ft majd 2014.01.08 a datum jóváírásként szerepel 61.621Ft és terhelésként 846Ft a költségekre.tranzakcióhoz az van beírva számlamegszüntetés átvezetéssel ref.O14PJ Tömeges számlazárás HA számlára Kérdezném hogy ez mit jelent ez ugyanis a végén záróegyenlegként 0Ft szerepel tehát nincs a számlán tartozás.a bank ekkor sem keresett meg ezt így lezárta 2014.január 8-al állítólag a dunacorp azt állítja hogy a bank 2014.01.07-én felmondta a szerződésemet és nekik adta át az engedményezést,küldtek nekem erről utólag a kérésemre egy levelet amiben azt írják a K&H bank 2014.augusztus 5-én adta át a dunacorpnak a követelést és annak járulékait.Ebben kellene segítség ha a bank egyszer jóváírta januárban és 0Ft volt a záróegyenleg akkor mit adott át a dunacopnak augusztusban,jogos volrt ez így?mellesleg a K&H banknál nekem a szerződés számom 0282P06138100 volt ez szerepel minden számlakivonatomon,a dunacorp által küldött levélben az szerepel hogy a K&H banknál fennálló 0282P06138101 számú szerződésből eredő követelés.kérnék szépen segítséget ehhez mert én ezt nagyon nem értem,nem tartom jogosnak ezt az egészet.Előre is köszönöm.

gerbera317 # 2016.01.02. 17:30

Ha fizetési meghagyás jön, ellent kell mondani, majd pedig a perben előadni a lent leírtakat. A bankot tanúként meghallgathatja a bíróság.

Ha nem vagy biztos a dolgodban, és inkább nem várnád meg a fizetési meghagyást, a bank tud neked tájékoztatást adni, hogy a lent leírtak ellenére miért maradt fenn tartozásod, amit aztán a faktorra engedményeztek. A faktorra hiába is köpködsz, ő csak azt követeli, amit engedményesként követelhet. A megoldás kulcsa a banknál maradt.

Kovács_Béla_Sándor # 2016.01.03. 08:35

A bankot tanúként meghallgathatja a bíróság.
Ööö...

Dr.Attika # 2016.01.03. 09:04

Nyilván félként. Kis dolgokra nem adunk ugye.

gerbera317 # 2016.01.03. 09:54

Hát nem az engedményes a fél?

Dr.Attika # 2016.01.03. 10:34

Az engedményes a bank jogutódja. Tanú ezért nem lehet a bank.