DunaCorp

runningman # 2013.03.25. 16:03

:)
joci

Szerintem várd meg a közjegyző által kiküldött Fizetési Meghagyást (FMH). Ebben benne lesz, hogy ki, mennyit, milyen alapon követel tőled. Addig is keress egy ügyvédet. Ha megjött az FMH, mutasd meg az ügyvédnek és azokat a szerződéseket, iratokat is ami alapján keletkezett. Az ügyvéd megmondja mi alapján mondj ellent, 15 napon belül kell ellentmondani. Kis szerencsével a követelést felére/harmadára apaszthatod ha perré alakul az ügy, de az is lehet, hogy simán elpárolog.

Ha nem fizetsz nekik egy forintot sem, azzal jelentősen lassítod őket, kevesebb adóst tudnak megkeresni, fenyegetni, fogy a pénzük, ha mindenki ellentmondana besülne az egész, bezárhatna a dunacorp. De hát ti fizettek rendületlenül, jó birka módjára :))

joci0509 # 2013.03.23. 21:40

Munkáltató nem tett fejelntés, de mindent tudnak rólam, h mióta dolgozom ennél a cégnél, h mennyi a bejelentett bérem stb.Igen az állt benne , h az én kifejezett kérésemre történt ez a levél, és h hozzá járolok ehez. Most, h ezt a papirt nem irtam alá, fel hivtak ennek a behajtó cégnek a jogi osztályáról, h továbbitani fogják közjegyzönek, és akkor jógeröre fog emelkedni ez a behajtás. ajánlotak olyan lehetöséget, h 1 héten belül befizetek minimum 250ezret akkor talán beszélhetünka 33% levonásról. Mondtam nekik, h biztos, h nem tudok befizetni ennyi pénz hisz nem is keresek ennyit. ez nem nagyon érdekellte öket. mert h 3 hiteböl áll a tartozásom, és nem kevés 2milló körül van.

Dr.Attika # 2013.03.23. 12:56

Tiszteletem!
A munkáltatójának olyan levelet küldtek, hogy Ön hozzájárult ahhoz, hogy vonják le a fizetéséből az állítólagos tartozást részletekben. Itt csalás kísérlete és személyes adatokkal visszaélés történt.
remélem a munkáltatója tett büntető feljelentést.

joci0509 # 2013.03.18. 23:18

Tiszteletem. Olyan kérdésel fordulnék önökhöz, hogy volt egy zsemélyik kölcsönöm, amit jó ideje nem tudtam fizetni.Közben a dunacorphoz került a hitelem, párszor hivtak telefonon, de semmiben nem egyeztünk meg. Most ott tartunk, hogy a munkáltatomnak küldtek levelet,hogy a fizetésem 50% szeretnék le vonni. Kérdésem az lenne ez lehetséges-e? ugy tudom a fizetésem 33% vonnhaták le.vagy tévedek.ez nagyoban veszélyeztetné a megélhetésemet, ugy, hogy közben még két embert tartok el, egy kiskorut, meg édesapámat aki nem dolgozik.Kérdésem az lenne lehet e velük ilyenkor valami egyeségre jutni valami részlet fizetésröl,pl fizetésem 20-30% ról. Munkáltatomank eleget kell enenk a levélnek tenni, vagy nekem allál kell irnom ezt a papirt? válaszát elöre is köszönöm.

Dr.Attika # 2013.03.14. 15:12
Kovács_Béla_Sándor # 2013.03.14. 11:59

Igen, nem.

Őzike75 # 2013.03.13. 11:33

Sziasztok!
A Dunacorp pár napja jelent meg az életemben, azzal hogy megvásárolták a banki tartozásomat. Tud abban valaki segíteni, hogy ha a bank hivatalos ÁSZF-ében az áll, - "...hogy a Bank jogosult a hatályos jogszabályok alapján a követelése behajtása érdekében bírósági peres, majd azt követően végrehajtási eljárást kezdeményezni, mely eljárások költségei is a Számlatulajdonost terhelik..." - akkor jogosult egy harmadik félnek eladni a követelését és kiadni az adataimat?
Nem sérti meg az eladással az adatvédelmi törvényt?
Előre is köszönöm a választ.

Csajszi 30 # 2013.03.10. 12:41

Sziasztok! Kinek milyen tapasztalatai vannak a dunacorpal? Engem is zaklatnak hogy fizessek de olvastam itt hogy nefizesünk nekik. Nemtudom mit tegyek fizesek vagy nem? Segítségeteket előre is köszönöm!

Sziasztok! Kinek milyen tapasztalatai vannak a dunacorpal? Fizessek nekik? Segítségeteket el?re is köszönöm!

Csillagszem63 # 2013.03.01. 10:16

ERA01!

Én is hasonló cipőben járok, és kértem a cégtől hivatalos kimutatást, amit persze nem tudnak küldeni. Egy hivatalos levelet nem kaptam tőlük, és amikor kijöttek a munkahelyemre feljelentettem őket zaklatásért. Jó lenne, ha minél többen lennénk, akik tudjuk bizonyítani az undorító magatartásukat. Ők megszeghetik a törvényt szemrebbenés nélkül, hisz kiadják az adatainkat. (Én írtam a Nemzeti Adatvédelmi Hivatalnak, ahonnan azt a választ kaptam, hogy nyugodt lélekkel jelentsem fel őket, mert kétszeresen is megszegték a törvényt velem szemben.)
Teljesen egyetértek Veled abban, hogy nem szabad, hogy észrevegyék, hogy félünk tőlük....

Dr.Attika # 2013.03.01. 06:21

Az ügyvéd urak nem azt írják, hogy ne fizessék meg a tartozást, hanem azt, hogy a jogosultnak fizessenek. A behajtó cégek nem azok. Ha és amennyiben engedményezési szerződéssel ők váltak jogosulttá és ezt megfelelően igazolta az engedményező, akkor teljesítsenek neki. De ebben az esetben sem jogos a telefonos zaklatás ( Btk. 176/A. §), munkahely, szomszédok, rokonok megkeresése, akár megtévesztő levelekkel és sorolhatnám tovább.
A jogszerű út az igényük érvényesítésére a bírósági út.

valika # 2013.02.28. 19:36

Engem is ma zaklattak azzal a kérdéssel, hogy márciusban mikor fogom feladni a pénzt. Nagyon begurultam, mert szerintem ilyet nem kérdezhet február végén. Én tudom, hogy tartozásom van, amit be kell fizetni. Sajnos a bank eladta, nem tudok már oda fizetni. Eddig 180 e. Ft-ot befizettem részletekben, még 60 e. van hátra, de azt már nem tudom hogyan fizessem ki. Nyugdíjasok vagyunk,betegen, hidegben, kevés élelemmel stb. Nem értem az Ügyvéd urakat, akik azt írják, hogy ne fizessünk. Tartozást fizetni kell!! Miért ad el egy jó hírű bank "állítólagos szélhámosoknak" ügyeket? Hogy adhatják ki az adatainkat? Hol van a bank titok? Visszaélnek a szegény emberekkel. Mi van ha nem fizetem ki a 60 e. Ft-ot? Mit tudnak csinálni? Jönnek betörni az ajtót? Az ijedségtől ott fogok meghalni. Írjon valaki ötletet, hogy mitévő legyek.

duduka74

era01 # 2013.02.28. 17:40

Az élettársamat is már hónapok óta zaklatják. Ma már ott tartunk, hogy naponta legalább 50 - szer hívják, különböző számokról. Már az én emailemre is küldtek üzenetet, amiről fogalmam sem volt, honnan nyomozták le. Tegnapelőtt én vettem fel a telefont és rákérdeztek konkrét név szerint hogy én vagyok - e az élettársa. Ráadásul én nem is magyar állampolgár vagyok. Ma felvettem a telefont és nagyon kiabáltam a nővel. Azt mondta, igyak egy pohár vizet. Még dühösebb lettem. Kérdőre vontam honnan tudja az én adataimat, és hogy mi közöm a tartozáshoz. Arra persze nem válaszolt. Ja, azon akadtam ki, hogy mivel már a párom nem vette a telefont, lehallgatták, és akivel előtte 2 perccel telefonált, őt is felhívták, a páromról érdeklődve. Közöltem a nővel, hiába hivogat egy fillért nem fogunk fizetni, mert ha már olyan nagy nyomozó, nézzen utána az interneten, milyen rossz hírük van és hogy mindenki óva inti az embereket hogy nekik fizessen. Erre persze nemtudott mit mondani. Mondtam, hogy bemegyünk a bankba és oda befizetjük a pénzt. Mondta, hogy a bank eladta nekik a tartozást. Hát mi biztos hogy nekik nem fizetünk, énvégettem ide is jöhetnek, rájukhívom a rendőröket. Utána még hivogattak, felvettem a telefont és tartottam a vonalat.:) Nem kell tőlük megijedni.

runningman # 2013.02.28. 01:57

Majd ha bírósági végrehajtó jön, azzal együttműködsz. Ezek csak behajtók, semmi többet nem tehetnek mint ha mondjuk a munkatársadnak lógnál 20.000 ft-tal és követelné rajtad a pénzt.

Ha kimenne vmi nagydarab, akkor nem szabad beengedni és ha erőszakoskodik rá kell hívni a rendőrséget. Az sem árt, ha felveszed amit mond, lefényképezed/levideózod ahogy rugdossa az ajtód. Ezekért mind előveszik majd.

Ezek abból élnek mind, hogy féltek tőlük. Egyszer kell ellentmondani és kitartani a végsőkig, utána csak röhögsz rajtuk. Tapasztalatból írom. Nem árt egyébként utánanézni mit tehet a közjegyző, a végrehajtó, a nav, az önkormányzat, a parkolócég, a közterület-felügyelet, a rendőrség, a bank, a közművek, a szemétszállítók, a telefon kábeltv és internetcégek - kb ezek a leggyakoribbb vérszívóink. Ha szép sorban utánajársz, hogyan lehet ezeket a fizetnivalókat sorban kikerülni - ha NAGYON_AKAROD - onnantól más világ nyílik meg előtted. A behajtók csak ezek után jönnek, futottak még kategória.

Moncsy80 # 2013.02.26. 09:55

De azt mondták ha nem működünk együtt a végrehajtásnál akkor az büntető jogot vagy mit von maga után...és ez a baj, nagyon meg félemlítik az embert...itt a gyermekem...féltem na meg a születendőt is....

Dr.Attika # 2013.02.26. 08:05

Teljesen felesleges befizetni a 20 ezer forintot. Hajtsák el ezeket az álbehajtókat. Hívják ki nyugodtan a rendőrséget, ha megjelennek.

Moncsy80 # 2013.02.26. 07:24

Sziasztok!

Édesanyámat is zaklatják , már hónapok óta. Tegnap azzal hívtak fel hogy 15 napon belül kiküldik a végrehajtókat! Mivel én állapotos vagyok, anyukámtól pedig most vették el a rokkantnyugdíjas nem tudunk nekik fizetni.Viszont egy kedves barátunk segít rajtunk és a mai nap befizeti a 20 ezer ft-ot . Így nem marad mit ennünk de legalább a szégyen nem jön ami a végrehajtással jár.Na de most hogy itt olvasgattam kétségeim támadtak...én olyat nem merek tenni hogy kihívom a rendőrséget ha itt a végrehajtó...sajnos társasházban élünk annyira buta szomszédokkal ha azok meg neszelik hogy végrehajtó jön hozzánk egyből rohannak a családvédelmisekhez.....viszont ha segítenétek nekem információkkal elmennék az ingyenes család ügyvédhez és meg próbálnék segítséget kérni....vagy valamit tenni

Csillagszem63 # 2013.01.23. 10:33

Sziasztok!

A mai napon engem is ismét nekiálltak zaklatni munkahelyemen keresztül. Én már korábban tettem feljelentést a rendőrségen, elég sok bejelentés van ellenük. Segítsetek abban, hogy megadtok telefonszámokat, de természetesen nem itt, hanem az e-mail címemre, ami a következő: angyalka630308@gmail.com. (Sajnos a csillagszem63@.....e-mail címemet feltörték, és abban nem tudom megnézni a leveleket.)Segítsetek, mert én a végére szeretnék járni az állandó telefonos zaklatásuknak!

Köszönöm!

maresz75 # 2013.01.12. 18:35

Tisztelt valevi!

Sokan vagyunk akiket fenyeget ez a cég, hasonló módszerekkel. Olvasd el a régebbi bejegyzéseket és sok jó tanácsot kaphatsz.
Én is fizettem nekik eleinte de annál inkább fenyegettek. A jogi eljárásról annyit én is kaptam tőlük levelet is róla min. 8-at. De én annyit válaszoltam nekik, hogy csak abban az esetben vagyok hajlandó fizetni ha a bíróság megítéli nekik és csak abban az összegben amennyit megítél. Közöltem velük, ha nem hagynak fel a zaklatással feljelentést teszek ellenük (PSZÁF, rendőrség). Ne riadj meg a hangnemüktől te is legyél határozott és kérd a jogi utat. Semmiféle papírt ne írj alá nekik semmi féle képen és ne fizess addig. Ez a cég csak behajtó cég aki a követeléseket próbálja beszedni, ilyen kedves módszerekkel. Az általuk emlegetett Hatalmi szerveket csak a Bírósági VÉGREHAJTÓ vehet igénybe. Kapsz még olyan üzenetet is majd, hogy tartózkodj otthon mert mennek kipakolni de bárki is megjelenik első dolog hívni a rendőrséget.
Én személy szerint letiltottam a telefonomon őket, kerestek egy párszor (kiírta a telefon), de SMS-t hónapok óta már nem küldenek.

valevi # 2013.01.10. 14:57

Ma megint kaptam egy smst a dunacorp tól hogy meg indították ellenem a jogi eljárást.Valaki tud olyan személyről aki ilyet kapott mi történt?Én pedig fizettem is nekik 70 000Ft-ot.

valevi

valevi # 2013.01.09. 15:54

Ma engem is felhívott egy hölgy a dunacorp Zrttől engem is megfenyegettek ha nem fizetek egy összegbe akkor letiltják a fizetésem felét és zárolják az összes számlánkat gyámhatósággal is fenyegetőztek,betöréssel és még egyéb ilyesmivel. Holnap 10 óráig van a határidőm mitévő legyek?Fizessek nekik?

valevi

M666 # 2013.01.04. 08:51

Kérdezni szeretném hogy a dunacorp zrt-ről tud valaki valamilyen konkrét ügyet?Valóságos cég,folyik ellenük büntető eljárás,szabad nekik fizetni,utalni?Mi is kapcsolatba kerültünk velük.Elég durva dolgokat műveltek telefonon.Hatósággal fenyegetőztek,gyámhatósággal,végrehejtással stb.De ezt mind a saját hatáskörükön bellül!Lehetséges mind ez,szerintem nem!Már utaltunk nekik de a pénz útja homályos számunkra.Álneveken jelenkeznek,helyi polgárőrséget küldik ki hozzánk,egyik ügyintéző nem tud a másikról,már mindegy kivel beszélnek csak utaljuk a pénzt nekik,a beszelgetésről felvétel nem mindíg készül!Tanácsot szeretnénk kérni mi tévők legyünk ezek után!

Szibülla # 2012.12.13. 09:06

Nekem is ez volt a problémám, hogy mikor a Dunacorp elkezdett nyomulni, akkor a bankokat felhívtam, hogy én nekik szeretnék fizetni. De mindenki azt mondta, hogy már nincs náluk a tartozásom. Olyan szinten nyomulnak, hogy az édesanyámat fenyegetik, hogy mennek foglalni, hacsak nem számlával bizonyítja, hogy az ővé a lakásban található dolgok (nála van a bejelentett lakcímem), a közösségi oldalon az ismerőseimnek írogatnak, hogy jelezzék felém, hogy hívjam fel őket.
Külföldre mentem, hogy több pénzt tudjak keresni és lerendezzem az adósságaimat, persze itt sem könnyebb a pénzkeresés, de hívogattak a régi számomon. Kérték adjam meg a külföldi telefonszámomat, hogy azon tudjanak hívni. Ezt megtagadtam. Kezd az egész nyomasztó lenni. Nem tudom, hogy mihez tudnék még kezdeni.

laikusjoghoz # 2012.11.29. 12:27

Dr. Attika!
A Dunacorp faktor cég, nem követelés kezelő! Lehet, hogy nem minden ügyet vásároltak meg, viszont az enyémet igen és ezt a bank is alá támasztja rögzített vonalon, levélen keresztül. Tehát a kérdésem az, hogy a Te tanácsod szerint hogyan teljesítsek a banknak? Eddig azt hangoztattad, hogy ne fizessen senki a Dunacorpnak, de a bankban nem tudok fizetni, mert már nem is él a számlám, tehát el sem megy a bank felé az utalás. Ügyvédre nincs pénzem, szeretnék fizetni, mert van egy kis pénzem, de teljesen elbizonytalanítottál. Úgy érzem, hogy baj lesz, ha nem fizetek a dunacorpnak sem.

gerbera317 # 2012.11.28. 19:32

Jó. De a srác engedményezésről ír.

Dr.Attika # 2012.11.28. 18:45

Tévedés. Nem a Dunacorpnak tartozik, hanem a banknak. Ne keverjük már az engedményezést a követelés kezeléssel. Előbbi kötelem átszállás, az utóbbi megbízási jogviszony.