(Egyébként meg, nem csak a NAV és az MBVK árverez ingatlant. Én is elárverehetném az enyém, miért ne? Lehet, ilyen ingatlan is van az adatbázisukban. Persze, nem valószínű.)
Ingatan árverés
drbjozsef
Ugyanazok az ingaltanok vannak az "adatbázisukban" mint amik ingyenesen elérhetők az MBVK honlapján, tehát nem ők szolgáltatnak adatbázist az MBVK-nak, hanem onnan veszik minden információjukat. Nem ők dolgoznak vele, csak lemásolják. Ezért aztán kicsit aggályos számomra a dolog..:)
Ahogy Kohn bácsi mondaná: "ögyes". De szerintem legális.
Ugyan már, van, aki a Saharában tud homokot eladni. Ha van, aki megveszi.
wers
Elég visszataszító dolog szerintem, mikor valaki mint egy élősködő keresi a kenyerét. Gondolom, azért nem csinálja mindenki ezt, mert nincs hozzá gyomra, hogy napi szinten átverje az embereket.
Több árverezést is figyelek, és mindig van egy-két olyan ember, aki hetekkel, vagy több nappal az árverés vége előtt azonnal rálicitál, ha valaki tesz egy ajánlatot. Vannak olyan emberek, akik képesek veszíteni milliókat csak azért, hogy az ő licitje legyen az oszlop tetején? :D Én IQ teszthez kötném az árverezők regisztrálását. :D Vélemények?
@Betty61:
Ha már ilyen sok árverést nézel, kérlek készíts egy statisztikát erről:
pl. 10 esetben, ahol napokkal/hetekkel az árverés vége előtt már van 2-3 licit, az árverés végére hány további licit érkezett még az ingatlanra, a minimális vételárnál mennyivel lett magasabb a nyertes ajánlat?
Minenki úgy költi a pénzét, ahogy akarja. Nem elképzelhetetlen, hogy egy családi jóbarát licitál, hogy megóvja a tulajdonost a kilakoltatástól.
oligaliga
Nem valószínű! Kizárólag olyan ingatlanokat figyelek, ahol a tulajdonosnak nem ez az egyetlen ingatlanja. Kizárt.
Grave7
Készül a statisztika a saját részemre. Az eddigi tapasztalatok nem valami jók.
„Kizárólag olyan ingatlanokat figyelek, ahol a tulajdonosnak nem ez az egyetlen ingatlanja.”
Ez honnan derül ki neked?
Talán arra gondol, hogy 50%-on lehet rá érvényes ajánlatot tenni. (Ami, persze, valójában nem azért van, mert van másik ingatlanja is.)
Betty61
„Nem valószínű! Kizárólag olyan ingatlanokat figyelek, ahol a tulajdonosnak nem ez az egyetlen ingatlanja. Kizárt.”
Mi kizárt? Hogy valakinek legyen egy olyan barátja, aki helyette licitál, vagy az, hogy valakinek több ingatlana van, mégsincs hol laknia?
„Talán arra gondol, hogy 50%-on lehet rá érvényes ajánlatot tenni.”
Szerintem is ebből gondolja. Pedig ahhoz, hogy ne 50% legyen, a következőknek kell együttesen teljesülni: 1) ez legyen az adós egyetlen lakó(!)ingatlana, 2) lakóhelye ebben van, 3) és a végrehajtási eljárás megindítását megelőző 6 hónapban is ebben volt.
Ezek meglétét az árverési hirdetmény ellen előterjesztett végrehajtási kifogásában kell bizonyítania (azért ekkor, mert a végrehajtó ezeket honnan tudhatná?).
A fenti három feltétel a 70%-hoz kell. A 100%-hoz további egy feltételnek kell még teljesülnie.
„Talán arra gondol, hogy 50%-on lehet rá érvényes ajánlatot tenni.”
Ha arra gondol, miért nem azt írja?
Egyébként még mindig nem értem, mi Betty61 igazi problémája.
„Egyébként még mindig nem értem, mi Betty61 igazi problémája.”
Úgy tűnik, nem ért semmit az egészből, ha határozott véleménye, az van, és megtalálta a neki tetsző fórumot, ahol ezt világgá kürtölheti.
nemégecce':
„Egyébként még mindig nem értem, mi Betty61 igazi problémája.”
Úgy tűnik, nem ért semmit az egészből, de határozott véleménye, az van, és megtalálta a neki tetsző fórumot, ahol ezt világgá kürtölheti.
:)
végül is valóban borzasztó dühítő lehet látni, hogy árverésen egymásra licitálnak egyesek
Kedves fórumozók!
Valamit nagyon félreértettetek abban, amit írtam. Én mielőtt licitálok egy ingatlanra letöltöm a tulajdonlapját, személyesen is többször megnézem az ingatlant kívülről. A tulajdonlapon szerepel az adós neve, lakcíme. Ha ez nem egyezik meg az árverezett ingatlan címével, akkor élek a gyanúval, hogy máshol lakik. Ha az ingatlan sokadszori szemrevételezés után a nap bármelyik szakában lakatlannak tűnik, akkor valószínű az is. És igen, bosszantó és dühítő, amikor egy ingatlan licitje 50%-kal a kikiáltási ár alatt indul és 1 nappal az árverés vége előtt a háromszorosára verik fel az árat olyan szinten, hogy végül még ajánlatot sem tudok tenni.
Még egy gondolat. Bocsánat, de nem azért regisztráltam erre a fórumra, hogy világgá kürtöljem a megalapozatlan véleményemet hanem azért, mert szerettem volna válaszokat kapni, ami sajnos nemhogy nem sikerült, de mindenki nekem esett. :) Vajon miért?
Kedves Betty61!
Talán figyelembe kellene venned, hogy az ingatlanárak emelkedtek és emelkednek.
Az én ingatlanom 8.200.000. forintra van felértékelve a végrehajtási eljárásban. Most ez az ingatlan a mai napon 18.000.000. forintért gond nélkül eladható lenne.És van aki többet is adna érte.
Azt hiszem ez több mint a duplája. szerintem nézd meg azt is néha, hogy a végrehajtás melyik évben kezdődött mert néha nem vesződnek új felértékeléssel főleg ha az adós szarik rá.
Ez a véleményem.
Kedves Vadsuhanc
Az jelenlegi ingatlanárakkal tisztában vagyok. Ezért nem értem, hogy miért vesznek emberek piaci áron végrehajtás alatt álló ingatlant? Jelenleg úgy látom, hogy a piaci ár alatt egy fillérrel sem lehet végrehajtás alatt álló ingatlant vásárolni. Akkor inkább vásárolok a piacról olyat, ami nem zsákbamacska.
Mert ha megveszi az ingatlant és birtokba veszi kiadja albérletbe. A mai albérleti árak mellett kb egy év alatt megtérül az az 1 millió amivel többet adott az ingatlanért. Onnantól már csak termeli a pénzt és még ott van a lakás is amelyet később el lehet adni. Ismerek olyan embert akinek jelenleg 7 lakása van havi 120 ezerért adja ki őket....
@Vadsuhanc
Értem én, mit írsz, de ha bemegy egy ingatlanirodába, ott is meg tudja venni azon az áron és akkor meg is nézheti, hogy milyen állapotban van a lakás. Szerintem.
Köszönöm szépen a hozzászólást. Végre valaki nem esik nekem. Nem tudom, mivel vívtam ki egyesek ellenszenvét.
Nem azért jöttem erre a fórumra, hogy a hangomat hallassam és okosságokat mondjak, hanem tapasztalatokat szerettem volna gyűjteni, mivel nekem nincs 8 túl sok tapasztalatom és amiket láttam, olvastam az utóbbi hetekben azoknak alapján válaszokat kerestem a bennem felmerülő kérdésekre.
gerbera317
Köszönöm szépen a hozzászólásaidat. Sokat segített.
@Betty61:
2019.09.18. 20:11-kor írtad:
„[...] Nem tudom, mivel vívtam ki egyesek ellenszenvét.
Nem azért jöttem erre a fórumra, hogy a hangomat hallassam és okosságokat mondjak [...]”
VS
Te írtad 2019.09.17. 20:50-kor:
„[...] mindig van egy-két olyan ember, aki hetekkel, vagy több nappal az árverés vége előtt azonnal rálicitál, ha valaki tesz egy ajánlatot. Vannak olyan emberek, akik képesek veszíteni milliókat csak azért, hogy az ő licitje legyen az oszlop tetején? :D Én IQ teszthez kötném az árverezők regisztrálását. :D Vélemények?”
Ahogy a később általad írtakból is kiderül, kb. mindegy, hogy van-e licit napokkal/hetekkel az árverés vége előtt, mert úgyis jóval magasabb áron kel el az ingatlan.
A nyertes ajánlat összegét meg nem az befolyásolja, hogy hány darab licit volt előtte, hanem az aktuális legutolsó ajánlat: van-e olyan árverező, aki annál is többet fizetne érte.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02