Köszönöm !
Majd beszámolok az eredményről
Üdv :János
Nyugdíj
Üdvözlöm a Tisztelt szakértőket.2012 -ben mentem csökkentett összegü nyugdijba, az új törvény szerint kérhetem az ujraszámolást? Előre köszönöm válaszukat.
Üdvözlöm a Tisztelt szakértőket.2012 -ben mentem csökkentett összegü nyugdijba, az új törvény szerint kérhetem az ujraszámolást? Előre köszönöm válaszukat.
Korábban jeleztem,hogy évtizedekig 2 db 8 órás mukaviszonyom volt. Az egyik egy minimálbéres munka volt, de mindkét munkahely befizette a nyugdíjjárulékot. Kiváncsi voltam,, hogy hogyan számolják majd a nyugdíjat. Kaptam tanácsot,amit köszönök. Majd megígértem,hogy beszámolok az eredményről. Az eredmény az,hogy 45 év szolgálati időt állapítottak meg. és figyelmbe vették ezt a 2 bebefizetést. És a nyugdíjat pedig 556 000 Ft-ban állapították meg.
Köszi a visszajelzés.
Más is láthatja, hogy van értelme utánamenni.
Üdvözlök mindenkit!
Szeretnék a következő esetünkre tanácsot kérni.
Feleségem idén szept. 01-vel 40 év után nyugdíjba vonult, a Nők 40 év keretein belül. Egészségügyben dolgozott végig.
De rész munka időben továb dolgozik, ugyan ezen a munkahelyen szept. 01-től. A nyigdíj intézetnél időben el lett kezdte a nyáron minden ügyintézés.
Ennek ellenére , csak most egy hete kapta meg a határozatot és Államkincstártól is visszamenőleg a 4 havi nyugdíját. Gyakorlatilag 95 nap volt az ügyintézési idő.
Sok volt a munkájuk, arra hivatkoztak Nyugdíj intézetnél. Elnézést sem kértek szinte.
Erre most munkáltató be kéri feleségemtől a határozatot, papírokat és arra kötelezik, hogy Nyilatkozzon az Államkincstár felé, hogy mostantól ne számlájára utalják a nyugdíját közvetlen , hanem majd a munkáltató részére. Vagyos a kórház fogja fizetni a nyugdíját is.
Kérdésünk, hogy ez jogos eljárás? Kötelezhetik ilyenre a nyugdíjas munkavállalót? Mi köze van a munkáltatónak az ő nyugdíjához?
Már most meg mondták, hogy ez ráadásul több hónapot ügyintézési hercehurca lessz megint, mire fogja újra kapni nyugdijat majd.
El nézést de milyen embertelen eljárás ez?! Kérdezem. A megérdemelt nyugdíj melett vállalni tud még munkát és a rendes nyugdíjára most megint hónapokat kell majd várnia.? Mi történik ha nem kéri az Államkincstártól, hogy Kórházon keresztül kapja a nyugdíját?
Ki fogják rúgn? Vagy nem kaphat nyugdíjat? Felháborítónak tartjuk ezt.
Kérem a tanácsát, aki volt hasonló helyzetben. Előre is Köszönjük szépen!
Az már szép.
Ennyi munka után meg is érdemled.
Tisztelt fórumozók,
ha a házaspár 25 évi házasság után elválik (2 gyerek), de ezt követően is 20 évig életközösségben marad (azonos lakcím, közös háztartás), egyikük halála esetén a másik jogosult-e özvegyi nyugdíjra ? Ha igen, milyen alapon? Mint elvált házastárs, vagy mint élettárs?
frescohu,
Élettársként. Elvált házastársként csak akkor, ha kapott tartásdíjat (házastársi tartás, nem gyerektartás!) - ami nem valószínű, ha közös háztartásban éltek továbbra is. Olvasgasd a részleteket itt:
https://www.allamkincstar.gov.hu/…egyi-nyugdij
Tisztelt Szakértők!
Egyházi fenntartású iskolában dolgozom pedagógusként. A lehetőségekkel élve 2024.12.20. napjától öregségi nyugdíjasként, folyamatos munkaviszony mellett. A tanév végén ténylegesen is nyugdíjba mennék. Kérdésem, hogy jár-e és milyen körülmények között, milyen feltételekkel a felmentési idő? A munkáltatóm számítása szerint 2025. júniusában lesz meg a 40 év szakmai gyakorlatom. Ha ennél hamarabb szűnik meg a munkaviszonyom, jár-e a 40 éves köznevelési foglalkoztatotti jutalom?
ATESZ 62-nek: olvastam ezt az abszurdnak tűnő helyzetet amit leírtál. Mivel mostanában intéztem a nyugdíjamat ezért alaposan beástam magam a törvényekbe és ezért úgy érzem, hogy érdemben tudok hozzászólni ahhoz amit írtál.A nyugellátásról szóló 1997. évi LXXXI törvény 83/C § (1) kimondja, hogy bizony az ellátást szüneteltetni kell, ha az ellátásban részesülő személy egészségügyi szolgálati jogviszonyban áll nyugdíjasként. Sajnos ez van. A törvény félreérthetetlenűl leírja ezt.
Tisztelt Szakértő Úr!
Jelenleg NŐK40 előtti, felmentési idő alatt állok, első felén melyet munkával kell tölteni, még közel 1 hónap van ebből, és 3 hónap melyen mentesülnék a munkavégzés alól.
Ezen idő alatt, felmondhat a munkáltatóm, (mondva csinált ürügyekkel)mert nem írok alá olyan dokumentumot, mellyel nem értek egyet?
Várom szíves segítségét! Üdvözlettel, Johanna
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02