KOVÁCS-BÉLA-SÁNDOR! Ha normális választ nem tudsz adni,ne ugass itt össze-vissza! Amugy azóta már beszéltem is egy normális ügyvéddel,aki legalább tisztába van a jogszabályokkal,nem ugy mint te!!!
bankok inkasszó?
kiszacsek,
Senkit nem fog érdekelni a bankszámlád, ha van munkabéred. A gyerek számlája pedig valóban nem inkasszózható, és senki nem is fog fedezet-elvonással vádolni, ha a maradék munkabéred a cibes szimbára megy. Ha pedig csak családi pótlékból és segélyből éltek, akkor meg így járt a végrehajtó: nem tudja tőled lenyúlni ezt a kevéskét sem; de szerinted mennyire fogja magát ezen felizgatni?
KBS fórumtárson nem kell kiakadni: egyész' egyszerűen az történt, hogy hülye kérdésre hülye választ adott. :-x
Sziasztok!
Folyószámlahitelem bedőlt sajnos.Mit tesz ilyenkor a bank? Zároltatja a számlámat? Erről előtte köteles értesíteni? Jövedelmem nincs,abból levonni nem tud.Egyáltalán mi a módja ennek?Először meg kell keressen egy végrehajtó?
Köszi előre is a választ.
Nem fog megkeresni,nekem sem szólt...egyszerűen inkasszó alá vette.
Viszont nekem is lenne egy kérdésem.
Édesapámmal társkártyám van,arra jön a kisfiam családi pótléka.
A számla az ő nevén van,az én kártyámat már be is vonták,mivel a pin kódokat félreütöttem,már csak az ő kártyája jó.
A kérdésem az lenne,hogy ezt a számlát is inkasszózni fogják?
köszönöm a válaszokat!
Azt szeretném megkérdezni, hogy az Önkormányzat súlyadó, illetve iparűzési adó tartozás miatt tehet-e inkasszót céges számlára? Köszönöm a segítséget!
Ha a cég az adós, akkor természetesen.
Nekem is egy önkormányzatos inkasszós kérdésem lenne.
Feleségemnek van egy egyéni vállalkozása, melyhez van egy bankszámlája.
Van továbbá egy közös folyószámlánk is.
Feleségem vállalkozásának iparűzési adóját a magánszámlánkról inkasszózta az önkormányzat. A feleségem vállalkozási számláján viszont hozzá sem nyúlt.
Joga van az önkormányzatnak ahhoz,hogy inkasszót tegyen a magán bankszámlánkra, no és a banknak, hogy mindehhez statisztáljon ?
Előre is köszönöm a választ.
„Joga van az önkormányzatnak ahhoz,hogy inkasszót tegyen a magán bankszámlánkra, no és a banknak, hogy mindehhez statisztáljon?”
Csak félig jó a kérdés.
Először is: az önkormányzati adóhatóságnak joga van ehhez.
Másodszor: Az inkasszó hivatalos elnevezése: hatósági átutalási megbízás. Tehát egy átutalási megbízásról van szó, ahol nem a számlatulajdonos, hanem helyette az erre jogosult hatóság ad megbízást a banknak. Miből gondolod, hogy a bank visszautasíthat egy ilyet?
Egyéni vállalkozó minden bankszámlája "inkasszózható". A Legfelsőbb Bíróság - ma Kúria- már régebben kifejtette, hogy az egyéni vállalkozó un. magánszámlája és az esetleges vállalkozói számlája között nem lehet különbséget tenni. Mind a kettő ugyanazon természetes személyhez kötődnek. Kifejtette azt is, hogy jogosulatlanul követelik meg a hatóságok, hogy az egyéni vállalkozó un. vállalkozási számlát nyisson. feleslegesen tartanak fel magánszámlát és vállalkozói számlát.
Az lenne a kérdésem, hogy édesanyám és az én folyószámlámat is inkasszózták. Én még tanulok, árvasági ellátást kapok, eléggé nagy összeg volt a számlámon és egyik napról a másikra minden eltűnt.
Egyik kérdésem: árvaellátást lehet inkasszózni?
Másik kérdésem: semmilyen levelet nem kaptam erről az egészről, panasszal hova fordulhatok?
A válaszokat előre is köszönöm!
„Egyik kérdésem: árvaellátást lehet inkasszózni?” - Igen.
„Másik kérdésem: semmilyen levelet nem kaptam erről az egészről, panasszal hova fordulhatok?” - A bírósághoz, de a végrehajtónál előterjesztve. 15 ezer Ft az illetéke. Aztán a bíróság megvizsgálja az iratot, és ki fog derülni, hogy kaptál róla levelet, csak nem vetted át. Te tudod, kell-e ez neked...
Szeretnék érdeklödni, hogy ha a folyószámlámat inkasszózák, lehet e panaszt tenni, mert a családipótlék és a gyes érkezik rá. Törvény engedi a fent emlitett szociális juttatások inkasszózását?
várom válaszát.. üdv. J.
Amint megérkezik a számlára, már nem családi pótlék és nem gyes, hanem számlaegyenleg.
Tisztelt Fórumozók!
Az lenne a kérdésem,hogyha a lakossági folyószámlámra csak a családi pótlék érkezik,azt inkasszózhatják?Semmi más nem megy rá.Böngésztem a neten ezzel kapcsolatban,de túl sok az infó,és konkrétan ezt nem találtam meg.A bank visszautasíthatja az inkasszót azzal,hogy nem inkasszálható jövedelem? Előre is köszönöm válaszukat!
Az előző bejegyzést el sem olvastad?
De elolvastam gerbera317,de te nem a kérdésemet.Egy egyszerű igen vagy nem válasszal is megelégednék.Elolvastam az összes fórum témát ezzel kapcsolatban,de konkrátan erre nem találtam választ,azért kérdezem meg,ráadásul ahányan kérdezték a csal.potlékot a gyessel együtt annyiféle válasz.Még a Vht.-be is beleolvastam.
Istenem...
„Amint megérkezik a számlára, már nem családi pótlék és nem gyes, hanem számlaegyenleg.”
Ennél konkrétabb hogyan legyen?
KBS,
te sem a kérdésre válaszolsz. :D
www.klaw.hu - Jogról, érthetöen.
https://www.facebook.com/kovacslaw/
Ilyenek ezek a jogászok.
Orsolya79!
Igen.
Tisztelt Fórumozók!
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Rövid történet:
Nagybátyám és felesége az ingatlanomban laktak, kiköltözéskor 340 e Ft közüzemi tartozást halmoztak fel, melyet már kiegyenlítettem.Utólag elismerték a tartozásukat egy szerződésben(tanukkal, szem.ig. számmal, stb.)Most közjegyzőhöz szeretnék fordulni, s ezután végrehajtóhoz.(A párom 1 hónapja járt így el egy hasonló ügyben, ezért gondoltam erre a megoldásra, ha más út a helyes, szívesen fogadom a tanácsokat)
Kérdéseim a következőek:
Ha a csal.pótlék és gyermektartás nem bankszámlára érkezik, akkor is megtörténik a végrehajtás?
Mivel mindketten elismerték a tartozást, de már nem élnek együtt, akkor kettejüktől arányosan (fele-fele arányban)történik a végrehajtás?
Válaszokat előre is köszönöm!
Érdeköni szeretnék! Végrehajtó elveheti az önkéntes nyugdíj pénztárban lévő pénzemet?
Kedves Fórumozók!
Az alábbi kérdésem lenne:
Ma reggel inkasszót találtam netbankon a számlámon, de az, hogy honnan jött, nem derül ki, telefonon sem tudta nekem megmondani az ügyintéző a bankban...
Kérdésem az lenne, hogy ha csak családi pótlékot, illetve gyás-t kapok, azt bevonhatja a végrehajtó? Vagy nem jól tudom, hogy egyiket sem lehet bevonni?
Úgy tudom talán a 33%-át gyásnak, gyednek lehet, de a teljeset talán nem..
A bankban annyit mondtak, hogy a számlavezető fiókomban kiadhatnak 28500 Ft-ot, és ennyi. Akkor a végrehajtótól kell ezt visszakérni, vagy ez hogy van?
Még kérdés.. Ha a párom számlájára kéretem ezeket, akkor ha nekem ahhoz a számlához csak meghatalmazásom van, onnan nem vonhatnak le semmit, igaz?
Vagy inkább posta?
A segítséget előre is köszönöm!!!
Hozzátenném, hogy azt a részét értem, hogy az nekik csak pénz, ami a számlámon van, de azért gondolom az nem úgy működik, hogy a gyerekek után járó pénzeket csak úgy bevonják... legalábbis remélem!
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02