bankok inkasszó?

kiszacsek # 2012.07.11. 20:52

KOVÁCS-BÉLA-SÁNDOR! Ha normális választ nem tudsz adni,ne ugass itt össze-vissza! Amugy azóta már beszéltem is egy normális ügyvéddel,aki legalább tisztába van a jogszabályokkal,nem ugy mint te!!!

gerbera317 # 2012.07.11. 21:21

kiszacsek,

Senkit nem fog érdekelni a bankszámlád, ha van munkabéred. A gyerek számlája pedig valóban nem inkasszózható, és senki nem is fog fedezet-elvonással vádolni, ha a maradék munkabéred a cibes szimbára megy. Ha pedig csak családi pótlékból és segélyből éltek, akkor meg így járt a végrehajtó: nem tudja tőled lenyúlni ezt a kevéskét sem; de szerinted mennyire fogja magát ezen felizgatni?

KBS fórumtárson nem kell kiakadni: egyész' egyszerűen az történt, hogy hülye kérdésre hülye választ adott. :-x

zlotyi88 # 2012.09.29. 05:15

Sziasztok!

Folyószámlahitelem bedőlt sajnos.Mit tesz ilyenkor a bank? Zároltatja a számlámat? Erről előtte köteles értesíteni? Jövedelmem nincs,abból levonni nem tud.Egyáltalán mi a módja ennek?Először meg kell keressen egy végrehajtó?

Köszi előre is a választ.

pindy # 2012.09.29. 23:17

Nem fog megkeresni,nekem sem szólt...egyszerűen inkasszó alá vette.
Viszont nekem is lenne egy kérdésem.
Édesapámmal társkártyám van,arra jön a kisfiam családi pótléka.
A számla az ő nevén van,az én kártyámat már be is vonták,mivel a pin kódokat félreütöttem,már csak az ő kártyája jó.
A kérdésem az lenne,hogy ezt a számlát is inkasszózni fogják?
köszönöm a válaszokat!

Marthy # 2012.10.15. 16:08

Azt szeretném megkérdezni, hogy az Önkormányzat súlyadó, illetve iparűzési adó tartozás miatt tehet-e inkasszót céges számlára? Köszönöm a segítséget!

Kovács_Béla_Sándor # 2012.10.16. 10:25

Ha a cég az adós, akkor természetesen.

sumsang # 2012.11.09. 18:55

Nekem is egy önkormányzatos inkasszós kérdésem lenne.
Feleségemnek van egy egyéni vállalkozása, melyhez van egy bankszámlája.

Van továbbá egy közös folyószámlánk is.

Feleségem vállalkozásának iparűzési adóját a magánszámlánkról inkasszózta az önkormányzat. A feleségem vállalkozási számláján viszont hozzá sem nyúlt.

Joga van az önkormányzatnak ahhoz,hogy inkasszót tegyen a magán bankszámlánkra, no és a banknak, hogy mindehhez statisztáljon ?

Előre is köszönöm a választ.

gerbera317 # 2012.11.11. 22:05

Joga van az önkormányzatnak ahhoz,hogy inkasszót tegyen a magán bankszámlánkra, no és a banknak, hogy mindehhez statisztáljon?

Csak félig jó a kérdés.
Először is: az önkormányzati adóhatóságnak joga van ehhez.
Másodszor: Az inkasszó hivatalos elnevezése: hatósági átutalási megbízás. Tehát egy átutalási megbízásról van szó, ahol nem a számlatulajdonos, hanem helyette az erre jogosult hatóság ad megbízást a banknak. Miből gondolod, hogy a bank visszautasíthat egy ilyet?

Dr.Attika # 2012.11.11. 22:19

Egyéni vállalkozó minden bankszámlája "inkasszózható". A Legfelsőbb Bíróság - ma Kúria- már régebben kifejtette, hogy az egyéni vállalkozó un. magánszámlája és az esetleges vállalkozói számlája között nem lehet különbséget tenni. Mind a kettő ugyanazon természetes személyhez kötődnek. Kifejtette azt is, hogy jogosulatlanul követelik meg a hatóságok, hogy az egyéni vállalkozó un. vállalkozási számlát nyisson. feleslegesen tartanak fel magánszámlát és vállalkozói számlát.

kytty24 # 2012.11.12. 17:35

Az lenne a kérdésem, hogy édesanyám és az én folyószámlámat is inkasszózták. Én még tanulok, árvasági ellátást kapok, eléggé nagy összeg volt a számlámon és egyik napról a másikra minden eltűnt.
Egyik kérdésem: árvaellátást lehet inkasszózni?
Másik kérdésem: semmilyen levelet nem kaptam erről az egészről, panasszal hova fordulhatok?
A válaszokat előre is köszönöm!

gerbera317 # 2012.11.13. 21:19

Egyik kérdésem: árvaellátást lehet inkasszózni?” - Igen.

Másik kérdésem: semmilyen levelet nem kaptam erről az egészről, panasszal hova fordulhatok?” - A bírósághoz, de a végrehajtónál előterjesztve. 15 ezer Ft az illetéke. Aztán a bíróság megvizsgálja az iratot, és ki fog derülni, hogy kaptál róla levelet, csak nem vetted át. Te tudod, kell-e ez neked...

Bagszi # 2012.11.27. 20:11

Szeretnék érdeklödni, hogy ha a folyószámlámat inkasszózák, lehet e panaszt tenni, mert a családipótlék és a gyes érkezik rá. Törvény engedi a fent emlitett szociális juttatások inkasszózását?
várom válaszát.. üdv. J.

Kovács_Béla_Sándor # 2012.11.28. 10:35

Amint megérkezik a számlára, már nem családi pótlék és nem gyes, hanem számlaegyenleg.

Orsolya79 # 2012.12.11. 09:15

Tisztelt Fórumozók!

Az lenne a kérdésem,hogyha a lakossági folyószámlámra csak a családi pótlék érkezik,azt inkasszózhatják?Semmi más nem megy rá.Böngésztem a neten ezzel kapcsolatban,de túl sok az infó,és konkrétan ezt nem találtam meg.A bank visszautasíthatja az inkasszót azzal,hogy nem inkasszálható jövedelem? Előre is köszönöm válaszukat!

gerbera317 # 2012.12.11. 11:44

Az előző bejegyzést el sem olvastad?

Orsolya79 # 2012.12.13. 07:21

De elolvastam gerbera317,de te nem a kérdésemet.Egy egyszerű igen vagy nem válasszal is megelégednék.Elolvastam az összes fórum témát ezzel kapcsolatban,de konkrátan erre nem találtam választ,azért kérdezem meg,ráadásul ahányan kérdezték a csal.potlékot a gyessel együtt annyiféle válasz.Még a Vht.-be is beleolvastam.

Kovács_Béla_Sándor # 2012.12.13. 10:02

Istenem...

Amint megérkezik a számlára, már nem családi pótlék és nem gyes, hanem számlaegyenleg.

Ennél konkrétabb hogyan legyen?

Sherlock # 2012.12.13. 10:18

KBS,

te sem a kérdésre válaszolsz. :D

Kovács_Béla_Sándor # 2012.12.13. 10:22

Ilyenek ezek a jogászok.

Sherlock # 2012.12.13. 10:25

Off

On

gerbera317 # 2012.12.13. 20:52

Orsolya79!

Igen.

kérdező100 # 2012.12.15. 08:42

Tisztelt Fórumozók!

Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Rövid történet:
Nagybátyám és felesége az ingatlanomban laktak, kiköltözéskor 340 e Ft közüzemi tartozást halmoztak fel, melyet már kiegyenlítettem.Utólag elismerték a tartozásukat egy szerződésben(tanukkal, szem.ig. számmal, stb.)Most közjegyzőhöz szeretnék fordulni, s ezután végrehajtóhoz.(A párom 1 hónapja járt így el egy hasonló ügyben, ezért gondoltam erre a megoldásra, ha más út a helyes, szívesen fogadom a tanácsokat)
Kérdéseim a következőek:

Ha a csal.pótlék és gyermektartás nem bankszámlára érkezik, akkor is megtörténik a végrehajtás?
Mivel mindketten elismerték a tartozást, de már nem élnek együtt, akkor kettejüktől arányosan (fele-fele arányban)történik a végrehajtás?

Válaszokat előre is köszönöm!

sumesz # 2012.12.31. 08:26

Érdeköni szeretnék! Végrehajtó elveheti az önkéntes nyugdíj pénztárban lévő pénzemet?

VVBB # 2013.02.06. 06:14

Kedves Fórumozók!

Az alábbi kérdésem lenne:

Ma reggel inkasszót találtam netbankon a számlámon, de az, hogy honnan jött, nem derül ki, telefonon sem tudta nekem megmondani az ügyintéző a bankban...

Kérdésem az lenne, hogy ha csak családi pótlékot, illetve gyás-t kapok, azt bevonhatja a végrehajtó? Vagy nem jól tudom, hogy egyiket sem lehet bevonni?
Úgy tudom talán a 33%-át gyásnak, gyednek lehet, de a teljeset talán nem..

A bankban annyit mondtak, hogy a számlavezető fiókomban kiadhatnak 28500 Ft-ot, és ennyi. Akkor a végrehajtótól kell ezt visszakérni, vagy ez hogy van?

Még kérdés.. Ha a párom számlájára kéretem ezeket, akkor ha nekem ahhoz a számlához csak meghatalmazásom van, onnan nem vonhatnak le semmit, igaz?
Vagy inkább posta?

A segítséget előre is köszönöm!!!

VVBB # 2013.02.06. 06:29

Hozzátenném, hogy azt a részét értem, hogy az nekik csak pénz, ami a számlámon van, de azért gondolom az nem úgy működik, hogy a gyerekek után járó pénzeket csak úgy bevonják... legalábbis remélem!