De itt még nincs végrehajtáson egyik ügy sem, én úgy sejtem...
Azt mondta Bernadett, hogy követeléskezelőnél van egy telefonos tartozás. Az meg még messze áll a bírósági végrehajtástól...
Amennyiben még egyik helyről sem kaptál fizetési meghagyást, illetve sehol nincs jogerős fizetési meghagyás, addig a végrehajtást, mint jogi eszközt nem fogják eszközölni. Max arra van lehetőséged, hogy amennyiben olyan banki hitelt vettél fel, amelyben a bank nyilatkoztatott arról, hogy hozzájárulsz, hogy a béred 33%-át megterhelje esetleges nemfizetésed esetén, úgy a bank az általad megadott (...) munkahelyet megkeresve ezt kérheti.
Viszont Bernadett azért el kell gondolkodni azon is, hogy amennyiben te tudatában voltál annak a hitelek felvételekor, illetve a mobilszolgáltatóval való szerződéskötéskor, hogy megpattansz hazánkból és nem fogod fizetni ezeket a dolgokat, akkor lehet, hogy büntetőjogi oldalon is megáll a csalás gyanúja...
Még mindig azt mondom, mint amit mondtam anno valahol: ha végrehajtóhoz kerül az ügy, keresd meg a végrehajtót, jelentsd be a munkahelyed neki, és ő intézkedni fog a fizetésed letiltásáról. (Bár hozzá kell tenni, hogy nem feltétlen szerencsés úgy indítani egy munkahelyen, hogy a béren végrehajtói letiltás van...)
SF