bankok inkasszó?

Kovács_Béla_Sándor # 2014.01.03. 14:28

:)
Ezt úgy szokták, hogy az egyezségben a nagyösszegű tartásdíjat a kötelezett 10-20 évre előre, egy összegben, rövid határidővel, vállalja megfizetni - és aztán nem teljesít, a jogosult pedig végrehajtást kér.

De rossz hírem van: nem veszik be a bíróságok. (Hogy jó hírt is mondjak: láttam viszont olyat, amikor a bank bevette, és őszinte meglepetésemre nem perelt a nyilvánvalóan fedezetelvonó ügylet miatt.)

gerbera317 # 2014.01.03. 14:42

Én egy ingatlan 7 milliós árverési vételárát láttam ilyen módon az adós családi kasszájában landolni.

Kovács_Béla_Sándor # 2014.01.03. 15:50

Mondom én, hogy némelyik bank beveszi. Nem a megfelelő ügyvéddel vannak szerződésben. ;)

monalisa1 # 2014.01.03. 17:28

Havi fix törlesztővel a hitel felvétele, na az okozott sokaknál utóbb kellemetlen meglepetést, miközben már évek óta másról sem hallani mint árfolyamváltozás, kamatemelés stb.

Suribrrr # 2014.01.03. 20:23

Tisztelt monalisa1

2008-ban még szó sem volt árfolyam emelkedésekről, meg ilyesmiről, mégis a fix havi törlesztőre törekedtem, biztos ami biztos. Hát nem jött be, de az is lehet, hogy a Merkantil szeg szerződést, de sajna arra nincs anyagi keretem, hogy kiderítsem. Már a szerződés felbontása is fura, hiszen nincs 90 napot meghaladó minimálbér feletti tartozás. A vételi opcióra hivatkoznak, hogy adjam le az autót, amikor azt már mindenki tudja, hogy a vételi opció max 5 évig tarthat, esetemben lejárt és már a törzskönyvet is vissza kellett volna küldeniük. Sajnos 2010-ben amikor fizetéskönnyítést kértem, aláirattak a gk-ra ey jelzálog papírt, amit mondjuk nyilvánvalóan kényszerből írtam alá, hiszen egyébként nem kaptam volna könnyítést. Mondjuk az is érdekelne, ha időközben kiderül, hogy szerződést szegnek és bedől emiatt több más hitelem, akkor kötelezhetőek-e kártérítésre.. Csak költői kérdés persze, ez nem az az ország, ez már rég a bankok zsebében van, lásd kúria döntése...

kissas57 # 2014.02.14. 13:14

Tisztelet!
Kérdésem az lenne, hogy bedőlt jelzálog (deviza) hitel esetén a munkabérre, ill. bankszámlára inkasszót mikor rendelhet el a bank, kilakoltatás előtt, v. után?
Köszönet a segedelemért

aggógóanya # 2014.03.21. 13:25

Fiam bankszámlájára incassót tett egy végrehajtó. A számlájára a fizetését kapja, ami kb 120-130 ezer forint.
Kérdésem:

1. Visszatarthatják-e a teljes fizetését?
  2. Van-e egy minimális összeg, amit a számlán kell hagyniuk?(Éhenhalás elkerülése végett.)
pazs # 2014.03.21. 14:31
  1. nem érthető a kérdés, az inkasszó nem visszatartás, de amúgy igen, kisöpörhetik a bankszámlát, mert azon nem fizetés (családi pótlék, gyerektartás stb.) van, hanem pénz.
  2. 28.500,- forintot.
gerbera317 # 2014.03.21. 23:00

Ezt máshol is megkérdezte, ott megkapta a választ.

Cofi73 # 2014.04.04. 16:41

Jó estét mindenkinek.A kérdésem a következő lenne.

• Fizetésem 50%-át vonják munkabéremből.A folyószámlámat vezető banknál nincs folyószámla hitelem,de a számlám Mínusz 80500 forint!Fizetésem ma érkezett rá és nem tudok kivenni még ezer forintot se.Jogos,hogy egy fillérem sem marad,sőt még így is mínuszos a számlám?Tehetek valamit,hogy legalább valami minimális visszakerüljön a számlámra?

Előre is köszönöm a válaszokat.

jerika58 # 2014.05.26. 17:11

Azt szeretném megkérdezni, hogy 40%-os rehabilitációs ellátásra kérhet inkasszót a végrehajtó???

Kovács_Béla_Sándor # 2014.05.27. 08:52

A bankszámlán nincs fizetés, tartásdíj, lottónyereség, rehabilitációs ellátás. Ott csak egyenleg van.

riksarider # 2014.06.10. 10:54

Üdv, én is szeretnék feltenni kérdést az ügyben.

63.000 Ft-os inkasszó érkezett a számlámra, egy több éves telefonszámla tartozás kapcsán. Nincs rendszeres jövedelmem, évek óta alkalmi munkáim vannak csak és a számlára nem érkezik rendszeresen fizetés, eddig összesen 1 alkalommal kaptam rá külföldi távmunka utáni kifizetést. A 2. alkalom 1-2 napon belül esedékes, mert már elutalták az eddig összegyűjtött pénzemet (ami nem sok, kb. 18.000 Ft lesz tranzakciós díjak után, így a jelenlegi egyenleggel együtt összesen kb. 21.000 ft "lesz" a számlán).

Két fő kérdésem lenne:

1, 28.500 Ft-ot nem elérő egyenlegnél csak "foghatja" az inkasszó az összeget, de le nem emelheti a számláról ? Ez esetben a 35 nap múltán rögtön felvehetem azt (míg szünetel az inkasszó, tehát míg nem újítják meg újra) ?
2, önkormányzati, szociális rászorultság alapon kapom a TB-t, erről friss igazolásom van. Érdemes-e méltányossági kérelmet benyújtanom a végrehajtó irodához úgy, hogy ezt mellékelem mellé ? A kérelem tárgya az inkasszó megszüntetése lenne, így ugyanis az a kevés pénz sem jut el hozzám, amit keresek és ez veszélyezteti a megélhetésem. Ilyenkor ki bírálja el a kérelmet, a bíróság vagy az iroda ? Dönthet az iroda saját maga arról (bíróság nélkül), hogy leveszik az inkasszót ? Végrehajtható vagyontárgyaim nincsenek, se egyéb ingatlan/gépkocsi, stb. a nevemen.
Amennyiben leveszik, kb. mennyi az átfutási idő, mire a bank teljesíti a 'levételi' megbízást ?

Nagyon köszönöm előre is mindenkinek, aki válaszol !

Üdv, K.

riksarider # 2014.06.10. 13:08

Az előbbihez annyit, hogy megérkezett a várt (említett) összeg nemrég a számlámra. Az egyenlegem nőtt annyival, míg a mínusz ("rendelkezésre álló összeg") annyival csökkent. Ezek szerint nem vonták le, csak 'fogva van' ?
Nem éri el a 28.500 Ft-ot az egyenleg jelenleg.

Üdv

gorabga # 2014.10.13. 12:41

Udvozlet Mindenkinek!

En arrol szeretnek informaciot kapni,hogy ha a fizetesembol vonjak a 33%-ot,akkor rakhatnak-e a szamlamra inkasszot?Vagy mi van akkor,ha a fizetesem nem a sajat szamlamra utaltatom?

Vivancs # 2014.10.13. 13:23

Üdvözlet mindenkinek!

Ugyanaz lenne a kérdésem, mint az előttem szólónak.
33%-os NAV általi (diákhitel miatt)letiltás van a munkabéremből két hónapja, közben a napokban kaptam a bankomtól egy értesítést, hogy a NAV átutalási megbízást küldött, a bank pedig befogadta azt. Teljesíteni nem tudják, mivel mínuszos az egyenlegem, jelenleg egy másik számlámra kértem a fizetésemet, de gondolom fennáll a veszélye hogy ezt a számlát is megtalálják. Mi a teendő ilyenkor. Ha már megy a letiltás, van egyáltalán joguk inkasszálni?

Kovács_Béla_Sándor # 2014.10.13. 15:43

Van.

gorabga # 2014.10.14. 08:55

Ha mas ember szamlajara megy a fizetes,akkor azt is tudjak inkasszalni?

Kovács_Béla_Sándor # 2014.10.14. 16:18

Nem.

gorabga # 2014.10.15. 05:24

Mamamacoka!Vivancs fizeti tartozasat fizetesenek 33%-aval.Szerintem csak az ehenhalast szeretne elkerulni.

gorabga # 2014.10.15. 13:18

mamamacoka.Az odaig rendben van,hogy ha tartozol akkor fizess!De,ha sajat hibajan kivul nem tudta torleszteni (hidd el van ilyen is!) es most talalt maganak munkat,akkor miert nem eleg a 33%?Gondolj csak bele,hogy van egy 33%-os fizetes letiltas a munkaltaton keresztul es a maradek 67%-ot sem kapja meg,mert a szamlajan inkasszo van es elviszi a vegrehajto.Megteheti,mert ami a szamlajan van az penz es nem fizetes.Azert,mert azt a 67%-ot szeretne eldugni attol meg a 33% megy a vegrehajtonak....tehat torleszt tovabbra is csak szeretne,ha nem az egesz fizeteset vennek el.En megertem teljesen.

Sherlock # 2014.10.15. 14:31

Sosem értettem az olyan embereket, akiknek van pénze 4 bankszámlát fenntartani (4k/hó, cca. 50k/év), de adósságot törleszteni nincs.

krisztina900218 # 2016.05.04. 14:47

Üdv!Ha múlt szerdàn ment el a végrehajtó levele a bank felé az inkasszó feloldàsàról, akkor mikorra oldjàk fel az inkasszót?
Tegnap voltam benn a banknàl, ahol azt mondtàk , levették.
Ma néztem az internet bankomat, a történetekben még mindig ott van 14.-ei dàtummal.Vagy ez màr ott marad, mint a bankszàmlàm "történet" része?Feloldjàk 6.-ig?Van oka a banknak , hogy hazudjon?Előre is köszönöm a vàlaszt.

krisztina900218 # 2016.05.31. 13:20

Jó napot!

Mennyi idő múlva indítja újra a végrehajtó a felfüggesztett ügyet, úgy, hogy inkasszó legyen ismét a számlámon?Küldhetnek előtte levelet?Ma akartam megkötni a végrehajtónál a dhk-s tartozásomra a 24 havi részletfizetést( engedélyezték), de nem lehetett, mert a dhk nem jelezte a hálozat alapítványi utalásokat (össz 300 ezer ft értékben), így a végrehajtó csak az eredeti összeget látta, úgy sem én, sem ő nem látta célszerünek megkötni a nagyobb összegre.Elküldött a dhk-hoz, hogy küldjenek faxot v levelet , a beérkezett összegekről.Nyilván elment a levél(előttem hívta az ügyintéző hölgy a központot) de csak jövő héten van újra ügyfélfogadás a végrehajtónál , és máig lett felfüggesztve az ügyem.A végrehajtó azt mondta, hogy jövő héten nyugodtan jöhetek még, az már nem oszt nem szoroz, de én akkor is tartok egy kissé, nyilván nem mondta volna a végrehajtó amit mondott, ha holnap újra akarja indítani az ügyet, nem?Az a baj, ha ne adj isten újra indítja, és inkasszózzák is a számlám, hiába megyek be kedden megkötni a részletfizetést, ha utána nem tudom kifizetni júniusban, mert nem egy nap a feloldás..és másnap 8-án már utalnak pénzt a számlámra. Előre is köszönöm a válaszokat.

gerbera317 # 2016.05.31. 14:11

82/A. (5) Ha a hatósági átutalási megbízás fedezet hiánya miatt nem, vagy csak részben vezetett eredményre, a végrehajtó a végrehajtást kérő erre irányuló kérelmére azt ismételten benyújtja.

Nem tudom, neked ez mennyire érthető, számomra teljesen világos: A végrehajtó csakis kérelemre ismételheti meg az inkasszót, saját ötlettől vezérelve nem.