bankok inkasszó?

bigdady # 2011.08.21. 10:24

Válts bankot minél előbb. Valami takszöv?

jbobo # 2011.09.29. 10:56

kérdésem az lenne, hogy meddig inkasszálhatják a bankszámlámat? van ennek valami törvényileg, vagy bárki által szabályozott maximális ideje? vagy addig marad ez az állapot, míg a tartozást be nem hajtják?
köszönöm

C a s a b l a n c a # 2011.09.29. 12:35

Átlag 4-5 hónapra marad az inkasszó vagy a végrehajtásos összeg leemeléséig.

De a végrehajtó újra és újra benyújtja majd az inkasszóját.

Bankot váltani - csak ideiglenes menekülés. Utolérnek.

anyuka3 # 2011.10.24. 09:10

Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy szeptember 16.-án hatósági átutalási megbízás érkezett a számlámra, melyre csak családi pótlék és aktív korúak ellátása érkezik. A végrehajtónak írtam, azt válaszolta, nem áll módjában levenni az inkasszót, de a bank 35 nap sorbaállítási idő után törli a számláról a kiadott inkasszót. Ez pontosan mit jelent? Ilyenkor a ki nem adott pénzemet is fel tudom majd venni, ami 17ezer forint volt, és újra tudom használni a kártyám és a számlám? És ez a 35 nap munkanap vagy naptári nap? köszönöm segítségeteket!

MileyC # 2011.10.25. 18:51

Ha tudod kérjél mindent postán,vagy más nevén lévő számlára. Amire ráment, annak már lőttek.

megyerit # 2011.10.29. 20:33

Üdvözletem. Lehetséges, hogy már volt szó ilyesmiről, de sok idegem nem maradt, hogy végigbogarásszam az egészet.
A helyzetem.
Múlt hónapban megérkezett a fizetésem a számlámra, 123.000 Ft, egyenlegem -2.000. Kiderült, hogy a Pécsi Önkormányzat inkasszóztatta a számlámat, mivel volt egy összesen 3 tételből álló tartozásom, kb 125.000 Ft. Megtudtam, hogy azért van ez, mert pécsen van egy házban tulajdonrészem, az éves ingatlanadó nem lett rá befizetve, és a késedelmi kamatok, meg büntik meg minden 2 év alatt elérték ezt a horribilis összeget. A dolog érdekessége, hogy mint kiderült valóban küldtek felszólításokat erről a pécsi lakcímemre, de mivel már 2 éve pesten lakom, így elég nehezen voltak ezek kézbesíthetők (a lakás el lett árverezve, már semmi közöm hozzá. ez nem ugyanaz az ingatlan, amiről most szó van.) Pesten van bejelntett lakcímem, és mint megtudtam, a mélyen tisztelt Pécsi Önkormányzatnál TUDTÁK ezt a budapesti címet, mégis, két éven keresztül pécsre küldték a leveleket. nagyon sokat.
Namost. mivel a pénzem nem volt elég a tartozás fedezésére, ugye azt a tételt a 3 közül nem teljesítették, amelyiket nem tudták, így fel tudtam venni 70.000Ft-t. Hurrá. Gondoltam magamban, túlélek, köv. hónapban levonják a maradék 75öt, és csók. De nem.
Megkaptam tegnapelőtt a fizetésemet 192.000 Ft-ot (nem vagyok bizniszmen, rengeteget gürizek emiatt), az egyenlegem azzal a -75el volt egyenlő, felvettem 50et. tegnap reggel smsre ébredtem mivel -10,000be kerültem (azóta még egy tízes...), persze szaladtam is a bankba, mi történt, ők meg hosszas huzavona után kinyögték, hogy még csütörtökön még 2 tételt dobott rá a Pécsi Önk.

• Itt már homályosodik minden, mert:

az elektronikus bankfelületen látom, hogy szeptember 28án be lett a 3 tétel jegyezve, viszont a csütörtökinek nyoma sincs

a kedves bankos hölgy szerint az egyik múlthavi utalási tétel 58.764. Ft. a csütörtökön bejegyzett egyik tétel a kettőből szintén 58.764. Ft. Ennek mekkora az esélye, és erről vajon miért nem látok semmit?

Másik kérdés. pár sorral lejebb olvastam, hogy:

"28.750,- forintot(86.000-28.500/2) vonhattak volna csak le a számládról, mert a többi mentes!
Én visszakérném a banktól a különbözetet! Nem véletlenül mentes a mentes összeg!"
Ez itt is használható számítás lenne? (vagyis akkor max kb: 47500 múlt hónap, és 81750 ehónap - összeget vonhattak le)
Másik kérdésem már kukacoskodásnak is nevezhető. Eddig az Apeh felé volt sokmindenem (szegénység, mind1...) de bennük volt annyi gerinc, hogy a fizum 33%át vonták, közvetlenül a munkáltatómtól. Mi alapján dől el, hogy 33 a munkáltatótól, vagy minden mindenhonnan? Azért kérdezek ilyeneket, mert jövő héten visszamegyek pécsre, ezt nem akarom annyiban hagyni. Válaszotokat előre is köszönöm!

megyerit # 2011.10.30. 03:19

Továbbolvastam a fórumot, a számításos kérdésem tárgytalan, elnézést a NAGYON hülye kérdésért...

Maybe # 2011.11.19. 09:00

Üdvözletem! Segítséget szeretnék kérni! A számlámra egy önálló bírósági végrehajtó rátette a kezét. Az a problémám, hogy teljes egészében minden pénz ami a számlámra érkezik levonnak. Szeretném megkérdezni, hogy miből és mennyi vonhatnak? Ez a pénz amit teljes egészében elvettek ez a gyermekek ellátmánya és nevelési díja mivel nevelőszülő és gyám vagyok. Megteheti ezt? Kérem aki tud segítsen, mert nagyon el vagyok keseredve! Hétfőn tudom felhívni a végrehajtót! Előre is köszönöm!

Maybe # 2011.11.22. 16:09

Már megoldódott a problémám. A Bankban levették az inkasszót, mert jogtalanul volt a számlámon, így Hála Istennek minden rendben van!

SZABi04 # 2011.12.07. 10:00

üdv

Kérdésem lenne olvasgattam sokat de valahogy nem találom az én ügyemre a választ

Inkasszó

folyószámlára kapom a családi pótlékot 13700ft valamint bérpótló juttatást 28500 ft

Van egy gyermektartásdíj elmaradásom az önkormányzat felé

Inkasszózhatják a számlámat ?? ha igen milyen mértékben?

Ha nem akkor milyen jogszabály alapján??

köszönöm a választ!

végrehajtó1 # 2011.12.07. 10:34

Írásban jelezd nekik (becsatolva a régebbi bankszámla kivonatokat) hogy erre csak a bérpótló és a családi megy.
Ha ennek ellenére kiadja az "inkassót" akkor adj be vh kifogást és kérd a pénzt vissza.

SZABi04 # 2011.12.07. 13:01

Köszönöm,,

a bank inkasszózott a letiltás összege 6800 ft volt

azt mondák a 28500ft felett pénz felét elvihetik,,

most megyek és végrehajtási kifogással élek és kérem
vissza a pénzt:)

gerbera317 # 2011.12.07. 16:43

szabi04

Van egy gyermektartásdíj elmaradásom az önkormányzat felé

1. Ez hogyan lehet? Felcsináltad az önkormányzatot?
  2. Az "elmaradás" állandó határozója egészen véletlenül nem "vkivel szemben"?

Hagyjuk, csak költői kérdés volt mind a kettő...

A bankszámlán található pénzösszegnek nincs jogcíme, az csak pénz, és a mentességi szabályok betartásával inkasszózható. Addig add be a vh-kifogásodat, amíg illetékmentes, mert onnantól aztán bukta lesz. De sok jóra így se számíts!

végrehajtó1 # 2011.12.07. 17:13

Ez hogyan lehet? Felcsináltad az önkormányzatot?

:)

Lehet hogy megelőlegezték.És nem volt jogos.

kiszacsek # 2012.01.01. 22:37

Tisztelt Fórumozók! Az lenne a kérdésem,hogy egy behajtó mi alapján találhatja meg a bankszámlaszámomat?A bank kiadhatja az adataimat?Munkabérem nincs,csak családi pótlékot,és Aktiv koruak ellátását kapom! Ez érkezik a számlámra! Még nem inkasszózták,de nagyon tartok ettől!Most nyitottam egy uj számlát egy másik banknál! Ha erre az uj bankszámlaszámomra nem megy pénz,igy is megtalálják? Mi alapján találhatják meg a bankszámlaimat? A bank köteles értesiteni,mielőtt inkasszót tesznek a számlámra? Válaszukat előre is köszönöm!

gerbera317 # 2012.01.02. 20:49

A behajtó sehogy. A végrehajtó, az már más. A bankot törvény kötelezi, hogy - megkeresésre - közölje a végrehajtóval a bankszámlá(i)d számlaszámát, valamint az esetleges társtulajdonos nevét és elérhetőségét.

És hogyan tudja meg? Hát egyszerűen végigkérdezi a bankokat - nem házalva, hanem elektronikus úton -, és már megy is az inkasszó. A számlán pedig már nem ilyen-olyan jogcímen folyósított ellátás meg segély van, hanem pénz, aminek se szaga, se jogcíme, s mint ilyen, - a mentességi szabályokat betartva - szabadon inkasszálható.

Mónika8508 # 2012.02.06. 11:55

Sziasztok!
Van egy kedves ismerősöm, akinek van az Apeh felé fennálló köztartozása, neki szeretnék segíteni. Igazából jogi végzettségem van, de nem vagyok gyakorló jogász. A kedves ismerősömnek van az Apeh felé-most már tudom NAVH- egy lejárt köztartozása, a bírósági végrehajtás szabályai szerint ennek vonják a 33 %-át.
Ez ment is így kb 1 évig, nem volt semmi baj. Újabban a NAVH azonban hatósági átutalási megbízást nyújt be, így a munkabérének a végrehajtás után fennmaradó részével sem tud rendelkezni. A végrehajtásnak és a hatósági átutalásnak a viszonya érdekelne engem. Már mindenhol kerestem (törvény, rendelet), de sehol nem találom. Bár ahogy így olvasgatom a hozzászólásokat ebben a témában, eléggé "változó" a gyakorlat.

doublr # 2012.02.13. 22:21

Üdvözlöm!

Az volna Önhöz a kérdésem lenne, hogy ha már nem rendelkezem egyik banknál sem bankszámlával, de a fizetésem a kedvesem nevén lévő számlára érkezik,(akivel semmilyen regisztrált párkapcsolati viszonyom nincs), akkor milyen módon inkasszózhatnak? Inkasszózhatják Kedvesem számláját is? Vagy csak a munkabéremből vonnának? Mekkora %-ban vehetnek le a fizetésemből? Illetve még annyit kérdeznék, hogy a bruttó összegből, vagy már a nettóból vonnák a tartozást?
Előre is köszönöm a válaszát!

ObudaFan # 2012.02.14. 07:03

Ha ő nem adós, az ő számlájáról nem lehet tiltani.

A végrehajtás során a munkabérből történő levonásnál azt az összeget kell alapul venni, amely a munkabért terhelő, abból levonással teljesítendő adónak (adóelőlegnek), egészségbiztosítási és nyugdíjjáruléknak, magánnyugdíj-pénztári tagdíjnak, továbbá egyéb járuléknak a levonása után fennmarad.

A munkaviszony alapján kapott munkabérből (a továbbiakban: munkavállalói munkabér) legfeljebb 33%-ot lehet levonni.

A levonás a munkavállalói munkabérnek legfeljebb 50%-áig terjedhet az alábbi követelések fejében:

1. tartásdíj,
  2. az adóssal szemben fennálló munkavállalói munkabér követelés,
  3. jogalap nélkül felvett munkavállalói munkabér és társadalombiztosítási ellátás.

Több letiltás esetén a levonás a munkavállalói munkabérnek legfeljebb 50%-áig terjedhet.

Mentes a végrehajtás alól a havonta kifizetett munkabérnek az a része, amely megfelel az öregségi nyugdíj legalacsonyabb összegének. Ez a mentesség nem áll fenn a gyermektartásdíj és a szüléssel járó költség (a továbbiakban: gyermektartásdíj) végrehajtása esetén.

Korlátozás nélkül végrehajtás alá vonható a havonta kifizetett munkabérnek az a része, amely meghaladja az öregségi nyugdíj legalacsonyabb összegének ötszörösét.

Atis77 # 2012.02.20. 05:47

Sziasztok

Ma reggel benéztem a net bankomba és -81000ft az egyenlegem, 14e ft volt rajta még pénteken, inkasszót tettek rá, de kicsoda? Semmilyen fizetési felszólítást és fmh-t nem kaptam. Egyedül az eos szekál, de ott más az összeg is. Hogy lehet kideríteni hogy ki kérte ezt az inkasszót? Nem kellett volna valami levelet kapnom hogy vérgehajtást kértek ellenem? Fizum 50% a tiltva van így is(tartásdíj+végrehajtó) rendben pontosan fizetve.

ObudaFan # 2012.02.20. 06:37

A banktól tudod megkérdezni. A végrehajtásról nem kell előzetesen értesíteni.

Atis77 # 2012.02.20. 08:48

Tehát

Hítam a bankot aztán, kiderült hogy egy régi parkolási fizetési meghagyás végett van a dolog, DE ezt már 2008-2009-bent végrehajtották fiz letiltással.. Megjött a vh lap, a könyvelő kiszámolt mit hová, lement a letiltás és ennyi. Majd 2010-ben jött egy levél ettől a végrehajtótól, hog nem lett minden kifizetve, dehogy kinek, és mennyi atrról nem irt semmit,ekkor a főnököm hívta őket majd utánanének stb. Majd ez félévente-évent ismétlődőtt, de nem mondtak semmit. 37e ft a követelése a végrahjtónak még, a parkolási társaság nem tud semmit, a jogi képviselőjük szernit még 20e ft. Ilyenkor mivan?: Várom a Végrehajtási lapot, ha ott az összegek stimmelnek a levolntakkal akkor mit lehet tenni? Nyalja be a végrehajó a difit? Mert Ő hibázott nem mi! Bocs a hibákért csak idegbeteg lettem hogy 2003as ügyel még foglalkozni ráadásul már nem is az enyém volt a kocsi(nem én parkoltam csak cseszték átirni a mai napig a nevem van pedig jrelentettem az okmányirodában is)

adósmilliomos # 2012.03.01. 00:28

Sziasztok!
Segítséget kérnék ma 10millát akartak levenni a férjem számlájáról jött az sms.Bement a bankba ott azt mondták
inkasszó,mindent söpörnek.Nem ment sokra a -4000ft-al.
Korábbi végrehajtásból 600000ft a bér 33%-os levonásával
megtérült,miért nem így próbálkoztak? A férjem nyitott másik számlát más banknál,arra kérné a fizut mert nem fizet a cége kp-ban,ezt sem értem. Mi van ha az én számlámra utaltatja a munkabért,hozzá nyúlhatnak-e?A számlámra gyed és családi is jön.
Bár házasok vagyunk a nevét nem vettem fel.Inkasszózhatja az én számlám is? Ha telefonon felhívja és beajánlja a fizetés 33%-át figyelembe veszik-e a pozitív hozzáállást a végrehajtók akik már a 600000 is vonták? Nekem közöm sincs a tartozásához,akkor még nem is ismertem.Hova utaltassa a fizetést? Kérem gyors válaszotokat mert a munkaügyön le kell adni a számlaszámot,mindjárt itt a fizetés.

ObudaFan # 2012.03.01. 07:18

Korábbi végrehajtásból 600000ft a bér 33%-os levonásával megtérült,miért nem így próbálkoztak?

Mert a tartozás két nagyságrenddel nagyobb ennél.

Mi van ha az én számlámra utaltatja a munkabért,hozzá nyúlhatnak-e?

A 33% felett szerintem a munkabérből így sem, úgy sem kellene, de a joggyakorlat nem egységes.

Bár házasok vagyunk a nevét nem vettem fel.Inkasszózhatja az én számlám is?

Ha a házasságkötést megelőző szerződésről van szó, semmiképp.

yxcv # 2012.03.10. 20:00

Tisztelt fórumozók!

Olyan kérdésem lenne,hogy a végrehajtó 35 napra leinkasszózta a számlám amire semmilyen más jövedelem nem érkezik csak a rehab járadékom,egyéb jövedelmem nincs. 35 napig nem tudok a számlámhoz nyúlni,viszont a január 1-ével kaptam egy levelet a nyugdíj folyósítótól,hogy a rehab járadékot nem terhelheti levonás,viszont akkor a 35nap elteltével,ha a végrehajtó leveszi az inkasszót az egész számláról akkor én hozzáférhetek a pénzemhez ami addig beérkezett? Van egy 9éves fiam,és a rehab járadékom az össz bevételem. Vagy ez nem számít és ami eddig rehab járadék a számlámra érkezik azt el is viszik? Ráadásul nem csak a 33%-át,hanem az egészet!!Ezek szerint mégis terhelhető a rehab járadék?
Köszönöm választ!