bolti lopás? mit tehetek?


Kovács_Béla_Sándor # 2014.01.28. 06:12

úgy értem a felvétel tárgyi bizonyítéknak számít és amikor legközelebb bejön értesíthetem a rendőrséget?
Miért kellene megvárni, míg legközelebb bejön?

Peter38 # 2014.03.31. 13:04

Érdeklödni szeretnék spar lopás érték2.000ft szalámi rud.büntetés 2nap szabálysértési elözetes büntetés2nap ami evvel letudva elsö elkövetés ilyen a erkölcsibe ez bekerül.e?ha igen mennyi idöre?köszönnöm segitséget

Agent Cooper # 2014.03.31. 14:11

Kedves Peter38!

Az erkölcsi tiszta maradt. Legközelebb a szalámit a kosárba tegye.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

l.istvan # 2014.04.09. 16:52

Sziasztok

Bolti lopással kapcsolatban lenne egy-két kérdésem.

Boltban dolgozok és mostanában mindennapos probléma, hogy 4-5fős csoportok bejönnek, szétszélednek, szemtelenek, pofátlanok és lopni próbálnak(van amikor sajnos sikerül is nekik), pontosabban fölöslegesnek tartom leírni, mert gondolom ezer meg ezer ilyen történetet hallottatok, a kérdésem a következők:

Mit lehet ilyenkor tenni? Érdemes a rendőrséget kihívni? Kamera van, de az sem lát mindent...tehát ha lopnak is nem mindig van róla felvétel...

Ha esetleg olyanok jönnek be akikről már tudjuk hogy loptak, lefényképezhetem vagy videóra vehetem mobillal? ( Feljelentés esetén legyen kép/video, mivel sajnos az arcok nem annyira látszódnak a bolti kamerán)

Megtehetjük, hogy már mikor jönnének befele kiküldjük vagy kitiltsuk őket? (természetesen csak abban az esetben ha felismerünk valaki olyat aki már lopott...)

Ha rongálják vagy ha használják a terméket és nem akarják kifizetni mit lehet tenni?

A válaszokat előre is köszönöm, ha esetleg rossz helyre írtam volna a kérdést akkor elnézést kérek, még új vagyok itt.

Agent Cooper # 2014.04.11. 09:45

Kedves I.istvan!

Mit lehet ilyenkor tenni? Érdemes a rendőrséget kihívni?
Mást nagyon úgy sem tud tenni, de így legalább dokumentálásra kerül a lopás.
Ha esetleg olyanok jönnek be akikről már tudjuk hogy loptak, lefényképezhetem vagy videóra vehetem mobillal?” A feljelentés érdekében megteheti.
Megtehetjük, hogy már mikor jönnének befele kiküldjük vagy kitiltsuk őket?
Hivatalosan nem teheti meg.
Ha rongálják vagy ha használják a terméket és nem akarják kifizetni mit lehet tenni?
Hívni kell a rendőrséget, az elkövetőt jogszerűen a helyszínen vissza lehet tartani.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

l.istvan # 2014.04.11. 10:14

Kedves Agent Cooper

Először is szeretném megköszönni a gyors választ.

Felmerült még néhány kérdés

Írta, hogy : "Hívni kell a rendőrséget, az elkövetőt jogszerűen a helyszínen vissza lehet tartani."
Kifejtené,mit takar hogy jogszerűen vissza lehet tartani? Pontosan mit tehetünk?

Továbbá írta, hogy a feljelentés érdekében videózhatok...Nem fognak személyiségi jogokra meg hasonlókra hivatkozni? Mint tudjuk, attól még, hogy szemtelenül lopnak tisztában vannak a jogaikkal...

A válaszát előre is köszönöm.

Üdvözlettel, István

ObudaFan # 2014.04.12. 07:15

Véleményem szerint nagy baj nem lehet a videózásból, de tegyél ki erről egy tájékoztatót a bejárathoz és ha olyan video készül, amin nincs nyoma bűncselekménynek, azt töröld azonnal.

pufoka # 2014.04.14. 02:02

Üdvözlöm!
Segítséget kérnék abban, hogy mint különösen többszörös visszaeső, egy új életet elkezdve, munkával, 2 gyerekkel, tele reményekkel, és egy 2011 decemberi 2 rendbeli szabálysértési értékre elkövetett folytatolagosan, üzletszerüen elkövetett lopás vétségével, mire számíthatok????
1év 2 hónap eltelt és nem bűnözök, dolgozom, és egyedül gondoskodom 2 gyerekemről.
Kérem segítsen, mire számitsak? Kedvezmény nélkül szabadultam 2012 aug.ban.
Előre is köszönöm.


Csak az igazat

Agent Cooper # 2014.04.14. 09:50

Kedves pufoka!

Majdnem biztos, hogy letöltendő szabadságvesztést fog kapni.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

ann654 # 2014.04.16. 17:09

Üdvözlöm,
egy ruházati üzletből kifelé menet figyelmetlenségből a nyakamban maradt egy 1990 ft értékű bizsu nyaklánc. megállítottak, elmondtam, hogy véletlen volt, nem akartam ellopni, kifizetem ha kell. A következmény: behurcoltak a rendőrörse, megszégyenítettek, felajánlották, hogyha szexuális igényeiket kielégítem a rendőröknek, elengednek. ezt visszautasítva bezártak egész délutánra. ezután kihallgattak, majd közölték, hogy pénzbírságot kapok majd, talán elzárást is és 2 ÉV priuszt. A kérdésem az lenne, hogy tudok e valamit az ellen tenni, hogy enyhítsem ezt a büntetést? még nem zárták le az ügyet, tehát még be kell mennem újra tanúskodni. Nagyon megköszönném a hasznos tanácsokat!

ObudaFan # 2014.04.17. 10:36

Ha még nem voltál büntetve, akkor elzárás nem lesz ebből. Ez a priusz meg nem az a priusz, szabálysértési nyilvántartásba kerülsz be, ez nem a bűnügyi nyilvántartás.

H. Robin # 2014.04.21. 17:21

Mennyi időn belül kell megindítani az eljárást egyszerű, 25 000 Ft-os, nem tárgyra irányuló erőszakkal elkövetett bolti lopás esetén.
Mennyi tehát az az idő, ami után már nem lehet eljárást indítani, ha később derül ki?

Agent Cooper # 2014.04.22. 08:57

Kedves H. Robin!

Nincs helye felelősségre vonásnak, ha a szabálysértés elkövetése óta hat hónap eltelt.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

priva # 2014.05.02. 15:55

Az alábbi a problémám:
Kereskedelmi egységben dolgozom 14 éve, ahol munkaidőben levettem a polcról 2 db. ceruzaelemet (értéke 899 ft.) azzal a szándékkal, hogy munkaidőm letelte után megvásárolom. A polctól távozva teljesen véletlenül, minden hátsó szándéktól mentesen a ruházatom zsebébe tettem, majd az áruház más területén valahol kiraktam a zsebemből.Kamerafelvétel csak arról van hogy a zsebembe teszem. Sajnos, a helyre ahol kitettem, nem emlékszem, mivel több vásárlóval is egymás után foglalkoztam. A munkaidő leteltekor a kilépésnél szokásos procedúra: detektoros illetve vizuális ruházat-táska átvizsgálás, majd miután kérdezték hogy hol az elem, amire nem tudtam válaszolni, az öltözőszekrényem is átvizsgálásra került. Természetesen nem volt nálam, hiszen az áruház területéről nem vittem ki, most mégis lopással gyanúsítanak, mivel a termék még nem került elő. Kérdésem az lenne, hogy ebben az esetben mire számíthatok?

KissCica # 2014.05.04. 12:24

Segítséget szeretnék kérni!

Tegnap az Auchan áruházban elkaptak hogy az egyik kozmetikumból elraktam, pénztárból kimentem jöttek a biztonsági őrök elvittek kipakoltam mindent kifizettem a kárt azt mondták elküldik a jegyzőkönyvet a rendőrségre hozzátűzték a blokkot hogy kifizettem az árut.
Mondtam, hogy köztisztviselő vagyok, nem szeretnék belőle gondot a munkahelyemen. Kérdésem az lenne kik kapnak értesítést a szabálysértésről? Önkormányzat? Bíróság?
Várom mielőbbi válaszukat.

Véleményem # 2014.05.05. 07:23

priva

Olvasson vissza a topicban, nagyjából arra számíthat mint bármelyik "sima bolti lopó" amelyikből rendőrségi ügy lett. Különbség lehet, hogy akár a munkahelyét is elvesztheti ha a főnöke úgy ítéli meg.
A leírásból nem derül ki, hogy a rendőrség gyanúsítja vagy csak a munkahely.

KissCica

A bíróság jár el az ügyben, ők mindenképp tudni fogják.

KissCica # 2014.05.06. 21:05

Köszönöm a segitsѐget!Engem fôkѐpp az ѐrdekelne az önkormanyzat kap-e ѐrtesìtѐst mivel ott dolgozom???A jegyzô ùr fog-e ѐrtesülni róla?
Várnám mielöbbi válaszukat mert aludni se tudok annyira rettegek hogy elveszitem az aállásom!

Agent Cooper # 2014.05.07. 08:58

Kedves KissCica!

Az önkormányzat nem kap értesítést. A rendőrség az előkészítő eljárás anyagát megküldi a bíróságnak, és a bíróság valószínűleg meghallgatás nélküli eljárásban büntetést szab ki (pénzbírság várható).

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

-praetor- # 2014.05.07. 09:23

Ha a bíróság pénzbírságot szab ki, a jogerős végzést megküldi az Ön lakóhelye szerint illetékes kormányhivatal járási hivatalának (ami nem azonos az önkormányzattal). Azaz hivatalosan elvileg nem értesülnek róla, kivéve, ha folyosói pletyka szintjén elterjed a hír.

Ha figyelmeztetést kap, akkor ők sem kapnak a végzésből.

nati0305 # 2014.05.07. 17:06

Jó napot! Nekem olyan kérdésem lenne,hogy sajnos abba a hibába estem,hogy loptam egy kisebb áruházból,2100 ft értékben! A biztonsági őr észre vette,kihívták a rendőröket,jegyzőkönyvet vett fel a biztonsági őr. A termékeket kifizettem,a rendőrök pedig helyszíni bírságra köteleztek,hogy ne vigyenek be a rendőrségre,ami 30000 ft! Milyen következménye lehet,rám,és a munkahelyemre tekintettel,ha a bírságot befizettem 30 napon belül??? Kérem segítsenek,nagyon kétségbe vagyok esve,hogy megtudják a munkahelyemen,és kirúgnak ez miatt!!!

Agent Cooper # 2014.05.08. 08:34

Kedves nati0305!

Befizeti a pénzbírságot és tanul az esetből, más következménye nem lesz. A rendőrség senkit nem értesít a helyszíni bírságról.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

nati0305 # 2014.05.08. 14:31

Köszönöm szépen a választ!

Okoslány # 2014.05.26. 13:43

Kedves tanácsadó!

Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy a mai nap folyamán egy fehérneműt cserlétem ki a tescoban amit előtte megvetem csak kicsi lett rám (természetesen fehérneműre próbáltam)tudom hogy nem cserélnek fehérneműt sehol sem higiéniai okokból...Visszavittem (a terméken rajt volt az ár) levettem a megfelelő méretűt és egy másik ruhadarab kíséretében bevonultam a próbafülkébe... a fehérneműt kicseréltem az árát letéptem és a zsebembe tettem miközben lehajoltam egy földön heverő válfáért.. nem tom hogy bevan-e kamerázva az öltöző ( szerintem nem lenne szabad)... majd visszatettem mind2 ruhadarabot és további vásárlásba kezdtem... a vállfát és a cetlit amit leszedtem a fehérneműről véletlen a kosaramban hagytam...majd a kézi kasszánál fizettem, de azok a kosárban maradtak majd elindultam kifelé...lehet hogy gyanús esetnek gondolnak mert nem vettem semmiféle ruhadarabot akkor...de mégis ott a bizonyíték a feltételezésre (a cetli+vállfa) a bizitőr kiszúrt, de lehet hogy csak halucináltam elindultam az ellenkező irányba majd sikeresen távoztam...kint mintha egy robogós biztonsági őr mászkált volna (Van ilyen?)...amikor elhajtottam onnan autóval!
Bemehetek-e ezekután úgy a tescoba, hogy nem gyanúsítanak vagy várhatom a további felkeresést a hatóságtól...???

Válaszát elöre is köszönöm!

Okoslány # 2014.05.26. 13:58

1800 Ft-os fehérneműről beszélek...

Okoslány # 2014.05.26. 15:00

lehet, hogy detektív tükör van felszerelve?