Fórum büntetőjog újabb elöl     új hozzászólás


Online jogi tanácsadás

kristofadel # e-mail 2020.01.11. 20:05

Tisztelt Hölgyeim / Uraim !
Lenne egy kis kávégép problémám. Siemens márkájú a kávégépünk. Garanciája lejárt, ezt csak a jogi besorolása végett írom le. Nem is vacakoltam vele,meg kell javíttatni, én meg kifizetem. gondoltam én hogy ilyen egyszerű. Felhívtam Budapesten a Siemens központot, ahol azt mondták vigyem be Székesfehérváron a partner szervizükbe a gépet javításra, elmondtam a hiba jelenséget, azt mondták főző szelep csere. Mellékszálban felhívtam a Zaccmester kávégép szervizt, ők is ugyanezt mondták, és még egy harmadikat, akik szintén. Ezzel az infóval bementem a Siemens által mondott szervizbe hogy ez a gondom, cseréltetni szeretném a főzőszelepet. Kaptam az első zuhanyt, az nem úgy van, majd ők bevizsgálják, és megmondják mi a hiba, 5 ezerért. Na mondom jólvan, akkor 5 ezer. kifizettem, és azóta egyetlen egy alkalommal sem kerestek. ennek már 63 napja. Én kerestem őket többször is, első kifogás, hogy rajzott kell szerezni a géphez, mert nem ismerik. Na kifogtam egy profi partnerszervizt. Aztán eltelik megint egy hét, keresem őket, hát külföldről kell rendelni hozzá alkatrészt,21.700 ft még és 6 nap. Jólvan gondoltam. 2 héttel később hívom őket megint, közlik hogy nem az a baja sajnos, másik alkatrész kell, főzőszelep meglepő módon, de azt ők benyelik, csak 6 nap mire megjön. Eltelik megint 2 hét, már elmegyek hozzájuk, gondolván személyesen jobb. Beállítunk barátommal, ahol fel vannak háborodva, hogy majd ha sorra kerül, megcsinálják, és szólnak. Mit tehetek azon kívül, hogy 63 napja nem látjuk a kávégépünket, kifizettünk 5 ezer forintot azért amit tudtunk hogy mi a baja, azóta vennünk kellett egy másik kávégépet, hogy tudjunk kávét inni, de szeretnénk vissza kapni, mert valahogy másképp darálja a kávét a régi gépünk, finomabb, és a szívünkhöz nőtt. Elfogadható e az hogy egy szerviz 63 nap alatt egyetlen alkalommal sem jelentkezik, meddig tűrhető ez a hozzáállás, nem szeretnénk több anyagi ráfizetést elviselni, telefon, odautazás stb emiatt, hogy végre visszakapjuk a gépet, mit tehetünk? Velük nem jutunk már előrébb, belefáradtunk, szeretnénk más útra terelni ezt az ügyet.
Előre is köszönöm, ha valaki tudná hol kezdjük, mik a lehetőségeink.
Köszönettel: István

odivne # e-mail 2020.01.12. 10:03

Nyugdíjas pedagógus vagyok. 2019 szeptemberétől ismét tanítok. A KK havonta küldi a szerződésemet aláírásra. 2020 január 10-én újra aláíratták velem a novemberi óra kimutatásomat. Semmilyen tájékoztatást nem kaptam ez ügyben, miért történik mindez.
A novemberi bérem természetes még nem kaptam meg. De a késedelem okáról sem tudok semmit. Hiába fordulok a vezetőséghez. Az már biztos: a februári szerződést nem írom alá. Megtehetem-e azt, hogy nem megyek tanítani 2020 januárjában?

istván11 # e-mail 2020.01.18. 15:33

Szabálysértési hatóság közlekedési vétségért 30eFt-ra büntetett: Határozatot megtámadtam és személyes bírósági tárgyalást kértem. A beadványom 2019 szeptember közepi. Mennyi ideje van a bíróságnak a tárgyalás kitűzésére.

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2020.01.18. 17:03

Sürgős? Addig se kell fizetned.

www.kbs-ugyved.hu

gerbera317 # e-mail 2020.01.18. 20:09

Hmm. Szabálysértési határozat ellen hogyan lehet a bíróságra fellebbezni?

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2020.01.19. 12:40

Nem fellebbezés, tárgyalás kérése. És csak olyan ügyekben, amely bíróságra tartozik, mert például elzárással is sújtható.

www.kbs-ugyved.hu

Brigi1984 # e-mail 2020.01.20. 08:43

Tisztelt Drbhozsef!
Megjött az intrum válasza tud segíteni?

drbjozsef #   2020.01.20. 10:12

Brigi1984,

Nem biztos, hiszen nem ismerem a választ. De elképzelhető. Esetleg más is itt.

József:laikus paraszt, dilettáns hozzászóló.
Fórumból való jogi tájékozódás kockázatokat és mellékhatásokat rejthet.

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2020.01.20. 11:23

A haszonélvezőnek nem annyira a hozzájárulása kell szerintem, hanem eleve ő adhatja bérbe.

www.kbs-ugyved.hu

kristofadel # e-mail 2020.01.20. 15:38

Szép napot mindenkinek. Tudom hogy másoknak nagyobb bajuk is van egy kávégépnél, de esetleg tudna rá valaki választ?71 napnál tartunk, és egyszer sem kerestek eddig a beadása óta, vissza sem kaptuk a gépünket, innen már jogi útra szeretnénk vinni a dolgot. ennyi idő szerintem elég lett volna akkor is, ha pillanatragasztóval kellett volna össze rakniuk puzzle formában tört darabjaiból. Természetesen nem így volt, vigyázott darabja volt konyhánknak, és csak egy egyszerű főzőszelep csere kellett volna. Ha így haladunk tovább, akár maradhat is még 2 évig ott, vagy le is mondhatunk róla. Mindenképpen jogi megközelítésben folytatnánk tovább, mert ez már tarthatatlan. Köszönöm

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2020.01.20. 17:01

Előbb talán rá kellene kérdezni. Egy per aránytalanul drága egy kávéfőzőhöz. És akkor még nem is biztos, hogy megnyeritek.

Nem mondtad, hogy szavatosság keretében végzett javításról van szó, vagy csak úgy simán rábíztad egy szerelőre.

www.kbs-ugyved.hu

Grave7 #   2020.01.20. 18:13

@Kovács_Béla_Sándor: 2020.01.11. 20:05-kor már jóval hosszabban leírta a történetet kristofadel, csak ezt elfelejtette megemlíteni - lehet remélte, hogy rögtön mindenki tudni fogja miről van szó...

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2020.01.20. 23:54

Köszönöm!

Akármikor el lehetet hozni azt a főzőt a szervízből.

Igazolható módon föl kellett volna szólítani a szerelőt a teljesítésre, és ha a felszólításban foglalt újabb határidő is eltelik, akkor el lehet állni. Jogszerű elállás esetén az ellenszolgáltatást vissza lehet követelni.

De tényleg kétséges, hogy megéri-e időben, költségben.

www.kbs-ugyved.hu

Szomorú örökös #   2020.01.21. 06:23

Grave7

lehet remélte, hogy rögtön mindenki tudni fogja miről van szó...

És lám, én emlékeztem rá. Csak amihez nem tudok érdemlegesen hozzászólni, ahhoz inkább nem írok semmit. :-)

wers #   2020.01.21. 07:09

:) kétségünk sem volt :D a zsenid utolérhetetlen

Csak amihez nem tudok érdemlegesen hozzászólni, ahhoz inkább nem írok semmit. :-)

:DDD

kristofadel # e-mail 2020.01.21. 11:50

Köszönöm a válaszokat. Természetesen vettünk azóta másik kávégépet, mert 72 napig valahogy nem akartuk hanyagolni a kávézgatást. Most tartunk 72 napnál. Megérné a per, mert szeretjük azt a gépet. Értem én hogy ez furcsa lehet, de ragaszkodunk hozzá, és előbb dobnám kukába az új garanciális gépet, mint a régebbit. Meg finomabb is ugyanaz a kávé vele. Ki tudja, talán másképp darál, de ez lényegtelen is. Az hogy bármikor elhozhatjuk, sajnos mégsem igaz, mivel nem adták ki mikor ott voltunk személyesen, nekik állt feljebb hogy majd ha sorra kerül akkor majd megcsinálják. Mivel nem nagyon haladt a dolog, és még csak egy telefonhívásra sem méltattak felvettem a kapcsolatot a Siemens céggel, és mára ígértek választ. Valahogy nem akarom rájuk hagyni, csak úgy ajándékba.

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2020.01.21. 17:56

Akkor indíts pert ingóság kiadása iránt. Csak vigyázz, nehogy az ok nélküli perlés miatt te viseld a perköltséget.

www.kbs-ugyved.hu

kristofadel # e-mail 2020.01.22. 11:40

Igen,akár a pert is bevállaltam volna, mert igazságtalannak érzem, hogy elviszek szerelőhöz valamit javításra, és nem kapom vissza. A legfontosabb hogy mindjárt fizetéssel kezdjek, aztán 73 napig még csak nem is keresnek, de vissza sem kapom. Persze akár rájuk is hagyhatnám, ajándékba nekik. Mindazonáltal megoldódni látszik a probléma, mivel jeleztem a fogyasztóvédelem felé, továbbá a Bosch Siemens felé is, és azt is hogy a német anyavállalat felé is elindítottam. Érdekes, hogy azonnal be tudta kéretni a pesti központ a Székesfehérváritól, és szavatkoztak hogy ők erről semmit sem tudtak, továbbá ők is felháborítónak tartják hogy több mint 70 napja semmi sem történt, teljesen szétszedik a gépet, kicserélnek rajta minden alkatrészt ami cserés lehet idővel, kazán, daráló, vízpumpa, multiszelep stb, és legkésőbb jövő hét közepére elkészülnek a géppel. Már ott van náluk, és értetlenül állnak az előtt, hogy úgy került fel hozzájuk a kávégép 72 nap után, hogy most sem működik még. Szóval köszönöm a segítséget, lehet ezzel kellett volna kezdeni az első 30 nap után, hogy a Magyarországi és a Németországi központba reklamálni. Ami vicces az egészben, hogy a központi ügyfélszolgálatuk sem jutott előrébb velük, ezért átadták a vezetőség részére, ahol a sajtóosztály és a kereskedelmi igaztgatóságról is kerestek, és gyakorlatilag fenyegetés útján voltak hajlandóak továbbítani a gépünket a pesti központhoz. Vicces, vagy siralmas, de ma Magyarországon ez mind megtörténhet. Mivel ez partnercége a Siemensnek, és használt szervizelt gép értékesítésével is foglalkoznak, gyanítom hogy kis hibával leszervizelnek valamit, aztán ha rájuk hagyja az ember, akkor eladják, szép haszonnal. Másra nem tudok gondolni, hogy miért volt erre szükség. Köszönöm mégegyszer

Ktimi13 # e-mail 2020.01.24. 00:43

A mai napon a 16 éves fiam, azzal jött hozzám, hogy egy arab származású osztálytársa rendszeresen hangoztatja, hogy :" Halál a zsidókra". Szeretném tudni, hogy mit lehet tenni ilyen esetben, elvégre ezt egy egész osztály előtt teszi. Az igazgatóság felé, vagy hatóság felé jelezzük az esetet, mert ez állandó, nem egyszeri alkalom volt.
Válaszát előre is köszönöm

Sos!!! #   2020.01.24. 23:39

Jo Estet!!!

Erdeklodni szeretnek,h ha vki a bortonben visszamondja a kapcsolattartast azt az illetekest ertesitik vagy milyen modon tudja meg??? Megtudja egyaltalan? Koszonom a segitseget.

borgulya # e-mail 2020.02.13. 17:26

Jó napot kívánpok!
Érdeklődni szeretnék egy végrehajtás kapcsán. Egy nagyjából 70 ezer forint összegű tartozásról van szó, ami végrehajtással hajtottak be tőlem. A fizetésemből vonták le, kér részletben. A végrehajtási eljárás során, a fizetés letiltás mellett a nevemem lévő gépjárművet is lefoglalta a behajtó. A kocsi fizikailag azóta is nálam van.
A konkrét kérdésem a következő. Pár napja, a havi fizetésem megérkeztével egy időben a tartozás még fenn álló részét is elutalta a munkáltatóm a végrehajtónak. Innentől számítva mikorra számíthatok arra, hogy a lefoglalt gépjárműről visszavonják a lefoglalást?
Előre is köszönöm a választ!

gerbera317 # e-mail 2020.02.13. 17:39

Holnap. Esetleg hétfőn. Vagy ha nem, akkor keddn.

Igazságkereső:!!! #   2020.02.14. 02:41

Szép napot! Megvalósul a közerkölcs megsértése szabs.ha a közterületen kialakított edző parkban edzés közben egy fiatal férfi leveszi a pólóját???

Szomorú örökös #   2020.02.14. 02:49

Megvalósul a közerkölcs megsértése szabs.ha a közterületen kialakított edző parkban edzés közben egy fiatal férfi leveszi a pólóját???

Micsoda??? :-D :-D :-D

drbjozsef #   2020.02.14. 07:56

A közparkokban kialakított edzőeszközök tekintetében - lévén azok relatíve újak - még feltehetőleg nincs konkrét bírói gyakorlat kialakulva. Álláspontom szerint a közerkölcs megsértésének szabálysértésén kívül a szeméremsértés bűncselekményét, illetve, részben, feltéve de meg nem engedve, bizonyos fajta virtuális nemi erőszak elkövetése is fennállhat. Véleményem szerint a mai magyar keresztény-konzervatív értékek bomlása közben szükséges az ilyen jellegű pornográfiára a büntetőeszközök teljes szigorával és tárházával lesújtani, és továbbra is a meghagyni az ilyen jellegű cselekményeket a hanyatló dekadens nyugat ópiumának.

Esetleg enyhítő körülménynek tekinthető, ha az illetőnek izmos kigyúrt felsőteste van, és nem aputeste. Esetleg.

József:laikus paraszt, dilettáns hozzászóló.
Fórumból való jogi tájékozódás kockázatokat és mellékhatásokat rejthet.