Köszönöm!
Fórum → adózás, illeték és pénzügyek újabb elöl új hozzászólás
Adózás bérbeadott lakás után
Üdv.2011-ben megállapodást kötöttem egy "hölgyeménnyel"természetesen ügyvéd jelenlétében.Miszerint a házamat amin hitel van
"kiadom"neki úgy hogy csak a hitel összegét fizesse,meg a rezsit amit fogyaszt,és ha letellik a köcsön akkor átíratom a nevére az ingatlant.Tehát én ezen egy forintot nem keresek.Viszont fogalmam sem volt sokáig h adózni kell ezután.Ebben az esetben kell adózni?Még csak szó sem esett erről.Az ügyvédnek kellett volna tájékoztatnia erröl??Mit kell tudjak ezzel kapcsolatban? Megszületett a megállapodás viszont nagy problémák vannak a "hölgyeménnyel".Áramtartozása van,bármikor mehetnek leszerelni a villanyórát hacsak előtte ki nem fizeti az összeget és a visszakapcsolási díjat.Tartozik "lakbérrel" is.Természetesen nem tudja összeszedni a pénzt.Mostmár sokadik eset ez és nagyon szeretném kirakni.Milyen módon tehetem ezt meg?Nyilván rajtam vasalják be az összeget mivel az én nevemen van minden.
Cintia0000,
Természetesen adózni kell. Senkinek sem kell erre téged figyelmeztetnie, ha lakáskiadásba kezdesz, neked kell a feltételeknek utánajárni, ha rossz tanácsot kapsz, csak magadra vethetsz.
Adekvát tanácsot adni a szerződésetek ismerete nélkül elég nehéz. Ténylegesen végülis egy bérleti szerződést kötöttél, vagy mit? Mert egy bérleti szerződésnek ritkán az a vége, hogy a tulajdonjog is átmegy a bérlőnek.
Jó nagy kulimászban vagy. Igen, téged fognak elővenni, az adótartozásért is, a közüzemi számlák miatt is, a hitel miatt is.
Jogszerűen, ha megszegte a szerződésetek feltételeit, a szerződés felmondásával tehetsz ellene. Írásban, tértivevénnyel, egyben a kiköltözésre való felszólításra, határidővel (szerződés szegés esetén azonnali felmondással).
Aztán ha nem költözik ki, indíthatsz ellene lakáskiűrítési pert. Pár hónpaig-évig eltart, szóval vagy kezd összerakni a milliókat, vagy vegyél búcsút az ingatlantól.
József:laikus paraszt, dilettáns hozzászóló.
Fórumból való jogi tájékozódás kockázatokat és mellékhatásokat rejthet.