Fórum adózás, illeték és pénzügyek újabb elöl     új hozzászólás


Adózás bérbeadott lakás után

Őszikék57 # e-mail 2020.09.18. 12:31

Köszönöm!

Cintia0000 # e-mail 2020.12.11. 12:17

Üdv.2011-ben megállapodást kötöttem egy "hölgyeménnyel"természetesen ügyvéd jelenlétében.Miszerint a házamat amin hitel van
"kiadom"neki úgy hogy csak a hitel összegét fizesse,meg a rezsit amit fogyaszt,és ha letellik a köcsön akkor átíratom a nevére az ingatlant.Tehát én ezen egy forintot nem keresek.Viszont fogalmam sem volt sokáig h adózni kell ezután.Ebben az esetben kell adózni?Még csak szó sem esett erről.Az ügyvédnek kellett volna tájékoztatnia erröl??Mit kell tudjak ezzel kapcsolatban? Megszületett a megállapodás viszont nagy problémák vannak a "hölgyeménnyel".Áramtartozása van,bármikor mehetnek leszerelni a villanyórát hacsak előtte ki nem fizeti az összeget és a visszakapcsolási díjat.Tartozik "lakbérrel" is.Természetesen nem tudja összeszedni a pénzt.Mostmár sokadik eset ez és nagyon szeretném kirakni.Milyen módon tehetem ezt meg?Nyilván rajtam vasalják be az összeget mivel az én nevemen van minden.

drbjozsef #   2020.12.11. 13:20

Cintia0000,

Természetesen adózni kell. Senkinek sem kell erre téged figyelmeztetnie, ha lakáskiadásba kezdesz, neked kell a feltételeknek utánajárni, ha rossz tanácsot kapsz, csak magadra vethetsz.

Adekvát tanácsot adni a szerződésetek ismerete nélkül elég nehéz. Ténylegesen végülis egy bérleti szerződést kötöttél, vagy mit? Mert egy bérleti szerződésnek ritkán az a vége, hogy a tulajdonjog is átmegy a bérlőnek.

Jó nagy kulimászban vagy. Igen, téged fognak elővenni, az adótartozásért is, a közüzemi számlák miatt is, a hitel miatt is.

Jogszerűen, ha megszegte a szerződésetek feltételeit, a szerződés felmondásával tehetsz ellene. Írásban, tértivevénnyel, egyben a kiköltözésre való felszólításra, határidővel (szerződés szegés esetén azonnali felmondással).

Aztán ha nem költözik ki, indíthatsz ellene lakáskiűrítési pert. Pár hónpaig-évig eltart, szóval vagy kezd összerakni a milliókat, vagy vegyél búcsút az ingatlantól.

József:laikus paraszt, dilettáns hozzászóló.
Fórumból való jogi tájékozódás kockázatokat és mellékhatásokat rejthet.