Végrehajtás alatt árverés előtt ingatlant vásárolni


Füge1 # 2018.05.15. 09:23

monolet: Merthogy próbáltam Martonvásáron bejelentkezni a ráckeresztúri házamba /99/100%/, de az előadó közölte velem, hogy a bejelentkezéshez a társtulajdonos /1/100%/ hozzájárulása is kell. Namármost, minthogy azt korábban már írtam, a társtulajdonos nyolc éve külföldön él, változó helyeken, itt hagyta rám az összes tartozását, nyilvánvalóan ezért nem kívánja felvenni a kapcsolatot velem. Gondolom, nem vagyok egyedül ezzel a problémával magyarországi viszonylatban, hogy a fiatalok itt hagyják a szülőket a milliós rendű tartozásokkal, aztán árverezés után, költözzenek a híd alá.

nonolet # 2018.05.14. 12:58

"és a saját lakásomba való bejelentkezéshez is"

Ehhez nem kell... miért is kéne?!

Füge1 # 2018.05.14. 12:44

Egyébként megbíztunk egy ügyvédet az ügyünk lebonyolításával, sajnos lelépett a pénzünkkel /380 e/Ft/.
Ezért is "tévedtem" ide.

Füge1 # 2018.05.14. 12:41

facsiga77, gerbera317 A ház vételára fedezi a banki hitel összegét, valamint az 1 %-os tulajdonrészre két vh. bejegyzés kifizetését is. Tudom, hogy a társtulajdonos hozzájárulása kell az eladáshoz és a saját lakásomba való bejelentkezéshez is, azonban mégis kerestem jogi megoldást, hogy ne veszítsem el azt, amiért egész életemben megdolgoztam. Egyébként gerbera317, nem hinném, hogy együtt őriztünk volna disznót. Kívánom, hogy ne legyen egy olyan családtagod, aki kialmozza alólad a vagyonodat és jogi megoldást keress, hogy valaki aztán jól ledegradáljon.

boanti # 2018.05.01. 13:58

Köszönöm az eddigi válaszokat és hozzászólásokat.

nonolet # 2018.05.01. 11:53
drbjozsef # 2018.05.01. 10:39

Asszem én is azt tenném, hogy írásban ! adnék neki 8 napot, hogy kiderítse mi a helyzet, és még 8-at legfeljebb, hogy elszállítsa a sittet, különben feljelentést teszel a rendőrségen.
Mondjuk én személyesen adnám át a levelet, és elbeszélgetnék vele a sittről, egy felvételre állított mobiltelefonnal a zsebemben, nehogy véletlenül meggondolja magát, és kijelentse a rendőröknek, hogy fogalma sincs miről beszélsz, nem vitt ő oda semmi sittet. Csak biztos ami biztos.

nonolet # 2018.05.01. 10:32

"év elején nevemre került."

Akkor az MOST tiéd! és kész.

Ne foglalkozz a régi tulajjal...
Ha valami gondja van az üggyel majd megoldja nélküled.

Addig csak mese amit mond...

- -

Viszont jelentsd fel a sitt miatt!
(előtte adj neki pár napot az elszállításra)

- -

HA netán egy jogi csatába kezd arról tudni fogsz.
Ráérsz majd akkor agyalni a jövőn... addig fölösleges.

boanti # 2018.05.01. 09:47

Tisztelt Fórumozók,
árverésen vettem egy telket év elején nevemre került. Múlt héten megjelent a területen eredeti tulajdonos és birtokba vette, sittet helyezett el. Hétvégén vettem észre. Mikor még nem tudtam ki volt, első reakcióm rendőrség volt, azt mondták szerdán tehetek feljelentést. Elkezdtem nyomozni kiderült régi tulajdonos volt, aki tulajdoni hányada 1/2 volt, nevére bérleti díj tartozás volt bejegyezve. Felvettem vele a kapcsolatot azt állítja semmiről nem tudott és neki tartozása sem volt. Végrehajtó utolsó ismert címén kereste, úgy tudom. A telket saját tulajdonának tekinti. Megadtam neki a végrehajtó elérhetőségét elvileg holnapi napon felkeresi. Mire számíthatók? Előfordulhat, hogy kiderül tényleg nem volt tartozása és én rosszul jövök ki a dologból? Nem nagyon mutat hajlandóságot sitt eltüntetésére. Gondolom feljelentést tehetek, de békébe szeretném megoldani az ügyet, ha várok akkor lehet nem történik semmi a sittel és később a rendőrség sem úgy áll hozzá ha nem egyből jeleztem. Válaszokat előre is köszönöm.

oligaliga # 2018.05.01. 07:41

A baj az, hogy semmit nem érteni abból, amit leír. Kié volt az ingatlan? Ki adta el? A végrehajtó? Ki halt meg? Milyen hagyatékról van szó? Kié volt a hitel? Fületlen kicsoda ebben a történetben? Eladó, vevő, örökös, adós, adóstárs, tulajdonostárs, vagy csak egy kíváncsi szomszéd vagy rokon?

gerbera317 # 2018.04.30. 20:49

Nem fületlen, hanem töketlen. Úgy folyik ellene végrehajtás, hogy nem tud róla, és úgy árverezték el az ingatlanát, hogy csak utólag szerzett róla tudomást. Írni meg éppen nem tud. Szerinted?

oligaliga # 2018.04.30. 17:55

Fületlen

Írd le értelmesen, tagoltan, az elejéről. Utána kaphatsz választ.

fületlen # 2018.04.30. 16:08

érdeklődnék hogy végrehajtáson volt az ingatlan és van rajta sok milliós hitel bennünket nem értesítettek erről hogy eladták nekem az lenne a kérdésem hogy a hitelt most ki fizeték e vagy nem mert engemet nem értesítettek semmiről csak annyit tudok hogy valaki meg vette ki kellet jelenkezni onnan semmiről sem kaptam tájékoztatást de most a hitel fen áll e vagy ki fizeték ha fent áll még a hitel vissza lehet e mondani vagy nem hagyatéki most lesz ebben kérném a segítségét

facsiga77 # 2018.04.29. 21:18

Egyébként eladhatja, csak ki az a hülye aki megveszi úgy hogy rajta van a vh jog.

Az 1%-os fiúnak elővételi joga van, amit szintén le kell zongorázni, de ha a vevőnek ez az ingalan a nünükéje akkor ez sem akadály.

Ha van elidegenítési tilalom akkor a bank hozzájárulása kell, amit nem szoktak megadni ha nem térül meg belőle a teljes tartozás.

gerbera317 # 2018.04.29. 17:40

De nehéz a felfogásod. Nem adhatod el. A végrehajtó viszont igen. Nyilván a fiad ellen is folyik ugyanaz a végrehajtás, tehát az 1/1 árverésnek menne akadálya. A vevőd pedig vegye meg az ingatlant árverésen.

Füge1 # 2018.04.29. 15:01

Köszönöm a választ. Eladhatom-e az ingatlan 99 %-át a fiam hozzájárulása nélkül?

drbjozsef # 2018.04.24. 07:21

A kérdésem az, ha a Végrehajtó maga is értékesíteni fogja az ingatlant, neki nem kell a fiam hozzájárulása az értékesítéshez csak nekem, ha én akarom eladni?

A végrehajtónak nyilván nem kell a beleegyezésed, se semelyik tulajdonos beleegyezése, hogy árverésen értékesítse (nem eladja!) az ingatlant.

Majd köszönd meg a gyereknek.

Füge1 # 2018.04.24. 06:17

Tisztelt Cím! Az alábbi problémámra szeretnék jogi megoldást kapni: Devizahiteles vagyok, a fiam 1 %-ban tulajdonos az ingatlanban /Bank kérte/. Az ingatlan árverezés előtt áll, azonban most van egy komoly vevő, aki megvásárolná. A Közjegyző azt mondta, hogy kell a fiam hozzájárulása, ill. aláírása a szerződéskötéskor-/hez/. Ez érthető. A bökkenő az, hogy a fiam külföldön él 8 éve, mindig más és más helyen. Emailben kértem, hogy küldjön egy hitelesített meghatalmazást a nevemre, az ingatlan eladásához, amit a Magyar Konzulátuson hitelesíttetnie kell, mást nem fogadnak el, hacsak nem jönne haza a szerződés aláírására. Kértem, hogy ezt a meghatalmazást mielőbb, SOS. küldje el. Mivel a megkeresésemre nem válaszol, így nem tudom eladni meghatalmazása nélkül a házat, akkor viszi a Végrehajtó. A kérdésem az, ha a Végrehajtó maga is értékesíteni fogja az ingatlant, neki nem kell a fiam hozzájárulása az értékesítéshez csak nekem, ha én akarom eladni? Mi lenne a megoldás? Előre is köszönöm a választ.

gerbera317 # 2018.04.07. 17:58

Imma szólt helyesen. Kifogásolgatás helyett/előtt egy teljes tulajdoni lap másolat vizsgálata javasolt.

Grave7 # 2018.04.07. 16:08

@erka90: Én még a kifogásolási határidőn belül jelezném a végrehajtónak / árverést kitűző alkalmazottjának (ügyfélfogadási időben, személyesen), hogy ez a helyzet és kéred törölje az árverést, földhivatalnál és önkormányzatnál érdeklődjön, majd miután tisztázta a dolgokat, a helyes (megalapozott) adatokkal tűzze ki az árverést. Egyébként kifogást nyújtasz be.
Ezt vagy leírva vidd magaddal és miután szóban elmondtad, érkeztetve vetesd át, vagy foglaltasd jegyzőkönyvbe helyben (esetleg a válaszukkal együtt).

Immaculata # 2018.04.07. 08:39

A csökkenés az ingatlan megosztásával, vagy társasházzá nyilvánítás során jöhet létre.

Be kellene csatolni ide a tulajdoni lapot, hogy felelősségteljesen lehessen bármit mondani.

Első körben a kérdező félreértelmezésére gondolok és nem a hibás kiírásra.

nonolet # 2018.04.07. 08:28

Úgy nyílhatott, hogy amíg nem veszi meg valaki addig az övé...
Így aztán miért ne tehetne vele bármit?

Akár el is adhatja az árverezés alatt,
csak
ahhoz nyilván kell a hitelező jóváhagyása is.

- -

A végrehajtó adati az ingatlanról
méret, állapot, tartozékok
csak TÁJÉKOZTATÓ jellegűek.

Annak tudatában licitálsz, hogy

  • kb. BÁRMI kiderülhet az ingatlanról
  • a hirdetményhez képest a fenti körben.

Tulajdonképpen csak a helyrajzi száma a garantált.
Nomeg az, hogy tulajdonba kapod, ha fizetsz.

Azonban neked kell utána járni a valóságnak.
Még a licit előtt, HA TUDSZ!

Árverésen gyakorlatilag zsákbamacskát veszel.
Pont úgy, mint ahogy azt a filmekben is láthatod :-)

erka90 # 2018.04.07. 08:07

Kedves Fórumozók!

Folyamatos árverezés alatt álló ingatlanra érvényes licit indítása után a tulajdoni lapot lekérve vettem észre,hogy az online folyamatos árverésen, (a végrehajtó által feltüntetett ingatlan nagyságát is tartalmazó részletes adatokban) , az ingatlan területe 186 nm -ként van megadva,, de ugyanakkor a tulajdoni lapon 2016.10.10-én 66 nm-re lett módosítva a földhivatal bejegyzése szerint az ingatlan nagysága.Az árverezett ingatlan tulajdoni lapja,2009-től,több pénzintézet jelzálog jogával,illetve vh cselekményekkel terhelt.Szeretném megkérdezni,hogy a tulajdonos adósnak, hogyan nyílhatott lehetősége a földhivatalban az ingatlan méretét csökkenteni? Illetve a végrehajtó amennyiben valótlan adatokkal,jelen esetben az ingatlan nagyságára vonatkozó valótlan adatokkal hirdeti meg egy ingatlant árverésre,terheli e felelősség?Köszönöm a válaszokat..

gerbera317 # 2018.03.01. 18:30

Attól függ, mit nevezünk értékbecslésnek.

sovi631 # 2018.03.01. 17:25

Saját ingatlan, ami jogerősen végrehajtható.