wers
en is... :(
wers
en is... :(
Amivel hirdetted, úgy korrekt eladni.
Nem az értéke a lényeg. Hanem hogy alkatrész, de legalábbis tartozék.
Köszönöm a választ.
A vevő tisztában volt vele, hogy nem működik. Ebben az esetben egy 0 Ft-os tételről beszélünk, ha nem tévedek?!
Szerintem örülj, ha a vevő nem kéri a kijavíttatását.
Kiegészítve az előző bejegyzést, a klíma nem volt működésképes a lakás eladásakor - és most sem.
Tisztelt Tanácsadók!
Eladtam a lakásom, klímával volt hirdetve, de a szerződés erre nem tért ki. Leszerelhetem vagy köteles vagyok otthagyni?
Köszönöm a válaszokat,
Kamilla.
Ezért nem lenne képem, mert azért tisztában vagyok vele, hogy tele van ez hülyeséggel, és jogilag nem korrekt.
De amatőrként talán elmegy. Bár, ha az ügyvédnek küldeném, akkor volna pofám teleírni "az ügyvédem szerint" meg "az ügyvédem tanácsára", meg hasonlókkal még...
Egyéként meg nem én írtam, hanem az ügyvéd aki küldte, én csak parafrezáltam. A paródiákhoz sem kell jogdíjat fizetni... :D
Ha pénzt is kérnél érte, akkor ez már zugírászkodás lenne. :D
HuJeno,
ez esetben módosítanék : hagyd ki a bohóckodást az előbbi levélterv végéről, úgysincs sok értelme, viszont ne utald vissza az előleget amíg nem teszik egyértelművé, hogy nem akarnak/tudnak fizetni, és a széljegy is kerüljön le a tulajdoni lapról.
„Az Ön Ügyfelei hitelkérelmet nyújtottak be egy (1!) pénzintézethez, melynek kapcsán a hitelintézet a kölcsönigényüket elutasította, mivel az adásvétel tárgyát képező ingatlan az adott banknál kölcsön fedezeteként nem fogadható el, az az adott banknál nem alkalmas fedezetnek.
Felhívnám a figyelmét az Ügyfeleinek arra, hogy országunkban több, különböző bank is nyújt hitel szolgáltatást.
Felhívnám a figyelmét Önnek és Ügyfeleinek arra is, hogy a saját hirdetésemben és az Ingatlanközvetítő Iroda hirdetésében is olvasható volt az épület falazatának típusa és állapotának leírása és fényképei, ezeket az Ügyfeleinek szóban is elmondtam az ingatlan szemrevételezése során, az állapot nem volt elrejtve, előttük nem volt ismeretlen, az ügylethez elvárható gondossággal szemrevételezték és nyugtázták azt, ennek tudatában és ismeretében kötötték meg a szerződést.
Figyelemmel arra, hogy a pénzintézet a kölcsönt az Ön Ügyfeleinek nem nyújtotta, ezért az a töretlen bírói gyakorlat alapján az Ön Ügyfeleinek érdekkörében felmerült ok, emiatt a szerződés meghiúsulása az Ön Ügyfeleinek róható fel, minek következtében az Ön Ügyfelei a foglalójukat elvesztik.
Ugyanakkor az adásvételi szerződésünk függőben tartással került beadásra az Ingatlannyilvántartásba, és került fel széljegyként az ingatlanom tulajdoni lapjára. Ezért az Ön Ügyfelei által részemre átadott előleget csak abban az esetben van módom visszautalni, ha az Ön Ügyfelei írásban és kifejezetten felmondják a megkötött adásvételi szerződést, valamint töröltetik a széljegyet a tulajdoni lapról, és ennek igazolását bemutatják részemre. Amint ezek megtörténtek, vállalom, hogy az átadott előleget, 800.000.- (Nyolcszázezer) forintot 3 munkanapon belül az Ön Ügyfelei részére visszautalom.
A fentiek alapján azonban a foglaló visszautalását vissza kell utasítsam.
Ugyanakkor a szerződés meghiúsulása miatt jelentős kár ér, ugyanis egy másik vevő 8.000.000.- (Nyolcmillió) forintos vételáron vásárolta volna meg az ingatlant úgy, hogy előzetes hitelintézeti értékbecslési értesítővel és 90 napos hitelígérvénnyel érkezett. Feltehetőleg egy másik banktól - a sok közül -, mint amelynek a szolgáltatását az Ön Ügyfele szerette volna igénybe venni.
Erre tekintettel fenntartom a jogot a szerződés felmondásából keletkező valamennyi költségem és károm megtérítése iránt az Ön Ügyfeleivel szemben.
Amennyiben az Ön Ügyfelei a szerződés szerinti határidőig, 2019. április 15-ig megfizetik a hátralévő vételárrészletet, akkor a végleges tulajdonbejegyzésükhöz hozzájárulok.
Amennyiben az Ön ügyfelei el kívánnak állni a szerződéstől, és a szerződés írásos felmondását és a széljegy törlésének igazolását megkapom, az ezt követő 3 napon belül gondoskodom az előleg visszautalásáról.
Amennyiben az Ön Ügyfeleitől a szerződés szerinti határidőig, 2019. április 15-ig sem a szerződésszerű teljesítés nem történik meg, sem a szerződés írásos felmondása és a széljegy törlésének igazolása nem érkezik meg, akkor a szerződést az Ön Ügyfeleinek szerződésszegésének indokával én fogom felmondani, és az ezen időpont után keletkező minden káromat érvényesíteni fogom az Ön Ügyfeleivel szemben, akár peres eljárás indításával is ha szükséges, amelynek rendkívül jelentős többletköltsége az Ön Ügyfeleit fogja terhelni, ideértve kifejezetten és nyomatékosan a széljegy késedelmes törlése miatti másik adásvételi szerződés megkötésének ellehetetlenülése miatt keletkező káromat.
A jogvita békés, peren kívüli rendezése érdekében sajnos a fentieken kívül más eljárás nem áll módomban, tekintettel arra, hogy részemről a szerződés fenntartása és teljesítése a cél, ettől eltérő igénye és a megkötött szerződés nem teljesítése kizárólag az Ön Ügyfeleinek felróható okból következhet be.”
HuJeno
:) nem hagyom ki, hogy nem csak nő vagyok, de halmozottan hátrányos helyzetű, mert szőke is.
Ha jól látom van ügyvéded, sokat segíthet és gyorsíthat az ügyön.
„MajorDomus 2019.02.27. 19:31
Honnan tudod?”
:D
wers
:( elnezest kerek..! :(
drbjozsef
Szot fogadok Onnek, visszakuldom a veteli ar reszletet, kedves drbjozsef.
Bar nem oszt, nem szoroz mit teszek, mert szerzodott vevoim szentul meg vannak gyozodve (gyozve?) arrol, hogy a 'vis maior' megall. Nem fogjak onkent kieengedni a szeljegyet a kotelembol. Addig eladni nem tudom... A bejegyzes fuggoben tartasa meg majdnem 5 honap, ez alatt az ido alatt azok, akik most megvennek a hazat 8M-ert, el fognak menni. En meg kezdhetem elolrol a procedurat.
A helyi hasonlo kaliberu, -mar felujitott- onallo csaladi hazak arai a 9-10-11 M korul vannak, az enyem meg mar majdnem keszen van, es a befejezeshez szukseges epito anyagok zome (a garazsokhoz tegla, cserep, faanyag, ablak, tolto tormelek, hungarocell gyongy...stb.) is az arban vannak. Nem viszem el a hatamon a vilagnak egy masik szegeletebe...
En eppen azert kinaltam eleve ara alatt a hazat, mert az ido volt szamomra sokkal dragabb.
(es msot is az...)
Figyelemmel olvasok.
Honnan tudod?
HuJeno,
OFF
(wers esetében a kedves hölgyem a helyes formula) ;)
HuJeno,
Én az előleget visszaküldeném nekik.
Azt vissza kell fizetni. Az biztos.
Az, hogy esetleg a "kártérítésdre" tartanád vissza, én nem ajánlanám. A kettő független egymástól, és mint írtam, sokkal inkább a bosszantásra alkalmas, mint valódi igénynek. Nem ért igazi, jogi értelemben vett "kár", hiszen nem szerződtél azzal a másik vevővel - igaz, hogy azért, mert nem tudtál, de ettől még nem ért konkrét kár. Az ingatlan megvan, újra meghirdeted, az árak egyelőre nem csökkennek (sőt). Ha el tudod adni legalább 2.7M-ért, akkor nem ér valódi kár. Ha kevesebbért tudod csak, akkor ESETLEG felmerülhetne, hogy az előző vevőd szerződésszegéséért kár ért, és azt követelheted.
De szerintem ezt a részt ne vedd komolyan. Ne éld bele magad. Van ilyen, nem tud teljesíteni, pont erre van a foglaló, amit egészen biztosan elbukott, és megtarthatod. Az neked a kárpótlás a szerződés meghiúsulásáért. Ettől többet nem fog neked megítélni bíróság se, hidd el. Sőt, ha csak 2millió felett tudod eladni, akkor se igen ítélnének meg semmit, hiszen a megtartott foglaló kárpótolt a különbségért. A jogalap nélküli gazdagodást sem kultiválja a jogrendünk.
Utald vissza szerintem az előlegét.
wers
Onnek is tisztelettel koszonom a hozzaszolast, kedves uram!
HuJeno
drbjozsef
Majdnem szorol szora ezt mondta az ugyvedasszony, amit On irt, annyi kulonbseggel, hogy ugyvedi vagy kozjegyzoi letetbe helyezzem a 800 E ft-ot, mert onnan nem veszik el, de ha nekem kell erte pereskednem, kerdes, megkapom-e es mikor.
A 8.000.000-s vevo bizonyithatoan nem kacsa, ha apr. 15-ig lerendezodik a dolog, meg ervenyes lesz az ingatlan becsles a penzintezetuknel, amivel folyamatos kapcsolatot tartanak. Ezen a videken ugyanis egy 89 m2-es kertes csaladihaz 9-10M korul van, ha nem emeletes.
Meg ma elkuldom az on "bull sheet"-jet az ugyvedemnek, meglehet atemel belole nehany reszt a vegerol. (ha On hozzajarul, es a jogdijhoz nem ragaszkodik...)
...es koszonom :)
udvozlettel, M. Marianna (alias HuJeno)
Tisztelt Kovacs_Bela_Sandor ugyved ur!
Nem en moderaltattam ki hozzaszolasat, kedves Doktor ur! En halas vagyok, amiert jogi szakertokent velemenyezte a dolgomat.
Az igazsag az, hogy visszaadtam volna nekik mindent, ha az elutasitast idoben es normalis hangnemben kozlik. (kozben is volt erdeklodo a hazamra, szinten keszpenzes, ugyan annyiert) A vevoim bankja 21-en keltezte nekik az elutasitast, egy het mulva az ingatlanos hivott fel a rossz hirrel. Amikor felhivtam oket, hogy akkor most mi legyen, azt mondta a paros egyik fele, hogy vizes a haz, meg leszakadt a csatorna, meg ocska az egesz, csak ok nem vettek eszre. Hivatalos formaban a hitelbiralat roviditett valtozatat e ho 22-en kaptam az ugyvedjuktol a duplikalt foglaloval, es az irasomban lentebb olvashato fenyegetessel. A haz viszont nem vizes, a csatorna nincs leszakadva, es jovo heten jon a helyi birosagnak dolgozo ingatlan ertekbecslo, aki kepekrol mar latta a hazamat...( a kepek tetszettek neki)
Onok, jogaszok bizonnyal fel szavakbol ertik egymast, de higgye el a "zabszem syndroma" egy ugyved altal irt levelnel azert mukodik rendesen. (vagyis nem kell Tena
Lady)
En a sajat hosszaszolasomat jelentettem, mert zabszem utan kimaradt a "nem" szo.
Azt meg hozzateszem, hogy ma voltam a sajat ugyvedemnel (heted-het orszagon tul), de megerte: egesz jot nevetett az ugyvedi felszolitason. Megirja a valaszt a "duplan ugyved" urnak.
Remelem, a vegen is mi nevetunk.
tisztelettel: M. Marianna (alias HuJeno)
:) szerintem igazad volt. Három sorba is belefért volna a kérdés lényege.
A verbális hasmenés sértette valakinek az érzékenységét? Írhatok szófosást is - legfeljebb letiltanak.
Talán beállítottak bizonyos szavakra, szórészletekre szűrőt... de nem hiszem, hogy sértő lett volna a hozzászólás, vagy jelentették volna?
Tényleg.
Mostanában fura módon, mintha random tűnnének el hozzászólások...
egy próbát mindenképpen megér
(de nem poénkodok tovább, mert kimoderálnak - úgy látom eltűnt KBS hozzászólása, pedig jó válasz volt)
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02