Ingatlanügyek

MajorDomus # 2017.07.08. 22:27

Bea nem,csak szép,de okos is!

Fogadd meg a tanácsot!

Bea1 # 2017.07.08. 19:27

Add ki bérbe nekik határozott 2-3 hónapra, közjegyzőivel. Ennyi idő alatt rendeződik.

Hapciusz # 2017.07.08. 17:39

nonoletnek abszolut igaza van, de a vevő ügyvédje is felvilágosíthatná erről a kockázatról...hacsak meg nem kenték

nonolet # 2017.07.08. 07:06

"nekik is ki kell költözniük a sajátjukból
mert azt meg eladták" !!!!!

Akkor VAN pénzük!
Csengessék ki szépen a 10 milliót... és beköltözhetnek.

Ha nem fizet, akkor >> hesspicsába kismadár.

Kb. soha nem rakod ki (csak évek alatt és sok pénzért) a házadból

• ha beköltözik

és

• aztán mégsem fizet

és

• még károkat is okozhat , kipakol, nem fizeti a közműveket, stb.

-

Ne légy hülye, csak mert pénzszaggal kábítanak!

SolnesM # 2017.07.08. 05:29

jorg !

Azért a beköltözéshez az foglaló kevés !

mer nekik is ki kell költözniük a sajátjukból mert azt meg eladták”.

Miért kinek kell még kiköltözni ?
Tehát azt kell tisztázni, hogy a kettő million kívűl van e még pénze, vagy csak vágyai. Ha nincs, akkor felejtős az ilyen vevő.
Mondjuk van 6 millája azt odaadja foglalónak és előlegként, akkor költözhet.
Ne dőlj be a vágyakozóknak, kölcsönnel nem lehet a pénztelenséget megoldani. Keresd a következő vevőjelöltet. Ha fizet 6 - 9 millát, akkor jöhet az üzlet !

jorg # 2017.07.07. 19:44

Tisztelt fórumozók!

Szeretnék tanácsot kérni,hátha valaki tudna segíteni.
A helyzet a következő: lenne egy vevő az ingatlanomra,az ingatlan értéke 10 millió. Van rajta hitel is de azt a foglalóból ki tudnám fizetni ha hozzá teszem az önerőmet. /5 millió hitel van rajta/ A leendő vásárlóm 2 millót akkar adni foglalónak,de szeretne beköltözni az ingatlanba 5-6 napon belül,mer nekik is ki kell költözniük a sajátjukból mert azt meg eladták. A probléma az hogy már nagyon szeretném eladni az ingatlant mert már 3 éve üresen áll és csak szívja lefelé a családi kaszzát. Attól félek ha belemegyek és mondjuk nem kapják meg a banki hitelt akkor mit csinálok? Egyáltalán hogy írjuk mewg a szerződést hogy védve legyek?
A válaszokat előre is köszönöm.

nonolet # 2017.07.06. 22:43

Kivéve ha valamelyik láb
éppenséggel
takarék szövetkezet
Akkor azon a lábon még +2 óra.
(az ernyőbank miatt)

De, mindegy is...
Mert,
2-3 napnál nem tarthat tovább,
akármilyen különleges számla is.

MajorDomus # 2017.07.06. 22:14

A bankközi giro rdndszerben ez 4 óra alatt kötelezően teljesiteni kell!

Tartok tőle,hogy étvertek,és nincs meg a pénz!

Menj be az ügyvédhez,és közöld,ha holnap nem lesz 12-kor a banknál a pénz,rendőrségi feljelentést teszel!

Northface # 2017.07.06. 20:23

Hogy lehetséges, hogy egy letéti számlán nincs ott az a pénz, ami egy szerződés alapján letétként rá lett utalva? Ez azért nem az a műsor, hogy bemegyek a bankba és felveszem a letéti számlámról a pénzt és viszlát, a megbízóm bukta a pénzét, én meg teljes nyugalomban dolgozom tovább.

Valahogy szürreális az egész, de tény, hogy nem tudom hogy működik egy banknál vezetett letéti számla.

A hitelt vezető bank állásfoglalása alapján ez a procedúra, eltérő bankok között is maximum 2 munkanap, de általában 1 nap, vagy pár óra alatt lezajlik.

lajcsó # 2017.07.06. 19:28

"Lehetséges, hogy ilyen nehezen megy egy összeg elutalása a letéti számláról?"
Nem valószínű.
"Lehetséges, hogy nem lehet róla bizonylatot kérni?"
Bizonylat minden pénzmozgásról van.
"Vagy szimplán csak nem lett elutalva a pénz a letéti számláról?"
Ez a jobbik eset (ekkor még lehet teljesíteni). A rosszabbik eset az, ha már nincs meg a pénz.

Northface # 2017.07.06. 13:25

Sziasztok, kulcsszavak: ingatlanvásárlás, letéti számla.

Adott egy hitellel terhelt ingatlan, amire megírtuk az adásvételi szerződést, majd az aláírása után a hitelösszeget az ügyvéd letéti számlájára utaltam, megbízva, hogy ő teljesítse a bank felé a végtörlesztést. Ez egy pénteki napon volt, az eladó (hitel birtokosa) bement a bankba hitelzárást kérni, és megjelölte rákövetkező hét keddi napot, mint teljesítést az utalásra. Elméletileg az összeg kedden fél4-kor el is lett utalva a hitelvezető bankhoz, gyakorlatilag még mindig nincs ott a számlán - ez másfél hét.

Az ügyvéd folyamatosan azt mondja: majd holnap már ott lesz, ennyi és ennyi a lekönyvelési/átfutási idő. Kértük tőle az átutalás bizonylatát, ami már elég lenne a záráshoz, de nem küldött semmit, mert elméletileg nem olyan egyszerű lekérni, mint egy sima folyószámlán - nem tudom mi lehet a különbség? Azóta eltelt 1 hét és még mindig semmi, a pénz nem érkezett meg a hitelszámlára, nem tudja kérni az eladó a hitel zárását és áll az egész folyamat, ettől is függ a fennmaradó részre beadott hiteligénylésem elbírálása.

Lehetséges, hogy ilyen nehezen megy egy összeg elutalása a letéti számláról? Lehetséges, hogy nem lehet róla bizonylatot kérni? Vagy szimplán csak nem lett elutalva a pénz a letéti számláról?

Mit tehetek?

MajorDomus # 2017.07.05. 21:44

Tegyél,egy ajánlatot az 1/5 részre és alkudozzatok!

Zöldövezeti11 # 2017.07.05. 03:10

kungsbacka !

az 1/5 részt kérvényezhetem a jelképes összegért való vásárlást jogi úton?

Bárki bármit kérvényezhet, na de kitől ?
A jóistentől ?

A bíróság nem fogja helyettetek eladni. Az legföljebb árverést rendel el.
Abból mid a ketten rosszul jöhettek ki.
Mondjuk te benne laksz az ingatlanban így előbb utóbb csak rájön az 1/5 tulajdonrészes, hogy sokat nemért a tulajdonrészével tehát eladja neked.
De nem tudjuk a egyenlőre mi az az irreális ár.
Meg hogy mi az a jelképes összeg ??
Ki kell várni a végét !

Amúgy volt már hagyatéki eljárás ? ott kellett volna az igényt a tartásra, annak ellenértékére bejelenteni.
mivel te ápoltad nyilván azért részesültél a 4/5 részben. Vagy nem, de akkor is az 52 évből pl. a feléért csak járt volna valami lakáshasználati díj. Nyilván nem fizettél semmit csak az ápolással egyenlítetted ki.
addig kell közelíteni a két ajánlatot egymáshoz amig megegyezés nem lesz. azzal a te 'jelképes' összegedet és az ő 'irreálisan magas ' árát.
Mondjuk lehet hogy az 1/5 -ös a jelképes összegedet pofátlanul kevésnek itéli !

MajorDomus # 2017.07.04. 20:59

Ha tanukkal tudod bizonyitani a ráforditást,akkor még nincs veszve az ügy!

nonolet # 2017.07.04. 19:07

A piaci áron fogja értékelni a bíróság, természetesen.

-

"számla nélkül de jól láthatóan."

Hiba.

Akkor kb. buktad is...
Ha beakarnád számíttatni, de
legalábbis bizonyítanod kell erősen.

Végül akár még többet is fizethetsz a részért, mert többet ér.

-

Ha csak ilyen egy millió körüli tétel.
Akkor lehet jobban megéri megvenni drágán is...
Kerül amibe kerül.

Mennyi a felár szerinted?
A reális piaci árhoz képest.

kungsbacka # 2017.07.04. 14:05

Köszönöm Mindenkinek a válaszokat.
Ha pert indítok a közös tulajdon megszüntetésére, és az ő által megkapott birtokolt örökösödési papírokon az 1/5 rész 850.000 ftra lett meghatározva, vajon mennyit fog a bíróság megállapítani? Perköltség kb. mennyi lehet? Nem is értem a becsült értéket, hiszen becsüs itt nem járt.
Megjegyzem az ingatlan már összedőlt volna, ha én nem költök rá....számla nélkül de jól láthatóan.

MajorDomus # 2017.07.03. 22:15

Egyszerübb pert inditani,s megszüntetni a közös tulajdont!

nonolet # 2017.07.03. 19:27

Mivel én lakom benne"
Ez esetben kérhet tőled a 1/5 részre használati díjat.
Mivel az ő részét IS te használod, ő meg nem.
(5 évre visszamenőleg is kérheti)"

-

Mármint, HA te nem engeded neki
ő is használni a közös tulajdont...

Mivel mindegyik tulajdonostársat
megilleti
az egész tulajdon használata és birtoklása
a többi tulajdonos társ
érdekeinek sértése nélkül.

nonolet # 2017.07.03. 19:12

"Az elbirtoklás szóba sem jön.
Hisz tudod hogy idegen tulajdon."

Ráadásul gondolom az öröklése sem régebbi még 15 évnél...

nonolet # 2017.07.03. 19:11

Csak megvenni tudod,

• ha eladja, akkor azon az áron

vagy

• pert indítasz "közös tulajdon megszüntetése" iránt

és majd azon az áron amit a bíró ítél...
(+ perköltség persze)

-

Az elbirtoklás szóba sem jön.
Hisz tudod hogy idegen tulajdon.

-

"Milyen jogai vannak az ő 1/5 részével?"

Pont mint neked >> tulajdonos társ.
Használhatja az 1/5 részét, bármikor, szabadon.

-

"Mivel én lakom benne"

Ez esetben kérhet tőled a 1/5 részre használati díjat.
Mivel az ő részét IS te használod, ő meg nem.
(5 évre visszamenőleg is kérheti)

-

"Mivel én ápoltam akitől ő örökölte "

Nem ide tartozó témakör...mindegy.
Azzal kellet volna rendezni, akit ápoltál, amíg még élt.
Utólag... már a veszett fejsze nyele.

Illetve esetleg!!! a hagyatékin élhettél volna igénnyel.
De ez sem biztos, erősen a körülmények függvénye.

kungsbacka # 2017.07.03. 14:53

Elbiroklás?

Vidéki kis értékű ingatlanról van szó. Én ( 52)lakom benne már születésem óta. Tulajdoni hányada: 4/5. A fennmaradó 1/5 rész sajnos öröklés révén számunkra idegen emberhez került aki sajnos nem akar megválni a tulajdonában lévő kicsiny hányadtól. Vagyis igen, de irreális áron.
Kérdésem:

• Milyen jogai vannak az ő 1/5 részével?
  • Mivel én lakom benne elbirtoklásról lehet-e szó?
  • Mivel én ápoltam akitől ő örökölte az 1/5 részt kérvényezhetem a jelképes összegért való vásárlást jogi úton?

Köszönöm

drbjozsef # 2017.07.03. 10:53

Jaj, bocsánat, már megint megkavarodott a fejem.

Drágábban vettél, mint eladtál, tehát van illeték, nyilván. Ha egy éven belül volt, akkor a 4 milliót szerintem levonhatod.

Az első lakáshoz jutás kedvezményét passzolom, szerintem nem veheted igénybe, ha legalább egy lakás, akár örökölt, van a neveden, amiben legalább 50% részed van.

Részletfizetést viszont biztos érdemes megpróbálni, mert ott vesztenivalód nincs, méltányosságból elengedés nagyon ritka, de a részletfizetés az simán szokott menni, hozzádvágnak 6-12 csekket, oszt kész. Csak ne késs vele.

drbjozsef # 2017.07.03. 08:26

Ha 1 éven belül többért vettél, mint eladtál, nincs illeték, így nincs mire kedvezmnényt nézni.

Northface # 2017.07.03. 07:27

De hidd el le tudom, mert 1 éven belül történt az eladása és a mostani vétele! Ebben az egyben biztos vagyok, hogy működik...

Nagyszülői és szülői öröklés miatt 50%-ot meghaladó tulajdonhányadom is van, úgyhogy mindenképpen bukó a dolog, ahogy nézem...

Kovács_Béla_Sándor # 2017.07.03. 07:13

ahol ugye ezt a 4 milliót le tudom írni az illeték alapból.
Dehogy tudod!