Fctamas,
Természetesen meg lehet támadni, semmissé is lehet tenni, ha olyan törvényi ok áll fent, ami ezt igényli.
De ez nem kívánságműsor. Konkrét ok kell. Van ilyened?
Fctamas,
Természetesen meg lehet támadni, semmissé is lehet tenni, ha olyan törvényi ok áll fent, ami ezt igényli.
De ez nem kívánságműsor. Konkrét ok kell. Van ilyened?
Hát meggondolta magát. Mér, az nem elég?
Tisztelt drbjozsef!
Köszönöm szépen a válaszát!
A további kérdésem az lenne,hogy mik azok a törvényi (törvénybe ütköző) okok amelyek mentén ez a folyamat elindítható?
Illetve ennek van bármilyen határideje?
Üdvözlettel: Ferenczi Tamás
„mik azok a törvényi (törvénybe ütköző) okok”
Például előadod, és a végsőkig ragaszkodsz hozzá, a szerződéskötés előtti megtekintéskor egy kisebbfajta Versailles-i kastélyban vezettek körbe, míg a kulcs átadásakor már csak egy fabódé állt a helyén. Az nem hátrány, ha a tükörteremről készített fotókat be tudod mutatni.
Tisztelt gerbera317!
Köszönöm szépen a válaszát!
Jogos a felvetése,és a tanácsa,viszont az adásvételi szerződésben van egy külön pont erre irányulva,hogy az ingatlant megtekintettem,annak összes helységébe betekintést nyertem,továbbá teljes körűen tájékoztatva lettem,melynek a végén zárómondatként az szerepel,hogy kijelentem,hogy az ingatlan a vételi szándékomnak teljesen megfelel!
Ezt követően is van helye ennek a dolognak?
Továbbá az lenne még a kérdésem,hogy magának az ingatlan adás vételi szerződésnek van megtámadási határideje?
Válasz(ukat) előre is köszönöm!
Nincs semmilyen határidő. A szerződés a felek egyező akaratával, a jogorvoslat szándéka nélkül jött létre, tehát nincs lehetőség azt megtámadni. Itt arról van szó, hogy valamelyik fél meggondolta magát, és követeli az eredeti állapot helyreállítását. Ha ezt a másik fél nem akarja, akkor végső soron a bíróságnak kell kimondania, hogy helyre kell-e azt állítani. Erre az esély kb. nulla, de amolyan igazi, mindenféle tizedesvessző nélkül.
Ha a vevő gondolta meg magát, többre megy, ha elkezdi hirdetni az ingatlant. Kevesebbet veszít így, mint egy esélytelen perrel.
Na most akkor ide is be kellene másolnom, amit a jogi alapismeretek oktatásáról a másik rovatban írtam.
Száz évvel ezelőtt a legbutább analfabéta parasztember is tudta, hogy ha valamire kezed adott, akkor az meg van kötve.
(Megérett ez a világ a pusztulásra.)
Kedves Hozzáértők!
Közművesítéssel kapcsolatban merült fel bennem egy kérdés. Van egy nagyobb terület, körülbelül 100-150 darab építési telekkel. Egy ember összefogta az egész munkálatokat és beindult a közművesítési folyamat. Ugye a területen jelenleg nincsenek közművek, szóval messzebbről kell idehozatni, ami nyilván többletköltség. Jól gondolom, hogy ha a telektulajdonosok közül 90%-a beszállt a közművesítésbe, akkor lényegében az a 10% járt jól aki nem, mivel az ő telkük előtt is el kellett húzni a csatornát, vizet, áramot és ezek után ők már olcsóbban rátudnak csatlakozni a későbbiek folyamán? (Én a 90%-ba tartozom, ez puszta kiváncsiság)
Köszönettel,
Dávid
Nem közműtársulásban kellene ezt csinálni?
Tisztelt Szakértők Fórumozók!
Az alábbi probléma merült fel nálunk.
Néhány évvel ezelőtt a szüleim vettek egy ingatlant. A tulajdonosa én vagyok és a testvérem 1/2-1/2 arányban. A szüleim pedig az ingatlan felett rendelkeznek, mint haszonélvezők.
A párommal, leendő férjemmel be szeretnénk költözni az ingatlanba, de a fent említett tulajdoni és haszonélvezői jogok őt zavarják. Kijelentette, hogy ő ilyen házba nem akar beköltözni, ahol neki nincsen semmi joga. Felújítás előtt állunk, így költeni is kell a házra. A párom azt mondta nekem, hogy nem szeretne olyan ház felújítására költeni, ahol neki nincsen semmi joga. Azért is, mert a későbbiekre gondolván, ha esetleg elválnánk, akkor az ő pénze, amit a házba belefektetett el is veszne, mivel nincsen semmi tulajdoni joga a ház felett.
A szüleim persze nem teljesen értenek vele egyet, mivel azt az ingatlant nekem és/vagy a testvéremnek szánták. Ezt előre nem tudták még, hogy melyik gyermekük fog először házasodni és összeköltözni a párjával. És azt sem szeretnék, hogy az ő pénzük, amit a házba eddig belefektettek elvesszen, pont egy válás kapcsán, mivel a másik fél ragaszkodik ahhoz, ami őt megilleti.
Remélem érthetően tudtam vázolni a történteket.
Hangoztak már el eddig olyan variációk, hogy a párom kifizetni a testvéremet, így akkor én a párommal 1/2-1/2 arányban lennénk tulajdonosok. Vegyünk fel esetleg hitelt és közösen vegyünk a párommal egy házat. De én nem szeretnék hitelt felvenni. A szüleimtől én már megkaptam azt a nagy segítséget, hogy vásároltak egy ingatlan, szeretnék is élni a lehetőséggel. Mivel ezt nem mindenki mondhatja el, hogy ekkora segítséget kapott a szüleitől.
A szüleim hajlanának arra a megoldásra, hogy a testvéremet kivennék, mint tulajdonos, így csak én lennék 1/1 arányban.
Tanácstalan vagyok, valamilyen szempontból értem a párom felvetését. Viszont a szüleimmel is egyetértek.
Segítséget szeretnék kérni, ki mit tudna ebben az esetben javasolni?
Köszönettel,
Vivien
Nem jogi kérdés ez.
Kössön a jópofa párod használati szerződést a haszonélvezőkkel, és azzal máris megszűnik az, hogy "neki ott nincsen semmi joga". A tulajdonosokkal pedig kössön egy olyan szerződést, hogy érdekmúlás (pl. válás) esetén az ingatlan fejlesztésére költött - igazolható - kiadásait visszakövetelheti a tulajdonosoktól. Tulajdonjogot ne engedjetek neki!
Vivi97,
Minekután nem albiba költöznétek, kérdezd meg tőle, hogy mennyi díjat szándékozik fizetni a lakás használatáért a szüleidnek? Hiszen neki nincs benne pénze, olyan, mintja bérlő lenne, nem?
Tisztelt szakértők!
Adott egy két szintes családi ház, amelynek a tetőtere nincsen beépítve. A ingatlan a szüleim tulajdonában van.
Én és a férjem szeretnénk beépíteni.
Van egy testvérem.
A kérdésem, hogy milyen papírt kellene írnunk, hogy a későbbi (reméljük nagyon soká) öröklési időszakban a felső általunk beépített rész ne közös legyen.
A testvérem már most mi dta, hogy nyilván nem tart rá igényt, hiszen mi fizetjük. De azért szeretném ha erről lenne valamelyes papír, megállapodás.
Válaszukat előre is köszönöm!
pkpk,
Nem kell erre külön papír a testvéreddel.
Ha most 1/2-1/2 a szüleid tulajdona, és mondjuk a mostani érték feléért húztok rá egy emeletráépítéses önálló lakást, akkor 1/3-1/3 lesz a szüleidnek, nektek meg lesz 1/6-1/6.
Vagy bármilyen arány.
A ráépítéssel tulajdont szereztek az ingatlanon.
A szülőkkel érdemes kötni egy használati megosztási szerződést, lehetőleg ügyvéd közreműködésével (ha hitel, csok, egyéb támogatás is lesz, akkor ez kötelező is).
Öröklésnél nektek marad az 1/6-1-6 részetek, és te örökölsz még hozzá a szüleidtől.
Tisztelt szakértő!
Segítséget szeretnék kérni.
Adásvételi szerződés részlete:
"A szerződő felek rögzítik hogy a jelen jogügylet tárgyát képező ingatlan birtokába vevők a teljes vételár megfizetését követő 45 napos határidőn belül de legkésőbb 2021.04.30. napján lépnek ekkortól húzzák az ingatlan minden hasznát és viselik az azzal kapcsolatos közterheket közüzemi költségeket."
A kérdés az lenne hogy mikor kell kiköltözni mert mi április 30. Szeretnénk
De a kifizetés várhatóan a Bank jóvoltából hamarabb végbe megy kb február közepén és a vevőnk a 45. napon szeretne birtokba venni az ingatlant volt még egy kikötés hogy kinem költözés esetén kötbért kell fizetnünk. Válaszát előre is köszönöm
Ha már február közepén utal a bank, akkor attól számítottan legkésőbb a 45. napon belül költöznötök kell, és a vevő birtokába kell adnotok az ingatlant.
Köszönöm a választ.
Kérdezni szeretném hogy legkésőbbi kiköltözési idő pont szerződés szerint 04.30. Semmi kép sem érvényesíthető?
Vald be, hogy nem erősséged a logika. És a szövegértés sem.
Köszönöm az okos hozzászólást.
Ha április 30. előtt nem szeretnétek kiköltözni, akkor a szerződésbe is ezt kellett volna beleírni.
A 45 nap utáni bennmaradásotok a vevő jóindulatától függ.
Kedves Fórumozók!
Az, hogy egy külterületi telek "erdő" vagy "kertes mezőgazdasági" besorolású az főképp a beépíthetőségben okoz különbségetek nem (erdő akár nulla %)? Adózás és eladási nehézségek (egyiket sem kell hirdetményként kirakni stb.) tekintetében mindegy nem?
Mind a kettőt ki kell. Föld az föld.
Tisztelt Szakértők!
Eladtunk egy örökölt 1960-ban épült házat.A vevő megnézette vásárlás előtt a házat egy kőművessel,a szemmel látható hibák fel lettek sorolva az adás-vételi szerződésben.Most érkezett egy ügyvédi levél és egy építésügyi szakértői vélemény ,melyben felsorolják,hogy az épület alapos megbontásos vizsgálatakor találtak szakszerűtlen,1960-ban szabványtalan és helyenként gyenge minőségű anyagokból készült anyagokat,technológiákat(elektromos hálózat újra építés,víz-szennyvíz vezeték csere,belső főfal megerősítés,alap megerősítés,új kémény építés, új vízszigetelés készítés,parketta csere).Peren kívül a Ptk. 6:157 és Ptk.6:159 pontja szerint hibás teljesítés,és kellékszavatosság igénye alapján visszakérik az ingatlan vételárának az 1/3-át.Mit tanácsos ilyen helyzetben tenni? Bírósági perben mire lehet számítani? Hárman vagyunk örökösök,eladók de nekünk is nehéz közös nevezőt találni.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |